|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|
#521 | |
|
Registered User
Likes (Received): 8
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#522 |
|
Registered User
Likes (Received): 41
|
Nem is rossz gondolatfonal. Viszont akkor már épüljön egy új városháza. A Fehér Házzal egyébként semmi gond nincs, teljesen jó épület de azért évszázadokig nem kell őrizgetni.
|
|
|
|
|
|
#523 |
|
Registered User
Likes (Received): 18
|
Ez önmagában szerintem egy nagyon jó ötlet, hiszen egy jó helyen lévő, jó, reprezentatív épületről van szó. Kérdés viszont, hogy alkalmas-e erre a funkcióra, hiszen ha jól tudom, mindig is irodaépületként funkcionált, egy városházának pedig üléstermekre is szüksége van. Valószínűleg a Polgármesteri Hivatal/Önkormányzat funkciókra amúgy maradéktalanul megfelel, az Üléseket meg lehet újra a Váci utcában tartani.
|
|
|
|
|
|
#524 | |
|
Registered User
Likes (Received): 40
|
Quote:
Arra gondoltam, hogy a 6-8. új homlokzatot kap, a 10. és 9. párját. Az, hogy mi lesz mögötte, majd eldől. De ez csak egy tipp. |
|
|
|
|
|
|
#525 |
|
Registered User
Likes (Received): 75
|
Ilyesmi nem került szóba. Ráadásul azt nyilatkozta Wachsler, hogy a szerkezet elbontását a metrómegálló miatt mellőznék. Épp ezért minden más érv előtt, alapból elképzelhetetlen a régi homlokzati rész tükrözése erre a szakaszra, hiszen más a szintszám, beosztás, stb.
|
|
|
|
|
|
#526 |
|
Registered User
Likes (Received): 40
|
Köszönöm, erről nem hallottam, ill. elfeledkeztem a metróról. Ha a jelenlegi szerkezet megmarad az is jó, mert a különböző stílusok ellenére, próbál illeszkedni a korábbihoz.
A lényeg, hogy a közeljövőben felújítják. |
|
|
|
|
|
#527 |
|
Registered User
|
Jelen állás (legfrissebb sajtóinformációk) szerint úgy néz ki, hogy az épület szerkezetét tartják meg, és a homlokzatot átalakítják. Én a magam részéről teljesen feleslegesnek tartom, ugyanis a mostani épülettel sincsenek komoly bajok, azokat pedig, akiket most zavar, akkor is zavarni fogja a ház, hogyha kap egy arcátültetést szegény. A jószándékot értékelem, de kár teljesen leradírozni az épület mostani homlokzatát.
|
|
|
|
|
|
#528 | |
|
SkyscraperToBudapest
Likes (Received): 164
|
Én nem fogok sirni a jelenlegi homlokzatért, nem igazan kedvelem a racsos feluleteket. Valami némileg tagolt uvegfeluletet tudnék elképzelni, ami szépen tukrozné a parlament épuletét, ha mar korhuen nem lehet a szintmagassag kulonbség miatt.
Last edited by HQ; May 21st, 2013 at 07:48 PM. |
|
|
|
|
|
|
#529 |
|
Registered User
Likes (Received): 32
|
|
|
|
|
|
|
#530 | |
|
Registered User
Likes (Received): 9
|
Quote:
Valaki indokolja már meg, hogy a MTESZ székház miért/hogyan "illeszkedik" bármihez is a Kossuth téren? p.s.: ezt a cikket köszönöm, nem kérem: http://varoskepp.blog.hu/2009/09/01/..._es_80_as_evek |
|
|
|
|
|
|
#531 | |
|
Registered User
Likes (Received): 70
|
Quote:
Egyetértek.Bár nem olyan zavaró a jelenlegi homlokzat,de azért a felújított tér mellet már elég "ócskának" fog tűnni.Szerintem. Nekem mindig a Békéscsabán lévő kb egyidős áruház jut eszembe. Hasonló szépség. ![]()
|
|
|
|
|
|
|
#532 | ||
|
Registered User
|
Quote:
A korhű homlokzat felhúzásának én magam még mindig több értelmét látnám, mint a jelenlegi átalakításának. Teljesen bizonytalan eredményre vezet, pláne, ha mindez tervpályázat nélkül történik. A minőségre nagyon kevés garanciánk van...
|
|
|
|
#533 | |
|
Registered User
|
Quote:
|
|