|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|||||||
| Архитектура и урбанизам Дискусија о архитектури и градске вести / Architecture, urbanism and city talk |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
#1 |
|
Registered User
Likes (Received): 2
|
Beograd šta vam se sviđa od novogradnje ?
Pitanje je prosto, šta vam se sviđa od novogradnje u Beogradu ? U obzir dolaze samo zgrade (poslovne, stambene, kulturne itd) a ne infrastrukturni objekti
Jedino što se meni sviđa to je nezavršena zgrada Verano u bloku 23, možda ima još neka ali ne mogu da se setim
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Kosovo is Serbia!
Likes (Received): 160
|
Po meni ima dosta novih objekata u Beogradu koji dobro izgledaju.
Izdvojio bih... Infinity ![]() Square Nine ![]() Savograd ![]() Usce ![]() Red Stripe ![]() Galerija Apartments ![]() Falkensteiner image hosted on flickr ![]() Nazalost ima i dosta jako dobrih projekata koji ce uvek ostati samo projekti na papiru. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
BANNED
Likes (Received): 5
|
http://i48.tinypic.com/2hgbfa8.jpg
Колико смо се ми пре 3-4 године смејали овој згради јер је неко провалио да ће они кривудави ,,завршеци" на фасади уствари били мали балкончићи. http://images2.kurir-info.rs/slika-9...990-222934.jpg Ово је хотел неки, је л? Чуо сам да је ово пројектовала нека фаца. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Registered User
Likes (Received): 106
|
Nista mi nije wow, ali red stripe i Falkenstein mogu proci.
|
|
|
#5 |
|
Registered User
Likes (Received): 86
|
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ružnoća je zločin !!!
Likes (Received): 80
|
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Registered User
Likes (Received): 240
|
Помислими смо исто... јбт
|
|
|
#9 |
|
Ružnoća je zločin !!!
|
Jedan od najuspelijih je po meni Zira. Steta sto je Verano pukao jer su njihovi projekti bili veoma dobri.
![]()
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Kosovo is Serbia!
|
Usce kao objekat izgleda dosta bolje o drugih slicnih objekata. Cak su i angazovali jedan od najboljih arhitektonskih studija u toj oblasti da uradi projekat. To sto se nalazi na pogresnoj lokaciji nisam racunao.
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Registered User
Likes (Received): 303
|
Нетачно.За пројекат фаседе су ангажовали неки студио који то урадио офрље и по угледу на америчке јефтине молове по тешким периферијама и то све без сагласности домаћег архитекте који је и пројектовао ТЦ.
Неки се овде сигурно сећају оригиналног пројекта.Фасада је била потпуно другачија,прозрачнија,прикладнија и усклђенија са кулом ЦК. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Kosovo is Serbia!
|
Beogradski ARCVS je bio uradio projekat (koji se verovatno nije svideo investitoru) pa su 2008. godine u posao uveli "Chapman Taylor, odnosno arhitektu Đerardo Sanela koji je osmislio enterijer i izgled fasade.
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Registered User
Likes (Received): 70
|
Ima neko render tog prvobitnog projekta za Usce shopping centar?
|
|
|
#14 |
|
Ružnoća je zločin !!!
|
Bile su ove dve verzije na pocetku
![]() ![]() Ova druga mi je najbolja. Jednostavan modernisticki transaparetni kubus savrseno uklopljen uz poslovnu kulu. nazalost dobili smo ovu vristecu kutiju spreda, a skladiste gradjevinskog materijala s bokova i pozadi ![]()
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Grad Oblakodera
|
Bila je jos jedna verzija kao neki srebrni oblak
|
|
|
|
#16 |
|
Registered User
Likes (Received): 303
|
Ово је било Подрекино решење
![]() Онај утопијски Звездин град подсећа много на ово. |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Шар Планино, долазим ти..
Likes (Received): 199
|
Meni se Ušće spreda stvarno sviđa, ali žali bože bokove fasade...
http://infosport.rs There, over there... I see Prizren! It is all mine – home I shall come! Beloved antiquity calls me there, Armed I must come there one day. There over there... from on top of the ruins Of Emperors' palaces to the devil I will say: "Flee from my beloved home you plague, Already your loan I must repay!" |
|
|
|
|
|
#19 |
|
BANNED
Likes (Received): 5
|
А сад? Је л сад имало боље?
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
Registered User
Likes (Received): 0
|
meni se jako svidja kako je rekonstruisana ostecena kula usce ali mi je zao sto trzni centar nije izgradjen u sklopu druge kule, kao zaseban novi obkelat koji bi obuhvatio ceo taj prostor zajedno sa postojecom kulom usce. druga kula kao kopija prve a ovo sareno cudo kao zid ispred njih.. nekako neplanski i bez zelje da se prostor oplemeni vec samo za zeljom da se prostor zauzme. sada i kad bi izgradili tu drugu kulu po ne znam kakvom projektu sve bi delevalo ko zabodeno samo za sebe, sa svojim parkingom i ulazom u garazu
ok, druga kula postoji samo na renderima i logotipu usca, znam.. |
|
|
|
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|