|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|
#221 |
|
Organ nereda
Likes (Received): 774
|
Samo ću ostaviti smajlić, da znate da čitam ....
|
|
|
|
|
|
#222 | |
|
PRVA pratilja SRBpdf2013
Likes (Received): 555
|
Quote:
![]() Sjećam se sad da sam u Knezu vidio natpis Skadarlija - Boemska četvrt
|
|
|
|
#223 |
|
BiH-Canada-Austria
Likes (Received): 0
|
@mirza-sm,
Odlicno uradjeno, samo tako nastavi. Sjetih se svog zadnjeg boravka u Beogradu, davnih 80. tih. Scena 1. Zaboravio sam ime hotela na terazijama...vracam se u sobu i u liftu cujem zenski glas : "pomoooc" Sreca pa je dama nastavila da poziva na pomoc i tako sam locirao zenski wc..glas dolazi iz njega.. Ja: izvinite, trebal vam pomoc. Ona: (uplakano) zakljucana sam...ne znam kako otvoriti vrata.. Ja: jeste li probali otkljucati? Ona: ( sad vec smirenijim glasom)...jesam ali ne ide. Ja: probajte jos jednom. Cujem klik... Ona: eto ne ide.. Ja: nastavite tako, jos jednom otkljucajte> Klik.. Vrata se otvorise. Ona: jao, bas vam hvala. Ni danas se ne sjecam kako dama izgleda, ali ako slucajno naleti na ovaj post, prepoznat ce se.
|
|
|
#224 |
|
BiH-Canada-Austria
|
Scena 2.
Sluzio sam vojsku u Travniku i upoznao jarana Mileta ( iz BG ). Svi su nas tada zvali Strikan ( on ) i netjak ( ja ). Nakon par godina na tom istom boravku u Beogradu, sjedim vani ispred hotela na Terazijama i pomislim: eh gdje je moj strikan sada. Okrenem se kad ono imam sta vidjeti... od tolikog Beograda i raje ide moj strikan ![]() Obucen u odjelo sa kravatom i ide sa nekim tipom.. Ja ga onako i sam iznadjen pozovem: STRIKANEEEE On se okrenu i odmah me prepoznao: NETJACEEEEE ![]() Strikane, gdje god da si , zelim ti sve najbolje ...kako napreduje sah..
|
|
|
#225 |
|
PRVA pratilja SRBpdf2013
|
Hahaha! ![]() Hvala ![]() LOL, odlične priče.... I mene uvijek neke pozitivne, otkačene priče vežu za Beograd... Npr, zadnji put kad sam bio s rajom, imali smo stan kraj Fontane u Studentskoj ulici... I otišli ja i ovaj jedan jaran u McDonalds jesti, a ovaj treći ostao u stanu (Ismar). Pošto se nisu vrata mogla na interfon otvoriti, morao je sići dole da otključa iznutra ulazna vrata. Pozvonimo mi njemu na interfon "Ismo haj silazi bolan hladno vani", kaže on "Čekajte jbte, skinuo sam se krenuo se tuširati", odgovaramo mi "Ma ne zajebavaj dođi otključaj, pa se idi tuširaj", kaže on "ok"........ Prošlo dvije minute dolazi komšinica iz zgrade s prvog sprata, simpatična debeljuškasta gospođa od nekih 60tak godina i zvoni na interfon da joj otvore, a u isto vrijeme Ismar se javlja na telefon da je našao boxerice i da silazi da nam otključa i govori "Aj jebo te, evo nađoh boxerice, silazim!", kad u po frke komšinica s prvog sprata njemu na interfon odgovara "Zorice!!!!! Jesi to ti???" ![]() Kad ovaj moj jaran iz pozadine dobaci "Nije Zorica, Ismeta je" ![]() Pišancija. I love Belgrade.
|
|
|
#226 | |
|
BiH-Canada-Austria
|
Quote:
![]() ![]()
|
|
|
|
#227 |
|
Registered User
|
hahahahahhaha dobar ti jaran mirza heheeh........... ja nisam nikad bio u beigradu a ovi koju su isli u beograd poslije prokletog rata moguli mi nesto rec.........imali neko problema tamo ako nije srbin i ako je bosnjak ???????
|
|
|
|
|
|
#228 |
|
terror kitty
Likes (Received): 225
|
Ja licno nikakvih problema nisam imao - ni u hotelima, ni u kaficima,
...restoranima...s taksistima...carinicima itd. (... u BL vec mal druga prica) |
|
|
|
|
|
#229 | |
|
PRVA pratilja SRBpdf2013
|
Quote:
![]() Poslije sam se opustio skroz, a poslije sam se navukao da sam svake druge sedmice išao za vikend u Beograd. Idem sad opet za rođendan sredinom marta ![]() Nije apsolutno nikakvih problema bilo, čak štaviše vole Bosance.
|
|
|
|
#230 | |
|
Vozd
Likes (Received): 6
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#231 |
|
Registered User
|
Sad neznam koliko je to tocno ali Beograd ima (osim Sarajeva) drugu najvecu muslimansku populaciju u bivsoj SFRJ ukljucujuci i veliki broj Boshnjaka , nevidim zasto bi imao problema.
|
|
|
#232 | |
|
Registered User
|
Quote:
|
|
|
|
#233 |
|
Registered User
|
hehe hvala vam svima na odgovorima jer meni se svidza beograd i volio bih otici tamo sad za ljeto ....cuo sam da tamo ima puno puno ljepih cura pa hocu da se uvjerim ........hehe a za DOBOJ23 pa bosnjaci ili bosnacni sve jedno hehe
|
|
|
|
|
|
#234 |
|
Vozd
|
|
|
|
|
|
|
#235 |
|
Vozd
|
Evo nekih panorama sa naseg foruma,
hram i katolicka katedrala, ![]() by Milan Pilipović sa kule Beogradjanka, ![]() by tinu880 sa kule Usce, ![]() by males sa vozdovackih kula, ![]() by Boris Popovic |
|
|
|
|
|
#236 |
|
PRVA pratilja SRBpdf2013
|
Najs
|
|
|
#237 |
|
terror kitty
Likes (Received): 225
|
![]() |
|
|
|
|
|
#238 | |
|
Registered User
|
Quote:
Prema zadnjem popisu je bilo nesto malo preko 20.000 beogradjana islamske vjeroispovjesti, sto jeste vise (mada neznatno) od muslimanske populacije Zagreba (17.000) i Ljubljane (14.000) ali puno manje od Skoplja (preko 100.000) ili Pristine (preko 150.000). E gdje su sad BH- i kosovski gradovi, Tetovo, Novi Pazar, pa cak i Podgorica. Doduse svi ovi brojevi se odnose na sira podrucja gradova (ili opstine), ali i kad se gledaju uza podrucja (ili naselja) situacija je manje-vise ista, sa Podgoricom kao mozda jedinim izuzetkom... |
|
|
|
|
|
|
#239 | |
|
Registered User
|
Quote: