|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|||||||
| Transport miejski i regionalny Komunikacja zbiorowa oraz rowerowa |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
#841 | |
|
Registered User
Likes (Received): 26
|
Na Solskiego między Bielicką a Leszczyńskiego na DDR już leży asfalt:
![]() a pozostały odcinek przed Bielicką też już robią:
____________________________________________ "Będzie w różnych odcieniach pomarańczowego z dodatkiem zieleni. - Wszystko się świetnie skomponuje" - Tadeusz Stefanowski, projektant Trasy Uniwersyteckiej ---------------------------- http://www.youtube.com/watch?v=m7_E9D3AhRo
|
|
|
|
|
|
|
#842 |
|
Registered User
Likes (Received): 10
|
Jakość i sens tego co powstaje na rogu Bielickiej i Solskiego pozostawia wiele do życzenia, juz teraz widać, gdzie pojawią się problemy. Szkoda kasy.
|
|
|
|
|
|
#843 |
|
Agent "Szare jajo"
Likes (Received): 65
|
Co konkretnie masz na myśli?11 dni po poprzedniej fotorelacji porównamy, co się zmieniło na Solskiego. Przepraszam za jakość, zdjęć poglądowych z telefonu nie obrabiam. Mimo, że asfalt na odcinku Leszczyńskiego-Bielicka jest już położony i zdążył już wyschnąć, wjazd na ddr jest wciąż zagrodzony. Oczywiście nie znaczy to, że nikt tamtędy nie jeździ Po prawej widać odbicie do ul. Gackowskiego, ale tam jeszcze brakuje asfaltu.![]() Zastanawia mnie ten pas rozjeżdżonej trawy po prawej stronie. Czy to skutek użycia sprzętu, czy to jeszcze nie koniec budowy? ![]() Przecięcie chodnika i ddr. ![]() Trójkąt przy skrzyżowaniu Solskiego/Bielicka, widziany z ul. Gackowskiego. ![]() cdn.
|
|
|
#844 |
|
Agent "Szare jajo"
|
Zaraz za przejazdem przez ul. Bielicką.
![]() Część chodnika za przystankiem autobusowym jest nadal zamknięta. ![]() Widać wyraźnie, że chodnik na tym odcinku uległ zwężeniu, moim zdaniem niepotrzebnie. ![]() Tymczasem na dole... Widok w stronę ul. Bielickiej.
|
|
|
#845 |
|
Agent "Szare jajo"
|
I w stronę przeciwną.
![]() Już blisko do miejsca, w którym chodnik i ddr znów biegną wspólnym śladem. ![]() Widok z góry na miejsce rozdzielenia/połączenia śladów chodnika i ddr. Wygląda na to, że będzie tu kolejne przecięcie dróg. ![]() I dalej, już wspólnym śladem, w stronę Ugorów. ![]() Koniec.
|
|
|
#847 |
|
Agent "Szare jajo"
|
Wydaje mi się, że jest ok.
|
|
|
#848 |
|
Registered User
|
Kolejne zdjęcia z ddr z Solskiego
- przed Bielicką: ![]() ![]() ![]() ![]() - skrzyżowanie z Bielicką, i mamy pierwszy bubel. przejazd został tak zaprojektowany że piesi będą z pewnością notorycznie po nim chodzić (podobny problem jak przy rondzie na Rycerskiej) ![]() ![]() - za Bielicką ![]() i będzie kolejne miejsce do teleportacji jeśli ktoś postanowi jechać od Konopnickiej ![]()
____________________________________________ "Będzie w różnych odcieniach pomarańczowego z dodatkiem zieleni. - Wszystko się świetnie skomponuje" - Tadeusz Stefanowski, projektant Trasy Uniwersyteckiej ---------------------------- http://www.youtube.com/watch?v=m7_E9D3AhRo Last edited by Lord Golem; May 22nd, 2013 at 09:22 PM. |
|
|
|
|
|
#849 | ||
|
Bicycle Rider
Likes (Received): 17
|
Quote:
Quote:
|
|
|
|
|
#850 | |
|
Registered User
|
Quote:
![]() Akurat o to bym się teraz nie martwił bo ddr jest jeszcze w budowie i nawet w praktyce zamknięta jak widać po pachołkach, ale to co zbudowane i gdzie wylany asfalt już się nie da zmienić dlatego już teraz widać bubel projektanta. A skąd to się bierze? Projektuje się trasę zza biurka bez oceny w terenie. Również sugestie środowiska rowerowego zostały pominięte, bo podobno już za późno. Ale tak będzie do momentu aż w Ratuszu nie zatwierdzą Standardów rowerowych dla Bydgoszczy, może się w końcu doczekamy.
