|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|
#1121 |
|
PRVA pratilja SRBpdf2013
Likes (Received): 555
|
Ne ne, "munafiče".
|
|
|
#1122 |
|
Registered User
Likes (Received): 38
|
Mirza, prestani "gatati u grah", kako covijek kaze, ima parametara. pa vidi samo chaptera koji ce biti problematicni.
e od tik chaptera koliko imamo drzavnih ministarstava? pa nemozemo otvoriti chapter a nemati drzavno ministarstvo koje ce se baviti tome. da dobijemo to drzavno ministarstvo moramo promijeniti ustav. citaj propalo.moguce je neke dijelove chapetera srediti na entitetskom nivou alo onda trebamo neko tijelo za divi dali su svi sakoni uskladi sa entitetima i sa EU. kad vidimo kako sporo ta tijela rade sve ce ti biti jasno. a to je ako se ta tijela ikad formiraju. a vjerovatno nece. cilj mi je da te logikom ubijedim u ovo da bi ti bilo lakse. jer kad prihvatis cinjenicu da nema EU jos duuuugo, kao ja ond nekako ti lakse
|
|
|
|
|
|
#1123 | |
|
Registered User
Likes (Received): 20
|
Quote:
|
|
|
|
#1124 |
|
PRVA pratilja SRBpdf2013
|
Ok, tvoje mišljenje, poštujem. Moje mišljenje je 2019.. Naravno da imamo složenu političku strukturu, ali slijedeći koraci koji se upravo i zahtijevaju su pojednostavljenje te političke strukture, odnosno administracije, počevši od državnog nivoa, pa nadalje - Ustavne promjene. Ako se ustavne promjene ne dese u narednih par godina, čak će i 2025 djelovati preoptimistično. (Tango, ovo bi mogao biti odgovor i za tebe)
|
|
|
#1125 | |
|
Registered User
|
Quote:
5 godina je ovdje nista. 2025 bi bilo kao da smo na konju. |
|
|
|
|
|
|
#1126 | |
|
Registered User
|
Quote:
ali pazi, mi imamo nerijesen grancini spor sa Hrvatskom , pa ocekuj da nam oni tu oduzmu jedo 2-3 godine. onda imamo granicni spor sa srbijom koja ce nes isto tako malo blokirat, jer ce biti u EU prije nas. a dali ima iko ovdje ko misli da cemo uskoro imati funkcionaln drzavu? mislis da su snage koje su se borile za tu nefunkiconalnost samo jednog dana probutidi i reci, ma dzaba nam to, predajemo se, hajmo funkcionalnu BiH.?? |
|
|
|
|
|
|
#1127 |
|
PRVA pratilja SRBpdf2013
|
Ne vjerujem da će nas Hrvatska, poučena blokadama susjedne Slovenije, blokirati zbog granice. Na kraju krajeva, to mi je i sama Vesna Pusić obećala na sastanku u Zagrebu (ne zajebajem se ). Niti mislim da će Srbija ući u Uniju prije nas.Funkcionalnu državu ćemo morati imati, htjeli mi to ili ne. Ako ne budemo htjeli, raspast će se. Jedan od ta dva scenarija će biti , mada prije smatram da ćemo dobiti funkcionalnu državu (iako bih ja lično više volio drugi scenario - raspad).
|
|
|
#1128 | |
|
Registered User
|
Quote:
![]() 2025. je daleka za ljudski život, gdje 15 godina znači puno, za državu je ništa. Nitko se više ne sjeća da je Austrija ušla 1995., a Grčka 1981. Iz sadašnje perspektive to jednostavno nije bitno. Dodao sam samo 5 godina jer je teško davati neke točne prognoze za tako daleko razdoblje, a prema sadašnjim pretpostavkama mi ima više smisla napisati 2025., nego 2073.
|
|
|
|
#1129 | |
|
Registered User
|
Quote:
. Od Tuđmana, preko Mesića do Josipovića. Proces se može ubrzati ako se pritisak naroda pojača i ojača civilno društvo, a narodi u državama regije jednostavno nisu taj "đir", svi smo više "kafić, sunce". Tako da možemo samo govoriti o različitim brzinama sporosti.
|
|
|
|
#1130 | |
|
terror kitty
Likes (Received): 223
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#1131 |
|
PRVA pratilja SRBpdf2013
|
Zato, što bismo imali jednu stranu manje za odlučivanje, odnosno išao bi proces reformi puno brži bez blokada Republike Srpske svako malo.
|
|
|
#1132 | |
|
Registered User
|
Quote:
to je nevjerovatna evolucija. iskreno. od generalissima do pravnika! ![]() to i nama treba za taj proces. ali mi idemo u drugom smjeru. od pshijatra to svercera robe. od babe do sina. kas sam ja bio u hrvatskoj 2002, pogledo sam malo okolo i kazem zebi, wow, ovi bas napravise normalnu drzavu. ali nije bilo tako 1996. a ovdje kad pogledam, malo je bolje. ali za nuanse, velika je razlika od 1995 ali nije tolika velika razlika od 2004. |
|
|
|
|
|
|
#1133 |
|
Registered User
|
|
|
|
|
|
|
#1134 |
|
terror kitty
|
Jeste argumenat - ili opcija - ali jedna s kojom se licno nimalo ne slazem - integritet BiH u postojecim vanjskim granicama ne stoji na raspolaganju. Vatroprekidski sporazum - Dayton - treba prevesti u tokove koje se mogu jednog dana s pravom nazvati mirovinski i koji ce premostiti ovaj status quo, ali u nesto, sto nemoze i nesmije nikako biti destruktivno.
|
|
|
|
|
|
#1135 | |
|
Registered User
|
Quote:
A najidealnije je da se pripojimo Sloveniji ako vec mijenjamo granice.
|
|
|
|
|
|
|
#1136 |
|
Registered User
|
Topic je, EU integracija, a ne kara-mirzina (djordjevo) podijela bosne
|
|
|
|
|
|
#1137 |
|
SuperMod
|
obrisao sam prepucavanja...utrošite tu energiju radije za neke bolje i konstruktivnije postove
|
|
|
|
|
|
#1138 |
|
terror kitty
|
|
|
|
|
|
|
#1139 |
|
Evil is a Point of View
Location: Banja Luka - San Francisco - Washington DC - Taipei - Damascus - Amman - Jakarta
Likes (Received): 108
|
prosla je godina
tema je EU integracije, susjedna nam Hrvatska ulazi u EU sljedece godine
The Cities I Lived In: Banja Luka, Zagreb, San Francisco, Washington DC, Taipei, Damascus, Amman, Jakarta “The Roots of Violence: Wealth without work, Pleasure without conscience, Knowledge without character, Commerce without morality, Science without humanity, Worship without sacrifice, Politics without principles” - Mahatma Gandhi Last edited by LordMarshall; September 12th, 2011 at 06:52 PM. |
|
|
|
|
|
#1140 | |
|
Evil is a Point of View
Location: Banja Luka - San Francisco - Washington DC - Taipei - Damascus - Amman - Jakarta
Likes (Received): 108
|
BiH može aplicirati za u EU u septembru
Quote:
The Cities I Lived In: Banja Luka, Zagreb, San Francisco, Washington DC, Taipei, Damascus, Amman, Jakarta “The Roots of Violence: Wealth without work, Pleasure without conscience, Knowledge without character, Commerce without morality, Science without humanity, Worship without sacrifice, Politics without principles” - Mahatma Gandhi |
|
|
|
|
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | Rate This Thread |
|
|