|
|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|||||||
| Privreda, Infrastruktura i Transport Economy, infrastructure and transport |
| Global Announcement |
|
SkyscraperCity needs your help to do some house cleaning! please click here for more info! |
![]() |
|
|
Thread Tools |
Rating:
|
Display Modes |
|
|
#13241 |
|
Registered User
Likes (Received): 91
|
hvala na slikama
|
|
|
|
|
|
#13242 |
|
Registered User
Likes (Received): 174
|
Napredak prve Cengiz dionice koju radi sa EA.
Suhodol-Tarcin Video Juni 2013 Last edited by Alien x; Yesterday at 12:22 AM. |
|
|
|
|
|
#13243 |
|
Registered User
Likes (Received): 57
|
Meni se čini da će prije biti završen Suhodol nego Vijenac. Nedavno sam pročitao izjavu šefa projekta tunela Vijenac pri Autocestama FBiH da će tunel biti pušten u promet krajem ljeta 2014?!? Zaista mi nije jasno zašto je potrebno više od godine dana za ono što je ostalo da se uradi. Gradnja Suhodola izgleda kao iz svemira u poređenju sa milimetarskim pomacima na Vijencu.
|
|
|
|
|
|
#13244 | |
|
Registered User
|
Quote:
Razlika u pordenju dva tunelska projekta je u tome sto su zavrsne radove na tunelu Suhodol mogli poceti prije zavrsetka iskopavanja a na Vijencu odvojeno biralo izvodace te poslove. Last edited by Alien x; Yesterday at 11:24 AM. |
|
|
|
|
|
|
#13245 |
|
Registered User
Likes (Received): 139
|
Fol je što Euroasfalt nema pojma o tuneliranju, a pogotovo o završnoj fazi betoniranja zato se sve ovo odvojeno i radilo i išlo na tender.
I oni su se ''učili'' na Vijencu i još uče tamo, a za betoniranje ne znam kako će biti ali sticajem okolnosti sad je Euroasfalt gigant pored ŽGP-a i Hidrogradnje. |
|
|
|
|
|
#13246 | |
|
Registered User
|
Quote:
Nadam se da uce od ZGP i Hidrogradnje. |
|
|
|
|
|
|
#13247 | |
|
Registered User
Likes (Received): 47
|
Quote:
Smijesno, medjutim garant je to najveci razlog zasto II faza toliko traje.
|
|
|
|
|
|
|
#13248 |
|
Registered User
|
Nego ima li bilo kakvih naznaka da ce JP Autoceste i Karic zapoceti i zavrsiti barem pripreme za barem jednu NOVU dionicu u njihovom mandatu ili su skontali da ih ceka debakl 2014 godine pa nece da pripremaju drugoj vlasti dionice, kao sto su njima sve pripremljene ove koje se sad rade, nakon jedno deset godina pripreme od strane prethodne vlasti?
Znaci sta su Ensad Karic i Damir Hadzic uradili za vise od tri godine na pripremi novih dionica autoceste? Nista? |
|
|
|
|
|
#13249 |
|
Registered User
Likes (Received): 14
|
uuuuu osc.... conspiracy theories!
|
|
|
|
|
|
#13250 |
|
Registered User
|
Pa onda daj nam reci za te NOVE nepostojece projekte od Ensada Karica i Damira Hadzica? Ja se izvinjavam ako ne znam, samo u vezi Hadzica znam jedino da je lokao i k'o fol skijao na Bjelasnici u toku radnog vremena i znam da je ove mikro dionice koje se sad grade, pripremio jos jedan neradnik i prodavac magle po imenu Erdal Trhulj kojem su trebale maltene decenije da nesto pripremi u ukupnoj duzini od nekih 30-tak kilometara, da ne pricam o bankrotiranim izvodjacima. Maltene angazirao je sve i jednu slovenacku bankrotiranu firmu na kapitalnim projektima.
Kakvi rezultati stoje iza crvenog dvojca Karic-Hadzic? Koliko su oni za vise od tri godine pripremili dionica ili opet trebamo cekati jedno pet godina da se neko smiluje pa da pripremi dionice za gradnju? Last edited by osc; Yesterday at 01:18 PM. |
|
|
|
|
|
#13251 |
|
Registered User
|
ovaj forum nije mjesto za to, ali sve ide po planu moguceg zar ne? svilaj ne moze zbog mosta, pocitelj takodje zbog mosta, mostar jug sjever zbog problema u opstini sa trasom, doboj jug- zenica sjever preskupo pa je potpisan ugovor da ide na javno-privatno, zenica zaobilaznica ide dobro, otkup zemlje skoro gotov, doboj jug vukosavlje je isto u fazi rasprave javno.privatno partnerstva. otkup zemlje se priprema tarcin-konjic, dionica je u finalnoj fazi projekta. jedino dvije dionice se totalno zaostale, konjic-jablanica koja je veoma vazna ali nema pomaka, i naravno glogoscnica mostar sjever, za koju se ja licno nadam da nece nikada biti izradjena zbog NP prenj. gdje se je totalno stalo je jadransko jonska varijanta, sto je velika greska jer bi sa njom Vc dobio veci protok saobracaja su glupe i primitvne svadje u opstinama capljina i stolac, preko koje zemlje put ide i tu je bas stalo... ali to je sve u opstinama, malo tu moze neki hadzic ili karic da uradi.... OPSTINE SU U BIH PREJAKE. znaci zbog opstina i "ugrozenosti nacionalnog interesa" se koci sve u hercegovini ... da .... sve!
sve u svemu nema bas puno da oni urade jer na svemu se vec radi, a ne zaboraiv da fali para... ne mogu se krediti uzimati non stop pa da s ena svemu radi. tunel ivan su trebali davno poceti raditi, jer izgleda tarcin konjic nece docekati 2018-tu |
|
|
|
|
|
#13252 | |
|
Registered User
|
Quote:
Znaci kad se sve sabere sto si napisao, Damir Hadzic i Ensad Karic nisu nista radili ove tri i vise godine na pripremama za nove dionice, a i one koje su trebale se poceti graditi jos 2011 kao Odzak-Svilaj, od njih izgleda nema nista? Koga su oni pitali da daju lagane i jeftine trase autoceste u "javno-privatno partnerstvo", sto je usminkan naziv za koncesiju? Mislim da se takve stvari odlucuju referendumom, a ne u Bosnjackom institutu uz razmjenu torbi. Pa sta nam onda taj jalovi crveni dvojac ostavlja u amanet? Kao i Behmen, jedno veliko nista, a kao bonus 400 miliona maraka ili 200 miliona eura manjka kod vec ugovorenih dionica i lokanje po birtijama na Bjelasnici u toku radnog vremena? Znaci kad Zlaja i Damiri pred izbore presijeku crvene vrpce na ovih jos od Trhulja pripremljenih par mikro dionica, onda najranije tamo negdje do 2020 nema novih dionica, jer ce njih mjenjati nova jalova ekipa, druge boje? |
|
|
|
|
|
|
#13253 | ||
|
Registered User
Likes (Received): 26
|
Quote:
uz duzno postovanje, ali OVO NIJE POLITICKI FORUM DA NEKOGA NAZIVAS 'ZUTIM', 'CRVENIM', 'ZELENIM', 'JALOVIM',... ovo je forum o autucestama PS: Zaista se cudim da moderator trpi vise nego ocito politiziranje foruma
Last edited by 549; Yesterday at 05:43 PM. |
||
|
|
|
|
|
#13254 | |
|
Registered User
Likes (Received): 27
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#13255 |
|
Evil is a Point of View
Location: Banja Luka - San Francisco - Washington DC - Taipei - Damascus - Amman - Jakarta
Likes (Received): 128
|
Moderator je na putu I netripi pazi polako I izgleda dace neko uskoro ici u brig...
The Cities I Lived In: Banja Luka, Zagreb, San Francisco, Washington DC, Taipei, Damascus, Amman, Jakarta “The Roots of Violence: Wealth without work, Pleasure without conscience, Knowledge without character, Commerce without morality, Science without humanity, Worship without sacrifice, Politics without principles” - Mahatma Gandhi |
|
|
|
|
|
#13256 |
|
Evil is a Point of View
Location: Banja Luka - San Francisco - Washington DC - Taipei - Damascus - Amman - Jakarta
Likes (Received): 128
|
Odlicne fotke
Diskusija je previse izasla iz konteksa dosta price o GP I dosta price o pojedinim politicarima sljedece koji vrati temu u tom pravcu ide u brig Osc prva opomena
The Cities I Lived In: Banja Luka, Zagreb, San Francisco, Washington DC, Taipei, Damascus, Amman, Jakarta “The Roots of Violence: Wealth without work, Pleasure without conscience, Knowledge without character, Commerce without morality, Science without humanity, Worship without sacrifice, Politics without principles” - Mahatma Gandhi |
|
|
|
|
|
#13257 | ||
|
Registered User
|
Quote:
Ista stvar i s tobom. Ako se dobro sjecam, vec sam ti jednom poslao u PP prikladan odgovor na tu vrstu ophodjenja, da ne pisem ponovo, smatraj da sam ti poslao jos jedan identican. Quote:
Nisi ti za moderatora, ne zato sto putujes, nego sto nemas svoje ja i svoje misljenje, nego cekas druge da iskazu tvoje misljenje. Ja sam znao jos prije tvog posta, kad sam vidio bezobrazne upise blizanaca divljih pasa, plus kad su jos corvus i hdz lajkali bezobrazne komentare divljih pasa, znao sam da ces se ti "vratiti" sa putovanja i napisati sta si napisao, naravno uz meni opomenu. Imas li ti svoje ja, znas li ti reagirati bez sulfliranja sa strane? Kako sam objasnio divljem psu No.1, ta dva jalova folera su zadnjih godina na najodgovornijim pozicijama za izgradnju autocesta, naravno da cu ih pljuvati iz sve snage, zato sto su foleri koji nista ne rade, osim sto se setkaju sa sljemovima na glavi i locu po Bjelasnici u toku radnog vremena. A bas me briga sto su i istovremeno politicari. Nista pripremili nisu, u toku njihovog mandata iskazao se manjak od 400 miliona maraka na vec dogovorenim projektima, plus iskljucivo se rade mikro dionice koje nista pozitivno nece promijeniti, a koje su jos jalovci prije njih pripremali vise godina, takodjer puzevom brzinom. Ne znam sta ces raditi, ne zanima me sto me opominjes, kritikovati cu najodgovornije svaki put kad mislim da ih treba kritikovati. Ti radi, ili pitaj druge sta ces raditi, ne zanima me, ja znam svoje, nisam prekrsio nijedno pravilo i nisam zasluzio opomenu. Samo kritika najodgovornijih sto se mene tice ce se nastaviti, kad god to zasluze. A to da ce Dodikovci koji grade takodjer puzevom brzinom imati uskoro vise izgradjenih kilometara autocesta od ovih jalovaca iz ove i prosle garniture, to cu uvijek kritikovati, jer ako su Dodikovci puzevi, pa sta su onda ti jalovi foleri koji samostalno odlucuju hoce li se autoceste davati strancima ili ne? Ako me budes stavljao u brig ili banirao, nadam se da ces odluku donjeti sam, ne pitajuci druge. |
||
|
|
|
|
|
#13258 |
|
Registered User
Likes (Received): 5
|
Моментално је глупо било шта радити на овом правцу, без обзира на Дубровник, све док Црна Гора не крене да ради свој дио. А то неће бити скоро...
|
|
|
#13259 | |
|
Registered User
|
Quote:
da, MNE nece poceti jos nista na tome da radi, ali neko mora |
|
|