daily menu » rate the banner | guess the city | one on oneforums map | privacy policy (aug.2, 2013) | DMCA policy | flipboard magazine
Old October 5th, 2004, 05:06 PM   #1
Alvin
Registered User
 
Alvin's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: London - Sydney - Jakarta
Posts: 6,024
Likes (Received): 26

Indones'a Industries thread

Indonesia may overtake China's fishery production
BANDUNG (Antara): Indonesia has the potential to overtake China as the world's largest fishery producer with abundant resources in its waters, a minister said on Thursday.

"We can overtake China if we can produce at least 50 million tons of fishery products, as China's top capacity is only 40 million tons a year," the Minister of Maritime Affairs and Fishery, Rochmin Dahuri, told participants at a conference organized by the ministry.

"Currently we have an annual capacity of about 7.8 million tons of caught fish and 48 million tons of farmed fish," he added.

Indonesia is the world's fifth largest fishery producer after India, Spain and Peru.

Rochmin said Indonesia had various types of both freshwater and sea fish such as bandeng (milkfish), crab, snapper, grouper, lobster, nila (Oreochromis niloticus), patin (Pangasius pangasius) and decorative fish.

There is also great potential in seaweed and pearls, he added.

"The combination of abundant resources, efficient farming and environmentally friendly, integrated technology will lead us to our goal," Rochmin said. (***)
Alvin no está en línea   Reply With Quote

Sponsored Links
 
Old October 5th, 2004, 05:08 PM   #2
Alvin
Registered User
 
Alvin's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: London - Sydney - Jakarta
Posts: 6,024
Likes (Received): 26

Actually, i think I should've just posted that news in the "Business" section. David-80, your call...should we keep this thread or not? I
Alvin no está en línea   Reply With Quote
Old October 5th, 2004, 06:49 PM   #3
David-80
Le Nozze di Figaro...
 
David-80's Avatar
 
Join Date: Oct 2003
Location: Planet Earth
Posts: 6,970

Actually, Its okay, Business will go for financial, investment and macroeconomy news and Industry will go for any industry like ship, airplane or any industry related news

But i will keep watching the thread, if it goes unactive in a week, I will merge it to the Business thread one

cheers
__________________
Intel Inside, Idiot outside
David-80 no está en línea   Reply With Quote
Old October 7th, 2004, 12:04 PM   #4
Alvin
Registered User
 
Alvin's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: London - Sydney - Jakarta
Posts: 6,024
Likes (Received): 26

Indonesia to export 2,000/month Toyota Avanza to Malaysia

JAKARTA (Dow Jones): PT Toyota Manufacturing Indonesia, a car manufacturing company, Thursday said it will export 2,000 units of minivan Toyota Avanza every month to Malaysia.

The export started in September.

In Malaysia, the Avanza will be assembled by Perodua Auto Corporation Sdn. Bhd., an affiliate company of Daihatsu Motor, and will be marketed and distributed by UMW Toyota Motor Sdn. Bhd.

The Avanza is developed by Japan's Toyota Motor Corp. and Daihatsu Motor Co.. The car will be equipped by VVT-i engine to meet the Malaysia Euro-2 exhaust emission regulation.

Toyota Manufacturing Indonesia is 5%-owned by PT Astra International and the rest by Toyota Motor Corp.

The Avanza has been marketed in Indonesia since January and its sales up to August was around 28,000.

Singapore's Jardine Cycle & Carriage Ltd. owns a 41.9% stake in Astra. (*)
Alvin no está en línea   Reply With Quote
Old October 8th, 2004, 03:21 AM   #5
Alvin
Registered User
 
Alvin's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: London - Sydney - Jakarta
Posts: 6,024
Likes (Received): 26

Audi may assemble cars in Indonesia

Audi akan rakit kendaraan di Indonesia

SINGAPURA (Bloomberg): Audi AG, unit mobil mewah Volkswagen AG (VW), mempertimbangkan Indonesia menjadi basis perakitan mobilnya guna menggenjot penjualan di kawasan Asia Tenggara.
Ralph Weyler, Head of Marketing and Sales Audi, mengatakan pihaknya tengah melakukan pembicaraan untuk membahas rencana lokalisasi produksi di salah satu negara Asean seperti Indonesia, Thailand atau Malaysia.

"Keputusan perakitan tersebut akan diambil pada bulan mendatang," ujarnya kepada pers di Singapura, kemarin.

Perakitan di Asean, menurut dia, dimaksudkan untuk menekan komponen biaya bea masuk (BM) sehingga membuat mobil Audi mampu bersaing di kawasan tersebut.

Sejauh ini, lanjutnya, mobil Audi yang dipasarkan di sejumlah kawasan Asean, termasuk Indonesia merupakan mobil impor utuh (completely built-up/CBU) dari Jerman.

"Di kawasan Asean, kami sangat terbebani oleh BM yang tinggi. Salah satu cara Audi meningkatkan daya saing adalah melakukan lokalisasi produksi," ujarnya.

Asean telah menyetujui pemangkasan tarif BM perdagangan lintas negara anggota melalui skema Asia Free Trade Area (AFTA) yang menjadi daya tarik bagi investor menanamkan modalnya di pasar yang besar.

Daya tarik

Presdir Indomobil Grup Gunadi Sindhuwinata mengatakan Indonesia memiliki daya tarik lebih dibandingkan dengan negara lain dari sisi potensi pasar yang besar maupun kemampuan melakukan perakitan.

"Dibandingkan dengan negara lain di Asean, penjualan Audi di Indonesia jumlahnya paling banyak. Ini beberapa keunggulan yang dimiliki Indonesia," tuturnya.

Namun, menurut dia, ada beberapa faktor lain yang cukup menentukan yakni ketersediaan infrastruktur pendukung kegiatan produksi dan perdagangan bisa berjalan secara efisien.

Gunadi mengingatkan bahwa berbagai faktor yang menciptakan iklim usaha yang kondusif sangat penting seperti kebijakan pemerintah dan masalah peraturan, hingga prosedur birokrasi dan perpajakan.

"Selain faktor keamanan, ini penting dan harus dibenahi, terutama untuk meyakinkan investor baru untuk menanamkan modalnya di sini," katanya.

Dia menilai rencana lokalisasi perakitan Audi tidak terlepas dari strategi prinsipal global untuk meningkatkan daya saingnya dengan cara menekan beban BM dan menghadirkan produk sesuai dengan kebutuhan pasar.

"BM harus disamakan. Akan lebih baik merakit mobilnya kalau di pasar pesaingnya menggunakan mobil rakitan," katanya.

Ralph menambahkan pabrikan mobil Eropa tersebut saat ini tengah berupaya keras meningkatkan penjualannya di beberapa kawasan yang sedang tumbuh pesat seperti China.

Di negara tersebut, menurut dia, Audi saat ini memproduksi mobil A4 di kawasan timur lalu kota China Changchun melalui kerja sama Volkswagen dan mitra lokalnya FAW Group Co.

Audi mengungkapkan sumbangan penjualan dari kawasan Asia diperkirakan mencapai 15% dari total penjualan globalnya pada 2006, naik dari angka saat ini hanya 11%.

Audi berencana untuk meluncurkan kendaraan jenis sport-utility vehicle, coupe dan berbagai model di Asia tahun depan.

"Sebagian besar peningkatan [penjualan] akan terlihat tahun depan seiring dengan peluncuran sejumlah produk baru yang diperkenalkan tahun ini," ujarnya Weyler.

Dia mengungkapkan penambahan peningkatan penjualan di Asia diproyeksikan di atas 10%. Untuk pasar China, angka penjualan diharapkan sama dengan tahun lalu sekitar 63.000 unit, karena pemerintah China mendorong perlambatan pertumbuhan ekonomi dan persaingan yang semakin ketat.

"Kami senang bila bisa merealisasikan angka penjualan yang hampir sama dengan tahun lalu, tetapi kami melihat kemungkinan untuk tumbuh karena permintaan mobil dan permintaan kendaraan mewah terus meningkat khususnya di kawasan Beijing dan Shanghai.

Audi diketahui tengah mengembangkan jaringan bisnisnya di Asia. Perusahaan tersebut pada akhir tahun ini akan membuka 3 unit penjualan di India. (mfm)
Alvin no está en línea   Reply With Quote
Old October 9th, 2004, 11:58 AM   #6
Alvin
Registered User
 
Alvin's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: London - Sydney - Jakarta
Posts: 6,024
Likes (Received): 26

KEPCO to Build US$500 Million Power Plant in Indonesia
Korea Electric Power Corp. (KEPCO) plans to build a US$500 million thermal power plant in Indonesia by 2007, the Commerce, Industry and Energy Ministry announced Friday. The ministry said in a statement that the plan was discussed Friday during Commerce, Industry and Energy Minister Lee Hee-beom's visit to Indonesia.
KEPCO began planning the construction of the power plant at the request of Indonesia in 2002, when Indonesian President Megawati Sukarnoputri visited Korea. KEPCO concluded a memorandum of understanding with Indonesian counterpart in March 2003 to build a US$500 million 750-megawatt compound thermal power plant. The MOU also calls for KEPCO to import in return 3 million tons of gas per annum. KEPCO submitted to Indonesia a letter of intent on the project in September.

Daewoo International plans to participate in bituminous coal development in Indonesia, the firm said Friday. Daewoo International signed a memorandum of understanding with Gunnung Bayan Group of Indonesia Friday, under which they will jointly develop bituminous coal south of Kalimantan Island, Indonesia.

(Yeo Si-dong, sdyeo@chosun.com )
Alvin no está en línea   Reply With Quote
Old October 9th, 2004, 12:43 PM   #7
tata
there's no free lunch
 
tata's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: JAKARTA
Posts: 2,597
Likes (Received): 2

Quote:
Originally Posted by Alvin
Audi akan rakit kendaraan di Indonesia



"Keputusan perakitan tersebut akan diambil pada bulan mendatang," ujarnya kepada pers di Singapura, kemarin.

well, I hope they select Indonesia. Good for employement. And.... I like Audi too!
__________________
JAKARTA Public Transportation:

Bus Rapid Transportation Database, BRT Part 1, BRT Part 2
tata no está en línea   Reply With Quote
Old October 9th, 2004, 12:50 PM   #8
sanhen
Urban Monk
 
sanhen's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Tokyo, Japan
Posts: 2,437
Likes (Received): 2

Top 10 Indonesian Company according to Far Easter Review magazine..



We know Indosat & BCA belong to overseas investor now. I am surprised to see Pertamina is not on the list. Regarding Sosro.. I heard Indonesian consume more Sosro than Coca Cola. Lol.
sanhen no está en línea   Reply With Quote
Old October 9th, 2004, 05:00 PM   #9
David-80
Le Nozze di Figaro...
 
David-80's Avatar
 
Join Date: Oct 2003
Location: Planet Earth
Posts: 6,970

Thanks God Pertamina is not on the list, a corrupt company!

Anyway, another company should be on the top ten are Bank Mandiri,Medco Indonesia and Bank International Indonesia.

cheers
__________________
Intel Inside, Idiot outside
David-80 no está en línea   Reply With Quote
Old October 11th, 2004, 04:59 PM   #10
Yamauchi
Awesome User
 
Yamauchi's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: Emerald City
Posts: 546
Likes (Received): 31

Indonesia to Produce Its First Corvette

SURABAYA, Indonesia, Oct 11 Asia Pulse - State-owned shipbuilding company PT PAL Indonesia said it will build a navy corvette at a cost of US$40 million in cooperation with 12 other state and private companies.
The corvette to be completed in 2007 will be first type of warship built in the country, PT PAL President H. Suryohadiprodjo said.

Suryohadiprodjo said the construction of corvette has long been programmed by the defense ministry and the navy.

He said most of the components are expected to be locally supplied by state-owned companies PT Krakatau Steel, PT Pindad, PT Inti, PT Len, PT Dirgantara Indonesia, PT Inka, PT Brata, and PT Pupuk Kaltim, and private companies PT Texmaco, PT Maspion Indalex , PT Mastrada Surya Surabaya and PT Guna Elektro Tadakara.

The 80.4 meter long and 12.2 meter wide warship will be built by PT PAL, designed jointly with Orrizonte Sistem Navali S.P.A (Ficantieri Shipyard) and Italian Navy Corvette.
Yamauchi no está en línea   Reply With Quote
Old October 11th, 2004, 05:16 PM   #11
Ara
Registered User
 
Join Date: Sep 2004
Location: Djakarta
Posts: 651
Likes (Received): 0

Does anybody know how big the diamond industry is in Indonesia? It seems that there is little law enforcement to ensure that the karrat is as big as the dealers say it is. The same with gold. There need to be a national auditor for berlians so we don't get robbed blind by freeport and other companies that mine for these valuable materials.
Ara no está en línea   Reply With Quote
Old October 12th, 2004, 06:23 AM   #12
macgyver
Registered User
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 1,070
Likes (Received): 2

Quote:
Originally Posted by sanhen
Top 10 Indonesian Company according to Far Easter Review magazine..



We know Indosat & BCA belong to overseas investor now. I am surprised to see Pertamina is not on the list. Regarding Sosro.. I heard Indonesian consume more Sosro than Coca Cola. Lol.
Sanhen .. can you give me the source ......
What are the criterias ....
Coz .. I doubt the Unilever Indonesia .. he he he ....
there are other bigger that Unilever Indonesia ....


Indonesian Like the Teh Botol much more the Coca Cola ....


[ Apapun Makanannya Minumnya Teh Botol Sosro ]
[ Whatever food you eat, the drink will always Teh Botol Sosro]
macgyver no está en línea   Reply With Quote
Old October 12th, 2004, 06:29 AM   #13
macgyver
Registered User
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 1,070
Likes (Received): 2

Quote:
Originally Posted by tata
well, I hope they select Indonesia. Good for employement. And.... I like Audi too!
Unfortunately ... di Jakarta .. Audi doesn't work well ....
Kalah ama BMW en Mercy .... ( maksudnya kalah gengsi .......)

You know di INdonesia orang beli mobil bukan karena butuh ... tapi karena gengsi ..... atau Butuh buat Gengsi .... :-))))))
macgyver no está en línea   Reply With Quote
Old October 12th, 2004, 08:46 AM   #14
sanhen
Urban Monk
 
sanhen's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Tokyo, Japan
Posts: 2,437
Likes (Received): 2

Here's the source
From Indofood: http://www.indofood.com/content/inde...011:59:18%20AM

From Far Eastern Economic Review: http://www.feer.com/articles/2003/03...free/p040.html

Dimana2 kayanya sama dhe..
Lagi itu gua pernah ngobrol2 sama sales2 disini
Mereka bilang.. kalo ada orang dateng mao beli barang n naek mercy.. biasanya beli barangnya murah.. ngga spend banyak
Tapi kalo student yg dateng.. or orang laen lah.. biasanya beli barangnya bagus2 n pilih yg mahal
Sebabnya sih.. katanya orang yg mobil nya mahal tuh biasanya lagi pusing bayar cicilan mobilnya hehehehe beli mobil mahal buat gengsi
sanhen no está en línea   Reply With Quote
Old October 12th, 2004, 04:20 PM   #15
tata
there's no free lunch
 
tata's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: JAKARTA
Posts: 2,597
Likes (Received): 2

Quote:
Originally Posted by macgyver
Unfortunately ... di Jakarta .. Audi doesn't work well ....
Kalah ama BMW en Mercy .... ( maksudnya kalah gengsi .......)

You know di INdonesia orang beli mobil bukan karena butuh ... tapi karena gengsi ..... atau Butuh buat Gengsi .... :-))))))
Perhaps Audi didn't see Indonesia as a profitable market until recently. According to the news, recently Audi sells more cars in Indonesia than in other ASEAN countries, this is why they're thinking of operating assembly lines here.

Audi is indeed a good and reliable car. Mercedes thend to have an image of 'old-man' car while Audi represent young, dynamic and sporty.
__________________
JAKARTA Public Transportation:

Bus Rapid Transportation Database, BRT Part 1, BRT Part 2
tata no está en línea   Reply With Quote
Old October 13th, 2004, 03:03 AM   #16
Alvin
Registered User
 
Alvin's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: London - Sydney - Jakarta
Posts: 6,024
Likes (Received): 26

THis one's about the Tourism industry

THailand spends 70 times more than Indonesia to promote its tourism and attracted 10 million v 4 million tourists in 2003. Imagine what would happen if Indonesia spends just half the amount Thailand spends on tourism promotion...


Lemah, Posisi & Peran RI dalam Kerjasama Pariwisata ASEAN

Laporan -

SANUR, investorindonesia.com

Mereka yang berada dalam ranah pengambilan keputusan pengembangan pariwisata tidak ada kesempatan untuk mengembangkan kepakarannya, akibatnya pengambil keputusan sangat lemah berpengaruh pada posisi dan peran Indonesia dalam kerjasama pariwisata ASEAN.

Menurut Dr Rini Raksadjaja MSA, ketua kelompok penelitian dan pengembangan kepariwisataan ITB, ini terjadi akibat oleh posisi pariwisata dalam pembangunan nasional kurang ditempatkan secara proporsional antara hasil yang dituntut dan peran yang diemban.

Rini mengemukakan hal tersebut, dalam lokakarya "Upaya Peningkatan Industri Pariwisata Indonesia Melalui Implementasi Kerjasama Perjanjian Pariwisata ASEAN", yang diselenggarakan Ditjen Kerjasama ASEAN, Deplu, di Sanur-Denpasar, Selasa.

Ia menjelaskan, kerjasama ASEAN di bidang kepariwisataan pada tingkat tinggi secara resmi ditandai dengan adanya penandatanganan "ASEAN Tourism Agreement" (ATA) pada KTT ASEAN ke-8 di Kamboja, 2002.

Sasaran kerjasama sesuai ATA meliputi bidang dukungan bagi perjalnan intra dan internasional ke ASEAN, dukungan pelayanan transportasi, akses pasar, pariwisata berkualitas, keamanan dan pengamanan pariwisata, pemasaran dan promosi terpadu serta pengembangan SDM.

Pembangunan pariwisata Indonesia melalui kerjasama ASEAN inilah yang menjadi masalah dalam pengembangan pariwisata Indonesia, karena dalam pengembangan pariwisata di Indonesia agaknya kurang mendapat perhatian atau dianggap masalah kecil.

Sementara itu, Putu Agus Antara, ketua Bali Torism Board (BTB), mengemukakan bahwa Indonesia harus segera menerbitkan kebijakan-kebijakan krusial untuk menolong sektor pariwisata.

Salah satunya yang terpenting sekarang ialah kebijakan open gate & open air serta mengenai transportasi udara (airlines).

Kurangnya dukungan kebijakan sektor-sektor lain terhadap pariwisata, merupakan salah satu kelemahan pariwisata Indonesia. Hal ini dapat dimengerti, karena masih minimnya golongan elit pemerintah yang memahami kompleksitas sektor yang membantuk pariwisata.

"Bahwasanya untuk memajukan pariwisata diperlukan pula upaya memajukan sektor-sektor lain, ternyata belum begitu dipahami banyak orang. Akibatnya, urusan pariwisata hanya dianggap sebatas realitas aktivitas industri pelesiran dan kesenangan belaka, seperti hotel, restoran dan objek wisata," ujarnya.

Tentang promosi dan pemasaran pariwisata Indonesia, menurut Antara masih dominan di atas kertas. Padahal negara-negara tetangga di ASEAN meningkatkan promosi untuk meraih angka kunjungan wisman, sedangkan Indonesia masih sangat minim.

Ia mencontohkan dana promosi Thailand mencapai US$ 200 juta, Malaysia US$ 150 juta dan Singapura US$ 60 juta, sementara Indonesia hanya US$ 3 juta.

Dengan segala kelemahan manajemen pariwisata di Tanah Air, pada 2003 Indonesia hanya mampu meraih kunjungan wisman empat juta orang saja, sementara Malaysia meraup 10,58 juta wisman dan Thailand 10 juta wisman serta Singapura 7,5 juta orang.


Lokakarya yang dibuka oleh Wagub Bali, Kusuma Kelakan ini, merupakan upaya sosialisasi pemerintah dalam meningkatkan industri pariwisata melalui kerangka kerjasama pariwisata ASEAN. (ant)
Alvin no está en línea   Reply With Quote
Old October 13th, 2004, 04:28 AM   #17
Yamauchi
Awesome User
 
Yamauchi's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: Emerald City
Posts: 546
Likes (Received): 31

Alvin, my thoughts exactly. I think as economic growth continues the government can get a better hold on its fiscal policy. When that happens, more money can be put into promoting tourism (maybe around 2007). After that, it's just a matter of time before they start raking in money from tourism.
Yamauchi no está en línea   Reply With Quote
Old October 13th, 2004, 05:27 AM   #18
macgyver
Registered User
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 1,070
Likes (Received): 2

Quote:
Originally Posted by Alvin
THailand spends 70 times more than Indonesia to promote its tourism and attracted 10 million v 4 million tourists in 2003. Imagine what would happen if Indonesia spends just half the amount Thailand spends on tourism promotion...


Lemah, Posisi & Peran RI dalam Kerjasama Pariwisata ASEAN

Laporan -

SANUR, investorindonesia.com

Mereka yang berada dalam ranah pengambilan keputusan pengembangan pariwisata tidak ada kesempatan untuk mengembangkan kepakarannya, akibatnya pengambil keputusan sangat lemah berpengaruh pada posisi dan peran Indonesia dalam kerjasama pariwisata ASEAN.

Menurut Dr Rini Raksadjaja MSA, ketua kelompok penelitian dan pengembangan kepariwisataan ITB, ini terjadi akibat oleh posisi pariwisata dalam pembangunan nasional kurang ditempatkan secara proporsional antara hasil yang dituntut dan peran yang diemban.

Rini mengemukakan hal tersebut, dalam lokakarya "Upaya Peningkatan Industri Pariwisata Indonesia Melalui Implementasi Kerjasama Perjanjian Pariwisata ASEAN", yang diselenggarakan Ditjen Kerjasama ASEAN, Deplu, di Sanur-Denpasar, Selasa.

Ia menjelaskan, kerjasama ASEAN di bidang kepariwisataan pada tingkat tinggi secara resmi ditandai dengan adanya penandatanganan "ASEAN Tourism Agreement" (ATA) pada KTT ASEAN ke-8 di Kamboja, 2002.

Sasaran kerjasama sesuai ATA meliputi bidang dukungan bagi perjalnan intra dan internasional ke ASEAN, dukungan pelayanan transportasi, akses pasar, pariwisata berkualitas, keamanan dan pengamanan pariwisata, pemasaran dan promosi terpadu serta pengembangan SDM.

Pembangunan pariwisata Indonesia melalui kerjasama ASEAN inilah yang menjadi masalah dalam pengembangan pariwisata Indonesia, karena dalam pengembangan pariwisata di Indonesia agaknya kurang mendapat perhatian atau dianggap masalah kecil.

Sementara itu, Putu Agus Antara, ketua Bali Torism Board (BTB), mengemukakan bahwa Indonesia harus segera menerbitkan kebijakan-kebijakan krusial untuk menolong sektor pariwisata.

Salah satunya yang terpenting sekarang ialah kebijakan open gate & open air serta mengenai transportasi udara (airlines).

Kurangnya dukungan kebijakan sektor-sektor lain terhadap pariwisata, merupakan salah satu kelemahan pariwisata Indonesia. Hal ini dapat dimengerti, karena masih minimnya golongan elit pemerintah yang memahami kompleksitas sektor yang membantuk pariwisata.

"Bahwasanya untuk memajukan pariwisata diperlukan pula upaya memajukan sektor-sektor lain, ternyata belum begitu dipahami banyak orang. Akibatnya, urusan pariwisata hanya dianggap sebatas realitas aktivitas industri pelesiran dan kesenangan belaka, seperti hotel, restoran dan objek wisata," ujarnya.

Tentang promosi dan pemasaran pariwisata Indonesia, menurut Antara masih dominan di atas kertas. Padahal negara-negara tetangga di ASEAN meningkatkan promosi untuk meraih angka kunjungan wisman, sedangkan Indonesia masih sangat minim.

Ia mencontohkan dana promosi Thailand mencapai US$ 200 juta, Malaysia US$ 150 juta dan Singapura US$ 60 juta, sementara Indonesia hanya US$ 3 juta.

Dengan segala kelemahan manajemen pariwisata di Tanah Air, pada 2003 Indonesia hanya mampu meraih kunjungan wisman empat juta orang saja, sementara Malaysia meraup 10,58 juta wisman dan Thailand 10 juta wisman serta Singapura 7,5 juta orang.


Lokakarya yang dibuka oleh Wagub Bali, Kusuma Kelakan ini, merupakan upaya sosialisasi pemerintah dalam meningkatkan industri pariwisata melalui kerangka kerjasama pariwisata ASEAN. (ant)
Malaysia has done a great Job ....on this campaign on " Malaysia - Trully Asia "
Gosshhh .....
I was in the middle east a couple of weeks ago .....
I saw " Malaysia Truly Asia " in almost every TV channel ....

And GUess what .... ?

On my flight ... from Bahrain - Dubai .....- KL - Jakarta .....
I have opportunity to talk with some familiy and person ....
They all are going to malaysia .....and more amazing is that ... it was their first time to Malaysia ....... for a tour they said.

from KL to Jakarta ...... there are only 20% of the passenger left ......
macgyver no está en línea   Reply With Quote
Old October 13th, 2004, 06:55 AM   #19
macgyver
Registered User
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 1,070
Likes (Received): 2

Quote:
Originally Posted by tata
Perhaps Audi didn't see Indonesia as a profitable market until recently. According to the news, recently Audi sells more cars in Indonesia than in other ASEAN countries, this is why they're thinking of operating assembly lines here.

Audi is indeed a good and reliable car. Mercedes thend to have an image of 'old-man' car while Audi represent young, dynamic and sporty.
I hope Audi choose Indonesia ..... coz the other competitor has already chosen Thailand .... ;-)

Any info on Audi sales in countries in ASEAN ?
macgyver no está en línea   Reply With Quote
Old October 13th, 2004, 06:59 AM   #20
macgyver
Registered User
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 1,070
Likes (Received): 2

Do You think thwy will choose Malaysia ?

Quote:
Originally Posted by tata
Perhaps Audi didn't see Indonesia as a profitable market until recently. According to the news, recently Audi sells more cars in Indonesia than in other ASEAN countries, this is why they're thinking of operating assembly lines here.

Audi is indeed a good and reliable car. Mercedes thend to have an image of 'old-man' car while Audi represent young, dynamic and sporty.
Audi sees record 2004 sales
Thu 7 October, 2004 13:06

By Sebastian Tong

SINGAPORE (Reuters) - Audi, the luxury arm of German carmaker Volkswagen, forecasts a 2-3 percent rise in 2004 global vehicle sales to a record, and says it will build its first Southeast Asian plant.

A swelling orderbook following the release of new models would push 2004 global sales of Audi vehicles up 2-3 percent, offsetting a 2.3 percent drop in sales in the first 8 months of the year, Audi group marketing head Ralph Weyler said on Thursday.

"We have a good increase in our order situation, and we are sure we will surpass 2003 volumes by 2-3 percent," Audi group marketing head Ralph Weyler told Reuters.

The new models would also boost flagging sales in China, its fourth-largest market after Germany, Britain and the United Staets, he added. He forecast China sales of about 63,000 vehicles in 2004, about the same as last year.

China, where Audi dominates the luxury car segment, accounted for around 8 percent of global sales of 23.4 billion euros in 2003. Its sales there slid 15 percent from January to August after Beijing moved to cool its red-hot economy.

NEW SOUTHEAST ASIA PLANT

Weyler added that Audi planned to set up its first Southeast Asian plant to take advantage of lower regional tariffs due next year.

"The analysis is more and more complete and the decision will be in the next month," he said.

He declined to identify the plant's location but said a possible tie-up between Audi's parent, Volkswagen, and dominant Malaysian carmaker Proton Holdings was "one alternative" among others.

Europe's largest carmaker, Volkswagen, said last week it was in talks with Proton for a partnership that could give VW a foothold in Southeast Asia's fast-growing auto market.

Weyler said Audi Southeast Asian unit sales rose by between 3 and 5 from January to October at the German automaker, which is gearing up for more competition from rivals BMW and DaimlerChrysler.

MALAYSIA IN FOCUS

Global vehicle sales fell 2.3 percent to 498,860 in the first 8 months of 2004, reflecting a rundown on inventory of existing models, he said. But an "aggressive expansion" of its product portfolio has led to a rise in orders, he added.

In mid-September, the carmaker said it has taken in more than 20,000 orders in Europe for its new A3 Sportback, and that orders for new A6 and A8 models were also up from year-earlier levels.

The Sportback competes against BMW's new 1-Series hatchback and Volkswagen's Golf GTI in the premium compact segment.

Audi sold a total 770,000 vehicles last year and Weyler predicted a record this year as the luxury automaker pushes into Southeast Asia, where several carmaking heavyweights have already set up plants and are expanding capacity.

Nissan Motor Co, Japan's second-largest automaker, announced an expansion in plant capacity at a Thai plant in July, a month after Mitsubishi Motors Corp announced its own Thai plant expansion.

U.S. automaker Ford Motor Co said last year it planned to double production of premier vehicles at its Philippine plant, after agreeing to plough $500 million into its Thai operations with joint venture partner Mazda Motor Corp.

Malaysia, the largest automaker among the 10-member Association of South East Asian Nations (ASEAN), is committed to reducing auto tariffs to between zero and 5 percent by next year under the ASEAN Free Trade Agreement.

It has encouraged Proton to find a strategic partner, saying it should not depend on state handouts.

"There are markets here where we cannot be that successful because we do not have production plants and have to face high import taxes. When you do not produce a car locally, you are at a disadvantage from a price point of view," Weyler said.

ASEAN also includes Brunei, Indonesia, Vietnam, Singapore, Laos, Cambodia, the Philippines, Myanmar and Thailand.

http://www.reuters.co.uk/newsPackage...4&section=news
macgyver no está en línea   Reply With Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT +2. The time now is 10:32 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Feedback Buttons provided by Advanced Post Thanks / Like v3.2.5 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.

vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.

SkyscraperCity ☆ In Urbanity We trust ☆ about us | privacy policy | DMCA policy

Hosted by Blacksun, dedicated to this site too!
Forum server management by DaiTengu