daily menu » rate the banner | guess the city | one on oneforums map | privacy policy (aug.2, 2013) | DMCA policy | flipboard magazine

Go Back   SkyscraperCity > European Forums > Forum Polskich Wieżowców > Klub Forum [powyżej 100 postów] > Gry i programy komputerowe

Gry i programy komputerowe Sim City i inne gry oraz software wszelaki

Reply
 
Thread Tools
Old April 20th, 2017, 10:35 PM   #3681
lith
Registered User
 
lith's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 1,078
Likes (Received): 2526

Chłodzenie czyste, pasta świeża. Wymieniałem niedawno wentylator to od razu wszystko zrobiłem. Połączenie matrycy przy okazji właśnie z myślą o tych cudach starannie zamocowałęm, więc wtyczka siedzi dobrze, jak coś jest walnięte to raczej na kablu. Tyle, że po resecie jest nagle normalnie, a dwa podczas takiej akcji jak pisałem cały komputer zaczyna wyć i się gotować, więc zacznę od tych sterowników... (ale tu znowu dziwne, ze najczęściej reaguje na nagłe poruszenie laptopem) chociaż tutaj nic nie zmieniałem, jedyne co się instalowało to automatyczne aktualizacje windowsowe.
lith no está en línea   Reply With Quote
Old April 21st, 2017, 01:48 PM   #3682
bartolama
Registered User
 
Join Date: Aug 2013
Location: Lublin
Posts: 73
Likes (Received): 78

Kończy ci się grafika na płycie - ten Vostro tak ma. Sprawdź czy przy ruszaniu samą matrycą coś złego dzieje się z ekranem. Jeśli wszystko jest ok to uszkodzona jest karta graficzna na płycie głównej.
__________________

lith liked this post
bartolama no está en línea   Reply With Quote
Old April 21st, 2017, 01:56 PM   #3683
lith
Registered User
 
lith's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 1,078
Likes (Received): 2526

Przy ruszaniu samą klapą nic sienie dzieje. Dopiero przy np. gwałtowniejszym podniesieniu całego laptopa. No kończenie się grafiki to niestety słabo rokująca sprawa. Dell klasy biznesowej.. ić pan wchu...
lith no está en línea   Reply With Quote
Old April 21st, 2017, 03:07 PM   #3684
bartolama
Registered User
 
Join Date: Aug 2013
Location: Lublin
Posts: 73
Likes (Received): 78

Właśnie w tych biznesowych DELL'ach grafika to największy szit. Pakują tam najtańsze co mają bo taki laptop ma za zadanie ogarniać Offica, pocztę, www itp. Grafika jest tam mało istotnym elementem.
U mnie w firmie mamy około 300 Delli serii Vostro - Po 3 latach umierająca grafika to norma

Pozdrawiam
bartolama no está en línea   Reply With Quote
Old April 21st, 2017, 03:44 PM   #3685
skansen
Lover Silesia
 
skansen's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: hipermiato.com
Posts: 17,402
Likes (Received): 1823

Do zasosowań biznesowych tylko ThinkPady seria T.
skansen no está en línea   Reply With Quote
Old April 21st, 2017, 04:23 PM   #3686
lith
Registered User
 
lith's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 1,078
Likes (Received): 2526

No nic, może po 6 latach ciągłych reanimacji i rozkręcania w końcu padnie na dobre. Taki biznesowy, taki metalowy, na pewno solidny, mówili...

:P

(Ja go mam do zastosowań typowo domowych)
lith no está en línea   Reply With Quote
Old April 21st, 2017, 04:32 PM   #3687
skansen
Lover Silesia
 
skansen's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: hipermiato.com
Posts: 17,402
Likes (Received): 1823

Ciekawe czy pomogłaby zewnętrzna karta graficzna do laptopa. Są różne, na usb 3.0 też. Ceny od 150 zł. Może kupisz w sklepie "na Kuźniara" i gdy się nie sprawdzi to oddasz?
skansen no está en línea   Reply With Quote
Old April 21st, 2017, 05:35 PM   #3688
lith
Registered User
 
lith's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 1,078
Likes (Received): 2526

Podłączenie w ten sposób ekranu laptopa to byłby chyba wyższy poziom druciarstwa Jeśli chodiz o grafikę to mam w nim zwykłą zintegrowana z i3. Nie sądzę, żeby taki cudak na USB zapewnił akceptowalny komfort korzystania z komputera Jak kombinowac z wymianą to pewnie procesora, ale najpierw w wolnej chwili sprawdzę inne opcje
lith no está en línea   Reply With Quote
Old April 23rd, 2017, 08:59 PM   #3689
plavik
Registered User
 
plavik's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Kraina Malinowych Nosów
Posts: 44
Likes (Received): 2958

Witam.

Co oznacza w zakładce Chan 6 i 04+108 ?
Interesują mnie pierwsze dwie pozycje.
To jest OKI



Dzięki
plavik no está en línea   Reply With Quote
Old April 23rd, 2017, 11:23 PM   #3690
el nino
Anonimowy lukrecjoholik
 
Join Date: Jul 2005
Location: San Escobar
Posts: 1,285
Likes (Received): 4996

Kanał 6 w 2.4GHz; kanał 4 w 2.4GHz +108 w 5GHz

Last edited by el nino; April 24th, 2017 at 08:08 AM.
el nino no está en línea   Reply With Quote
Old May 1st, 2017, 03:39 PM   #3691
Vistr
Registered User
 
Join Date: Dec 2011
Location: Oldbury(UK)/Pabianice(PL)
Posts: 1,350
Likes (Received): 2065

F:\ nie jest dostępny
Struktura dysku jest uszkodzona i nieczytelna

Co robić? Dysk z danymi przepadł?
__________________
[Pabianice] Mapa stanu nawierzchni dróg
[Łódź]Łódźkie biura

A1+A2+S8+S14+LK 14+Tunel Średnicowy+KDP+DŁF+0,5 mln m2 biur
Vistr no está en línea   Reply With Quote
Old May 4th, 2017, 06:50 PM   #3692
dkzg
Trybunał Stanu
 
dkzg's Avatar
 
Join Date: Jan 2014
Location: Audiovideo, San Escobar
Posts: 1,840
Likes (Received): 7153

Mam dwie strony internetowe, w zawieszeniu czekają na lepsze czasy, jednak są dostępne w internecie. Ostatnio boty ruskiej (i chyba chińskiej) przeglądarki dość często indeksują jedną z nich. Firma hostująca dość długo przymykała oko na długi czas użycia serwera, ale teraz dali mi 48 godzin na zrobienie coś z tym. Da się to dziadostwo jakoś skutecznie zablokować?
__________________
Powstałe z karbidu gazy, doprowadzają mnie do ekstazy.
Mistyczny łuk elektryczny działa jak napój energetyczny.
dkzg está en línea ahora   Reply With Quote
Old May 4th, 2017, 07:14 PM   #3693
el nino
Anonimowy lukrecjoholik
 
Join Date: Jul 2005
Location: San Escobar
Posts: 1,285
Likes (Received): 4996

Od ruchu botów to nikt nie wyłącza hostingu. A nie masz tam jakiegoś starego Wordpressa którego ktoś przejął?
Do blokowania po krajach możesz użyć pliku htaccess: https://www.ip2location.com/blockvisitorsbycountry.aspx
__________________

dkzg liked this post
el nino no está en línea   Reply With Quote
Old May 4th, 2017, 07:49 PM   #3694
dkzg
Trybunał Stanu
 
dkzg's Avatar
 
Join Date: Jan 2014
Location: Audiovideo, San Escobar
Posts: 1,840
Likes (Received): 7153

No właśnie nie mam. Dostawca wskazał nawet bazę danych, która powoduje problem. Jest tam autorski projekt (nie mój), który przejąłem. Mam przed sobą Access Log serwera z którego wynika, że łączył się z nim głównie MegaIndex.ru i Baidu.com. Z 24 godzin mam 41261 wierszy w logu, a liczba połączeń do bazy danych wynosi 44,3 tys. Problemem jest czasu użycia systemu na serwerze bazy danych.
__________________
Powstałe z karbidu gazy, doprowadzają mnie do ekstazy.
Mistyczny łuk elektryczny działa jak napój energetyczny.
dkzg está en línea ahora   Reply With Quote
Old May 4th, 2017, 09:10 PM   #3695
bad455
54Y MY N4M3
 
bad455's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Bielsko-Biała
Posts: 2,495
Likes (Received): 7686

Najprościej będzie Ci odbić je z poziomu .htaccess-a - albo po user agencie (jeśli mają jakiś charakterystyczny), albo po IP.

Code:
RewriteEngine On
RewriteCond %{HTTP_USER_AGENT} Baiduspider [NC]
RewriteRule .* - [F,L]
Code:
deny from 119.63.196
deny from 123.125.71
deny from 180.76.5
deny from 220.181.108
__________________
zicherka

dkzg liked this post
bad455 no está en línea   Reply With Quote
Old May 4th, 2017, 09:45 PM   #3696
el nino
Anonimowy lukrecjoholik
 
Join Date: Jul 2005
Location: San Escobar
Posts: 1,285
Likes (Received): 4996

Tyle że wiele bad botów, crawlerów podaje zupełnie inny User Agent. Script kiddies też podają zupełnie innego agenta. Sprawdź w logu adresy IP i je zablokuj.
Weź też sobie odpal na maszynie wirtualnej Kali Linux i przeskanuj stronę za pomocą ZAPa czy nie masz jakiejś najprostszej podatności.
el nino no está en línea   Reply With Quote
Old May 5th, 2017, 07:02 PM   #3697
Wo92
Registered User
 
Wo92's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Szczecin
Posts: 10,486
Likes (Received): 2178

Szybkie pytanie - mam nowy dysk twardy w laptopie, na którym preinstalowany był wcześniej Windows 8, którego później zaktualizowałem do 10. I tu mam pytanie, czy aby komputer sam aktywował mi system na nowym dysku muszę zainstalować najpierw 8, czy mogę od razu zainstalować 10?

edit. znalazłem odpowiedź - można zainstalować od razu dziesiątkę, o ile aktywowana była na starym dysku.

Last edited by Wo92; May 5th, 2017 at 07:12 PM.
Wo92 no está en línea   Reply With Quote
Old May 6th, 2017, 10:54 AM   #3698
Smuggler
tolerance for boundaries
 
Smuggler's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Śrem
Posts: 481
Likes (Received): 1768

Quote:
Originally Posted by Vistr View Post
F:\ nie jest dostępny
Struktura dysku jest uszkodzona i nieczytelna

Co robić? Dysk z danymi przepadł?
Czy dysk wydaje jakieś niepokojące dźwięki? Jeżeli tak, to raczej sam sobie z tym nie poradzisz. Mimo wszystko proponuję żebyś z pendrive zbootował lekkiego linuxa (np. http://puppylinux.org/main/Download%...%20Release.htm) i zobaczył, czy na nim będzie dostęp do danych. W razie pytań pisz na PM.
__________________
Zieleń zamaluj a symetrię sfabrykuj!
Smuggler no está en línea   Reply With Quote
Old May 9th, 2017, 01:57 PM   #3699
newsted
GNU/Linux user
 
newsted's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Warszawa, Stary Mokotów
Posts: 4,570
Likes (Received): 8216

Quote:
Originally Posted by Vistr View Post
F:\ nie jest dostępny
Struktura dysku jest uszkodzona i nieczytelna

Co robić? Dysk z danymi przepadł?
Czasami da się naprawić to. Generalnie albo któryś z tych sposobów
https://www.google.pl/search?client=...Fuyv8we1kamABQ

Albo lecisz po bandzie i usuwasz partycję i odzyskujesz pliki jakimś softem do odzyskiwania. Tylko tutaj nie ma gwarancji jaką część danych odzyskasz.
__________________
Linux is like a wigwam: no Windows, no Gates, Apache inside.
newsted no está en línea   Reply With Quote
Old May 9th, 2017, 11:16 PM   #3700
Vistr
Registered User
 
Join Date: Dec 2011
Location: Oldbury(UK)/Pabianice(PL)
Posts: 1,350
Likes (Received): 2065

Ja to zakończyłem edukacje na obsłudze Painta więc dzięki za rady ale sam się tego raczej nie podejmę.
__________________
[Pabianice] Mapa stanu nawierzchni dróg
[Łódź]Łódźkie biura

A1+A2+S8+S14+LK 14+Tunel Średnicowy+KDP+DŁF+0,5 mln m2 biur
Vistr no está en línea   Reply With Quote
Reply

Tags
chmura, google

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT +2. The time now is 11:57 AM. • styleid: 14


Powered by vBulletin® Version 3.8.11 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions Inc.
Feedback Buttons provided by Advanced Post Thanks / Like (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2017 DragonByte Technologies Ltd.

vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2017 DragonByte Technologies Ltd.

SkyscraperCity ☆ In Urbanity We trust ☆ about us | privacy policy | DMCA policy

Hosted by Blacksun, dedicated to this site too!
Forum server management by DaiTengu