daily menu » rate the banner | guess the city | one on oneforums map | privacy policy (aug.2, 2013) | DMCA policy | flipboard magazine

Go Back   SkyscraperCity > Fun Forums > Creative Corner > The Drawing Board > Sim City

Sim City Discussions and showcase



Reply

 
Thread Tools
Old April 7th, 2004, 05:19 PM   #1
jp7358
Registered User
 
Join Date: Feb 2004
Location: Somewhere on Mars
Posts: 45
Likes (Received): 0

Tall commercial buildings – Do I meet requirements?

I remember reading somewhere on this forum that the requirements for stage 8 commercial buildings is 20,000+ in city and 250,000+ metro. Well my current city has a population of 105,000 and I have about 275,000 in metro. So what's the deal? I have no stage 8 buildings whatsoever. The land value is high, I have a municipal airport and a convention center. I thought by now business would be booming. Any suggestions? It's driving me crazy!!!
__________________
"There is no sadder sight than a young pessimist." - Mark Twain
jp7358 no está en línea   Reply With Quote

Sponsored Links
 
Old April 7th, 2004, 08:31 PM   #2
Madman
London 2012
 
Join Date: Dec 2003
Location: Hampshire / Bloomsbury
Posts: 2,862
Likes (Received): 7

I think those requirements are slightly wrong really. To get proper Commercial Skyscrapers i needed 150,000 pop in my city with 40,000 commercial, and an metro of ~600,000. Took me bloody ages to do!
Madman no está en línea   Reply With Quote
Old April 7th, 2004, 09:12 PM   #3
wolkenkrabber
Expert
 
wolkenkrabber's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Location: same city as Jo
Posts: 932
Likes (Received): 2

just dl ploppable buildings.... and you need 4x4 zonesfor stadge 8 stuff
wolkenkrabber no está en línea   Reply With Quote
Old April 7th, 2004, 09:16 PM   #4
Style™
King of the Queen
 
Style™'s Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: Charlotte, NC
Posts: 2,142
Likes (Received): 3

If you have no 4x4 lots and a really high demand and good access (roads, rail, etc) then it will never happen.


Keep in mind - they are hard to get for a reason.
__________________
Style™ no está en línea   Reply With Quote
Old April 8th, 2004, 02:46 PM   #5
jp7358
Registered User
 
Join Date: Feb 2004
Location: Somewhere on Mars
Posts: 45
Likes (Received): 0

Ploppable buildings...that's a good idea. When I first read the stats I thought they were kind of off, it seemed easy. And yeah, you're right, they are hard to get for a reason. 600,000 in metro? Jeeezzzzz, that's going to take a while. Took me forever just to get 275,000. Thanks.
__________________
"There is no sadder sight than a young pessimist." - Mark Twain
jp7358 no está en línea   Reply With Quote
Old April 8th, 2004, 02:58 PM   #6
jp7358
Registered User
 
Join Date: Feb 2004
Location: Somewhere on Mars
Posts: 45
Likes (Received): 0

Here's that post where I read the stats.

http://skyscrapercity.com/showthread.php?t=91054
__________________
"There is no sadder sight than a young pessimist." - Mark Twain
jp7358 no está en línea   Reply With Quote
Old April 13th, 2004, 06:05 AM   #7
Jasonhouse
Registered User
 
Join Date: Jul 2002
Posts: 12,920
Likes (Received): 306

That's not enough yet. You definitely need a bigger metro, and a large CO$$$ contiguous market.
Jasonhouse está en línea ahora   Reply With Quote
Old April 13th, 2004, 02:26 PM   #8
jp7358
Registered User
 
Join Date: Feb 2004
Location: Somewhere on Mars
Posts: 45
Likes (Received): 0

Oh ok, kind of figured. I've read a few posts that say that installing Rush Hour makes it easier, anyone else notice this? I have yet to get Rush Hour but can see how hellpfull it would be with the monorails and all.
__________________
"There is no sadder sight than a young pessimist." - Mark Twain

Last edited by jp7358; April 13th, 2004 at 02:39 PM.
jp7358 no está en línea   Reply With Quote
Old April 13th, 2004, 04:24 PM   #9
Shockwave
SYKO!
 
Shockwave's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: Groningen
Posts: 952
Likes (Received): 0

Yeah, I noticed it getting easyer since I've got Rush Hour.. but maybe that it happend because of the new highways, and transportation systems.. not sure tough..
Shockwave no está en línea   Reply With Quote
Old April 13th, 2004, 04:39 PM   #10
jp7358
Registered User
 
Join Date: Feb 2004
Location: Somewhere on Mars
Posts: 45
Likes (Received): 0

Hmmm...very interesting. From what I have seen the transportation systems are pretty neat. Thanks for the help!
__________________
"There is no sadder sight than a young pessimist." - Mark Twain
jp7358 no está en línea   Reply With Quote
Old May 6th, 2004, 04:00 AM   #11
SeeMacau
Moderator
 
SeeMacau's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Posts: 18,867
Likes (Received): 303

My city still doesn't have stage 8 buildings and my metro population is already over 1.7 millions ... only some short commercial buildings in my city

BTW, What is 4x4 lots mean ??
__________________
Experience luxury and excitement at its best in Asia - Macau Cotai Strip
Over 20 hotels under construction with more than 60,000 rooms, Shopping Centers, Entertainment Facilities and Casinos.
SeeMacau no está en línea   Reply With Quote
Old May 6th, 2004, 05:59 AM   #12
CW8
Dark Lord Of The Sith
 
Join Date: Mar 2004
Location: Singapore
Posts: 184
Likes (Received): 0

Quote:
Originally Posted by AsIaBoYz
My city still doesn't have stage 8 buildings and my metro population is already over 1.7 millions ... only some short commercial buildings in my city

BTW, What is 4x4 lots mean ??
Are you running Simcity 4 Rush Hour? If not, have you patched the game to the latest patch? There is this stage 8 bug in the pre-patched version that makes stage 8 not pop out.

Also are your citizens well educated? And how much do you have for commercial jobs. You need quite alot of jobs to have skyscrapers.
__________________
Homer! You're dumb as a mule and twice as ugly. If a strange man offers you a ride, I'll say take it! - Grandpa Abraham Simpson
CW8 no está en línea   Reply With Quote
Old May 6th, 2004, 09:48 PM   #13
pau_p1
Proud to be Filipino
 
pau_p1's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: Metro Manila, Singapore
Posts: 4,059
Likes (Received): 154

I would like to ask.. how do you guys make 4x4 lots? in my cities, i generally have 6x6 lots where 2 3x3 lots adjacent to each other... where both sides point to the road like below...

||<ooxx>||
||<ooxx>||
||<ooxx>||

do you have to demolish that area and rearrange the zone to make the 4x4 lot? or is it automatic?
pau_p1 no está en línea   Reply With Quote
Old May 8th, 2004, 02:19 PM   #14
LSyd
Megalomaniac
 
LSyd's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Location: Bavaria, Germany
Posts: 4,065
Likes (Received): 195

Quote:
Originally Posted by pau_p1
I would like to ask.. how do you guys make 4x4 lots? in my cities, i generally have 6x6 lots where 2 3x3 lots adjacent to each other... where both sides point to the road like below...

||<ooxx>||
||<ooxx>||
||<ooxx>||

do you have to demolish that area and rearrange the zone to make the 4x4 lot? or is it automatic?

I'd make bigger lots...6x10, or 8x10 (the 10 is the long.) overall, it's just more of an efficient use of space.

to make 4x4, hold down CTRL while zoning.

sometimes it'll automatically zone 4x4 for commercial, but rarely; I had similar problems and using CTRL helped a lot.

-
__________________
"To be fair to LSyd, he does have an eye for graffiti, dereliction and stray souls."

- gleegieboy
LSyd no está en línea   Reply With Quote
Old May 11th, 2004, 02:33 AM   #15
pau_p1
Proud to be Filipino
 
pau_p1's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: Metro Manila, Singapore
Posts: 4,059
Likes (Received): 154

ahhh.. ok... so you can actually create those lots....I just let it automatically create lots... thanks....

by the way... what is the largest possible lot for commercial and residential?
pau_p1 no está en línea   Reply With Quote
Old May 11th, 2004, 09:41 AM   #16
Vash
Registered User
 
Join Date: Apr 2003
Location: The Netherlands
Posts: 21
Likes (Received): 0

Quote:
Originally Posted by LSyd
I'd make bigger lots...6x10, or 8x10 (the 10 is the long.) overall, it's just more of an efficient use of space.

to make 4x4, hold down CTRL while zoning.

sometimes it'll automatically zone 4x4 for commercial, but rarely; I had similar problems and using CTRL helped a lot.

-
The Contol suff dusn't work with me mate.............
I have to wait until the demand is extremly high befor (re)zoning some lots, and i usualy zone (4times) 4x3 so together is 8x6 (or 2times 4x3).

But does someone here got a level 8 building without any update or rush hour?



Because i've got like 8 medium citys with a population between 300.000 and 350.000 with like 10-20 $$$ commercial builings like the one above (far right) and allot more, but no level 8 building like the one above (tall white one).

Is it even possible to get level 8 buildings without an update or rush hour?
__________________
Okagesamade # TriGun # GTO # X # Berserk # Evangelion # Scryed # Yoshi !!!
Vash no está en línea   Reply With Quote
Old May 11th, 2004, 10:52 AM   #17
pau_p1
Proud to be Filipino
 
pau_p1's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: Metro Manila, Singapore
Posts: 4,059
Likes (Received): 154

how do you know what are the level types of each building?... is there a site that specifies which are the levels of each building in SC4?....

i don't know the levels of each building... how would i know? I've been playing SimCity for a long time yet I haven't even see any some of the big buildings in their pictures....
pau_p1 no está en línea   Reply With Quote
Old May 11th, 2004, 03:06 PM   #18
CW8
Dark Lord Of The Sith
 
Join Date: Mar 2004
Location: Singapore
Posts: 184
Likes (Received): 0

Quote:
Originally Posted by Vash
The Contol suff dusn't work with me mate.............
I have to wait until the demand is extremly high befor (re)zoning some lots, and i usualy zone (4times) 4x3 so together is 8x6 (or 2times 4x3).

But does someone here got a level 8 building without any update or rush hour?



Because i've got like 8 medium citys with a population between 300.000 and 350.000 with like 10-20 $$$ commercial builings like the one above (far right) and allot more, but no level 8 building like the one above (tall white one).

Is it even possible to get level 8 buildings without an update or rush hour?
That tall white building is called the "Pedriana Pharmauceticals". And it is one of the few stage 8 buildings that hire 7000+ CO§§§ people. To get it you'll need a very high commercial demand, and also a high number of commercial jobs existing in the region. Even so, everything depends on your luck. It's a 4 by 4 and hard to come by.

No, I don't think so you can get stage 8 without the patch. Before the patch there's a bug that prevents the player from getting stage 8. Everything was fixed in the patch.



That's my commercial downtown with 3 residential neighbours in Rush Hour.
__________________
Homer! You're dumb as a mule and twice as ugly. If a strange man offers you a ride, I'll say take it! - Grandpa Abraham Simpson
CW8 no está en línea   Reply With Quote
Old May 11th, 2004, 03:10 PM   #19
CW8
Dark Lord Of The Sith
 
Join Date: Mar 2004
Location: Singapore
Posts: 184
Likes (Received): 0

Quote:
Originally Posted by pau_p1
ahhh.. ok... so you can actually create those lots....I just let it automatically create lots... thanks....

by the way... what is the largest possible lot for commercial and residential?
The buildings that hire lots or have lots of people typically above 1000 are stage 8 buildings. Some stage 8s have 1401 jobs, others up to 4000 to 7000. The biggest for commercial are the 7000 plus ones. As for Residential, I've a Walkup Tower which conists of 4000+ residents, I've never gotten the Ong Condos before, not sure how much it has.
__________________
Homer! You're dumb as a mule and twice as ugly. If a strange man offers you a ride, I'll say take it! - Grandpa Abraham Simpson
CW8 no está en línea   Reply With Quote
Old May 12th, 2004, 03:56 AM   #20
pau_p1
Proud to be Filipino
 
pau_p1's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: Metro Manila, Singapore
Posts: 4,059
Likes (Received): 154

ahh...ok...
pau_p1 no está en línea   Reply With Quote


Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT +2. The time now is 04:58 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Feedback Buttons provided by Advanced Post Thanks / Like v3.2.5 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.

vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.

SkyscraperCity ☆ In Urbanity We trust ☆ about us | privacy policy | DMCA policy

Hosted by Blacksun, dedicated to this site too!
Forum server management by DaiTengu