daily menu » rate the banner | guess the city | one on one

Go Back   SkyscraperCity > European Forums > Euroscrapers > Local discussions > Hungary

Hungary Magyar fórum

Global Announcement

SkyscraperCity needs your help to do some house cleaning! please click here for more info!

Reply

Thread Tools Rating: Thread Rating: 1 votes, 5.00 average. Display Modes
Old Yesterday, 09:07 PM   #5981
talendon
Registered User

Likes (Received): 161

Quote:
Originally Posted by Sieg View Post
Mit szóltok, ha azt mondom, hogy a korrupció nem minden? Én többre tartok egy olyan rendszert, ahol van egy kis tekintélyuralom (persze nem haláltáborok), van egy kis társadalmi stratifikáció (persze nem Dél-Afrika), és van egy kis nyúlás is az állam által kezdeményezett nagyszabású költekezésekből (de legalább van koncepció, ami épül is), mint egy teszetosza, sehonnan-sehová weimari lábvizet. Személy szerint jobban érdekelnek a GDP-adatok, mint a korrupciós hírek, és jobban érdekel, csöveseken és drogosokon kell-e az utcán átlépkednem, mint hogy Gipsz Jakab vegetariánus rádióműsorát politikai okokból vették-e le a műsorról. Azt hiszem, a kettő együtt - a teljes, nyílt demokrácia és a jólét - csak nagyon speciális országokban, klasszikusan a kis méretű germán és angolszász országokban működik, egyszerűen itt van meg hozzá a speciális kulturális táptalaj.
Ezt egyetlen magyar politikai párt ellen vagy mellett sem mondom, ismerem Franklint (those who value security more than freedom deserve none of those), és sejtem, hogy sokak szemében kriptofasiszta vagyok, de érdekel, ki mit gondol erről.
Nem igazán értem, hogy lehet preferálni tartani egy olyan rendszert, ahol pénzzel felül lehet emelkedni írott szabályokon. Én úgy gondolnám, hogy aki a korrupciót elfogadhatónak tartja, az a jogállamot nem becsüli.

Hogy a korrupciónak milyen egyértelműen káros gazdasági hatásai vannak, azt nem részletezném (egyetemen gyakorlatilag külön órák voltak rá). Lehet, hogy jobban érdekel, hogy csöveseken és drogosokon kell-e az utcán átlépkedni, de csak azért, mert az a látható. Ha észreveszed, hogy a korrupciónak a (hosszú távú) hatásai a csövesekben meg drogosokban jelennek meg, akkor már ez is jobban zavar.

Bikes liked this post
talendon no está en línea   Reply With Quote

Sponsored Links

Old Yesterday, 11:57 PM   #5982
tesseract
M35M3R1Z3R

tesseract's Avatar

Likes (Received): 25

Nyilván vannak ennél fajsúlyosabb kérdések is, azonban kíváncsi lennék, hogy fut ki a sztori:

Orbán vs. Biztonsági öv
tesseract no está en línea   Reply With Quote

Reply

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules