|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|
#3341 |
|
Registered User
Likes (Received): 53
|
hosszutávon záhonynak elég rossz lapjai vannak: 1, kiesik a beregszász - munkács - kijev irányból. 2, praktikusabb ott határátkelőt épiteni a (remélt) nagyon nagy forgalomnak ahol nincs folyó.
szerintem valahol itt kell keresni az okát hogy nem záhonynak épitik az M3-at. |
|
|
|
|
|
#3342 |
|
Registered User
Likes (Received): 13
|
![]() Magyar szemmel igazad lehet. Ukrán szemmel viszont: (1) Az útirány Lemberg (bocs, Lviv) – Ungvár – Csap. Utóbbi egy, már létező logisztikai góc, ahonnan egyszerre két nyugati szomszéd is megcélozható. (2) Munkács és Beregszász nem fontos települések, hanem egy nemzeti (rosszabb megközelítésükben etnikai) kisebbség periférikus skanzen-központjai (bár a helyi magyarság már Munkácson is kisebbség - OFF). Miért is ruházna oda be a többségi állam? (3) A Tisza nem folyó (az a Dnyeper), hanem „csak” egy szélesebb folyócska: ilyen ügyben nem valódi tervezési tényező. Az erőkülönbség okán ez ügyben a lapokat ők osztják (sőt, a V0 óta már az sem kizárt, hogy a kínaiakkal összehangoltan), mi pedig e lapokból kell, játsszunk. Bár építhetnénk M3-at Naménytől a beregdaróci „semmi” irányába is, csak az sztem sokba lenne. Az OTrTmód, amolyan „egyet az ultizóknak” alapon mindenesetre két lehetőséget nyit meg. |
|
|
|
|
|
#3344 |
|
Regisztrált felhasználó
Likes (Received): 14
|
A Lviv-Ungvár-Csap útvonal átmegy Munkácson, így az nem esik ki a fő irányból. Úgy tudom Barabásnál ki lett tűzve a két ország által elfogadott határmetszéspont. Ukrajnának tehát egy kb. 30 km-es utat kell építenie Munkácstól a határig, ami valamennyit rövidít is a nemzetközi útvonalon. Középtávon így szerintem az M3 is elérheti a határt, Vásárosnaménytól már nem is lesz messze (kb. 15-20 km). Csap csak vasúti szempontból hármashatár, közúti átkelő ott nincs Szlovákia felé.
|
|
|
|
|
|
#3345 |
|
Registered User
Likes (Received): 13
|
A Lviv-Ungvár-Csap útvonal átmegy Munkácson, így az nem esik ki a fő irányból.
Ez csak akkor igaz, ha a jelenlegi "útminőséget" veszed alapul, és nem számolsz azzal, hogy Ukrajna a közvetlen (rövidebb) utat is fejlesztheti, ti. Ungvár-Lemberg között. P.s. Szlovákia felé a közúti határ létezik: Ungvárnál. Csap/Ágcsernyőnél nyitni egy újabbat alapvetően nem pénz, csak egy miniszterelnöki kézrázás kérdése. Amúgy a "kijelölt határmetszésnél" (én is úgy tudom, hogy kijelölték, enni végül is is nem kért) minek hozna létre UA egy csak közúti logisztikai gócot, ha már Záhonynál van egy, ráadásul hármas funkciójú? De, meglátjuk (lehet, hogy végül Attusnak lesz igaza ).
Last edited by Bibircsok; May 21st, 2013 at 11:39 PM. |
|
|
|
|
|
#3346 |
|
Regisztrált felhasználó
Likes (Received): 14
|
Az M-06 főutat vettem alapul, ami több helyen is 4 sávos vagy bővítés alatt áll, a másik útvonal nem tudom milyen.Tudom, hogy Ungvárnál van átkelő Szlovákiába, tőle délre viszont a két logikus helyszín (Nagykapos, Tiszacsernyő) egyikén sem nyílt közúti átkelő valamiért. Logisztikai góc lehet hogy Csapnál van, de a közúti közlekedést szerintem kevésbé érinti. Nem sok dolgot tudok elképzelni, amit Ukrajnában kamionok visznek Csapig, majd vonaton átjön Magyarországra/Szlovákiába. Fordítva ugyanez. |
|
|
|
|
|
#3347 |
|
Registered User
Likes (Received): 53
|
nem értem. pont hogy az M-06 köti össze munkácsot lvovval. egyszerüen levágják a záhonyi kerülőt, és rögtön munkácsnál kötik be az M3-as ukrán folytatását az M-06-ba. szerintem ez a háttere a gondolatnak. és ha még -úristen- forgalom is lenne arrafele, egész jó gondolat lenne...
|
|
|
|
|
|
#3348 | |
|
budapesten-túli magyar
Likes (Received): 210
|
JÚNIUSBAN MEGKEZDŐDIK AZ M85-ÖS GYORSFORGALMI ÚT ÉPÍTÉSE 2013. május 22. 12:11
A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. 450 milliárd forintos infrastrukturális programjának részeként valósul meg az M85 gyorsforgalmi út kiépítése. Az M85 Győr –Csorna között tervezett 38 km hosszú, 2x2 sávos, új nyomvonalon épülő gyorsforgalmi út öt fő szakaszra bontható: az építés előtt lévő Győr (M1) – Enese elkerülő, az elkészült Enese elkerülő, közbeszerzés alatt lévő Enese elkerülő –Csorna, az építés előtt lévő Csorna elkerülő I. ütem, a tervezés alatt álló Csorna elkerülő II. ütem. 2015 nyarára gyorsforgalmi úton lehet elérni Csorna települését. A szakasz megépítése az Európai Unió regionális hálózatának részeként kapcsolatot teremt Ausztria (Nyugat-Európa), valamint Budapest (és tovább Kelet-Európa) irányába. Megvalósítása elősegíti a nemzetközi tranzit hatékonyabb elvezetését, a megközelíthetőség javítását, a menetidők csökkentését, a környezeti hatások mérséklését, a közúti közlekedés szolgáltatási színvonalának és biztonságának növelését, valamint a régió versenyképességének növelését. Az új út Győr – Csorna között a települések közötti együttműködés erősítésén keresztül hozzájárul a kistérségi és ezáltal a régiós együttműködések további fejlődéséhez, a kistérségi, régiós identitás kialakításához. Az elérhetőséget javító projekt a győri, a téti, a csornai, a kapuvári négy kistérség számára nagy lehetőséget jelent: a Rába és Rábca vidék településeiben összefogást, közös turisztikai fejlesztések indítását, a gazdaság élénkülését eredményezheti. Loppert Dániel, a NIF Zrt. kommunikációs vezetője elmondta: „A Győr-Enese és Csorna elkerülő szakaszok kiviteli közbeszerzési eljárásai eredményesek voltak, a nyertes vállalkozó a CC M85. I. Konzorcium és az MK Csorna Konzorcium.” A fejlesztések az Új Széchenyi Terv, Közlekedés Operatív Program (KÖZOP) keretében valósulnak meg, 85% uniós és 15% hazai forrásból. I. Győr– Enese A 6,8 km hosszú gyorsforgalmi út új nyomvonalon, 2x2 sávban épül ki. A szakaszon 3 felüljárót és egy aluljárót létesítünk. A beruházás során a meglévő M1 autópálya - 85. sz. főút forgalmi csomópont, szintbeli kapcsolatai átépülnek, körforgalmi csomóponttá. A távlati M85 autóút a meglévő M1-85. sz. főút különszintű csomópont 2. sz. szintbeli körforgalmi csomópontjától indul, majd ezt követően a 85.sz. főúttal párhuzamosan halad nyugati irányba annak déli illetve északi oldalán. Az út vége csatalakozik az Enese települést elkerülő szakaszhoz. Az útépítéssel elzárt, döntően mezőgazdasági művelésű területek megközelítésére párhuzamos megerősített földutakat alakítunk ki. 846 ezer m3 töltést építünk, 21.627 m3 főpályás aszfaltburkolatot, 726 db fát és 28.320 db cserjét telepítünk. A szakasz építése CC M85. I. Konzorcium által júniusban megkezdődik, 2015 nyarára befejeződik. A kivitelezés nettó összege 11.488.311.851 forint. II. Enese elkerülő A 7km hosszú, 2x2 sávos elkerülő utat 2011. december 21-én átadtuk a forgalomnak. III. Enese elkerülő–Csorna A 7 km hosszú, 2x2 sávos szakasz kiviteli közbeszerzési eljárása jelenleg még folyamatban van. Eredményes közbeszerzést követően a kivitelezés nyáron megkezdődhet, 2015 nyár végére befejeződhet. IV. Csorna elkerülő I. ütem Az elkerülő két ütemben épül meg. I. ütemben ~12,5 km hosszú, 2x2 sávos szakasz megépítésével megvalósul a város keleti elkerülése. Csorna központjában jelenleg naponta 19.256 jármű halad át, amelyből 7500 a nehézmotoros forgalom. Az elkerülő megépítésével Csorna városát tehermentesítjük az átmenő forgalom alól. A közlekedés biztonságosabbá válik, a település pedig élhetőbbé. Az elkerülő az M85 gyorsforgalmi út 20,8 km szelvényétől indul, Csorna keleti különszintű forgalmi csomópontján át a Keszeg-ér mellett halad tovább és éri el az M85-M86 északi elválási csomópontot. Az elválási csomópont után a nyomvonal 3,5 km hosszan 2x3 sávon halad tovább az M85-M86 déli elválási csomópontja felé, közben külön szinten keresztezi a Csorna - Pápa vasút vonalat. A M85-M86 déli elválási csomóponttól 2x2 sávos paraméterekkel folytatódik az első ütem dél (Szombathely) felé Szilsárkánytól északra kiépítendő különszintű 86-os úti csomópontig (Csorna dél). Az első ütem része északi irányba az M85-M86 északi elválási csomópontból kiinduló 86-os főúti északi visszakötés 2x1 sávon (Csorna észak). Az útépítéssel elzárt, döntően mezőgazdasági művelésű területek megközelítésére párhuzamos megerősített földutakat létesítünk. A beruházás keretében 3 db körforgalom épül a 86-os számú főúton, 86 m kerékpárút, 75.000 m2 vadvédő kerítés, 3 felüljáró és 4 aluljáró. A NIF Zrt. kiemelten kezeli a környezetvédelmi szempontokat 8837 db fát és 219.671 cserjét telepítünk. A kivitelezés júniusban megkezdődik, a munkálatokat a közbeszerzésen nyertes MK Csorna Konzorcium nettó 29.988.273.898 forintért végzi. Az építés 2015 nyarára befejeződik. M85–M86-os gyorsforgalmi út Győr–Szombathely között Az úthálózat fejlesztése tovább folytatódik Csorna-Szombathely között is. Az M86 40,9 km hosszú, 2x2 sávon új nyomvonalon épülő szakaszaira Hegyfalu-Csorna, Szeleste-Hegyfalu között jelenleg kivitelezési közbeszerzési eljárás van folyamatban. A 9,2 km hosszú Szombathely-Vát közti szakaszon folynak az építési munkálatok, a forgalomba helyezés 2014 közepére várható. A több mint 90 km hosszú M85-M86 Győr–Csorna–Szombathely gyorsforgalmi út minden szakasza elkészül 2016 nyarára. A térség számára kiemelt jelentőségű fejlesztés hatására biztonságosabb, gyorsabb lesz a közlekedés, növekszik a térség versenyképessége, javul a megközelíthetőség, tehermentesülnek a települések a tranzitforgalom alól, élhetőbb környezet jön létre. http://www.nif.hu/hu/hirek/JUNIUSBAN...LMI_UT_EPITESE
|
|
|
|
|
#3349 | |
|
budapesten-túli magyar
|
Örülök, hogy végre elkezdik, de brutális költségnövekedés árán. ![]() Akkor a becsült költségek --> Végleges ár. Győr-Enese: 8 055 000 000 HUF --> 11 488 311 851 HUF --> +42%!!! Csorna elkerülő: 17 500 000 000 HUF --> 29 988 273 898 HUF --> +71%!!! ez a +16 Mrd Ft --> 8 km autópálya, vagy 32 km elkerülő út!!!!
|
|
|
|
|
#3350 | |
|
Registered User
Likes (Received): 5
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#3351 | |
|
Registered User
Likes (Received): 5
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#3352 |
|
budapesten-túli magyar
|
|
|
|
#3353 |
|
budapesten-túli magyar
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() nettó 138 Ft/km Az útdíj mértékéről és az útdíjköteles utakról szóló előterjesztés Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, 2013. május 23. Véleményezési határidő: 2013. május 24. (péntek) 12 óra. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium jogalkotási tevékenységére vonatkozó a jogalkotásról szóló törvény szerinti közigazgatási egyeztetésre bocsátott koncepciókat, jogszabálytervezeteket, valamint a tervezetekhez kapcsolódó előterjesztéseket, szakmai indokolásokat olvashatja ezeken az oldalakon. Kérjük, hogy a tervezetekre vonatkozó véleményeket, javaslatokat a velemeny@nfm.gov.hu e-mail címre küldje, az egyértelmű azonosíthatóság érdekében tárgyként minden esetben a minisztériumi iktatószámot feltüntetve. http://www.kormany.hu/download/b/15/...tervezetek.zip
|
|
|
#3354 | |
|
Moderator
Likes (Received): 46
|
Jaja, mi is bent hetek óta számolgatjuk, mennyivel fog ez nekünk napi szinten jobban fájni. Dupla lesz a fuvardíjunk. Napi akár 100e ft-tal is. Gondolom a cég tulajdonosa tapsikol örömében, hogy Viktor ennyire ki akarja csinálni a cégét (hulladékkal foglalkozunk).
|
|
|
|
|
#3355 |
|
spaghetti cat
Likes (Received): 116
|
és akkor a v0
|