search the site
 daily menu » rate the banner | guess the city | one on oneforums map | privacy policy | DMCA | news magazine | posting guidelines

Go Back   SkyscraperCity > Asian Forums > Indonesia Skyscrapers Forum > Regional Construction and Development > General Construction and Development



Global Announcement

As a general reminder, please respect others and respect copyrights. Go here to familiarize yourself with our posting policy.


Reply

 
Thread Tools
Old July 13th, 2008, 09:01 PM   #121
hellothere123
Registered User
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 850
Likes (Received): 0

@acen : kalo negara indonesia tidak sedang mengalami krisis, mgkin hal itu bisa dibenarkan. Tapi dengan melihat kondisi yg ada saat ini, langkah yg diambil AP2 bisa mengakibatkan pemborosan.
Alangkah baiknya kalo segala sumber daya yg digunakan untuk merenovasi terminal lama digunakan sepenuhnya untuk membangun sebuah terminal baru yg benar2 berbeda dari terminal lama daripada mengerjakan 2 hal sekaligus, yg pada akhirnya hasilnya tidak akan menentu. Itu langkah yg lebih bijaksana.

kalo melihat masterplan nya bandara jambi, bandara baru palembang kayanya bisa tersaingi bandara lama jambi.
dengan kapasitas apron pesawat yg mampu menampung 10 pesawat sekaligus (6
B737-400, 3 B737-200&300, 1 F-27), runway yg cukup panjang, kapasitas parkir yg luas.

hellothere123 no está en línea   Reply With Quote

Sponsored Links
Old July 14th, 2008, 06:11 AM   #122
=NaNdA=
Liverpool holic
 
=NaNdA='s Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: Anfield Stadium
Posts: 9,513
Likes (Received): 446

koq ada bagian yang menjulur ya?



ini maksudnya refleksi dari bangunan Tana Toraja ya?

btw, overall Sultan Hasanuddin Airport is
=NaNdA= no está en línea   Reply With Quote
Old July 14th, 2008, 08:55 AM   #123
Marsya
Registered User
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 305
Likes (Received): 6

Quote:
Originally Posted by =NaNdA= View Post
koq ada bagian yang menjulur ya?



ini maksudnya refleksi dari bangunan Tana Toraja ya?

btw, overall Sultan Hasanuddin Airport is
ya, betul sekali. Ini atas saran dari Wapres JK saat kunjungan ke bandara tsb. Tana Toraja salah satu destinasi wisata di Indonesia yang sudah dikenal di luar negeri.
Marsya no está en línea   Reply With Quote
Old July 17th, 2008, 06:14 AM   #124
Marsya
Registered User
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 305
Likes (Received): 6

More picture Sultan Hasanuddin Int' Airport



















Marsya no está en línea   Reply With Quote
Old July 17th, 2008, 11:08 AM   #125
=NaNdA=
Liverpool holic
 
=NaNdA='s Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: Anfield Stadium
Posts: 9,513
Likes (Received): 446

Quote:
Originally Posted by Marsya View Post
i like this part..
=NaNdA= no está en línea   Reply With Quote
Old July 17th, 2008, 08:39 PM   #126
hellothere123
Registered User
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 850
Likes (Received): 0

mantap! modern, minimalis dan mewah.

ada design bandara lainnya?
hellothere123 no está en línea   Reply With Quote
Old July 19th, 2008, 05:41 PM   #127
hellothere123
Registered User
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 850
Likes (Received): 0

ada info ttg bandara bungo di jambi? akan menjadi bandara terbesar ke-2 setelah Bandara Sultan Thaha Jambi.
hellothere123 no está en línea   Reply With Quote
Old July 28th, 2008, 11:22 AM   #128
Marsya
Registered User
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 305
Likes (Received): 6

Sultan Hasanuddin Int' Airport (Updated Cont July 28, 2008)
















































Marsya no está en línea   Reply With Quote
Old August 5th, 2008, 03:33 AM   #129
Blue_Sky
Moderator
 
Blue_Sky's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 9,738
Likes (Received): 580

Original posted by Sizter85

B'Square Mall

[IMG]http://i38.************/2wbxb36.jpg[/IMG]

"B" comes from the word of Terminal "B", that is the location of the Terminal where the mall is located. "Square" means an area where everyone gathers as one unity and fulfills their elements needs inside it.

This pictures B'Square as a place in Terminal B in Sepinggan International Airport Balikpapan, where everyone from many different races and levels comes together in one place to fulfill their different kind of needs. Because in this place is where you can get everything you want.

The Concept

Shop in Style

[IMG]http://i36.************/11vi0qp.jpg[/IMG]

B'Square for the first time in Indonesia presents you the new shopping experience. Our mall is completed with things you need, from the Department Store area presented by Keris Galeri where you will find exclusive presents, to the Dayak souvenirs shop, Cellphone store, elegant design clothing by Polo Ralph Lauren, and many more tenants. Be the first to enjoy this exciting new shopping experience on SUMMER 2008 only in B'Square Mall!

Fabulous Cafes

[IMG]http://i35.************/vfksk1.jpg[/IMG]

Our fabulous Metropolitan cafes and fine-dining restaurants will serve you for the first time in Balikpapan. Be the first in Balikpapan to enjoy the elegant taste in Solaria, delicious ice-cream in Haagen Dazs, the sizzling French fries in K-Patat and many more! So, get ready to feel the new taste in Kalimantan. B'Square Mall is not just an ordinary mall in Balikpapan, we're new and different, and that makes us unique!

Dive Into the Nite

[IMG]http://i38.************/svmpi0.jpg[/IMG]

Not only that B'Square provides you with shopping and dining experience, but also we are giving you entertainment by night. The B'Square Mall presents the B'Square Night Club and B'Square Karaoke Lounge. We serve you with wide variety of drinks, snacks and the newest music available on market to dance and sing. Come and spend your night with us just in B'Square! We will rock your night till the morning!

The Rite Place to Relax

[IMG]http://i34.************/2w30so4.jpg[/IMG]

The B'Square is also completed with a four-star hotel. Our hotel is designed by selected group of professional designers with a stylish minimalist concept. We designed every aspect of B'Square Hotel in detail to make your stay comfortable and fulfill everything you need.

In order to maintain your health, the B'Square Health Club Center presents you our spa facilities, where our health care specialists will drain off your stress. In addition, our gym facility is filled with the newest and latest technology equipments.

For your MICE need, the location of B'Square Hotel makes it the most strategic spot for your activities. Our meeting rooms will cater up to 400 people, with professional's banquet service, ready to serve anytime you wish.
Blue_Sky no está en línea   Reply With Quote
Old August 5th, 2008, 03:36 AM   #130
Blue_Sky
Moderator
 
Blue_Sky's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 9,738
Likes (Received): 580

Original posted by Sizter85


B'Square Mall

[IMG]http://i38.************/2wbxb36.jpg[/IMG]

* Satu-satunya Airport Mall di Indonesia dengan konsep Modern ala Metropolis dan lengkap dengan fasilitas hotel.


* Gedung B’Square Mall dan Hotel di-design menggunakan kaca special kedap udara yang khusus untuk menghindari berisik dari suara mesin pesawat.


* Pengunjung B’Square Mall akan disuguhkan pemandangan yang spektakuler, yaitu Runway Pesawat yang berada di tepi Laut.


* Mempunyai akses pintu drop off yang berada di setiap lantai Mall yang dapat dengan mudah dilalui pengunjung, dari masyarakat Balikpapan, tamu hotel, maupun dari penumpang pesawat


* Adanya akses ke B’Square Mall yang sangat mudah dijangkau oleh Pengunjung dari Terminal A (Terminal lama), Terminal kedatangan serta Terminal Internasional.


* Bekerjasama dengan Penerbangan Nasional Garuda Indonesia.


* Pengunjung B’Square Mall akan disugguhkan berbagai macam variasi tennant-tennant ternama di kota Metropolitan.


* B’Square Mall yang juga merupakan Terminal Bandara dan akan buka selama 24 Jam.


* Fasilitas Security 24 Jam dari B’Square Mall.


* Jam buka tennant B’Square Mall yang relatif pagi yaitu paling lambat jam 09.00 WITA, sampai dengan jam 22.00 WITA, tanpa ada perkecualian di hari apapun, membuat B’Square Mall ini siap memenuhi kebutuhan Masyarakat, penumpang Pesawat maupun tamu Hotel.
Blue_Sky no está en línea   Reply With Quote
Old August 5th, 2008, 07:44 AM   #131
lombok
BANNED
 
lombok's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 2,799
Likes (Received): 122

Aduh...B Square Ok apa udah dibangun ? atau cuma rencana doank ?
lombok no está en línea   Reply With Quote
Old August 5th, 2008, 03:57 PM   #132
Sizter85
Classy with Phan
 
Sizter85's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Livable City
Posts: 11,433
Likes (Received): 669

Masi seputar B Square Mall. Official News, Rendering, and Up date

Quote:
Originally Posted by lombok View Post
Aduh...B Square Ok apa udah dibangun ? atau cuma rencana doank ?
B Square in progres

credit to Uut_M
[IMG]http://i34.************/e7hqti.jpg[/IMG]

==================================

LOKASI

BSquare terletak di jantung kota Balikpapan, yang merupakan salah satu kota di Indonesia yang berkembang sangat pesat dalam bidang Industrial. Balikpapan juga merupakan salah satu kota tujuan bisnis di Indonesia bagi para pengusaha dan para pelaku bisnis di kedalaman Kalimantan Timur (Balikpapan juga disebut sebagai "Pintu Gerbang Kalimantan Timur" ), disamping itu para pengunjung akan disuguhi pemandangan kekayaan alam Kalimantan dan kebersihan kotanya.

BSquare terletak di Sepinggan Internasional Airport, yang mana merupakan salah satu Airport tersibuk dan terpadat di Indonesia. Juga sebagai Airport transit untuk menuju kota-kota di Kalimantan Timur seperti Samarinda, Bontang, Tarakan, Nunukan, Tanjung Selor, Tenggarong, dll.

Menjadi bagian dari Airport membuat BSquare memiliki populasi yang sangat tinggi dengan lalu lalang penumpang dan pengunjung dari kota dan area industri. Dengan Airport yang ada sekarang tercatat ± 15,000 pengunjung lalu lalang setiap harinya (termasuk penumpang, penjemput, pengantar, dll). Jumlah tersebut belum termasuk pengunjung yang datang untuk berbelanja, makan serta pengguna fasilitas Bsquare seperti Hotel nantinya.

Lebih dari 100 penerbangan, baik domestik dan internasional lalu lalang setiap harinya di Sepinggan Internasional Airport. Penerbangan paling awala adalah pukul 06.00 WITA dan penerbangan paling akhir adalah pukul 24.00 WITA. Bsquare ini merupakan Terminal B dan di tahun berikutnya akan dibangun Terminal ketiga (dinamai Terminal C) diharapkan memasuki tahap konstruksi, yang mana akan menambah jumlah populasi di Airport ini.

Terletak ditengah-tengah antara Manggar / Batakan. Hanya 15 menit dari tengah kota dan 10 menit dari area industri (Manggar, kantor-kantor perusahaan asing dan pabrik-pabrik dari industri minyak di Kalimanatan Timur).

Check-in and Boarding Areas

Airport Boarding Lounge

[IMG]http://i33.************/ff8qe1.jpg[/IMG]

The objective for PT Sepinggan Sarana Utama is to make every aspect of the new Terminal B as modern and elegant as is possible at the present day. For that we have the collaboration of the most experienced interior designers focusing on the look and quality.

From the entrance until the check in area, every inch of the Terminal B will be a pleasure for the eyes.

In the actual design, we can observe the minimalist touch, that mixed with modern features give to the Boarding and Check in area a different touch

[IMG]http://i35.************/ofblfq.jpg[/IMG]

Is goal and target for PT Sepinggan Sarana Utama to establish standards that fullfill all the requirements of our costumers in every of our projects.

Come to the Seppinggan International Airport Terminal B and check all the
B'Square features !

The Executive Lounge

Garuda Executive Lounge

[IMG]http://i35.************/dhbcig.png[/IMG]

BSquare will not only offer facilities for the normal public, but some international standard features for the passengers that will check in and board from the Terminal B.

As example, we can see in this section the concept design images of the Garuda Indonesia Executive Lounge as preview as one of the most modern, elegant and sophisticated of Indonesia.
As is already usual, Garuda opt for the elegance, exclusivity and comfort as flag for their Executive Lounge in the Sepinggan Airport Terminal B. This being complement of their counter in the area.

Borneo Executive Lounge

[IMG]http://i33.************/eriwlj.png[/IMG]

PT Sepinggan Sarana Utama will have as well it's pressence in the Boarding area, with the Borneo Executive Lounge.

Following the line we are equipping on the hotel, the latest in communications and the most modern ambientation will mix together in our Executive Lounge.

[IMG]http://i36.************/15hmu4y.png[/IMG]

It will const of non-smoker and smoker areas, VIP rooms, a delicious and select Buffet, Wi-Fi, Satellite TV with International Channels, etc...


Stylish decoration and comfortable environment will make complete what we think it's going to be a memorable experience for the passengers that transit on Sepinggan International Airport.

Night lifestyle

Karaoke and Discotheque

[IMG]http://i36.************/s0x7qp.png[/IMG] [IMG]http://i35.************/10h57aq.png[/IMG]

Not only that B'Square provides you with shopping and dining experience, but also we are giving you entertainment by night. The B'Square Mall presents the B'Square Night Club and B'Square Karaoke Lounge. We will serve you a wide variety of drinks, local and international cuisine snacks and the newest music available on market to dance and sing until late at night.
__________________
Forumer SMART tidak akan terpengaruh oleh provokasi murahan

From B A L I K P A P A N with Love ♥,-
Sizter85 no está en línea   Reply With Quote
Old August 5th, 2008, 04:06 PM   #133
Blue_Sky
Moderator
 
Blue_Sky's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 9,738
Likes (Received): 580

Gw kira B Square ini cuma akan terdiri dari shopping mall dan hotel doank
Ternyata juga terminal penumpang dari pesawat Garuda Indonesia (gk tau silk air pake ini jg ato gk) tapi syg gk ada garbarata nya
Blue_Sky no está en línea   Reply With Quote
Old August 5th, 2008, 04:07 PM   #134
r4d1ty4
O aja ya kan
 
r4d1ty4's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Stamford Bridge
Posts: 5,042
Likes (Received): 1175

woww....terminal bandara minimalis pertama di Indo...
__________________
Kegagalan adalah keberhasilan yang gagal
r4d1ty4 no está en línea   Reply With Quote
Old August 5th, 2008, 05:58 PM   #135
netsurfe
Grounded User
 
netsurfe's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Medan
Posts: 3,503

Quote:
Originally Posted by Blue_Sky View Post
Gw kira B Square ini cuma akan terdiri dari shopping mall dan hotel doank
Ternyata juga terminal penumpang dari pesawat Garuda Indonesia (gk tau silk air pake ini jg ato gk) tapi syg gk ada garbarata nya
iya tuh, tanggung banget kayaknya.
mudah2an diubah jadi ada.
__________________
If you think you can think ... think again!!

Quid est Veritas? // Est vir qui adest
netsurfe no está en línea   Reply With Quote
Old August 5th, 2008, 07:14 PM   #136
lombok
BANNED
 
lombok's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 2,799
Likes (Received): 122

Wow..very modern, tapi selama masih banyak bawa kardus-kardus besar...kayak di foto, tetap kesannya kumuh, tidak international...
lombok no está en línea   Reply With Quote
Old August 6th, 2008, 12:28 AM   #137
rilham2new
Obsolete User
 
Join Date: Oct 2006
Location: Jakarta, Pekanbaru, Tangerang
Posts: 32,159
Likes (Received): 1061

Irrelevant comment

======

Kalau memang itu terminal airport ,,, anehnya kok di Rendering gak ada APRON nya ??? Atau jangan2 nanti konsepnya penumpang bakal dibawa pake BUS SATELIT ke apron gitu ..... Coba bangunnya di tengah kota Balikpapan, kan bisa jadi konsep CITY-CHECK IN pertama di Indonesia
__________________
Been in SSC for 10 years now. I'm old.
rilham2new no está en línea   Reply With Quote
Old August 6th, 2008, 02:04 AM   #138
Sizter85
Classy with Phan
 
Sizter85's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Livable City
Posts: 11,433
Likes (Received): 669

Quote:
Originally Posted by rilham2new View Post
Irrelevant comment

======

Kalau memang itu terminal airport ,,, anehnya kok di Rendering gak ada APRON nya ??? Atau jangan2 nanti konsepnya penumpang bakal dibawa pake BUS SATELIT ke apron gitu ..... Coba bangunnya di tengah kota Balikpapan, kan bisa jadi konsep CITY-CHECK IN pertama di Indonesia
Untuk lengkapnya silahkan lihat di thread Project and developmentnya Balikpapan, Trimz
__________________
Forumer SMART tidak akan terpengaruh oleh provokasi murahan

From B A L I K P A P A N with Love ♥,-
Sizter85 no está en línea   Reply With Quote
Old August 6th, 2008, 04:11 AM   #139
Blue_Sky
Moderator
 
Blue_Sky's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 9,738
Likes (Received): 580

Quote:
Originally Posted by rilham2new View Post
Irrelevant comment

======

Kalau memang itu terminal airport ,,, anehnya kok di Rendering gak ada APRON nya ??? Atau jangan2 nanti konsepnya penumpang bakal dibawa pake BUS SATELIT ke apron gitu ..... Coba bangunnya di tengah kota Balikpapan, kan bisa jadi konsep CITY-CHECK IN pertama di Indonesia
B Square ini akan menyambung dengan terminal lama jadi nantinya akan memakai apron yang sudah ada.

City Check In?? Dari pusat kota ke bandara aja cuma 10 - 15 menit kok
Blue_Sky no está en línea   Reply With Quote
Old August 6th, 2008, 07:07 PM   #140
AceN
Half Geek
 
AceN's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: Tjirebon
Posts: 12,263
Likes (Received): 3286

Blue & Siz, thanks for posting the project bikin ngiler nih...... kayanya kalo apron ikut diperluas, bisa dapet 1 garbarata tuh

Last edited by AceN; August 6th, 2008 at 07:14 PM.
AceN no está en línea   Reply With Quote


Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Related topics on SkyscraperCity


All times are GMT +2. The time now is 01:07 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions Inc.
Feedback Buttons provided by Advanced Post Thanks / Like (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2017 DragonByte Technologies Ltd.

vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2017 DragonByte Technologies Ltd.

SkyscraperCity ☆ In Urbanity We trust ☆ about us | privacy policy | DMCA policy

Hosted by Blacksun, dedicated to this site too!
Forum server management by DaiTengu