daily menu » rate the banner | guess the city | one on one

Go Back   SkyscraperCity > European Forums > Euroscrapers > Local discussions > Slovakia > City Development > Bratislava > On Hold and Cancelled Projects

On Hold and Cancelled Projects Pozastavené a zrušené projekty

Reply

Thread Tools Rating: Thread Rating: 1 votes, 5.00 average. Display Modes
Old July 3rd, 2012, 09:47 AM   #1321
potkanX
Registered User

Likes (Received): 52

zly urbanizmus, nijaka architektura. v prvom rade je tam uplne uletena mierka, v tomto uzemi navrhovane objekty i plochy vyznievaju mimoriadne nepatricne, dana mierka sa hodi niekam na bory. v danom uzemi preboha urcite nemoze byt cielom dosiahnut otvaranie pristoru, ale uplne naopak. samotne objekty to zachranit nemozu, nech by ich hned navrhovali coop himmelblau aj s tu persku carodejnicu.
cele zle.
potkanX no está en línea   Reply With Quote

Sponsored Links

Old July 3rd, 2012, 12:03 PM   #1322
dvernik
Registered User

dvernik's Avatar

Likes (Received): 26

Obávam sa, že tento návrh nie je nič prekvapivé, čakal niekto, že developer dokáže spraviť dobrý návrh? Absolútne chýba porozumenie prostrediu, do ktorého je návrh zasadený. A to nás ešte čaká kopa funkčných problémov, ktoré z vizualizácií zjavné nie sú.

Zbytočná barierizácia priestoru pre peších - prepojenie na nábrežie je realizované nadchodom, núti používať výťah (ako vyzerá ten na Petržalskom korze) alebo schody. Čo v prípade, že sa bude chcieť na nábrežie dostať väčšie množstvo ľudí (napr. s kočíkmi alebo bicyklami)? Iste, mimoúrovňové riešenie umožňuje doviesť do centra viac áut, ale je to správna cesta pre historické centrum?

Celkovo je koncepcia Podhradia, ako ju vidno z vizualizácií vhodná na periférne nákupné centrum a nie na územie s tisícročnou tradíciou osídlenia.
dvernik no está en línea   Reply With Quote
Old July 3rd, 2012, 02:33 PM   #1323
Favorit
Registered User

Favorit's Avatar

Likes (Received): 40

Quote:
Originally Posted by ejo View Post
Však to je presne to, čo tu niektorí z vás chcú. Nádherné moderné veľdielo pod dominantou a pýchou nielen Bratislavy ale i Slovenska. Asi sa snažia prijať dizajn z HB R.
Favorit myslím že to je podľa tvojich predstáv ako si to tu rozpisoval minule. Moderna + nám. okolo vodnej veže. A keď som si dovolil otvoriť hubu anesúhlasiť bol som za zlého a nechápavého, že tomu nerozumiem.a keď som Ti poslal súkromnú správu aby si mi to vysvetlil tak si sa neunúval ani odpovedať. ale v pohode.
Ešte raz si prečítaj čo som napísal a ako si na to absurdne reagoval. http://www.skyscrapercity.com/showpo...postcount=1751
Nie som za búranie historických budov, ale keď už raz niečo neexistuje a nebolo to extra cenné/funkčné, tak prečo to preboha znovu stavať a naivne dúfať, že sa tam vráti dáka úžasná atmosféra? Odporúčam ti prečítať si Hriešnu Vydricu z vydavateľstva Marenčín PT. Ale to je už jedno.

Ak ťa to poteší, tú "Revitalizáciu Vydrice" považujem tiež za otrasnú. Áno, som zástancom obnovy Vydrice v modernom štýle ale to ešte neznamená, že tam chcem takéto kancelárske krabice.

A žiadna súkromná správa mi od teba neprišla.
Favorit no está en línea   Reply With Quote
Old July 8th, 2012, 02:20 PM   #1324
Maťo
Registered User

Likes (Received): 0

Quote:
Originally Posted by Favorit View Post
Nie som za búranie historických budov, ale keď už raz niečo neexistuje a nebolo to extra cenné/funkčné, tak prečo to preboha znovu stavať a naivne dúfať, že sa tam vráti dáka úžasná atmosféra? Odporúčam ti prečítať si Hriešnu Vydricu z vydavateľstva Marenčín PT.
Je zaujímavé, ako sa všetci odporcovia klasickej tradičnej architektúry stále oháňajú nefunkčnosťou. Pritom sa stačí pozreť do historického centra hociktorého mesta. Pôvodné budovy sú tam perfektne funkčné a hlavne sú obľúbené - ľudia ich radi využívajú. Nerobil by som si starosti s tým, že sa stará budova nevyužíva na rovnaký účel ako v predchádzajúcich storočiach. Kvalita architektúry sa ukáže práve keď sa v budove za stáročia vystrieda väčší počet obyvateľov alebo inštitúcií a všetkým perfektne poslúži.

S funkčnosťou majú často problém naopak moderné stavby. Napríklad si neviem predstaviť, že by som si išiel do mesta vypiť pohár vína a sedel by som medzi veľkými sklenými tabuľami. Tiež si neviem predstaviť, ako sa niekto môže sústrediť na prácu, keď sedí v kancelárii, ktorá má formu sklenej škatule. Kľud, útulnosť a prívetivosť prostredia má vplyv aj na kvalitu práce, preto sú klasické budovy vhodnejšie aj na kancelárie. Takto by sa dalo pokračovať ďalej. Moderné stavby sú možno vhodné na továrne, sklady, spaľovne odpadu a podobne... ale sú úplne nevhodné tam, kde je požadovaná estetika, útulnosť, kde sa má človek cítiť príjemne.
Maťo no está en línea   Reply With Quote
Old September 5th, 2012, 11:37 AM   #1325
quama
Registered User

quama's Avatar

Likes (Received): 32

quama no está en línea   Reply With Quote
Old September 5th, 2012, 01:14 PM   #1326
aquila
dialnice.info ::..

aquila's Avatar

Likes (Received): 117

na zaplakanie je slabe slovo ..
aquila no está en línea   Reply With Quote
Old September 5th, 2012, 01:23 PM   #1327
caicoo
Registered User

caicoo's Avatar

prevelika skoda toho kusa historie, hlavne ze ta betonova mastal pre 150 kusov dobytka si nasla svoje miesto
Old September 5th, 2012, 01:25 PM   #1328
BeautifulOne
Registered User

Likes (Received): 2

Quote:
Originally Posted by Maťo View Post
Moderné stavby sú možno vhodné na továrne, sklady, spaľovne odpadu a podobne... ale sú úplne nevhodné tam, kde je požadovaná estetika, útulnosť, kde sa má človek cítiť príjemne.
tak ty si dobry eKSpert... hotovy polyhistor

problem s tym co volas "moderne budovy" a historickou zastavbou je uplne iny a ma nazov "urbanizmus"

ale za to si mozeme sami skrz nasich uzasnych uradnikov a regulativov zvazujucich ruky. obrovske pozadovane koeficienty zelene, nezmyselne velke pocty parkovacich miest a nizka povolena zastavanost pozemku vedu logicky k vyskovkam uprostred niecoho co sa honosne nazyva "zelen" a v skutocnosti je to len zbytkova plocha medzi panelakmi (vid petrzalka)

vsetci vykrikujeme ako sa nam pacia historicke mesta a pritom blokujeme podobny urbanizmus nezmyselne prisnymi obmedzeniami v svetlotechnike, uzemnom planovani, doprave a podobne...
BeautifulOne no está en línea   Reply With Quote
Old September 6th, 2012, 08:26 AM   #1329
potkanX
Registered User

Likes (Received): 52

svetlotechnika je dana normou a ta nepozna vynimky, toto sa hadzat na magoriat neda. ale norma urcuje svetlotechnicke podmienky iba pri budovach pre trvale byvanie, toto nie je vec co by apriori blokovala kazdu vystavbu. takisto parkovacie normy pre administrativu a obchod su u nas niekedy az nezmyselne makke a okrem toho investori este vedia v praxi sa z polovice zavazkov vysekat, vid napriklad siroky hotel, kde na stavebko isel projekt s dvoma podzemnymi poschodiami, dokonca spodne este muselo mat zakladacovy system, aby nejako vysla pozadovana kapacita, v reali sa postavilo 1PP a vsetko je v poriadku.
potkanX no está en línea   Reply With Quote
Old September 9th, 2012, 01:36 PM   #1330
hurahura
urban voyer

Likes (Received): 1

Quote:
Originally Posted by quama View Post
nemas to v lepsom rozliseni, moc tam vidiet nie je
hurahura no está en línea   Reply With Quote
Old September 9th, 2012, 10:34 PM   #1331
Amrafel
Higher, better

Amrafel's Avatar

Likes (Received): 87

Kol. autorov: Bratislava - minulosť a budúcnosť, súbor máp, 2009, Bratislavské ostrovy, o.z., Bratislava

http://www.artbooks.sk/(S(mqwihbuyzv...=8044&Kateg=20

Toto bude hádam nápomocnejšie, stojí to za to

projects & photos & history
Amrafel no está en línea   Reply With Quote
Old September 10th, 2012, 03:21 PM   #1332
quama
Registered User

quama's Avatar

Likes (Received): 32

Quote:
Originally Posted by hurahura View Post
nemas to v lepsom rozliseni, moc tam vidiet nie je
bohuzial nemam
quama no está en línea   Reply With Quote
Old February 4th, 2013, 12:52 PM   #1333
futuros
Astral tourist

futuros's Avatar

Likes (Received): 6

Old February 5th, 2013, 06:02 PM   #1334
Anuris
Registered User

Likes (Received): 53

Na tejto fotke to vyzera vskutku krasne. Ziadne nehodnotne barabizne ako sa v suvislosti s Vydricou niekedy uvadza...
Anuris no está en línea   Reply With Quote
Old February 5th, 2013, 06:51 PM   #1335
fowner
Registered User

fowner's Avatar

Likes (Received): 51

Nie je ten obraz zrkadlovo otoceny? Alebo sa mi to iba zda..
fowner no está en línea   Reply With Quote
Old February 5th, 2013, 07:10 PM   #1336
Strummer
lost in the supermarket

Strummer's Avatar

Likes (Received): 107

Dobry postreh, je to otocene Korunovacna veza je na opacnej strane:

Last edited by Strummer; February 5th, 2013 at 07:15 PM.
Strummer está en línea ahora   Reply With Quote
Old February 5th, 2013, 07:43 PM   #1337
jozefst
Registered User

Quote:
Tak toto bol naozaj záslužný projekt s tými mapami. Klobúk dole. Z iného súdka je zas táto 3d Praha a pohľad na Vinohrady: https://www.youtube.com/watch?v=7znxxRQ2b2Q
jozefst no está en línea   Reply With Quote
Old February 5th, 2013, 09:43 PM   #1338
Favorit
Registered User

Favorit's Avatar

Likes (Received): 40

Quote:
Originally Posted by Anuris View Post
Na tejto fotke to vyzera vskutku krasne. Ziadne nehodnotne barabizne ako sa v suvislosti s Vydricou niekedy uvadza...
aaa, stačilo jedno zrkadlové otočenie a už sú na Vydrici zase len barabizne.

Phill liked this post
Favorit no está en línea   Reply With Quote
Old February 6th, 2013, 08:34 PM   #1339
PosoniumAster
Registered User

PosoniumAster's Avatar

Likes (Received): 19

Quote:
bohuzial nemam
Ja to mam doma, mozem nafotit nejake detaily. Co by ste chceli a z ktoreho obdobia?
PosoniumAster no está en línea   Reply With Quote

Reply

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules