daily menu » rate the banner | guess the city | one on one

Go Back   SkyscraperCity > European Forums > Hrvatski Forum > Croatia > Dalmacija

Dalmacija Dalmatia: Split, Zadar, Dubrovnik, Šibenik, and the Dalmatian Highlands

Global Announcement

SkyscraperCity needs your help to do some house cleaning! please click here for more info!

Reply

Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old April 7th, 2011, 11:42 AM   #101
mario_zadar
Registered User

mario_zadar's Avatar

Likes (Received): 896

U Trogiru se gradi podzemna garaža na tri etaže

U planu je kompletno uređenje obalnog pojasa Trogira na kopnenom dijelu istočno i zapadno od mosta i Starog grada. Kako doznajemo u Gradskoj upravi, plan izgradnje podzemne garaže na tri etaže je, što je iznimno važno, potpuno usklađen s kriterijima UNESCO-a, što je preduvjet za očuvanje statusa Trogira kao grada pod zaštitom te institucije.

Najveći zahvat će biti na mjestu sadašnje tržnice i parkirališta, na kojem će se izgraditi podzemna garaža i objekt u koji će se smjestiti dio postojećih štandova i trogirska tržnica. Kada se izvrše sve pripreme, gradnja bi mogla započeti već početkom sljedeće godine. Osim toga, u planu je premještanje autobusnog kolodvora u Trogira sa sadašnje lokacije kraj mosta na novu lokaciju istočnije, na dijelu novog nasipa. Trenutno traju pregovori sa splitskom tvrtkom Promet o detaljima tog zahvata.

Veliki nasip koji se gradio istočno od mosta prema predjelu Pantana završen je i sada su na redu infrastrukturno opremanje i finalizacija prostora koji je predviđen za turistički sadržaj. Planirano je i uređenja vezova za manja plovila te uređenje pješačke šetnice. Dio tog projekta je i novootvoreni Park prijateljstva, u kojem je ove nedjelje na blagdan zaštitnika Trogira predsjednik RH Ivo Josipović simbolički zasadio stablo česmine. Veliki dio radova bi trebao biti gotov do početka iduće turističke sezone, osim najzahtjevnijeg objekta nove garaže i tržnice. Trogir već sad, u usporedbi s ostalim jadranskim turističkim gradovima, ima najbolje riješen pristup povijesnoj jezgri za automobile i autobuse, a završetkom ovih ambicioznih planova, pristup povijesnoj baštini i starom dijelu grada će biti savršen.

Ono što još nije riješeno, a izvan je ovlasti gradskih vlasti, sudbina je Brodotrogira koje čeka privatizaciju, kao i rješenje prometa prema otoku Čiovu. To je zapravo i najveći problem Trogira, koji je zagušen velikim prometom za otok Čiovo. Plan restrukturiranja Brodotrogira je definiran, ali vrijeme prolazi, brodogradilište ne naručuje nove brodove, pa raste nervoza i neizvjesnost. Zbog toga su zabrinuti i u Gradskom vijeću i traže jasne i brze odgovore o budućnosti najveće tvrtke u Trogiru.
Povrh hridi orao tvoj kruži ,Guste šume spuštaju se k ravni,Staze hite niz tvoj ćilim travni ,K tihom domu, sevdahu i ruži.Tvrda ruka tvrdu zemlju pluži,Al tvoj kamen čuva spomen davni ,Sv'jetlih ljeta i junaštva slavnih Roda, koji i ginuć, ne tuži.K tebi lete naših želja jata,Naša radost tvojoj se veseli,Naša tuga tvojoj pomoć želi.Herceg-Bosno, - kol'jevko Hrvata,Bog te čuvo, ponosni nas kraju,Ti starinom - i moj zavičaju!
mario_zadar no está en línea   Reply With Quote

Sponsored Links

Old April 7th, 2011, 01:19 PM   #102
Delmat
BANNED

Likes (Received): 5

Lipo, nešto se pokriće u Trogiru.
Fala Bogu, nema više Brkana
Delmat no está en línea   Reply With Quote
Old December 28th, 2011, 03:36 PM   #103
Brko
Yosemite Sam

Brko's Avatar

Rezultati natječaja za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja crkve i pastoralnog centra s dječjim vrtićem na području Brigi-Lokvice u Trogiru

Link na 3 pobjednička rada: http://www.d-a-s.hr/aktualno/2758/re...ice-u-trogiru/
Brko no está en línea   Reply With Quote
Old December 28th, 2011, 04:22 PM   #104
Antenov
Spectre

Antenov's Avatar

Likes (Received): 347

Quote:
Originally Posted by Stipson View Post
Rezultati natječaja za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja crkve i pastoralnog centra s dječjim vrtićem na području Brigi-Lokvice u Trogiru

Link na 3 pobjednička rada: http://www.d-a-s.hr/aktualno/2758/re...ice-u-trogiru/
Crkva i svećenici odmah do vrtića i male djece?

Ne bih ja tu svoje dite ostavlja...
Old December 30th, 2011, 02:24 AM   #105
rosulje
_-_-_-_-_-_

Likes (Received): 6

Ja isto
rosulje no está en línea   Reply With Quote
Old January 26th, 2012, 05:18 PM   #106
gagaism
Registered User

Likes (Received): 14

zdravo ljudi, bio sam prije par godina u trogiru tj na čiovu i vidio sam zanimljivu zgradu da se gradila preko puta kampa rožac
zanima me je li gotova i kako izgleda? ima li slika kakvih?
gagaism no está en línea   Reply With Quote
Old October 3rd, 2012, 11:22 AM   #107
NoStress
Registered User

Likes (Received): 0

Ima li ikakvih naznaka da ce se vise pokrenit nesto u ovom gradu.Sta je sa mostom?Sta je sa podzemnim garazama i projektom na parkingu?Sta je sa pricom da umisto Astre dolazi Interspar i DM?Sve stoji na mistu,zalosno.

Last edited by NoStress; October 3rd, 2012 at 12:06 PM.
NoStress no está en línea   Reply With Quote
Old October 3rd, 2012, 02:41 PM   #108
petarsky25
Registered User

Smile

šta se tiče podzemne garaže, nema do daljnjeg konsenzusa između grada, konzervatora i investitora, ni jedna strana ne popušta. Grad je dosad uspješno pripremio nekoliko projekata koje je financirala EU,a jedan koji će ubrzo biti gotov je projekt obnove Kule Kamerlengo, vrijedan 10 milijuna kuna. Od mosta također ništa, ni gradonačelnik grada koji uz jednog kolegu saborskog zastupnika sjedi u Saboru ne mogu ništa ni lobirati niti poduzeti nešto konkretnije, vezano uz to jest i trogirska brza cesta do splita, koja je uz most trebala biti financirala Hrvatskim cestama, međutim, novci su otišli negdje drugdje, a grad sam ne može nikako osigurati novac. Virujen da će se uskoro pokrenuti nekoliko projekata, npr. obnova PARKA GARANJIN U TROGIRU – NAJSTARIJI BOTANIČKI VRT U HRVATSKOJ, financiran novcem EU, novost je i da se brodogradnja u trogirskom škveru sužava na 60% dosadašnjih kapaciteta, napravit će se hale u kojima će se raditi manji brodovi te neće uticati na okoliš. Na sjevernoj strani škvera će biti nautička marina, a na jugu servisi za brodove te da napomenem uskoro riješenje za pristanište trajekta na Solinama gdje će se izgradit cijelo privezište, parkiralište, kafić i uređeni okoliš......novcem EU planira se i izgradnja/dogradnja sustava kanalizacije i oborinskih voda te vodovoda uz uređenje ulica u staroj jezgri te postavljanje kabela pod zemlju, što struje što telefona...http://www.skyscrapercity.com/images/smilies/smile.gif
petarsky25 no está en línea   Reply With Quote
Old October 3rd, 2012, 02:42 PM   #109
petarsky25
Registered User

Pristanište Soline

http://trogirportal.info/trogir/hrva...taniste-soline
petarsky25 no está en línea   Reply With Quote
Old October 3rd, 2012, 03:08 PM   #110
NoStress
Registered User

Podzemna garaza i taj projekt povise nje mislim da nisu ni bitni ni zurni sta se grada tice ipak smo nanizali parkiralista koliko ti srce zeli,ima puno bitnijih stvari jer bi se moglo napravit cudo od ovog grada a nista se nije napravilo godinama.Najbitnije je bilo poplocat dio parka i potrosit i to malo love za nista.Za mene je to jedna jako velika glupost kad se treba stedit svaka kuna.
To za Garanjin bi bilo super i nadam se da ce se realizirat jer je steta da vec jako dugo godina propada i da niko nema koristi od njega.
Sta se tice skvera u to sam sve upucena i nadam se da ce samo dobro proizac iz toga.
Ovo za Soline je dobar projekt ako ce tako bit ali samo da ne posicu sva stabla i naprave parking(jer naravno kod nas je bitno sve sorit i poravanat i nabit parking),bez zelene povrsine i setnice je sve glupo.A i nije mi jasno kako se ovih pustih godina nije uspilo provuc setnicu do Segeta,to bi bila najpametnija investicija i za nas domace a i za turiste.
Realno most je najpotrebniji ali novci se ne mogu stvorit ako ih ne daju oni koji su morali dat,to sta si reka grad naravno da nema.Ali bez njega ne moramo ocekivat ni poboljsanje turizma ni icega jer ko jednom dodje u ove nase guzve sigurno se vise nece vratit.
NoStress no está en línea   Reply With Quote
Old November 14th, 2012, 03:24 PM   #111
poseidon123
Registered User

poseidon123's Avatar

Likes (Received): 30

Pušten u rad pročistač otpadnih voda u Divuljama

Na svečanosti povodom obilježavanja puštanja u probni rad Kanalizacijskog podsustava Trogir – kopno u upravnoj zgradi CUPOV-a Divulje (Centralnog uređaja za pročišćavanje otpadnih voda Divulje) uzvanicima su se obratili Izvršni direktor Agencije EKO Kaštelanski zaljev Mladen Mimica, tehnički direktor Vodovoda i kanalizacije d.o.o. Split Grgo Peronja, predsjednik Upravnog vijeća Agencije EKO Kaštelanski zaljev Anton Kovačev, zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda dr.sc. Danko Holjević, gradonačelnik Grada Trogira Damir Rilje, Župan splitsko – dalmatinski Ante Sanader te pomoćnik ministra regionalnog razvoja i fondova Europske unije Venko Ćurlin

http://www.dalmacijanews.com/Hrvatsk...jama-FOTO.aspx
poseidon123 no está en línea   Reply With Quote
Old February 18th, 2013, 05:42 PM   #112
misipile
Not Registered :)

Likes (Received): 601

Quote:
Originally Posted by gagaism View Post
zdravo ljudi, bio sam prije par godina u trogiru tj na čiovu i vidio sam zanimljivu zgradu da se gradila preko puta kampa rožac
zanima me je li gotova i kako izgleda? ima li slika kakvih?
Cudi me da nitko nije odgovorio. Zar nitko ne zna koja je to mramorno-staklena zgrada na glavnoj cesti na Ciovu? Na streetviewu izgleda ogromna i monumentalna (pa cak i interesantna, iako nije gotova):

http://goo.gl/maps/YKe0w

Ima itko pojma sto je to? Idem dole na par dana za 2 tjedna, pa bih htio znati unaprijed o cemu se radi.. ako je mozda koji hotel/apartmani/stogod, da mozda isprobam, ali nigdje ne mogu naci nista.

Tlocrt je takodjer interesantan, zgrada je razvedena kao i hrvatska obala
misipile no está en línea   Reply With Quote
Old February 18th, 2013, 06:37 PM   #113
gorgoroth
Sunce ti žarko

gorgoroth's Avatar

Likes (Received): 1669

Ja se kupam stotinjak metara od te zgrade
Inače je to uvjek pod radovima,jako sporo ide naprijed,biti će da je naki hotelčić
Old February 18th, 2013, 06:43 PM   #114
fafafa2233
Useless User

fafafa2233's Avatar

Likes (Received): 360

izgleda vrlo zanimljivo, ali pojma nemam o čemu se radi
možda je netko od forumaša bolje upoznat.
fafafa2233 no está en línea   Reply With Quote
Old May 20th, 2013, 03:45 PM   #115
traguriensis91
Registered User

traguriensis91's Avatar

Likes (Received): 2

Talking

to kamp Rožac gradi hotel iz vlastitih sredstava zato i ide puževin korakon..al svaka čast, bar nešto

Japanac, fafafa2233 liked this post
traguriensis91 no está en línea   Reply With Quote

Reply

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules