|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|||||||
| Sofia Софийско строителство, развитие и общи дискусии |
![]() |
|
|
Thread Tools | Rate Thread | Display Modes |
|
|
#61 |
|
Registered User
Likes (Received): 105
|
![]() Така е, иначе ще се мият много улици тази година- 2000 километра, и то кварталните също. Доста неща се правят, забелязва се напредъкът. Ето няколко снимки от парка: ![]() Очевидно ще се слагат някакви тръби, а сега нещо по-красиво! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
|
|
#62 |
|
Registered User
Likes (Received): 308
|
Днеска в Борисовата градина, където минава ТМ 18ката и 10ката видях катеричок
|
|
|
|
|
|
#63 |
|
Meditate on this, I will
Likes (Received): 347
|
|
|
|
|
|
|
#64 |
|
Ой Ламьо - ПаPе нEма
Likes (Received): 11
|
|
|
|
|
|
|
#65 | |
|
Ой Ламьо - ПаPе нEма
Likes (Received): 11
|
Quote:
и в UK, но там ме разбиха лисиците които нахлуваха в комплекса през оградите и дебнеха. |
|
|
|
|
|
|
#66 |
|
Registered User
Likes (Received): 10
|
|
|
|
|
|
|
#67 | |
|
Moderator
Likes (Received): 1041
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#68 |
|
Registered User
Likes (Received): 34
|
Катерички има по всички паркове. Особено в Северния са навсякъде. В Южния парк има и патки (то и по Витошка се носят някакви патики, ама това е друга тема
). Преди години съм виждал сърни и елени из Бъкстон, ама това беше отдавна, много отдавна.По едно време живеех в Щатите. До нас имаше едно езерце, имаше патки с патенца, много готина гледка И там преброих рекордно количество катеички на едно място - 26
|
|
|
|
|
|
#69 |
|
Registered User
Likes (Received): 281
|
В Южния има и таралежи...
|
|
|
#70 | |
|
Meditate on this, I will
Likes (Received): 347
|
Quote:
И патици, лебеди и т.н. Интересно се е развил животинския живот след затварянето на индустрията, разбира се с голяма подкрепа от страна на човека. Хаха, не, ама децата често си играят да ги гонят ![]() Иначе, в Люксембург в доста от парковете има страшно голямо разнообразие от риби и видове патици, ще се опитам да намеря снимки Но такова разнообразие на видове птици, като в София, честно казано никъде в голям град не съм виждал. Хем живея съвсем до НДК и пак е пълно с птици. Даже по едно време имаше кълвач А, и прилепи доста има в София
|
|
|
|
|
|
|
#71 |
|
Registered User
|
То в Люлин съм виждал търалеж
![]() Между другото, ако ще си мерим патките, на телефонната палата живеят двойка гларуси
|
|
|
|
|
|
#72 |
|
Registered User
Likes (Received): 105
|
![]() Аз съм виждал гларуси около банята. ![]() ![]()
|
|
|
|
|
|
#73 |
|
Registered User
Likes (Received): 10
|
|
|
|
|
|
|
#74 |
|
Trololo
Likes (Received): 86
|
Едно време и в Бояна слизаха най-редовно сърни, елени, дори един път съм виждал вълци, а баща ми ми е говорил и за мечки (аз тях не съм срещал, слава богу
) но откакто след 98-а селяците-мутри завзеха всеки склон, дере, блато и урва вече все по-рядко се срещат дори въпросните катерици :/ Общо взето слабо го касае селинджъра какво причинява на околната флора и фауна като гради я къща, я блок, я хотел...
|
|
|
#75 |
|
Registered User
Likes (Received): 231
|
|
|
|
|
|
|
#76 | |
|
Registered User
|
Quote:
![]()
|
|
|
|
|
|
|
#77 |
|
Großpapa
Likes (Received): 346
|
Айде да си направите тема за домашни любимци.
|
|
|
|
|
|
#78 |
|
Regseietred Uesr
Likes (Received): 0
|
|
|
|
|
|
|
#79 |
|
Registered User
Likes (Received): 281
|
Липсва техника за поддръжка за два столични парка
19 април 2011 Едва 10 процента от техниката на общинското предприятие „Озеленяване" в София е годна за употреба, тъй като останалите им машини са амортизирани. Това стана ясно по време на заседание на общинската комисия по екология. С наличната техника те поддържат Северния и Западния парк в София. Това е причината да не могат да отдадат машините са ползване на новосъздаденото общинско предприятие „Паркове и градини", което в началото на март пое от „Озеленяване" поддръжката на Борисовата градина и третата част на Южния парк в София. 58-те му служители обаче не могат да работят ефективно, защото нямат никаква почистваща техника, стана ясно още на заседанието, на което се обсъдиха варианти за разрешаване на проблема. Общината да закупи със собствени средства необходимата техника за почистването и поддръжката на Борисовата градина и частта на Южния парк, предложи зам.-кметът по екология на София Мария Бояджийска. 2,1 млн. лв. са необходимите средства за купуването на камиони, метачни машини, трактори и други, като според Бояджийска средствата трябва да бъдат прехвърлени от парите за ремонт и реконструкция, заложени за годината, които възлизат на 7 млн. лв. Тя допълни, че проекти като „Цар Освободител" и околното пространство на храм-паметника „Св. Александър Невски" от ремонтната програма закъсняват по обективни причини, свързани с мнението на неправителствените организации, с което общината ще се съобрази. Това ще наложи закъснение в изпълнението на програмата, категорична е Бояджийска. „Нашето предложение би било наличните финансови средства по програмата за ремонт и реконструкция да бъдат използвани средствата, разчетини тази година за купуване на тези машини макар и не на всички, но поне на най-необходимите, за да може от средата на годината общинското предприятие окончателно да поеме изцяло поддръжката на единия от парковете, а на другия - догодина", коментира зам.-кметът по екология. Според Лилия Мицева от дирекция „Общинска икономика" би било неефективно да се ползва каквато и да е част от наличната техника на „Озеленяване". Тя допълни, че до края седмицата трябва да бъде готова проверката на дейността на „Озеленяване", която беше разпоредена лично от столичния кмет. Освен за парковете, от общинския бюджет се отпускат и пари за поддръжка на столични междублокови пространства и градини. По програмата „Зелена София" ще бъдат отпуснати 200 000 лв. за целта, като хората ще подават проекти за прилежащите пространства, които искат да облагородят. Максималната сума на проект ще бъде до 5000 лв., като с тях ще се купуват цветя, пейки, беседки, пръст и всичко необходимо за облагородяването на зелените площи. Предстои да се приемат окончателните правила за кандидатстване, но не се предвижда да бъдат давани пари на ръка. Миналата година бяха отпуснати 20 000 лв. от фондацията „Америка за България", като с тях успешно бяха озеленени и облагородени междублокови пространства в три столични района. Тази година програмата обхваща всички столични квартали.
|
|
|
#80 |
|
Registered User
Likes (Received): 49
|
А кога общината ще спре да тълкува произволно неопределения израз "междублоково пространство" и да абдикира напълно от поддръжката на общински земи?
Пред блока имам пространство от почти 30 декара, общината не си мърда пръста за него, да не го брои междублоково? Всъщност въпросът е риторичен. |
|
|
|
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | Rate This Thread |
|
|