____________________________________________ "Będzie w różnych odcieniach pomarańczowego z dodatkiem zieleni. - Wszystko się świetnie skomponuje" - Tadeusz Stefanowski, projektant Trasy Uniwersyteckiej ---------------------------- http://www.youtube.com/watch?v=m7_E9D3AhRo |
|
|
|
|
|
|
#851 |
|
IRD / ITS
|
odbioru inwestycji nie ma a ten już z przepisami, że P-11 nie ma namalowanego... no ludzie
|
|
|
#852 | |
|
Registered User
Likes (Received): 13
|
Dzisiaj pojawił się w Gazecie Wyborczej artykuł o brzydkich barierkach przy mostach Solidarności. W kontekście rowerowym, przykuł moja uwagę pewien fragment:
Quote:
Bo brak przejazdy w tamtym miejscu byłby absurdem tej rewitalizacji bulwarów. Mam nadzieję, że to jeszcze powstanie, ale znając podejście projektantów w naszym mieście do dróg rowerowych, mogę mieć uzasadnione obawy, że jednak przejazdu dla rowerów tam nie będzie. Czy ktoś coś wie? |
|
|
|
|
|
|
#853 | ||
|
Bicycle Rider
Likes (Received): 17
|
Quote:
Po pierwsze napisałem wyraźnie - mam nadzieję, że wymalują pełnoprawny przejazd dla rowerów. Po drugie - jak rozumiem kończysz czy dopiero co skończyłeś studia, jesteś pełen zapału i dobrych chęci. Ale czy Ty naprawdę wierzysz, że wszystko co drogowcy odbiorą będzie zgodne ze sztuką projektowania i budowania dróg dla rowerów? Najbliższy przykład - ile znaleziono bubli w infr. rowerowej przy tramwaju do dworca? Trzydzieści kilka... Jak środowiska rowerowe oceniają projekt DDR przy Chodkiewicza? Poniżej krytyki... A jak wyglądają ścieżki rowerowe przy Trasie Uniwersyteckiej? Wracając do meritum - feralne przejście / przejazd dla rowerów. Kiedy oddano DDR przy Galerii Pomorskiej? 10 lat temu o ile dobrze pamiętam. A kto odebrał to rozwiązanie? Czy widzisz tu jakieś błędy? P-11 ? Jak powinien zachować się rowerzysta dojeżdżający do tego skrzyżowania? ![]() A kiedy oddano DDR przy Gdańskiej? Myślę, że około 2008 roku. A kto odebrał to rozwiązanie? Czy widzisz jakąś nieprawidłowość? ![]() Przykładów mogę mnożyć. Powtórzę moją opinię sprzed wielu miesięcy (zgodną z twierdzeniem Lorda Golema): Infrastrukturę rowerową w Bydgoszczy zamawiają, projektują, budują i finalnie odbierają rowerowi dyletanci, którzy swój jednoślad ostatni raz widzieli na I komunii świętej lub w ostateczności wyciągają z garażu kilka razy w roku, jadą kilka km do lasu i z powrotem i myślą, że o rowerowaniu wiedzą wszystko. Na szczęście - dzięki @medykowi, który uświadomił mnie, że mogę olewać wszystkie mieszane drogi dla pieszych i rowerzystów i około połowę dróg dla rowerów śmigam (gdzie uważam, że to dla mnie bezpieczne) po prostu ulicami i mam w nosie tę naszą tzw. infrastrukturę rowerową ![]() Pozdrawiam
||
|
|
|
|
|
#854 | |
|
Registered User
Likes (Received): 24
|
Jako wywołany do tablicy, wkleję tylko trzy linki "ku pamięci".
"nowe" przepisy w pigułce DDR po lewej Zaśnieżona DDR - czy wciąż trzeba się nią tłuc I pamiętajcie - nie dajcie się zepchnąć!
|
|
|
|
#855 | |
|
Registered User
|
Quote:
____________________________________________ "Będzie w różnych odcieniach pomarańczowego z dodatkiem zieleni. - Wszystko się świetnie skomponuje" - Tadeusz Stefanowski, projektant Trasy Uniwersyteckiej ---------------------------- http://www.youtube.com/watch?v=m7_E9D3AhRo |
|
|
|
|
|
|
#856 | |
|
Registered User
Likes (Received): 11
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#857 | |
|
Registered User
Likes (Received): 13
|
Quote:
Może zatem jakąś wspólną petycję do Urzędu Miasta w tej sprawie? |
|
|
|
|
|
|
#858 |
|
Registered User
|
W Myślęcinku jest już nowa ładna trasa asfaltowa, dla rowerów, pieszych i rolkarzy - między Hipiczną a Gdańską obok polany Różopole.
Powstała w ten sposób piękna pętla wokół jeziorka. Jeszcze bez oznakowania poziomego i pionowego: stare oznaczenie na Hipicznej ![]() ![]() Skrzyżowanie z aleją obok zoo ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#859 | |
|
Registered User
|
c.d.
![]() ![]() skrzyżowanie z ddr przy Gdańskiej ![]() widok od strony Gdańskiej ![]() nowe znaki kierunkowe na ddr przy Gdańskiej ![]() odnowione oznakowanie poziome przy jeziorze ![]() ![]() nowe nasadzenia przy alejce w kierunku mostku, nawet stary konar został wkopany - zwróciłem uwagę bo jeszcze w kwietniu jeszcze na nim siadałem, ![]() nowe oznakowanie poziome na skrzyżowaniu Konnej i Hipicznej
____________________________________________ "Będzie w różnych odcieniach pomarańczowego z dodatkiem zieleni. - Wszystko się świetnie skomponuje" - Tadeusz Stefanowski, projektant Trasy Uniwersyteckiej ---------------------------- http://www.youtube.com/watch?v=m7_E9D3AhRo
|
|
|
|
|
|
|
#860 | |
|
Registered User
|
Quote:
|
|
|
|
![]() |
| Tags |
| bydgoszcz, komunikacja rowerowa, rower, wąskie rowery |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|