|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|
#1021 | |
|
Evil is a Point of View
Location: Banja Luka - San Francisco - Washington DC - Taipei - Damascus - Amman - Jakarta
Likes (Received): 114
|
Lideri evropskih narodnih stranaka danas u Sarajevu
Quote:
The Cities I Lived In: Banja Luka, Zagreb, San Francisco, Washington DC, Taipei, Damascus, Amman, Jakarta “The Roots of Violence: Wealth without work, Pleasure without conscience, Knowledge without character, Commerce without morality, Science without humanity, Worship without sacrifice, Politics without principles” - Mahatma Gandhi |
|
|
|
|
|
|
#1022 |
|
Evil is a Point of View
Location: Banja Luka - San Francisco - Washington DC - Taipei - Damascus - Amman - Jakarta
Likes (Received): 114
|
The Cities I Lived In: Banja Luka, Zagreb, San Francisco, Washington DC, Taipei, Damascus, Amman, Jakarta “The Roots of Violence: Wealth without work, Pleasure without conscience, Knowledge without character, Commerce without morality, Science without humanity, Worship without sacrifice, Politics without principles” - Mahatma Gandhi |
|
|
|
|
|
#1023 | |
|
PRVA pratilja SRBpdf2013
Likes (Received): 572
|
Deset godina postojanja: Granična policija prva bezbjedonosna brava u BiH
Quote:
|
|
|
|
#1024 | |
|
PRVA pratilja SRBpdf2013
|
Svečana dodjela nagrada
Deseta godišnjica Granične policije BiH Quote:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
#1025 |
|
Unregistered User
Likes (Received): 150
|
vozila sa ovakvom oznakom policije mi se svidjaju a ne kao ovi nasi u TK sto imaju "nesto svoje"
|
|
|
|
|
|
#1026 |
|
Registered User
Likes (Received): 111
|
gade mi se ti iz Gpolicije koliko su neprofesionalni
|
|
|
#1027 |
|
Registered User
Likes (Received): 166
|
Truli zapad
UNIJA SUMNjA U BUGARSKU STATISTIKU
Evropska komisija izrazila je danas sumnju u ekonomsku statistiku Bugarske, koja je već izgubila prisup pojedinim evropskim fondovima. Komesar EU za ekonomske poslove Oli Ren rekao je da bi izvršno tijelo EU moglo da pošanje misiju u Sofiju. „Imali smo neke sumnje u vezi sa statističkim pokazateljima Bugarske i razmatramo slanje misije u skorije vrijeme“, rekao je Ren na konferenciji za novinare poslije sastanka sa ministrima finansija u Luksemburgu. Bugarska, koja je primljena u EU 2007. godine, izgubila je pravo korištenja pretpristupnog fonda od 825 miliona dolara 2008. godine, a kasnije i dodatnih 220 miliona evra zbog sumnji u korupciju. U posljednjih nekoliko mjeseci izvršeno je više hapšenja zbog otmica i zloupotreba fondova EU. Bugarska Vlada optužuje sudove da otežu sa izricanjem presuda počiniocima. Izvor iz EU rekao je da ministri na današnjem sastanku nisu razmatrali ekonomske probleme Bugarske, po ugledu na one kakvi postoje u Mađarskoj, nego nivo maskiranja podataka, što je činila i Grčka. Biznis.ba / Srna |
|
|
|
|
|
#1028 |
|
Registered User
|
zbog Bugara ni mi nikad necemo u EU
|
|
|
#1029 |
|
terror kitty
Likes (Received): 235
|
![]() ne...nego vec zbog lokalnih hakadzija |
|
|
|
|
|
#1030 |
|
PRVA pratilja SRBpdf2013
|
Mislim da je zbog dobre kombinacije oba slučaja, zbog Bugarske i Rumunije, jer su se ušlepali u EU, i naučili EU pameti da ne primaju nove članice olako, a i zbog naših domaćih "stručnjaka" naravno...
|
|
|
#1031 |
|
Registered User
|
koliko god nasi i bili sposobni EU nece htjeti prosirenje zbog Bugarske.
Inace mislim da se vise stvarno trebamo orijentisati na sebe,a ne stalno gledati i cekati milostinju sa strane. Samo trosimo energiju koja bi se mogla bolje iskoristiti. Pitanje prijema u EU ne treba biti tema br. 1 u drzavi, nego onako usput, tema br. 15.
Wachau , Guetta - Zagreb, Saraj'vo, Travnička hronika, Makedonija, Vienna calling, Београд - Яeloaded NEW █ █ █ Last edited by Bad_Hafen; June 9th, 2010 at 04:57 PM. |
|
|
|
|
|
#1032 | |
|
Registered User
Likes (Received): 101
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#1033 | |
|
Registered User
Likes (Received): 38
|
Quote:
Znaci relativno bogata drzava, i nebi nikom uopste trebalo da budemo dio EU. A i ovako stvari idu naprijed polako. nije uposte katastrofalno, kako to medije pisu. I da neudjemo za 20 godina nevidim obzbiljnih posljedica. Pametni i sposobni ce se uvijek snaci, a nesposobni ce roviti pokantama pa i da udjemo u EU. stvarno nevidim neki problem. |
|
|
|
|
|
|
#1034 | |
|
terror kitty
|
Quote:
cek malo... nista ne smeta sto se orijentisemo prema EU - u sustini su sve promjene i napredak sto se tice zakona, propisa SOP's i stosta jos u pitanju administrativnog dobro za drzavu - potrebne reforme se ne rade samo radi potencijalnog ulazka u jednu zajednicu, nego vec za samog sebe. Zato trebamo itekako to imati u fokusu kao temu br. 1 Last edited by corvus_edin; June 9th, 2010 at 06:01 PM. |
|
|
|
|
|
|
#1035 |
|
Registered User
Likes (Received): 41
|
Ljudi moji... čisto sa ekonomske strane, mislite li vi da bi strani ulagači radije ulagali u neku državu koja ima potpuno drugačije zakone, drugačije standarde, drugačije garancije, nego u neku koja je u sklopu Evropske unije koja je, koliko god vama to ne bilo, garancija dobrog i transparentnog poslovanja? Pogledajte isto tako u Balkan's Economy thread koliko stranih kompanija počinju da ulažu u Rumuniju... isto tako, samo mislim na Univerzitetski sistem, cijela EU je povezana programom Erasmus, skoro četvrtina ako ne i više evropskih studenata imaju mogučnost školovanja vani preko fondova Evropske unije, pa onda svi razvojni fondovi unije... koliko bi manje interesa plaćali da smo u EU zbog kredita.
Ma smiješno je i pomisliti da nam može cilj biti nešto drugo od EU, da smo pokazali da sami možemo, pa i nekako, ali smo pokazali da smo divljaci, zato nam EU treba.
|
|
|
#1036 | |
|
PRVA pratilja SRBpdf2013
|
Globalni indeks mira
Bosna i Hercegovina 60. najmirnija zemlja u svijetu Quote:
|
|
|
|
#1037 |
|
terror kitty
|
...prosle godine bili na rank 50
|
|
|
|
|
|
#1038 |
|
PRVA pratilja SRBpdf2013
|
Evo i karta![]() Pa jesmo prošle godine bili 50, ali je većina zemalja u regionu niže rangirana ove godine..
|
|
|
#1039 | ||
|
Registered User
|
Quote:
Quote:
dzaba ja pisem ako neko nece da skonta nece.
|
|
|
|
#1040 |
|
Registered User
Likes (Received): 41
|
Bad ja tebe kontam dobro, ali izgleda ti ne kontaš mene. Kad Bosna ne bi bila Bosna, onda bi se i mogao složiti sa tobom. Ti kažeš da trošimo energiju na druge stvari bilo bi bolje. Problem je što tvoji troše energiju na jačanje političke pozicije RSa a moji rade na što veće smanjenje tih ovlasti entiteta. I kako možemo tu da se složimo? Da ima tu konzenzusa oko bilo ičega drugog, da znači imamo neku alternativu EU, mogli bismo o tome i razgovarati, ali pošto su alternative u BiH sve zasnovane na Bošnjačke, Hrvatske i Srpske, nema nam spasa.
Za maršala, ovo nije politički post jer ja ne ubjeđujem njega u moja politička ubjeđenja, niti ih promovišem, samo konstatujem generalno stanje stvari.
|
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | Rate This Thread |
|
|