daily menu » rate the banner | guess the city | one on oneforums map | privacy policy (aug.2, 2013) | DMCA policy | flipboard magazine

Go Back   SkyscraperCity > Asian Forums > Indonesia Skyscrapers Forum > Regional Construction and Development > General Construction and Development



Reply

 
Thread Tools
Old February 4th, 2008, 05:20 AM   #1
AceN
Half Geek
 
AceN's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: Iacárta
Posts: 10,860
Likes (Received): 1360

New Airport Masterplan / Design / Rendering ! == [ Part 2 ] ==

This is the 2nd part, the first one can be viewed here http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=466638

Thanks buat smua kontributor yang telah membuat thread pertama menjadi Top 10 Viewed Thread in Nusantara

and..here we go with the 2nd Thread ...

------------------------------------------------------

So far..this is the list of all airport ( ONLY 'A' CLASS AIRPORT ARE LISTED ) projects in Indonesia >>>>>>

note :
'A' Class airport are all airports handled by Angkasa Pura I & II



Take a look ...

--------------------------------------------------------------------------

T3 Soekarno-Hatta International, Tangerang, Banten
Status : Under Construction

Quote:
Originally Posted by AceN View Post






Quote:
Originally Posted by AceN View Post


and..

Probably, the final design is the last one....

Quote:
Originally Posted by AceN View Post
T3 Soekarno Hatta International





check in counternya tetep parallel. and i don't really like this design...

now, i can confirm that this one is the true masterplan..



Construction Update as per May 2008

Quote:
Originally Posted by rilham2new View Post
Cuman aku masih kurang yakin apa konstruksi di ujung sana memang benar2 Terminal III atau bukan

and...

Ticket Sales Building & Long Term Parking Zone





this is the ticket sales building..

New Hasanuddin International Airport, Makassar, South Celebes
Status : 95% Finished

Quote:
Originally Posted by AceN View Post
Take a look :









































Construction Update : April 2008 , click this link http://www.skyscrapercity.com/showpo...1&postcount=46



Kuala Namu International Airport, Medan, North Sumatra
Status : U/C

Quote:
Originally Posted by laba-laba View Post
old kuala namu design - CANCELLED
Quote:
Originally Posted by AceN View Post
CANCELED
Quote:
Originally Posted by AceN View Post
Kuala Namu International Airport
- OLD DESIGN

( it's written Kwalanamu in the maquette.. dunno why )



Quote:
Originally Posted by UMD View Post
This is from Wiratman's website listed as the New Medan Kuala Namu International Airport - The Winning Design -- APPROVED

Quote:
Originally Posted by paw25694 View Post
ooh! another one
Quote:
Originally Posted by paw25694 View Post
from AP II website
Quote:
Originally Posted by RumahBolon View Post
Kuala Namu : 16 Meter Above Sea Level.

(Xiexie Wang Xiansheng ! - Thanks Mr. Wang !)
Quote:
Originally Posted by c00lridge View Post
I saw this video on youtube uploaded by user jaxteeth. And since I haven't seen anyone posting it, I put it up here. I don't know if it's an official 3D simulation or just personal work.

--------------------------------------


New Selaparang Airport, Lombok, West Nusa Tenggara

Status : U/C

Quote:
Originally Posted by AceN View Post
as PROPOSED by URBANE Architect




Quote:
Originally Posted by AceN View Post




















PEMBANGUNAN BANDAR UDARA INTERNASIONAL LOMBOK BARU


Dasar Pembangunan :

* Keputusan pemerintah untuk segera membangun bandar udara internasional Lombok.
* Keberadaan bandara yang dapat didarati pesawat berbadan lebar dapat memacu pertumbuhan ekonomi NTB (menjangkau jarak menengah: Timur Tengah, Australia, Jepang, Taiwan dan Korea).
* Bandara Selaparang tidak dapat dikembangkan karena berbagai pertimbangan aspek teknis dan operasional.
* PT. (PERSERO) Angkasa Pura.I sudah membebaskan lahan pada tahun 1995 di Lombok Tengah dengan luas sekitar 538.8Ha untuk mengganti Bandara Selaparang

Lingkup Pembangunan :

o PT. (PERSERO) Angkasa Pura.I membangun seluruh fasilitas bandara (airside & landside), kecuali yang dibangun Pemprov NTB & Pemkab Lombok Tengah, sebesar Rp. 515 M
o Pemprov NTB membangun fasilitas airside yaitu Taxiway, Apron & Fasilitas penunjangnya, sebesar Rp. 110 M
o Pemkab Lombok Tengah membangun fasilitas landside yaitu pekerjaan area parkir mobil/motor, jalan lingkungan & fasilitas penunjangnya, sebesar Rp. 40 M.

Sumber Pendanaan :

o PT. (PERSERO) Angkasa Pura.I - Rp. 515 Miliar
o Pemerintah Daerah NTB - Rp. 150 Miliar

Tahapan Pembangunan (sesuai Master Plan) :

o PHASE-I, Stage-I (2006-2009) :
+ Runway: 45m x 2500m
+ Apron: 52.074 m2
+ Taxiway: 2 exit taxiway
+ Terminal: 12.000 m2 (2.000.000 pax)
+ Carpark: 17.500 m2
o PHASE-I, Stage-II ( 2013-2015) :
+ Runway: 45m x 2750m
+ Apron: 63.294 m2
+ Taxiway: 2 exit taxiway
+ Terminal: 16.500 m2 (2.400.000 pax)
+ Carpark: 29.100 m2
o PHASE-II ( 2028) :
+ Runway: 45m x 3500m
+ Apron: 74.514 m2
+ Taxiway: 12 exit t/w, 2 rapid exit t/w, 1 parallel t/w
+ Terminal: 28.750 m2 (3.250.000 pax)
+ Carpark: 29.100 m2
Quote:
Originally Posted by AceN View Post










Another one...

Adisumarmo International Airport Expansion, Solo, Central Java
Status : U/C

by gantengscool , May 2008







Quote:
Originally Posted by Ampelio View Post
taken from KOMPAS 18 Jan 2008


ini kondisi skrg, gua tampilkan lagi dari img page sblmnya (credit to Bozhart)

...posisi masterplan dng foto diatas kebetulan sama, kalau diperhatikan nampak apron G dah selesai dibuat didepan terminal baru...
tinggal perluasan ke arah F dan H



Wolter Monginsidi International Airport, Kendari, Southeast Celebes
Status : Finished

Quote:
Originally Posted by AceN View Post

Quote:
Originally Posted by ilham_rj View Post
Okay then, this will be KENDARI (Sulawesi Tenggara) New Airport


New Samarinda Airport, Samarinda, East Borneo
Status : ?

Quote:
Originally Posted by AceN View Post












Architect : Airmas Asri

Hang Nadim International Airport Expansion, Batam, Riau
Status : U/C

Quote:
Originally Posted by ilham_rj View Post
Last time when I were at Hang Nadim Airport in Batam, I spotted that they actually started to add some spaces for waiting lounge

The U/C thingy u saw in the pic below, will only show u the eastern part of Terminal building which waiting lounge started to be expanded .... However, I also saw that the western part of terminal building also undergoing some construction thingy..

This what u can see from Aerobridge corridore


THis is what u can see from Parking lot
Quote:
Originally Posted by rilham2new View Post
Dec 2007

FINISHED


Quote:
Originally Posted by rilham2new View Post
UPDATE , Ahad - 4 Mei 2008

Hang Nadim International Airport

Kalau dari luar
image hosted on flickr


Kalau dari dalem
image hosted on flickr

Sultan Kutai Berjaya Airport, Kutai Kartanegara, East Borneo

Status : On-Hold

Quote:
Old Design



New Design


Ahmad Yani International Airport, Semarang, Central Java
Status : On Hold


Quote:
Originally Posted by bozhart View Post
Future airport


Future airport


Future airport


Sultan Iskandar Muda International Airport, Banda Aceh, Aceh
Status : U/C

Quote:
Originally Posted by rilham2new View Post
Progress per JUNE 2007

SULTAN ISKANDAR MUDA INTL AIRPORT new terminal *Banda Aceh - Nanggroe Aceh Darussalam

http://www.angkasapura2.co.id/images/simbaru.jpg






Depati Amir Airport - Pangkal Pinang
Sultan Thaha Airport - Jambi
Sultan Syarif Kassim II International Airport - Pekanbaru
Sultan Iskandar Muda Int'l Airport - Banda Aceh
Kuala Namu Int'l Airport - Medan
Railway Station @ Soekarno Hatta Int'l


Quote:
Originally Posted by rilham2new View Post
Silahkan dilihat rendering di bawah ini ..... Dari ANGKASAPURAII neh

=================================================================================================================

Ok pals....let's discuss it here

Updated : May 25th 2008
__________________
Centroval Studio | The Archivetecture
NEW COLLECTION ! -> 22 April 2014 : Changi Airport Collections | Previous Collection -> 9 January 2014 : Jakarta - Singapore - Seoul Skyline

Last edited by AceN; May 24th, 2008 at 10:22 PM.
AceN no está en línea   Reply With Quote

Sponsored Links
 
Old February 4th, 2008, 01:58 PM   #2
rilham2new
Obsolete User
 
Join Date: Oct 2006
Location: Riau, Jakarta Barat, Brunswick West (VIC)
Posts: 29,211
Likes (Received): 257

Yeah ... good start Cen

Although, this page is really slow to load (in my place around 1 minute) ...
__________________
"2 + 2 = 5". By George Orwell
rilham2new no está en línea   Reply With Quote
Old February 4th, 2008, 03:26 PM   #3
AceN
Half Geek
 
AceN's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: Iacárta
Posts: 10,860
Likes (Received): 1360

Coz there r tons of images here..
__________________
Centroval Studio | The Archivetecture
NEW COLLECTION ! -> 22 April 2014 : Changi Airport Collections | Previous Collection -> 9 January 2014 : Jakarta - Singapore - Seoul Skyline
AceN no está en línea   Reply With Quote
Old February 4th, 2008, 03:29 PM   #4
paradyto
we care for EARTH
 
paradyto's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: 雅加达 - 巨港
Posts: 28,993

AceN
__________________
welcome you participants the 7th meeting of IMT-GT working group on agriculture agro-based industry & environment 2014
The Green & Cleanest Metropolitan (since 2007) Sumsel Gemilang 雅加达 - 巨港 Jakabaring Sport City
ASEAN University Games 2014 Palembang Emas 2018
paradyto está en línea ahora   Reply With Quote
Old February 4th, 2008, 05:36 PM   #5
UMD
Registered User
 
UMD's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Sydney
Posts: 1,435
Likes (Received): 493

Acen, shouldn't Kuala Namu's status be changed to U/C? AFAIK, the new airport project has started on the airside.
UMD no está en línea   Reply With Quote
Old February 4th, 2008, 06:56 PM   #6
AceN
Half Geek
 
AceN's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: Iacárta
Posts: 10,860
Likes (Received): 1360

Quote:
Originally Posted by UMD View Post
Acen, shouldn't Kuala Namu's status be changed to U/C? AFAIK, the new airport project has started on the airside.
But it remains unclear, since they have been building it's airside since mid 2006...CMIIW...
__________________
Centroval Studio | The Archivetecture
NEW COLLECTION ! -> 22 April 2014 : Changi Airport Collections | Previous Collection -> 9 January 2014 : Jakarta - Singapore - Seoul Skyline
AceN no está en línea   Reply With Quote
Old February 6th, 2008, 04:58 PM   #7
paw25694
Batik
 
paw25694's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Jakarta
Posts: 4,757
Likes (Received): 29


kayaknya gak jadi pk design yang ini. kan kalo diliat ada taman2nya di tengahnya. diliat dari denahnya gak ada celah

SSQ
yang di Jambi sama terminal CGK dangdut abis haha
__________________
Visit Indonesia
Click here
"The sound of invitation is rising, waiting for you to come... It's time to visit, Indonesia"
paw25694 no está en línea   Reply With Quote
Old February 6th, 2008, 06:09 PM   #8
r4d1ty4
Kaskus Holic
 
r4d1ty4's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Stamford Bridge
Posts: 2,663
Likes (Received): 402

Aceh ga banyak ngomong tp udah hampir jd aja..bagus lg..
__________________
"Everything not saved will be lost" - Nintendo Quit Screen Message
r4d1ty4 está en línea ahora   Reply With Quote
Old February 15th, 2008, 09:03 AM   #9
Ampelio
...is the art of space
 
Ampelio's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Antapani City
Posts: 6,618
Likes (Received): 662

Bandara Internasional Adisumarmo Solo

Mulai Februari ini Terminal Utara Bandara Adisumarmo diteruskan pembangunannya juga bahkan Terminal baru utk TKI lebih dulu selesai,





Citra Satelit from Google Earth (kondisi lama)
--- belum ada Terminal TKI dan perluasan apron ke sebelah kiri bawah gambar


Menurut info dari AP I, bulan Oktober 2008 keseluruhan kompleks Terminal baru direncanakan sudah mulai beroperasi
__________________
EVERYDAY URBANISM
Ampelio no está en línea   Reply With Quote
Old March 1st, 2008, 03:46 AM   #10
AceN
Half Geek
 
AceN's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: Iacárta
Posts: 10,860
Likes (Received): 1360

-edited-
__________________
Centroval Studio | The Archivetecture
NEW COLLECTION ! -> 22 April 2014 : Changi Airport Collections | Previous Collection -> 9 January 2014 : Jakarta - Singapore - Seoul Skyline

Last edited by AceN; May 24th, 2008 at 10:00 PM.
AceN no está en línea   Reply With Quote
Old March 1st, 2008, 06:04 AM   #11
tata
there's no free lunch
 
tata's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: JAKARTA
Posts: 2,597
Likes (Received): 2

Hassanudin Intl Airport
besar juga....
__________________
JAKARTA Public Transportation:

Bus Rapid Transportation Database, BRT Part 1, BRT Part 2
tata no está en línea   Reply With Quote
Old March 1st, 2008, 10:40 AM   #12
anno_malay
Nomaden
 
anno_malay's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Jakarta .. Bandung .. Padang .. Palangkaraya .. Balikpapan(now)
Posts: 5,072
Likes (Received): 1084

koq cuman 1 gbr yg hasanudinnya....
anno_malay no está en línea   Reply With Quote
Old March 1st, 2008, 01:25 PM   #13
rilham2new
Obsolete User
 
Join Date: Oct 2006
Location: Riau, Jakarta Barat, Brunswick West (VIC)
Posts: 29,211
Likes (Received): 257

Sebenarnya airport di Pekanbaru ini berpolemik,

di satu sisi ... apronnya besar ... tapi terminalnya kecil, lalulintas trafik udaranya sudah melebihi 2 juta penumpang per tahun (pada 2007) ... Rata2 penerbangan per hari sudah ada 26 flight ...... Penerbangan paling malam hanya pukul 19.30 (kecuali ada yang DELAY, bisa sampe 22.30 bukanya). Paling pagi pun, pukul 07.00 kalau gak salah...

Airport Pekanbaru juga merupakan airport angkasa pura II yang kedua tersibuk di Pulau Sumatra setelah Polonia Medan. :p~ ....

Angkasa Pura II berencana membesarkan areal airport yang sudah ada ...

Nah, di sisi lain, PEMPROV RIau punya masterplan sendiri untuk mengembangan bandara di kawasan baru ..

Aku cukup lega, karena TERMINAL BARU bandara ini biaya pembangunannya sekitar 225 miliar ... Baru terminal saja, belum termasuk Jalan, tempat parkir, penghancuran terminal lama, dan perluasan runway (termasuk APRON).

Runway itu termasuk instrumen yang mahal dalam pengembangan bandara .... Sama, perlengkapan aviasi, air-traffic control, dan bla2 tekniikal lainnya

Jadwal selesainya katanya 2011, WTH !!!!!!!!!!!!

* sebagai perbandingan airport baru Kuala Namu (Medan) biayanya 1.3 T, termasuk terminal, perlengkapan ground handling, perlengkapan A.T.C., parkir, dan jalan ... termasuk runway dan apron ...


========================= Dari RIAUPOS ==========================

Pengembangan SSK II Perlu Rp225 M
Sabtu, 01 Maret 2008
PEKANBARU (RP) - Investasi yang harus ditanamkan PT Angkasa Pura dalam membangun multy terminal Bandara Sultan Syarif Kasim (SSK) II perkiraan awalnya sebesar Rp225 miliar.

Hal ini diungkapkan Kepala Cabang PT Angkasa Pura II Bandara SSK II Pekanbaru Muhammad Muslihat kepada Riau Pos, di Hotel Pangeran ketika menghadiri sosialisasi Peraturan Menteri Perhubungan No KM 3/2008 tentang Rencana Induk Bandara SSK II.

Anggaran Rp225 miliar tersebut baru untuk investasi pembangunan terminal. Belum dimasukan pembangunan kawasan parkir, penghancuran terminal lama, dan perluasan run way,’’ ungkap Muslihat.

Dilanjutkannya, anggaran pembangunan kawasan Bandara SSK II ini dilaksanakan dengan sistem multiyears di mana rencana penyelesaian akhirnya, paling lambat ketika PON XVII 2012.

Namun pihaknya optimis penyelesaianya dapat digesa pada 2011.

Sampai saat ini penerbangan setiap harinya di Bandara SSK II sudah mencapai 26 penerbangan, dengan jumlah penumpang mencapai dua juta jiwa setiap tahunnya,’’ ungkap Muslihat.

Dalam kesempatan itu Muslihat juga mengatakan, sebenarnya bila ditinjau dari sisi potensi, Riau memeliki potensi yang cukup menjanjikan.

Namun saat ini PT Angkasa Pura pusat lebih memprioritaskan pembangunan bandara yang terdapat di Medan, Palembang, dan Tanjungpinang.

Saya tidak tahu mengapa kita tidak mendapat prioritas. Untuk diketahui pembangunan beberapa kawasan tersebut, khusus untuk Medan saja telah menyedot anggaran Rp1,3 triliun. Belum lagi perluasan terminal Cengkareng dengan anggaran Rp600 miliar,’’ katanya.(wws)

==========================

Jawabnya gampang pak Muslihat,, mereka menganggap PEMPROV berduit :p~ ... padahal Airport kan infrastruktur kelas nasional .... Siapa yang bertanggung jawab membangun coba ???? PEMERINTAH PUSAT, bukan ??

PEMPROV bersedia membantu dananya (PEMPROV sih sudah berpengalaman mengucurkan ratusan miliar untuk proyek2 infrastruktur di seantero Riau), tapi syaratnya mungkin agak berat ... mereka meminta airport dipindahkan ke kawasan di luar kota.

Aku harap ada jalan tengah ...... Airport tetap dipusat kota :p~ .... Dana dari PEMPROV tetap mengucur ... dan biaya pembangunan terminal dari 225 Milyar bisalah ditingkatkan jadi 400 miliar :p~ .... WHICH ALSO MEANS BETTER DESIGN, LARGER TERMINAL, AND WHATEVER GOOD THINGS POSSIBLE :p~
__________________
"2 + 2 = 5". By George Orwell
rilham2new no está en línea   Reply With Quote
Old May 1st, 2008, 07:56 AM   #14
AceN
Half Geek
 
AceN's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: Iacárta
Posts: 10,860
Likes (Received): 1360

Hasanuddin International Airport Video Animation

http://www.hasanuddin-airport.com/in...e=0&Itemid=102
__________________
Centroval Studio | The Archivetecture
NEW COLLECTION ! -> 22 April 2014 : Changi Airport Collections | Previous Collection -> 9 January 2014 : Jakarta - Singapore - Seoul Skyline
AceN no está en línea   Reply With Quote
Old May 1st, 2008, 09:44 AM   #15
gliazzurra
Ini Medan Bung!!
 
gliazzurra's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 672
Likes (Received): 0

emangnya hasanuddin punya 2 runway ya?? apa itu masterplan nya?? kenapa bukan paralel ya jadi kan bisa digunain bersamaan..
__________________
** Visit Indonesia **
Click here and here
gliazzurra no está en línea   Reply With Quote
Old May 1st, 2008, 10:09 AM   #16
AceN
Half Geek
 
AceN's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: Iacárta
Posts: 10,860
Likes (Received): 1360

ga harus paralel kok, San Fransisco Int'l aja silang-silangan
__________________
Centroval Studio | The Archivetecture
NEW COLLECTION ! -> 22 April 2014 : Changi Airport Collections | Previous Collection -> 9 January 2014 : Jakarta - Singapore - Seoul Skyline
AceN no está en línea   Reply With Quote
Old May 1st, 2008, 10:10 AM   #17
gliazzurra
Ini Medan Bung!!
 
gliazzurra's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 672
Likes (Received): 0

kalo silang2an bukannya bahaya ya?? btw aku perhatiin kok gedung terminalnya beda yah sama yg lagi dibangun??
__________________
** Visit Indonesia **
Click here and here
gliazzurra no está en línea   Reply With Quote
Old May 1st, 2008, 10:18 AM   #18
AceN
Half Geek
 
AceN's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: Iacárta
Posts: 10,860
Likes (Received): 1360

iya, itu kayanya animasi lama.. yang buat dodol
__________________
Centroval Studio | The Archivetecture
NEW COLLECTION ! -> 22 April 2014 : Changi Airport Collections | Previous Collection -> 9 January 2014 : Jakarta - Singapore - Seoul Skyline
AceN no está en línea   Reply With Quote
Old May 1st, 2008, 02:22 PM   #19
paw25694
Batik
 
paw25694's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Jakarta
Posts: 4,757
Likes (Received): 29

Kapasitas Terminal 1 dan 2 menurut ADP (Aeroport de Paris) sebagai perencana dan perancang Bandara Soeakrno-Hatta pada awalnya adalah 18 juta penumpang per tahun, sedangkan kondisi penumpang pada tahun 2007 telah mencapai ± 31,5 juta penumpang. Hal ini memerlukan langkah antisipasi berupa pembangunan Terminal 3

Terminal 3 direncanakan dibangun di sebelah timur Terminal 2 dengan konsep low cost terminal. Terminal terdiri dari 5 pier dengan kapasitas masing-masing pier adalah 4 juta penumpang per tahun sehingga Terminal 3 memiliki kapasitas total 20 juta penumpang per tahun. Di samping itu antara Terminal 2 dan Terminal 3 akan dibangun Linking Galery yang menghubungkan keduanya. Dengan demikian total kapasitas penumpang Bandara Soekarno-Hatta akan menjadi 38 juta penumpang per tahun, apabila Terminal 3 selesai dibangun secara keseluruhan.

Sebagai langkah awal pembangunan Terminal 3 adalah pembangunan pier 1 yang mulai dikerjakan pada awal tahun 2007 dan akan beroperasi pada tahun 2009. (katanya Septermber 2008?)
__________________
Visit Indonesia
Click here
"The sound of invitation is rising, waiting for you to come... It's time to visit, Indonesia"
paw25694 no está en línea   Reply With Quote
Old May 1st, 2008, 02:24 PM   #20
paw25694
Batik
 
paw25694's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Jakarta
Posts: 4,757
Likes (Received): 29

Bandara Sultan Iskandarmuda – Banda Aceh mulai dikembangkan pada tahun 2005 sebagai bentuk peningkatan kapasitas dan pelayanan bandara. Adapun pengembangan tersebut dilaksanakan Angkasa Pura II bekerja sama dengan Pemda Nanggroe Aceh Darussalam. Angkasa Pura II berkewajiban mengembangkan terminal dan sebagian sisi darat, sedangkan Pemda berkewajiban dalam pembebasan lahan, pengembangan sisi udara, dan sebagian sisi darat. Pengembangan tersebut berupa pemindahan lokasi terminal penumpang dan fasilitas-fasilitas penunjang operasional bandara, perpanjangan runway, dan perluasan apron. Pembangunan Tahap I berupa pekerjaan struktur dan pondasi dilaksanakan pada tahun 2005, dilanjutkan dengan Tahap II berupa pekerjaan arsitektur (sebagian) pada tahun 2006. Pada tahun 2007 pembangunan Tahap III berupa pekerjaan arsitektur dan EME (elektrikal, mekanikal, elektronika) mulai dilaksanakan. Pengembangan Bandara Sultan Iskandarmuda ditargetkan selesai pada tahun 2008.



Sultan Syarif Kasim II Airport, Pekanbaru
Jumlah penumpang yang meningkat sangat pesat, hampir 4 kali lipat dari tahun 2000 sebesar ± 500.000 penumpang menjadi ± 2 juta penumpang, memerlukan antisipasi berupa pembangunan terminal baru pada tahun 2008. Pembangunan Terminal Penumpang yang dilakukan pada tahun 2008 adalah pembangunan Tahap III sebagai lanjutan dari tahap-tahap yang telah dilakukan sebelumnya.

ilham is going to be happy

Minangkabau International Airport Phase II, Padang


Sultan Thaha Airport, Jambi
__________________
Visit Indonesia
Click here
"The sound of invitation is rising, waiting for you to come... It's time to visit, Indonesia"
paw25694 no está en línea   Reply With Quote


Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT +2. The time now is 03:51 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Feedback Buttons provided by Advanced Post Thanks / Like v3.2.5 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.

vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.

SkyscraperCity ☆ In Urbanity We trust ☆ about us | privacy policy | DMCA policy

Hosted by Blacksun, dedicated to this site too!
Forum server management by DaiTengu