|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|||||||
| Sarajevo Projects and constructions |
![]() |
|
|
Thread Tools |
Rating:
|
Display Modes |
|
|
#661 |
|
Registered User
Likes (Received): 14
|
hoce li zaista biti nesto od ovoga?
|
|
|
|
|
|
#663 |
|
Evil is a Point of View
Location: Banja Luka - San Francisco - Washington DC - Taipei - Damascus - Amman - Jakarta
Likes (Received): 113
|
spekulacije i snovi...
The Cities I Lived In: Banja Luka, Zagreb, San Francisco, Washington DC, Taipei, Damascus, Amman, Jakarta “The Roots of Violence: Wealth without work, Pleasure without conscience, Knowledge without character, Commerce without morality, Science without humanity, Worship without sacrifice, Politics without principles” - Mahatma Gandhi |
|
|
|
|
|
#664 |
|
Registered User
Likes (Received): 1
|
Treba biti realan i reci da od ovoga nema nista, posebno ne sada, i ako se desi jednog dana, daleko je to i zato se netreba uopste nadati a ni ovaj thread drzati otvoren i u zivotu, samo se bezveze palimo i mastamo.
|
|
|
|
|
|
#665 |
|
Registered User
Likes (Received): 164
|
A ako nema nista od ovoga, zasto je neko u 2012. godini platio nekom velikom arhitektonskom birou iz Poljske izradu idejnog rjesenja i koncepta?
Imao viska para, pa potrosio 'nako?
|
|
|
#666 |
|
terror kitty
Likes (Received): 235
|
... doduše... i tu si u pravu - tako nešto se ne dobiva za kusur i pol.
No...ipak...skeptik sam postao kad se nešto najavljuje u vrijednosti preko milion KM u realizaciji |
|
|
|
|
|
#667 |
|
Registered User
|
Moguce su dvije opcije:
1. Alpha prodaje pa da uradi neki revival projekta 2. Stigao novi kupac Po meni, sansa za prvu opciju je 0%: nema sanse da neko ko je 10 godina involviran u projekat, koji je prezivio izmjenu RP, prezivio sudski spor, i koji je javno rekao da se projekat prodaje, tek tako odustao od vlastitog idejnog i glavnog projekta GMC kojeg je skupo platio 2002-2003. godine, i odlucio da plati novi idejni koncept, sa pozicijom tornja mimo regulacionog plana. Po meni, imamo novog investitora. Ali eto, vidjet cemo...
|
|
|
#668 |
|
Registered User
|
A usput, novi projekat je daleko bolji, mada nisam siguran za poziciju nebodera, ne mogu bas da ga dozivim na tom mjestu.
EDIT: malo sam gledao, recimo ovaj poljski biro jako puno je radio za madjarski TriGranit Development, koji je i ranije pogledavao na Sarajevo, to bi bio moguci investitor
11541 Last edited by leopol; February 4th, 2013 at 09:10 PM. |
|
|
|
|
|
#669 |
|
PRVA pratilja SRBpdf2013
Likes (Received): 569
|
Takodjer su radili i EUROVEU u Bratislavi, koja je fantasticna
|
|
|
#670 | |
|
Evil is a Point of View
Location: Banja Luka - San Francisco - Washington DC - Taipei - Damascus - Amman - Jakarta
Likes (Received): 113
|
Quote:
http://www.trigranit.hu/
The Cities I Lived In: Banja Luka, Zagreb, San Francisco, Washington DC, Taipei, Damascus, Amman, Jakarta “The Roots of Violence: Wealth without work, Pleasure without conscience, Knowledge without character, Commerce without morality, Science without humanity, Worship without sacrifice, Politics without principles” - Mahatma Gandhi |
|
|
|
|
|
|
#671 |
|
Registered User
Likes (Received): 41
|
nemojte nam ulijevati nadu i palit nas molim vas
|
|
|
|
|
|
#672 | |
|
Registered User
Likes (Received): 126
|
Quote:
pogledajte stari plan.
|
|
|
|
|
|
|
#673 |
|
terror kitty
Likes (Received): 235
|
Dobro si to uočio - mene cijelo vrijeme nesto buni na tom renderu i tek sad skont'o sta...
Last edited by corvus_edin; February 5th, 2013 at 01:00 PM. |
|
|
|
|
|
#674 |
|
Registered User
Likes (Received): 0
|
Naravno da ne valjaju proporcije, to je od pocetka vec updaljivo. Pa pogledajte onu malo zgradicu koliko blizu izgleda na renderu a u stvari i nije tako blizu. Mislim na malu zelenu zgradu ispred tehnicke skole...
|
|
|
#675 |
|
Registered User
Likes (Received): 49
|
|
|
|
#676 | |
|
Perfection is achieved
Likes (Received): 606
|
Quote:
Kakav novi investitor? Zezas
|
|
|
|
|
|
|
#677 |
|
Registered User
|
Zasto moramo uvijek biti negativni i tako sigurni da nista od toga nece biti? Tako se kod nas uvijek govori, svi su govorili (avaz i dan danas) da nece nista biti od SCC, a on skoro pa gotov. Takodjer su bili proglasili Betanija centar mrtvim, kao i Bauhaus, a oba se i dalje grade. Dakle! Budimo malo pozitivni. Bice sigurno nesto od toga, samo je pitanje kada...
Potpuno se slazem gore sa Leopolom. "Gdje ima vatre, ima i dima"
|
|
|
#678 |
|
Registered User
|
Pogledaj dole ispod clipa na youtube, kako neko tvrdi da se pojavio novi investitor
![]() A zar stvarno mislite da bi neko platio skupu izradu plana povjerljivoj poljskoj agenciji, koja ima toliko projekata iza sebe, svi ostvareni, a da od toga nece biti nista? Mada ni ja ne kontam ove nove crteze, mada sigurno ce biti neko obrazlozenje i za to
|
![]() |
| Tags |
| sarajevo |
| Thread Tools | |
| Display Modes | Rate This Thread |
|
|