|
|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|||||||
| Pomorze, Warmia i Mazury Pomorskie, Warmińsko-Mazurskie, Zachodniopomorskie |
| Global Announcement |
|
SkyscraperCity needs your help to do some house cleaning! please click here for more info! |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
#1521 |
|
Gdynia - Open City
Likes (Received): 51
|
A mi się średnio podoba. Zwłaszcza te jasne ściany z małymi oknami. Rozumiem coś takiego od tyłu, ale z przodu?
|
|
|
|
|
|
#1522 |
|
Dokumentacje inwestycji
Likes (Received): 103
|
Projekt ale do realizacji jeszcze długa droga.
Budowy monitorowane: Ekolan, Altoria Apartamenty, Wiczlino Ogród, Pomorski Park Naukowo-Technologiczny, CH Wzgórze, Nowe Orłowo, Columbus, Lighthouse, Warszawska 72, Cumulus, Łużycka Plus, Zacisze Leśne, Art-Deco, Waterfront |
|
|
|
|
|
#1523 |
|
Kaszëbë
Likes (Received): 29
|
Warto wrzucić na stronę SSC.http://essentium.pl/portfolio/office...2/#prettyPhoto Nie wiem, czy nie trzeba już zmienić nazwę wątku? |
|
|
|
|
|
#1524 |
|
Registered User
Likes (Received): 1
|
Taki wielki klocek...
na razie to tylko wizka do "konkursu" więc nie ma co sie spalać nad tym... |
|
|
|
|
|
#1525 |
|
Great Ape Project
|
Ujdzie. 20 lat temu miałbym łzy szczęścia w oczach, ale dzisiaj jestem już architektonicznie zblazowany
![]() Na "[Gdynia - Redłowo] Zabudowa wysokościowa"?
|
|
|
|
#1526 |
|
Dokumentacje inwestycji
|
Można zmienić na ogólną nazwę Redłowa, bo tak jak mówiłem w tym roku budowa nie ruszy.
Budowy monitorowane: Ekolan, Altoria Apartamenty, Wiczlino Ogród, Pomorski Park Naukowo-Technologiczny, CH Wzgórze, Nowe Orłowo, Columbus, Lighthouse, Warszawska 72, Cumulus, Łużycka Plus, Zacisze Leśne, Art-Deco, Waterfront |
|
|
|
|
|
#1527 | |
|
Registered User
Likes (Received): 5
|
Może jednak założymy nowy watek? W końcu w tym była mowa przez cały czas tylko o Altusie i to się kupy nie będzie trzymać.
|
|
|
|
#1528 |
|
Registered User
|
Z tego co słyszałem szefostwo SKOK już praktycznie wszystko wie. Mieszkań nie będzie. Gdyby były mieszkania, byłoby minimum 17 pięter.
|
|
|
|
|
|
#1529 |
|
Traveller
Likes (Received): 127
|
"Minimum" ?!
|
|
|
|
|
|
#1530 |
|
Dokumentacje inwestycji
|
Bambolo nie wiem skąd masz te wieści ale nie jest tak jak mówisz, bo to plotki. Ten projekt wylądował w internecie bo odpadł, pozostały dwa i wciąż jest negocjowana cena. Miszkania i hotel to wciąż otwarta kwestia.
|
|
|
|
|
#1531 |
|
Registered User
|
nie stwierdziłem że to ten projekt, mieszkania upadły po kontroli KNF. Bardzo im zależało, ale muszą odpuścić bo zgody Nadzoru na społeczki finansowane z depozytów nie będzie
|
|
|
|
|
|
#1532 |
|
Registered User
Likes (Received): 35
|
mało spójne to wszystko. Też wydaje mi się, że skoro ten projekt u jest, to mało prawdopodobne, żeby go realizowali.
no i 17 pięter to maximum- 55metrów. Last edited by Pagodabeck; June 11th, 2013 at 05:43 PM. |
|
|
|
|
|
#1533 |
|
MrBlackMagicHimself
Likes (Received): 48
|
Architortura do przezycia jak na Gdynie ale urbanistycznie to nawet sie plakac nie chce.
|
|
|
|
#1534 | |
|
Great Ape Project
|
A jakaż tam urbanistyka. Żadnej pierzei, olbrzymie odsunięcie od drogi, zero usług na poziomie ulicy. Nawet przyziemie PPNT wygląda tak, jakby jeszcze baraków z placu budowy nie uprzątnęli. Cała okolica tak wygląda. Typowy obszar podmiejski, choć wzdłuż głównej arterii Trójmiasta można by oczekiwać miasta, a nie zabudowy bardziej pasującej do obwodnicy czy lotniska (kubatura nic tu nie poprawia, a wręcz przeciwnie, tylko pogłębia wrażenie megamartwicy). "Gołe" biurowce miasta nie czynią, to prawda na tym forum znana od lat.
|
|
|
|
|
#1535 |
|
Registered User
Likes (Received): 0
|
niech budują co chcą - z warunków zabudowy wynika, że do 55 m wysokości i budynek o funkcji mieszkaniowo-usługowej - ten hotel + biura się spina.
mimo wszystko mam nadzieje, że Zarząd Wspólnoty wyczerpie drogę odwoławczą, że będzie wskazywał, że budowa hotelu winna zostać poprzedzona choćby analizą oddziaływania obiektu na środowisko, i że przynajmniej przez najbliższe 3-4 lata z balkonu będę widział zatokę a nie inny blok - chociaż już na etapie zakupu wiedziałem, że to nieuchronne. |
|
|
|
|
|
#1536 |
|
Traveller
|
Za każde bezzasadne wstrzymywanie inwestycji powinna być kara. Niestety miałem w życiu podobną sytuację gdzie sąsiadowi przeszkadzało że "widok zasłonię" choć dom był planowany i częściowo zbudowany jeszcze przed domem sąsiada. Kilka lat walki z absurdem "odwołań".Było zbudować wieżowiec we Władku. Kupiłbyś tam czy na Helu mieszkanie i miałbyś widok na morze ciągle. |
|
|
|
|
|
#1537 |
|
Registered User
|
jakie to polskie. Całkowita racja, bezzasadne wstrzymywanie powinno być karane przynajmniej kosztami administracyjnymi, a nawet pociągałbym do rekompensaty dla inwestora, który za opóźnienia może ponosić olbrzymie straty. tak na marginesie, ostatnio zauważyłem, że PPNT też widać zatokę. |
|
|
|
|
|
#1538 | |
|
Registered User
|
Quote:
Nie sadzilem, ze na tym forum tacy ludzie sie udzielaja......
|
|
|
|
#1539 |
|
Registered User
|
z trojmiasto.pl się urwał;p
|
|
|
|
|
|
#1540 |
|
Traveller
|
nie, nie, nie. Na trojmiasto.pl by narzekali że będzie za dużo samochodów jak wybudują biurowiec. Protesty przeciwko blokom które "zasłoniom nam morzem!" to raczej mojeosiedle.pl
Jestem za partycypacją mieszkańców w wygląd osiedli, jednak w takich sytuacjach jak wyżej mamy do czynienia z wybitnym chamstwem i skrajnymi zachowaniami, które powinno się piętnować. Pamiętny przykład z Żabianki gdzie zbierano podpisy przeciwko budynkowi mieszkalnemu obok. Ktoś (chyba użytkownik naszego forum nawet jeśli dobrze pamiętam ? ) stwierdził że tego nie podpisze - i zaczęła się jadka ze strony sąsiadów "ale zaslonią, zabiorą, jak to tak nie podpisać!?"...
|
|
|
|
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|