daily menu » rate the banner | guess the city | one on one

Go Back   SkyscraperCity > European Forums > Euroscrapers > Local discussions > Slovenija > Projekti in Gradnja

Projekti in Gradnja Projects and construction

Closed Thread

Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old March 5th, 2010, 12:04 PM   #141
cardinals1
Registered User

Likes (Received): 0

Tam so rondoji zelo potrebni. Renderji zgledajo super, upam da projekt tudi uresničijo. Bolj kot to so Mariboru potrebne nove dvopasovnice in Ljubljanska bi bila idealna za razširitev, vsaj v smeri proti mestu.
cardinals1 no está en línea  

Sponsored Links

Old March 5th, 2010, 05:08 PM   #142
Sidd7
Registered User

Sidd7's Avatar

Likes (Received): 1

Meni se zdi da gre bolj za varnost kot pretočnost.....ker kaj se pretočnosti tiče, ti nič ne pomaga podvoz, ko se rondo na glavnem trgu zabaše (tak ko vsak dan), in imaš kolono od glavnega trga preko mostu do tega železniškega prehoda vse mimo druge gimnazije.....
Potem še tu dodaš zastoje ko narod navali na garažne hiše pri bolnici, ter vsesplošno zmešnjavo včasih na tem delu.....
Je pa dejstvo da bi se lahko promet malo "reformiral" z uvedbo rondojev na obeh straneh, bi bilo zelo dobrodošlo!
Drugače pa se z širitvijo ljubljanske na splošno ne strinjam saj ni nobene potrebe po tem. Je 50 metrov vstran že zelo dobra vpadnica tržaška cesta....
Že zelo dovolj bi bilo, če bi te glavne ceste vsaj uredili, ter uredili kolesarske steze in pločnike. Sploh za kolo bi bilo to zelo dobro! Ne pa da ti preostane samo vožnja po cesti, ali pa kolo tišiš po pločniku....
Skratka, takih projektov primanjkuje v totem mestu. Samo glavni se raje grejo megalomanske projekte, od kareih bomo še vidli kaj bomo meli....
Old March 5th, 2010, 06:33 PM   #143
Spajko
Registered User

Spajko's Avatar

Likes (Received): 5

http://www.mariborcan.net/novice/za-...-vecer-com.php

Kaj je projekt svetovnega formata ? mogoče območje železniškega trikotnika
Spajko no está en línea  
Old March 5th, 2010, 07:51 PM   #144
tauru5
All the world's a stage..

tauru5's Avatar

Ja gospa Širca, vsaka čast! Za EPK okol 10mio €.... se premika, se premika...počasi pa vendar se premika
tauru5 no está en línea  
Old March 5th, 2010, 08:27 PM   #145
cardinals1
Registered User

Namesto tega "mega projekta svetovnega formata" naj rajši ustvarijo nekaj novih služb, ker če se bo trend izseljevanja nadaljeval, bo Maribor čez 5 let manjši od Celja. Takrat bodo pa obstoječi projekti povsem dovolj.
Old March 6th, 2010, 10:23 AM   #146
bojci
Registered User

Quote:
Originally Posted by cardinals1 View Post
Namesto tega "mega projekta svetovnega formata" naj rajši ustvarijo nekaj novih služb, ker če se bo trend izseljevanja nadaljeval, bo Maribor čez 5 let manjši od Celja. Takrat bodo pa obstoječi projekti povsem dovolj.
Kot da je Celje kaj drugacno od ostalih slo mest. Ne vem kje ljudje vidite tako razliko Maribor in Ljubljana sta bila v zadnjih letih edini mesti kjer se je stevilo prebivalcev povecalo Glede na to, da je MB cca. 3x vecji od Celja je verjetno nerealno pricakovati, da bo Celje v bliznji prihodnosti prehitelo MB, sicer pa Celje brez sejma ni nic, tako da ni ravno to mesto nek ah in oh...
bojci no está en línea  
Old March 6th, 2010, 10:34 AM   #147
Struckar
Unregistered user

Struckar's Avatar

Likes (Received): 16

No bojči temu, kar je cardinals naredil se reče pretiravanje, da je lahko vsakemu jasno, kaj hoče povedati. Tudi pri zgradbah statiki prikažejo pretirane deformacije preučevanca, da pokažejo, kje bo popustilo najprej. Seveda, je Celje mali palček (2x manjši od Maribora).
Struckar no está en línea  
Old March 6th, 2010, 10:59 AM   #148
cardinals1
Registered User

Seveda nisem mislil dobesedno. Hočem povedat samo da je stanje v Mariboru katastrofalno in da se ne vlaga tam kjer je najbolj pomembno.

http://www.upravneenote.gov.si/maribor/o_upravni_enoti/

Quote:
Na območju Upravne enote Maribor je 86 naselij (od tega živi okoli 116.500 prebivalcev v mestnih naseljih, cca. 27.000 pa v nemestnih naseljih).
Prebivalstvo sestavlja 55,1% priseljencev; od tega se jih je 11 % selilo med naselji, 35,5 % se jih je priselilo iz ostale Slovenije ter 8,6% iz drugih držav.
Število prebivalcev pa ostaja enako oz. se rahlo povečuje zahvaljujoč notranjemu preseljevanju iz bolj zakotnih delov Štajerske v mesto Maribor, dober del pa tudi prispevajo južni imigranti. Samo jaz poznam 6 ljudi (2x DE, 1x FR, 1x AUS, 1x UAE, 1x Kanarski otoki) ki so se v zadnjem letu odselili iz Maribora, to so moji dobri prijatelji in sorodniki, poleti pa odrinem še jaz. Kje so še ostali...

Hočem povedat da namesto Špar-a, Mercator-a in Lidl-a na vsakem koraku rabimo kako novo delovno mesto. Maribor je prepoln šoping centrov in avto salonov, služb pa od nikoder. Jaz sem že leto dni brezposeln pa imam dva poklica, delal pa bi karkoli...

Vsak nov projekt je dober ampak v tej situaciji v kateri se nahajamo sedaj bi bilo bolj smoterno da namesto novih krožnih prometov, podvozov, žičnic in ostalih stvari MOM in država raje zgradita socijalna stanovanja za mlade družine in ostale socijalno ogrožene ki si megalomanskih cen stanovanj in kreditov ne morejo privoščit.
Old March 6th, 2010, 12:49 PM   #149
Sidd7
Registered User

Sidd7's Avatar

Še kako drži. Trenutna oblast se gre vse megalomanske projekte na tako trhlih temeljih, da je kar groza! Namesto da bi si vzgled jemali po Gradcu, ko se že toliko sodeluje z le tem, in najprej poskrbeli za zdrave temelje (industrijo, stanovanja, infrastruktura, službe, blagostanje, urejeno okolje, visoka kakovost življenskega prostora, .......), ne pa da se gremo takoj šov bizniz (kultura, veselice vsake tolko na trgu svobode, ....).
Kruha in iger iz rimljanskih časov, potem pa tak vemo kam je šel Rim
Ne pa da mladi ljudje ne morejo do stanovanj, pa če se v koleno ustreliš! Kje je šele tu služba. Da bi o družinici kdo mislim ..... heh
Prhle temelje ma naš Maribor...
Old March 6th, 2010, 04:14 PM   #150
Opasni_1982
Opasni

Opasni_1982's Avatar

Katastrofalno ravno ni, brezposelnih je trenutno 13% mariborčanov, kar je vzdržno

cardinals: Občina ne gradi šoping centrov ampak jih gradijo investitorji s svojim denarjem, mešaš hruške in jabolke. Predlagam, da si pogledaš najprej Zakon o lokalni samoupravi in potem pametuješ. Denarja se prav tako ne meša tako enostavno kot ti misliš.

Kaj pa si po poklicu če smem vprašati? Jaz pa za razliko od tebe poznam kar nekaj ljudi, ki so se v zadnjem letu preselili v Maribor, bodisi zaradi ljubezni, končanega študija, ki je prispeval k temu, da ljudje ostanejo v mestu kjer so študirali ipd. Prav tako upoštevaj, da je Maribor veliko študijsko središče, kjer živi ogromno mladih, ki v Mariboru niso prijavljeni. Primerjati Celje in Maribor je ne mogoče in neumno. Celje nima niti 50 000 prebivalcev, stopnja brezposelnosti je tam nižja za odstotek, v zadnjih treh letih se je v Celu zgradilo približno 30& tolikot stanovanj kot v Mariboru. Zaostajajo tako v turistični, kulturni, družbeni infrastrukturi, tudi pozicija Celja je povsem neprimerljiva z Mariborom, ipd. Skratka govooriš kar nekaj na pamet, če sklepam po tvoji razgledanosti na podlagi tega kar si napisal me ne čudi da si brezposelen in da še kar nekaj časa boš.
Opasni_1982 no está en línea  
Old March 6th, 2010, 04:16 PM   #151
Opasni_1982
Opasni

Opasni_1982's Avatar

Quote:
Originally Posted by Sidd7 View Post
Še kako drži. Trenutna oblast se gre vse megalomanske projekte na tako trhlih temeljih, da je kar groza! Namesto da bi si vzgled jemali po Gradcu, ko se že toliko sodeluje z le tem, in najprej poskrbeli za zdrave temelje (industrijo, stanovanja, infrastruktura, službe, blagostanje, urejeno okolje, visoka kakovost življenskega prostora, .......), ne pa da se gremo takoj šov bizniz (kultura, veselice vsake tolko na trgu svobode, ....).
Kruha in iger iz rimljanskih časov, potem pa tak vemo kam je šel Rim
Ne pa da mladi ljudje ne morejo do stanovanj, pa če se v koleno ustreliš! Kje je šele tu služba. Da bi o družinici kdo mislim ..... heh
Prhle temelje ma naš Maribor...
Ojej, ti si šele tapravi. Veselila na Trgu svobode? A sedaj pa naj ukinemo vse projekte, prireditve, nehamo graditi turistično in kulturno infrastrukturo ker si ti brezposelen? Mogoče pa ravno zaradi novega Lutkovnega gledališča (karikiram) čez 2 leti ne boš več brezposelen? Kaj praviš na to?

Kakovost življenjskega bivanja je odvisna tudi od gledalšča, prireditev, projektov takšnih in drugačnih, ki višajo kakovst življenja v našem mestu. Pa saj ne veš kaj govooriš.
Opasni_1982 no está en línea  
Old March 6th, 2010, 06:38 PM   #152
cardinals1
Registered User

Quote:
Originally Posted by Opasni_1982 View Post
Katastrofalno ravno ni, brezposelnih je trenutno 13% mariborčanov, kar je vzdržno

cardinals: Občina ne gradi šoping centrov ampak jih gradijo investitorji s svojim denarjem, mešaš hruške in jabolke. Predlagam, da si pogledaš najprej Zakon o lokalni samoupravi in potem pametuješ. Denarja se prav tako ne meša tako enostavno kot ti misliš.

Kaj pa si po poklicu če smem vprašati? Jaz pa za razliko od tebe poznam kar nekaj ljudi, ki so se v zadnjem letu preselili v Maribor, bodisi zaradi ljubezni, končanega študija, ki je prispeval k temu, da ljudje ostanejo v mestu kjer so študirali ipd. Prav tako upoštevaj, da je Maribor veliko študijsko središče, kjer živi ogromno mladih, ki v Mariboru niso prijavljeni. Primerjati Celje in Maribor je ne mogoče in neumno. Celje nima niti 50 000 prebivalcev, stopnja brezposelnosti je tam nižja za odstotek, v zadnjih treh letih se je v Celu zgradilo približno 30& tolikot stanovanj kot v Mariboru. Zaostajajo tako v turistični, kulturni, družbeni infrastrukturi, tudi pozicija Celja je povsem neprimerljiva z Mariborom, ipd. Skratka govooriš kar nekaj na pamet, če sklepam po tvoji razgledanosti na podlagi tega kar si napisal me ne čudi da si brezposelen in da še kar nekaj časa boš.
Ti si en čudak, majkemi.

Quote:
Hočem povedat da namesto Špar-a, Mercator-a in Lidl-a na vsakem koraku rabimo kako novo delovno mesto. Maribor je prepoln šoping centrov in avto salonov, služb pa od nikoder.
Nisem nikjer napisal da občina gradi šoping centre ampak da zraven tega rabimo še kaj drugega. Primerjavo Maribor vs Celje si tudi iz zraka potegnil. Glej počutim se neumno ko moram nekomu step-by-step razčlenjevat kaj sem mislil povedat. Preberi si dvakrat, trikrat, če pa še vedno ne razumeš vprašaj pa ti bom verjetno razložil. Ne moreš kar tako govorit o moji razgledanosti in da pametujem če me ne poznaš. Sem izrazil svoje mnenje in govorim iz izkušenj, mene statistike ne zanimajo, povem kako je stanje tukaj ker tukaj živim. Sem pa zdravstveni delavec in inženir informatike po poklicu, da ti odgovorim na vprašanje.

Izvoli en članek iz Večera, pa malo debatiraj:

http://bor.czp-vecer.si/VECER2000_XP...AG-MARIBOR.PDF

Maribor je lepo mesto ampak če je vse ostalo v KURCU, potem niti lepa arhitektura in lutkovna gledališča ne pomagajo in me nobena ljubezen ne bo zadržala v tem mestu. Plačujem kot da bi živel na Manhattan-u, za to pa dobim vsebino albanskega podeželja. Od ljubezni se živeti ne da, če pa komu uspe pa dam kapo dol.

Državi dol visi za njene državljane, glavno je da se na vsake tri mesece uvede novi davek, da se trošarine višajo iz meseca v mesec, da plačujemo m2 novogradnje kot na Dunaju, ko pa je bilo treba zvišati minimalno NETO plačo pa so se borili s sindikati dokler se ni pol Slovenije dvignilo na noge.

Vse kar imamo v Mariboru so trgovinski centri in hipermarketi na vsakih 300m, vmes pa pa tri avtotrgovine. Še Priština se bolj razvija od Maribora, pa imajo standard 1,5$/dan. Infrastrukturo imamo datekap, v plačah smo boljši le od Murske Sobote, turisti pa so le še avstrijski penzionerji ki tu pa tam pridejo z avtobusom na enodnevno turo po mestu in sosednji Hrvati ki vedno manj obiskujejo Europark zato ker se pri njih gradi veliko podobnih nakupovalnih centrov.

Ko grem v Ljubljano dobim občutek da sem prišel v drugo državo, Maribor ponuja le še evropske cene in balkanske plače.
Old March 6th, 2010, 08:17 PM   #153
Sidd7
Registered User

Sidd7's Avatar

No no, brez skrbi, mene služba čaka že 2 leti, in me bo počakala da doštudiram, tako da ni panike Drugače pa malo kritike bi lahko prenesli, sej smo te neki dedci.
Ok, bom bol po domače napisal:
Maribor premalo dela na privabljanju tujih podjetij, na ugodnih pogojih za mlada podjetja, na urejanju industrijskih con (kar nekaj podjetij se je nemalo spakiralo iz maribora, tud zaradi krize, ampak ne SAMO zaradi nje), ustvarjanju ugodnih razmer za nova podjetja. S tem tehnološkim kampusom mučkajo že predolgo! Vsaj univerza se trudi na tem nekako (inkubator, ...). Da ne bi bilo univerze, bi mesto tak šlo v marolo.
Pa brez skrbi, brez kulture meni ni za živet!! Ampak mi ne da miru, da si lahko to privošči (karikirano) vsega 10% ljudi, ostali pa životarijo! Kaka velika stista je vem tudi zato, ker babica dela na rdečem križu. In od tod realna slika ljudi.
Zato sem napisal da ima mesto trhle temelje! Posredno bi moralo mesto zagotoviti več delovnih mest z privabljanjem tujih podjetij, če že lastnih ni sposobno gor držat. Brez firm, ki nekaj ustvarjajo, mesto ne more živet. Kot je zdaj politično moderno, samo drug drugemu nekaj prodajat, kaj smo uvozli, ne vzdrži sistema.

Drugače pa pozdravljam ves napredek! Če bo mariboru uspelo po tej poti (kar mu že v neki meri) pridobiti investicijski denar, pa toliko bolje! Vendar od 3 urejenih rondojev in nekaj veselic do zdaj ne pomnim, kaj se je trenutno naredlo v mb (pomembnega, pasje zavetišče me ne zanima)

Če greš gledat na stran od maribora, že 2 pa pol leti ni blo dodanega pomembnejšega projekta. Vse kaj zdaj na plan sili se je že kuhalo dolgo nazaj!
Old March 6th, 2010, 08:58 PM   #154
tomaz2
Registered User

Likes (Received): 6

Quote:
Ti si en čudak, majkemi.

Nisem nikjer napisal da občina gradi šoping centre ampak da zraven tega rabimo še kaj drugega. Primerjavo Maribor vs Celje si tudi iz zraka potegnil. Glej počutim se neumno ko moram nekomu step-by-step razčlenjevat kaj sem mislil povedat. Preberi si dvakrat, trikrat, če pa še vedno ne razumeš vprašaj pa ti bom verjetno razložil. Ne moreš kar tako govorit o moji razgledanosti in da pametujem če me ne poznaš. Sem izrazil svoje mnenje in govorim iz izkušenj, mene statistike ne zanimajo, povem kako je stanje tukaj ker tukaj živim. Sem pa zdravstveni delavec in inženir informatike po poklicu, da ti odgovorim na vprašanje.

Maribor je lepo mesto ampak če je vse ostalo v KURCU, potem niti lepa arhitektura in lutkovna gledališča ne pomagajo in me nobena ljubezen ne bo zadržala v tem mestu. Plačujem kot da bi živel na Manhattan-u, za to pa dobim vsebino albanskega podeželja. Od ljubezni se živeti ne da, če pa komu uspe pa dam kapo dol.

Državi dol visi za njene državljane, glavno je da se na vsake tri mesece uvede novi davek, da se trošarine višajo iz meseca v mesec, da plačujemo m2 novogradnje kot na Dunaju, ko pa je bilo treba zvišati minimalno NETO plačo pa so se borili s sindikati dokler se ni pol Slovenije dvignilo na noge.

Vse kar imamo v Mariboru so trgovinski centri in hipermarketi na vsakih 300m, vmes pa pa tri avtotrgovine. Še Priština se bolj razvija od Maribora, pa imajo standard 1,5$/dan. Infrastrukturo imamo datekap, v plačah smo boljši le od Murske Sobote, turisti pa so le še avstrijski penzionerji ki tu pa tam pridejo z avtobusom na enodnevno turo po mestu in sosednji Hrvati ki vedno manj obiskujejo Europark zato ker se pri njih gradi veliko podobnih nakupovalnih centrov.

Ko grem v Ljubljano dobim občutek da sem prišel v drugo državo, Maribor ponuja le še evropske cene in balkanske plače.
Ok saj je mogoče da si nezadovoljen v mb, ker pač si morda izgubil službo ali nevem kaj, res je da ni vse zlato, res je da kje šepa, ampak lepo prosim, pretiraval pa res ne rabiš. res nevem v čem je problem trgovin, saj nas mariborčane stanejo nič in jih je povsod veliko. tu ne vidim problema. glede turistov pa mislim da se kr motiš. poleg teh dnevnih turistov je tudi veliko tistih ki ostanejo, kr nekaj jih prihaja v sklopu tistega "via urbium" tudi pohorje kr dobro "lavfa" največ pa je tistih "backpakage" turistov, ki v mestu tudi ostanejo kakšna 2, 3 dni. glede delavnih mest je problem povsod ne samo v mariboru, niti ne samo v sloveniji. pozabljaš da imamo probleme še od propada industrije in da če računaš na to, da je ob propadu "velikih firm" se zgubilo ogromno delovnih mest, se je maribor dokaj uspešno pobral in dokaj uspešno stopil v postindustrijsko dobo. poleg tega pa nas celo slovenijo muči centralizacija. tako pač je.

no zdaj pa dovolj o tem vrnimo se raje k temi.

Naj mi kdo pove, no če kdo slučajno ve, kaj pomeni na tistih prerezih na tirih piše "Maribor Tezno" in nadstrešek pa table "Maribor Tezno"?
A majo namen prestavit nadstrešek s tezna na tabor al kak? al so malo tile projektanti zgubli orientacijo? Al pa si je Mandl razširil svojo občino

Saj drugače pa postaja je pa čist ok. kaj še je potrebnega več na postaji kjer dnevno vstopi in izstopi max. 200 šolarjev? pač nadstrešnica da niso mokri če je dež. Vsekakor je veliko boljše postajališče kot dandanes.

Last edited by tomaz2; March 6th, 2010 at 09:06 PM.
tomaz2 no está en línea  
Old March 6th, 2010, 09:03 PM   #155
tomaz2
Registered User

Quote:
Originally Posted by Sidd7 View Post
Če greš gledat na stran od maribora, že 2 pa pol leti ni blo dodanega pomembnejšega projekta. Vse kaj zdaj na plan sili se je že kuhalo dolgo nazaj!
Saj to je ravno tisti problem. kuhalo se je veliko stvari, samo kaj ko ni do sedaj noben štedilnika prižgal. samo recepti so premalo za kosilo
tomaz2 no está en línea  
Old March 6th, 2010, 11:33 PM   #156
stajerc22
Registered User

Pa se moje maslo: MB je kar se pravega kvalitetnega in vzdrznega razvoja tice podn od podna. Se strinjam s komentarjem od zgoraj ko je nekdo napisal, da ko prides v LJ se ti zdi da si v drugi drzavi. Zalostno a resnicno. Za Celje pa bo to tudi kmalu drzalo.

In sem tudi eden tistih, ki so se pred kratkim ponovno (!!!) spobrali iz SLO in odsli v tujino. Pa sem dal SLO oz MB se 1x moznost, da tukaj delam in nekaj pripomorem k razvoju, pa razen nekega nategovanja s strani potencialnih delodajalcev nisem nic nasel. Danes pa je minil ravno 1 mesec kar sem se odselil in MB razen kavic in Pohorja ne pogresam (saj ce smo iskreni v mestu POPOLNOMA NIC ne dogaja).
stajerc22 no está en línea  
Old March 7th, 2010, 01:16 AM   #157
tomaz2
Registered User

Quote:
Originally Posted by stajerc22 View Post
Pa se moje maslo: MB je kar se pravega kvalitetnega in vzdrznega razvoja tice podn od podna. Se strinjam s komentarjem od zgoraj ko je nekdo napisal, da ko prides v LJ se ti zdi da si v drugi drzavi. Zalostno a resnicno. Za Celje pa bo to tudi kmalu drzalo.

In sem tudi eden tistih, ki so se pred kratkim ponovno (!!!) spobrali iz SLO in odsli v tujino. Pa sem dal SLO oz MB se 1x moznost, da tukaj delam in nekaj pripomorem k razvoju, pa razen nekega nategovanja s strani potencialnih delodajalcev nisem nic nasel. Danes pa je minil ravno 1 mesec kar sem se odselil in MB razen kavic in Pohorja ne pogresam (saj ce smo iskreni v mestu POPOLNOMA NIC ne dogaja).
ok zdaj pa že vsi nekak pretiravate. V Lj (iz izkušenj govorim) tudi ni vse kot iz pravljice., je pa prav gotovo da ma že boljše predispozicije že iz tega razloga ker je glavno mesto. zdaj po čem točno zgleda kot da si v drugi državi nevem, še vedno se sliši največ slovenskega jezika (al pa vsaj nakaj podobnega temu hec) mogoče nekoliko več balkanskih jezikov, ostalih pa pretežno v nekem podobnem razmerju kot v MB. tudi vsi napisi in podobne stvari so v slovenščini. Zdaj nevem če poznaš tudi ljubljano potem prav tako veš da se sooča z določenimi problemi, morda celo večjimi kot v Mariboru pać nikjer ni popolno. Nevem ampak a se vam ne tdi da se je kljub vsemu maribor iz krizo po propadu industrije pobral kar hitro? glede pravega kvalitetnega in vzdrznega razvoja pa je to pač slovenska hiba in se pojavljajo povsod isti problemi, celo v sami Ljubljani, ki je že kakor druga država. problem je v financah, državni dolgovi, stari novi, v preostali sloveniji pa smo še kanček na slabšem (centralizacija itd.)
glede tujine, je pa tako, da je to tudi nekako moj cilj, vendar pa to le zaradi višjega standarda, kar pa vse izhaja iz prej omenjenega.
Zdaj da se nič ne dogaja to mi je pa tudi zanimivo. saj bom reku tako, Svoj čas sem tudi sam tako kot vsi ostali povsod videl vse lepše boljše bolj živo itd, ko pa me je pot zanesla vse do prestolnice, po kar nekaj slovenskih krajih pa sem videl, da je vseeno maribor "zakon" no prvo sem takšno razmišljanje, ki se mi je zdelo nenavadno slišal od drugih, ki so mb poznali. ko pa sem vse malo bolj podrobno spoznal pa sem videl da bo to kar držalo. dogajanje pa mislim da vseeno ni tako turobno kot ga ti predstavljaš. sam mam kar veliko zanimivih stvari tako s področja kulture, zabave kot rekreacije,... v mb mi res ni bilo nikoli dolgčas, kar za druga slovenska mesta ne morem trdit (z izjemo ljubljane).
no kakorkoli že čeprav me karierni izzivi v tujini kličejo pa vem da bom pogrešal sprehode ob dravi in po pohorju, posedanje na grajskem trgu, prave čage, premiere sng, resne koncerte, športne dogodke. šač vse kar že zdaj pogrešam, vse zaradi česar mi zaigra srce. vsakič ko se v petek vrnem v toto mesto

O.K. zdaj pa dovolj poezije skratka dogajanja res ni tako malo in je dokaj raznoliko po mojem mnenju.

Zdaj pa mogoče raje nadaljujmo z debatami o tekočih projektih in gradnji
tomaz2 no está en línea  
Old March 7th, 2010, 09:06 AM   #158
eurotown
Part-time bricklayer

Likes (Received): 5

Hehe, se je spet pokazala ena izmed slovenskih folklor: pri sosedu je vse boljše. Pa še en problem je v Mb samem, oz. je še vedno prisoten, čeprav že v precej manjšem obsegu, kakor še kako leto nazaj: sivi Mb.

Ne vem, kaj nekateri vidite v Celju?? KJe se to legendarno slovensko mesto tako fantastično razvija?? Mislite morda na 2 nova avtocestna priključka? Morda naselje enih par blokcev? Morda na Citypark, morda na Celeiapark? Podvoz pod železnico na Mariborski (ali katera je že tista fensi cesta)? Njihov prazni tehnološki park?? Garantiram, da za vsak izveden celjski projekt pokažem vsaj dva mariborska. Kakorkoli, brez zamere Celjanom, ne zaničujem njihovega mesta, samo našim bumbarom želim povedati, da v Mb ni tako sivo, kot čutijo, oz. je vse prej kot sivo.

Kar se tiče službe, je marsikomu te dni hudo. Marsikatera visi na nitki in nič prijetno ni, ko si imel zadnje 2 leti upanje, da bo šlo na bolje, nekaj si si začel ustvarjati, se zadolžil, sedaj pa to... Upamo da bo boljše, a ne da??

Lp, ne obupat!
eurotown no está en línea  
Old March 7th, 2010, 11:30 AM   #159
bojci
Registered User

Maribor je zakon!

Ce se ne motim, ravno takih ljudi, ki tolko jamrajo glede mesta za svoje boljse "pocutje" pa ne naredijo nic oz. se ne potrudijo dovolj in raje gredo iz mesta, v mestu ne rabimo. Vse se da, ce se le hoce treba bo potrpet v casu krize tako, kot povsod po svetu.
Najboljse, da taksni ljudje gredo v Ljubljano in si nato preracunajo koliko denarja mu ostane od place, ko placajo vse mesecne stroske. Glede na to, da sem to dal skozi, se vedno mislim, da kar se kvalitete bivanja tice Maribor kratko malo prekasa Ljubljano

City 3 napreduje. Sem se peljal zadnjic mimo pa je zaenkrat se samo ena velika luknja.

Kak drug projekt na vidiku ima kdo kak info?
bojci no está en línea  
Old March 7th, 2010, 01:11 PM   #160
LJ-city
EL DŽEJ

LJ-city's Avatar

Likes (Received): 166

Quote:

Pred časom je že tekla debata na to temo v MB threadu.Fora je v tem, da se je občina Maribor razprostirala na večji površini kot se danes.
Od tod teh -14%.EUROSTAT je priznal napako in se opravičil občini MB za pomoto.
LJ-city no está en línea  

Closed Thread

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules