daily menu » rate the banner | guess the city | one on one

Go Back   SkyscraperCity > European Forums > Euroscrapers > Local discussions > Slovakia > Urbanism, Architecture and Infrastructure > Projects and Construction Updates

Reply

Thread Tools Rating: Thread Rating: 5 votes, 4.80 average. Display Modes
Old May 6th, 2013, 01:26 PM   #1341
e@gl3
Registered User

Likes (Received): 3

inak zaujímalo by ma čo si myslíte o tom keby napr. zv a bb dokázali prekonať závistlivosť povedzme by vystupovali pre investorov ako jeden kúpischopný región v zv by sa stavalo v oblasti čiernych zemí a rákoša a v bb na zvolenskej ceste a podobne aby to nebolo extra ďaleko keby nemusela byť každá prevádzka iba v bb alebo iba v zv bolo by to iné lenže keď sa tie investície takto separujú nikdy nič väčšie nepríde...prečo trebárs BBSK nepritiahne investície väčšieho rangu niekde do stredu? pokiaľ viem kopa ľudí aj z bb chodí precovať do vlkanovej prečo niekde kde máme dobré letisko,diaľnicu a kopu schopných ľudí nedokážeme pritiahnuť podnik? keby sa to postavalo dokonca niekde blízko žel. stanice v niektorej z dedín mohlo by to zdvihnúť záujem o integrovanú dopravu na trati bb-zv a podobne
e@gl3 no está en línea   Reply With Quote

Sponsored Links

Old May 6th, 2013, 05:32 PM   #1342
Morfo333
Registered User

Morfo333's Avatar

Likes (Received): 25

Keď vidím túto diskusia a príspevok od rachmond-a tak mám dosť som si až do teraz myslel že sem chodia ľudia na istej úrovni ktorých ozaj zaujímajú stavby a podobné veci. No uživatel rachmond znížil úroveň komunikácie tak sa skúsim prispôsobiť. Neviem čo máš proti ZV myslím že to je mesto ako aj veľa ostatných nič výnimočné (okrem pekného zámku) tu nie je. Je to také isté mesto ako X dalších na Slovensku. No zjavne ta niečo muselo veľmi rozčúliť pre čo si tak nakydal na Zvolen, čo mal si babu zo ZV a nechala ta? Alebo ti dáka pekná Zvolenčanka nedala?

Ale nie teraz už vážne. Nemyslím si že na chybe sú ľudia skôr si myslím že tá Európa sem dáko nezapasovala. Už samotná architektúra budovy je dosť pod úroveň na to že je to v historickom centre mesta. Potom obchody sú priemerné nič extra čo by zaujalo a nakoniec je to podľa mňa aj chyba že sa II. Etapa nepostavila. Možno by tam prišli dobré obchody ktoré by prilákali viac ľudí a nakoniec by sa darilo viac celej Európe a všetkých obchodom. No problém vidím aj v doslova nenažranosti ľudí ktorý Európu vlastnia ako môžu pýtať nájomne ako v BB (čo je krajské a oveľa väčšie mesto) dokonca sa dlho dlho hovorilo že nájomné je väčšie ako v Banskej Bystrici čo je podľa mňa choré. Keď chceli Európu mali postaviť celú (obidve Etapy naraz) a nájomné prispôsobiť regiónu-veľkosti mesta a kúpi schopnosti obyvateľov. Som proste skôr názoru že to mali postaviť celé naraz a pekné nie túto škatuľu a keď na to nemali tak to sem nemali vôbec stavať vôbec by ma to nemrzelo že by tu Európa nebola.
Morfo333 no está en línea   Reply With Quote
Old May 6th, 2013, 07:21 PM   #1343
Tino-artS
Registered User

Tino-artS's Avatar

Likes (Received): 1

jaspa: Námestie vo Zvolene je v letných mesiacoch doobeda, na obed a poobede preplnené. Podobne je to v sobotu. Každý rok je vo Zvolene problém s terasami, či už s poplatkami, alebo s doslova chorými podmienkami, ktoré podniky nemôžu splniť, ale že by tu boli dve terasy? To si tu bol asi v Marci, nie? V lete má terasu asi každý podnik ktorý má vchod priamo z námestia. Ohľadom zaľudnenia námestia - už dlhé roky počúvam fakt, že Zvolenské námestie je najdlhšie v strednej Európe. Tento výrok má už pár rokov, čiže teraz, keď ho predĺžili až po Europu, to už musí byť pravda. Povedzme teda, že Zvolen má oveľa väčšie námestie ako Bystrica, ale má prakticky o polovicu obyvateľov menej. Bude logické, že to v BB bude viac natrieskané. Ale ako hovorím, málo ľudí tam teda určite nebýva, niekedy poobede máš problém sadnúť si na lavičku.

Čo sa týka Európy, áno, tá je podstatne práznejšia ako u vás. Ale prečo asi? Čo ťa tam ako potencionálneho zákazníka drží? Sporiteľňa? Zlatníctvo? Tie obchody čo tam sú, sú vyslovene také, že do nich ideš, iba keď niečo potrebuješ. Interiér Európy je tiež biedny, zopár drevených lavičiek, a to je všetko. V BB je fakt plno ľudí, čo si tam idú sadnúť do kresla a pripoja sa na wifi. A Food Court vo Zvolenskej Európe je absolútna hanba. Keby sa tam presťahovala Mašla zo stanice, tak by mali viac ľudí jak tie veci, čo tam sú teraz.

Ja som vždy hovoril, je*ať na nákupné centrum. Slovensko potrebuje veľké IMAX kino.
Tino-artS no está en línea   Reply With Quote
Old May 8th, 2013, 10:44 AM   #1344
reddevil
Spectator

reddevil's Avatar

ako sorry, ale kedze vas region je jeden s najvyssou nezamestnanostou, ludia nemaju peniaze, naco by vam boli obchody ako peek&cloppenburg, pull&bear? na pozeranie? ved tie by sa neuzivili ani v kosiciach (preto tu ani nie su )... a problem by mali u vas aj reserved ci humanic (ale aj ine, tieto ma napadli ako prve), ktori, zial svoje ceny za poslednu dobu zvysili neumerne kvalite ponukaneho tovaru...

co sa tyka foodu, je to tam u vas naozaj slabe, ale naco vam je subway? bagetu za 5 eur dostanete 2x vacsiu v obycajnej slovenskej bageterii... a dobra restauracia nemusi mat hned nejake posh americke meno...

a mozno problemom u vas je to, ze je in ist do bb sa promenadovat a aj tak si nic nekupit, hlavne ze som tam bol a mozem sa tym pochvalit...

v ke su 4 vacsie nakupne centra - optima, aupark, galeria, cassovia - a zial kym v poslednych dvoch menovanych sa zatvaranie obchodov viacmenej ocakavalo, v prvych dvoch to zacina byt podobne... proste ludia nemaju peniaze a shopping sa uz nenosi uz len shop browsing...

ako nechcem v ziadnom pripade flamovat, len som napisal pohlad niekoho ineho, ako to mozno vidia ludia z ineho regionu... caute.

RobJnc liked this post
reddevil no está en línea   Reply With Quote
Old May 8th, 2013, 03:04 PM   #1345
Tino-artS
Registered User

Tino-artS's Avatar

Je pekné, že si sa zapojil, ale celý tvoj komentár je tak trošku pointless. Obchody, ktoré si vymenoval tu nikto nespomínal, spomínali sme tu obyčajníé, bežné obchody, ktoré sú napríklad aj vo Zvolene, alebo v Bystrickej Európe, a lákajú ľudí viac ako to, čo tam je teraz.

Je jasné, že dobrá reštaurácia je vždy lepšia, ako nejaký fast food, ale keďže v OC sú tie fast foody akýmsi zvykom, a seriózna reštaurácia je tam tak trochu nereálna, tak to tiež nie je na mieste. Subway bol príklad (imo najlepší fast food, aj keď možno predražený). Dal som aj iné príklady. Určite by tam chodilo x-krát viac ľudí ako k Ázijcom alebo k Rybe.

V ktorom vesmíre je pre Zvolenčana IN chodiť do BB? Ako, ja som zo Zvolena, ale toto som fakt nepostrehol. Veď je to také isté mesto, kde (okrem kina pred prá rokmi) a nejakých väčších obchodov (Baumax, a pod.) nie je nič naviac. IN to rozhodne nie je, chcelo by to lepší prehľad z tvojej strany.

Shop Browsing tu bol vždy. Nie je to ani tak o peniazoch, ako skôr o tom, že to, čo v OC býva, si kupuješ iba keď niečo potrebuješ. Či si denno-denne kupuješ TV, mobil, kabát, alebo hodinky? Ak by boli v OC (napríklad aj v BB Europe) ľudia, ktorí si prišli niečo kúpiť, tak by ich bolo fakt málo... OC sú aj tak trochu stavané na to pobehovanie a sedenie tam. Nemá to vôbec súvis zo Zvolenom, a nie je to "IN".

Cau.
Old May 8th, 2013, 03:40 PM   #1346
reddevil
Spectator

reddevil's Avatar

Quote:
Originally Posted by Tino-artS View Post
...Obchody, ktoré si vymenoval tu nikto nespomínal...
sam si odpovedal na post od RYTMA, ktory konkretne tie iste obchody ako ja spomenul...

Quote:
...V ktorom vesmíre je pre Zvolenčana IN chodiť do BB?...
...chcelo by to lepší prehľad z tvojej strany....
myslel som to vseobecne, tak ako pre Kosicana je in povedat, ze bol som v Blave, Pesti, Prahe... ci pre Michalovcana, ze bol v Kosiciach a pod.

Quote:
...Nie je to ani tak o peniazoch
...Či si denno-denne kupuješ TV, mobil, kabát, alebo hodinky?...
...Ak by boli v OC (napríklad aj v BB Europe) ľudia, ktorí si prišli niečo kúpiť, tak by ich bolo fakt málo...
...OC sú aj tak trochu stavané na to pobehovanie a sedenie tam...
tak praveze je to cele o peniazoch, skus obchodnikovi povedat, ze otvor si predajnu, my sa tam budeme chodit len pozerat a pobehovat ci sediet len tak, lebo nas nezaujimaju tvoje trzby a z coho zaplatis najom ci zamestnancov

mozno preto tam nikto nechce prist, lebo vie, ze vy chcete obchody len na pozeranie, to si treba uvedomit.
reddevil no está en línea   Reply With Quote
Old May 8th, 2013, 04:24 PM   #1347
Tino-artS
Registered User

Tino-artS's Avatar

Ale podľa jednoduchej logiky sa dá odvodiť, že ak nejaké obchody idú ku konkurencii do iného (často aj menšieho mesta), kde tam tí ľudia pobehujú a obzerajú presne tak isto, jak by obzerali tu, tak hlavný problém sa asi bude točiť okolo tých podmienok a drahým nájmom.
Old May 9th, 2013, 07:27 PM   #1348
RYTMO
Registered User

Likes (Received): 0

Quote:
Originally Posted by reddevil View Post
ako sorry, ale kedze vas region je jeden s najvyssou nezamestnanostou, ludia nemaju peniaze, naco by vam boli obchody ako peek&cloppenburg, pull&bear? na pozeranie? ved tie by sa neuzivili ani v kosiciach (preto tu ani nie su )... a problem by mali u vas aj reserved ci humanic (ale aj ine, tieto ma napadli ako prve), ktori, zial svoje ceny za poslednu dobu zvysili neumerne kvalite ponukaneho tovaru...

co sa tyka foodu, je to tam u vas naozaj slabe, ale naco vam je subway? bagetu za 5 eur dostanete 2x vacsiu v obycajnej slovenskej bageterii... a dobra restauracia nemusi mat hned nejake posh americke meno...

a mozno problemom u vas je to, ze je in ist do bb sa promenadovat a aj tak si nic nekupit, hlavne ze som tam bol a mozem sa tym pochvalit...

v ke su 4 vacsie nakupne centra - optima, aupark, galeria, cassovia - a zial kym v poslednych dvoch menovanych sa zatvaranie obchodov viacmenej ocakavalo, v prvych dvoch to zacina byt podobne... proste ludia nemaju peniaze a shopping sa uz nenosi uz len shop browsing...

ako nechcem v ziadnom pripade flamovat, len som napisal pohlad niekoho ineho, ako to mozno vidia ludia z ineho regionu... caute.

reddevil, bol si niekedy v peek&cloppenburg alebo pull&bear??? Vsak ceny tych handier su také isté ako v NewYorker alebo v H&M... Samozrejme v peek&cloppenburg máš aj drahšie značkové kúsky, ale prevažujú tam handry pre normálnych ludí...
A preco z galerii a cassovii miznu obchody??? Prave preto, lebo tam chýbajú také obchody ako sú v optime... Obchody, ktoré by prilákali do shoppingu viac ludí... Preto ľudia idú radšej do OPTIMY, kde je obrovský výber obchodov (rôzne módne značky, obuvy, sluzby, restaurácie, atď.) ako do galerii alebo do casovii, kde tie obchody, ktoré lákajú na nákupy chýbajú...
Taký istý problém je u nás... V našej Európe sú biedne obchody, ides do nej len vtedy, keď niečo konkrétne potrebuješ... vybaviť si banku, ísť do lekárne, do kaderníctva... Možnosť nákupu je malá (myslím výberom)... v bystrickej Europe je to opačne... ovela vačší výber obchodov... a radšej pôjdu ludia do bb, kde maju vsetko pod jednou strechou, aj ked sa len promenádovať, ale strávia tam ten čas... čím viac ľudí, tým vačšia šanca že si niekto niečo kúpy...
RYTMO no está en línea   Reply With Quote
Old May 11th, 2013, 12:57 AM   #1349
RobJnc
Registered User

RobJnc's Avatar

Likes (Received): 4

Kazdy mate kus svojej pravdy. Kto penazi nema sedi doma max. chodi "window shopping" kto ma aspon ako tak penazi do Zv shopping nepojde - NIKDE, lebo tam hovno maju tzn. najblizsia moznost BB ESC.
RobJnc no está en línea   Reply With Quote
Old May 11th, 2013, 09:16 AM   #1350
eMKejx
like travelling

eMKejx's Avatar

Likes (Received): 7

Quote:
Originally Posted by e@gl3 View Post
... pokiaľ viem kopa ľudí aj z bb chodí precovať do vlkanovej prečo niekde kde máme dobré letisko,diaľnicu a kopu schopných ľudí nedokážeme pritiahnuť podnik? keby sa to postavalo dokonca niekde blízko žel. stanice v niektorej z dedín mohlo by to zdvihnúť záujem o integrovanú dopravu na trati bb-zv a podobne
v prvom rade diskutujeme vo vlakne ESC&RC Zvolen. Ale ak mozem trosku to doplnim hoc je to tu off topic. Vlkanova patri este do okresu BB, to je to iste ako ked povies preco bystricania pracuju v Harmanci pripadne v cisticke odpadovych vod v Rakytovci, atd... Teda ty si myslis ze je zle ze nemame v centre mesta priemysel?

Kopa schopnych ludi este nic neznamena, osobne pochybujem ze tu mame dostatok strojarov napr. hned pripravenych pracovat vo vyrobe. Ked by to bola Hnilecka hladova dolina nepoviem nic, kde aktualne prijmu 600 ludi do zavodu v Prakovciach a nastupny plat 700-800€ v cistom.

Tiez by ma zaujimalo ako si to myslel stym vybudovanim vyrobnych hal blizko zel. stanice. v stanici mestoBB priestor nieje, radvan stanica nemas takisto kde, v iliasi vlak nestoji, vlkanova no povedz kde? na zarastenom futbalovom ihrisku cez ktory je uz vyslapany chodnik, hronsek?, jedine velka luka ale obyvatelia tych viliek 100m od trati by rozhodne za neboli, potom mas Sliac kde tiez nieje miesto no a potom uz sme vo zvolene... Ja netvrdim ze tu nieje infrastruktura, ale stavat vyrobne haly pri zel. staniciach je nezmysel. Na to jestvuje niekolko moznosti pri vlkanovej za tusim KK Company a CC je odbocka tusim na nejake vojenske zariadenie, jasne ze sa da dobudovat vyhybka atd..

Ja len dufam ze pre nase dalsie generacie sem nepride Cargo City, bol by to koniec "pokoja" a cistoty v tejto doline. Naviac by to sem priatahlo to co je napr. v Hong Kongu a to uz nie su len peniaze...

Quote:
Originally Posted by reddevil View Post

je pekne za sa zapojil aj niekto z ineho regionu, dakujeme.

- nas region ma najvacsiu nezamestnanost ale zaroven nezabudaj je najvacsi! Za dalsie su tu dve v celku pekne mesta ktore priamo maju minimalnu nezamestnanost. No nasim "zavazim" je vychod od BB ci takmer vsetko pod Zvolenom. Nerozumiem tomu preco menujes dve znacky ktore su v podstate nieco medzi priemerom a tym drahsim. Ano maju tam tricka za 30€ a gate od 50€ a viac, ale nemyslim si ze by to tu neprezili. Mame tu aj drahsie znacky ktore svoje "stanky" prerobili do myslim si ze krasnych modernych priestorov navyse tu mame znackovy "outlet" - obcas su tam fakt vypredaje na Lazovnej v tej polyfunkcii kde je ta restika... Tam mas Hilfigera ako v ESC mas tam Marco Polo, Ralph Lauren atd. PREDAVA SA! O tom sa tu neda bavit, a ty este uvedies Reserved kde gate stoja od 20€ a tricka zacinaju na 10€ ak mozem bundy v zime stali od 40€. Za dalsie Humanic kde je znackova sportova obuv za rovnake ceny ako mas v ktorej kolkvek inej predajni (Office Shoe, Bata - byva drahsi, A3 sport zas niekedy o co si lacnejsi, potom este Sport Pro napr. Humanic ma priameho konkurenta Deichman, hoc tam sa ponuka viacej lowcost. Humanic ma navyse oddelenia Bestseller... ale nechcem tu robit reklamy len som ti uviedol padne dovody si myslim.

O jedle ak mozem to je o ludoch, ty si nedas v Subway ani ja, ale niekto iny sa najde, oni ked sem isli a teda ked sa niekto na to dal ze sem pojde s touto znackou rozhodne musel vediet nejake cisla. My mame subway v BB v Kapitulskej, su tam vkuse ludia hoc viac piatky a soboty... ale su. Toto nieje len o nas dvoch, je tu este par dalsich tisic ludi.

Co sa tyka tej tvojej vizie vidis to na uplne zatvaranie shopping centier na slovensku? Je mozne, ze pride doba a naozaj budu fungovat ake si browsing shopping centra, teda myslim ze aj prides do SC ale namiesto pokladni s predavackami a obsluhou tam bude len automat s pripojenim na skladovu zasobu tovarov o ktore mas zaujem. Moznost platit "bitcoin-nami", paypal, kreditkou prip. este v hotovosti. Vyda ti to dodaci list a ty len prides k oknu kde bude skladnik ktory ti tovar vyda a oznaci dodaci list ze si si tovar uz prevzal. Takto uz funguje viacero eshopov ktore ponukaju spotrebny tovar od elektroniky cez oblecenie az po parfumy atd...

Ja si aj tak myslim ze tu tie klasicke centra vzdy budu pretoze sa vzdy najde "hlupacik" ktory si v pripade neuspechu znici zivot zadlzenim sa a takto sa to bude dookola mliet. Cas od casu ostane nejaky priestor neobsadeny ale vzdy sa zaplni... Ale to je uplne bezne v konzumnej spolocnosti.

Jedine co tu ale rozhodne vzdy bude su "číňaky", tie preziju vsetko

Last edited by eMKejx; May 11th, 2013 at 09:25 AM.
eMKejx no está en línea   Reply With Quote
Old May 11th, 2013, 01:10 PM   #1351
e@gl3
Registered User

no dúfam že som nikde v príspevku priamo nenaznačil že priemysel priamo do centra miest alebo dedín to by bola urbanistická samovražda...proste na okrajoch týchto menovaných sídel je kopa miesta a netvrdím ani že všetci sú vzdelaní strojári alebo tak...no napr. viem že aj v čr funguje niečo ako zazmluvnené štúdium...proste keby som došla významná strojárska firma môže povedať že bude sponzorovať strojnícke stredné školy a naj žiakom platiť štipko po vyštudovaní školy by človek nastúpil priamo do roboty atď no a späť k vláknu...keď týmto spôsobom pozdvihneš ešte viac zamestnanosť v regióne(v ktorom pracujú ako si psomínal aj ľudia z BR,DT,KA,ZH atď) zvýšiš aj kúpnu silu čo ide ruka v ruke keby sa začali stavať všetky tie veci ktoré sú v threadoch o zv a bb tak by to pritiahlo aj viac investorov...základným problémom ZV ESC ale je presne to že nedobudovali shopping center ale iba relax center čo je obrovská škoda a vlastne sa projekt minul pôvodnému plánu si myslím...vav invest sa teraz vrhol evidentne na iné projekty a toto nechal na ďalekú budúcnosť...btw ten central shopping mall čo sa mal stavať na západe teda vôbec nič? teoreticky keby postavili to mohli sa tie značky nasťahovať tam
e@gl3 no está en línea   Reply With Quote
Old May 11th, 2013, 06:45 PM   #1352
eMKejx
like travelling

eMKejx's Avatar

Likes (Received): 7

VAV invest ma toho viacero nachystaneho, rozbehnuteho neviem kolko ma ale ked si pozries vlakna v bb snad vkuse sa tam objavi nejaka vizu noveho projektu. ESC ZV ma zatial pozitivum velke parkovisko, neviem ci je uz aj platene alebo? Inac je to fakt zatial velka skoda.
eMKejx no está en línea   Reply With Quote

Reply

Tags
shopping relax center, zvolen europa

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules