|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|
#81 |
|
Yosemite Sam
|
USKORO GRADNJA 15 MILIJUNA EURA VRIJEDNOG PROČISTAČA OTPADNIH VODA
Predstavnici delegacije Europske Unije u našoj zemlji, Hrvatskih voda, grada Slavonskog Broda, te brodskog poduzeća Vodovod posjetili su danas s potencijalnim ponuditeljima radova lokaciju budućeg uređaja za pročišćavanje otpadnih voda Slavonskog Broda koja se nalazi na ušću potoka Glogovica. Riječ je radovima na izgradnji Prve faze uređaja kapaciteta 80 tisuća stanovnika, koji će, uz mehaničko pročišćavanje, sadržavati i dijelove za biološko pročišćavanje, obradu mulja, te preradu i korištenje bioplina, a s pratećim objektima zauzet će površinu od oko 6 hektara. Uređaj za pročišćavanje otpadnih voda sastavni je dio projekta izgradnje sustava vodoopskrbe i odvodnje u Slavonskom Brodu koji uključuje dogradnju kanalizacijske mreže Slavonskog Broda te izgradnju kanalizacije u naseljima općina Klakar, Gornja Vrba i Podcrkavlje. Također kroz projekt će se izgraditi i rekonstruirati dio vodoopskrbne mreže, obnoviti glavna čvorišta kako bi se smanjili gubici na mreži, te izgraditi vodospremnik u Brodskom Brdu. Cijeli je projekt vrijedan oko 30 milijuna eura i prva je velika investicija na području grada Broda koja će se najvećim dijelom financirati iz europskih predpristupnih fondova. Više od pola navedenog iznosa financira se kroz IPA fond , odnosno 15 milijuna i 340 tisuća eura, a ostatak sredstava osigurat će se kroz državni proračun – 12 milijuna i 300 tisuća eura i sredstva Slavonskog Broda i okolnih općina od oko 2 milijuna eura. Samo se na pročistač odnosi gotovo pola sredstava, ili iznos od gotovo 15 milijuna eura, podsjetio je Robert Kartelo iz Hrvatskih voda. Rok za predaju ponuda je ožujak ove godine i očekuje se da bi na jesen počeli radovi na samom projektu izgradnje uređaja za pročišćavanje otpadnih voda. S obzirom da je javni natječaj na međunarodnoj razini očekuje se veliki interes potencijalnih ponuđača iz brojnih zemalja, a to potvrđuje i veliki broj dosad zainteresiranih: do sad se javilo čak 30-ak tvrtki iz Italije, Francuske, Austrije… Radio Slavonija p.s. Gradnja pročistača otpadnih voda je druga najveća investicija u Brodu u zadnjih 20 godina. Sam pročistač je jedan prilično veliki objekt. Evo slike pročistača otpadnih voda u Zagrebu da vidite o čemu je riječ:
|
|
|
|
|
#82 |
|
BANNED
Likes (Received): 0
|
![]() to su brođani radili, leko biro
|
|
|
|
|
#83 |
|
Yosemite Sam
|
NOVI PROJEKTI ZA RAZVOJ BOLNICE
U novom broju SB Newsa izašao je intervju s ravnateljem brodske opće bolnice Milanom Bitunjcem u kojem se piše o budućim projektima vezanima za razvoj opće bolnice koja polako ide prema statusu kliničke bolnice. Evo popisa planiranih građevinskih radova: - izgradnja zgrade bolničke Poliklinike - nadogradnja jednog kata na zgradu kirurgije za operacijske sale i Jedinicu intenzivnog liječenja - završetak radova na rekonstrukciji grijanja i kotlovnice - završetak radova na rekonstrukciji bolničke kuhinje - adaptaciju odsjeka za dječju kirurgiju - adaptaciju Odjela za anesteziju, reanimaciju i intenzivno liječenje - izmjenu vanjske stolarije na zgradama Bolnice ![]() Poliklinika će se graditi paralelno s Reljkovićevom ulicom, a nadogradnja kirurgije se odnosi na objekt broj 3. na karti goreEvo čitavog teksta: Opća bolnica 'Dr. Josip Benčević' u Slavonskom Brodu, u 2010. godini planira brojne nove projekte s ciljem daljnjeg osuvremenjivanja bolničkih odjela i usavršavanja bolničkih usluga. Ravnatelj bolnice dr. Milan Bitunjac u razgovoru za SB News naglasio je kako su za dodatna ulaganja na građevinskim objektima planirani brojni radovi. Tako je istaknuo završetak radova na rekonstrukciji grijanja i kotlovnice (predviđen do kraja kolovoza 2010.); zatim završetak radova na rekonstrukciji bolničke kuhinje, adaptaciju odsjeka za dječju kirurgiju, adaptaciju Odjela za anesteziju, reanimaciju i intenzivno liječenje, izmjenu vanjske stolarije na zgradama Bolnice te izradu projektne dokumentacije za nadogradnju jednog kata na zgradu kirurgije za operacijske sale i Jedinicu intenzivnog liječenja. - Za izgradnju zgrade bolničke Poliklinike izrađena je kompletna projektna dokumentacija. Ishodovana je suglasnost na Glavni projekt (građevinska dozvola). Projektna dokumentacija je predana u Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi - podsjetio je dr. Bitunjac. U 2010. godini za potrebe Bolnice planira se također nabaviti kvalitetna medicinska oprema: aparat za MR (1.5 T) - magnetna rezonacija , višeslojni (64) CT aparati te RTG aparati za koronarografiju, angiografiju kao i aparat s teledirigiranom kamerom. Nabava svih ovih kapitalnih medicinskih aparata dogovorena je s ministarstvom zdravstva, a natječaj za javnu nabavu trebao bi biti objavljen za dva tjedna. Nadalje, bolnica će biti oplemenjena neurokiruškim mikroskopom, elektrokiruškom platformom, laserskim aparatom za očni odjel, aparatom za denzitometriju, procesorom tkiva za patologiju te dva UZV aparata više kategorije. Ovoga trenutka brodska bolnica ima 53 mlada liječnika na specijalizaciji. Za 2010. godinu planirano je i zatraženo od resornog Ministarstva još 18 odobrenja za specijalziacije i dvije uže specijalizacije. U tijeku su i pripreme za provođenje specijalizacija i užih specijalizacija za medicinske sestre. Na Visokoj medicinskoj školi danas se školuje 19 medicinskih sestara. Na poslijediplomskom doktorskom studiju je sada 35 liječnika. Njih 25 je na trećoj godini doktorskog studija ili su odslušali sve tri godine i u tijeku je izrada njihovih doktorskih radova. Nastavljeno će biti i dalje podržavanje medicinskih sestara i liječnika u njihovom stručnom i znanstvenom usavršavanju, a vrlo brzo će biti raspisan natječaj za prijem šest prvostupnica sestrinstva. - Sve to u svrhu je podizanja kvalitete pružanja zdravstvenih usluga i ugodnijeg boravka svih naših bolesnika u Bolnici. - zaključio je dr. Milan Bitunjac, ravnatelj brodske Opće bolnice. - S.Š. ![]() poliklinika slavonski brod Last edited by Brko; November 5th, 2011 at 01:27 PM. |
|
|
|
|
#84 |
|
Moderator
Likes (Received): 343
|
Super vijesti na ovoj strani, pogotovo onaj IPA projekt i zgrada poliklinike.
|
|
|
#85 |
|
Moderator
|
POSTAVLJANJE FASADE EUROHERCA
Stipson je već na prethodnoj stranici objasnio da je došlo do promjena u konačnom izgledu Euroherca a evo današnje slike trenuntog stanja: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
#86 |
|
glavoč
|
Uuuu, odlično.. Ovo je uz Svačićevu, jel tako? Ovakve zgrade uz uskoro četverotračnu gradsku transverzalu su prava stvar!
|
|
#87 |
|
Moderator
|
Aha, to je uz samo križanje Svačićeve i Gupćeve (ulica koja ide sjever-jug i nakon podvožnjaka se sječe sa Svačićevom i ide skroz do samog centra grada).
Ima još dosta lokacija za popunit Svačićevu reprezentativnim zgradama, a pogotovo kad se ona produži, a i sama zgrada Euroherca će izgledat još puno bolje kad/ako se do nje sruši stara trošna kuća za koju vlasnik traži preveliku cijenu.
|
|
|
#88 | |
|
glavoč
|
Quote:
Aj pokušaj označit ove 2 zgrade na GE i samu Svačićevu ako ti se da..
|
|
|
#89 |
|
Moderator
|
Evo za početak će ti poslužit ova karta sa prve stranice, dakle trenutačna Svačićeva ulica ti ide od ovog kružnog toka broj 1 (kojeg nema još) i naglo završava tamo 200 m otprilike prije broja 3 (tamo su sad kuće koje se trebaju probit).
![]() A Euroherc ti je na raskrižju kod kružnog toka 2 (nema ga još) u ovoj donjo-lijevoj četvrtini križanja. A evo ti i na GE: ![]() Žuto je trenutačna dužina Svačićeve, plavi krug željeznički kolodvor, lijevi crveni krug BT, a desni Euroherc. (Ovo je stara slika pa se vidi još jedna veća stara kuća koja je srušena na mjestu Euroherca al je do Gupćeve ostala još jedna)
|
|
|
#90 |
|
glavoč
|
E, to majstore, hvala!
![]() Odlično je vidjeti da se tako atraktivan prostor popunjava, pogotovo zgradama tipa ovog EH-a.. Još kad vidim koliko ima mjesta za nove.. ![]() Daj mi još ovaj podatak - koliko je duga trenutačna Svačićeva, a kolika bibila produžena?
|
|
#91 |
|
Moderator
|
Svačićeva je već produžena prije par godina do Zapadne vezne ceste al sam ju zaboravio produžit tu gore na slici sa lijeve strane, trenutno iznosi oko 2100 m.
A konačna dužina će biti oko 3500, ne znam preciznu lokaciju di će se spojit sa Istočnom veznom cestom jer još ni IVC nije izgrađena.
|
|
|
#92 |
|
Brđanin
Likes (Received): 3
|
WOW miki svaka cast na fotkama.
EH super izgleda!
Nedaj Bože Rata Ni Fiata Brodska Naselja ...Tu se čobanac jede...šljivovica se pije i i Sunce naljepše sije i nigdje ljepše nije, nego na palubi broda šta mu Sava trup kroji, 760 godina usidren stoji i ne putuje nigdje, tu je stoljeća broji...ovdje na obali Save raj na zemlji postoji. by SBReprezenta
|
|
|
|
|
#93 | ||
|
glavoč
|
Quote:
![]() Quote:
Koji su tu daljnji koraci? Kad se može očekivati izgradnja?
|
|
|
#94 | |
|
Send me kiss via PM
Likes (Received): 276
|
Quote:
.
|
|
|
#95 |
|
BANNED
|
|
|
|
|
|
#96 |
|
Yosemite Sam
|
KEBRA - Vlada i ministar zdravstva su ti koji odlučuju kad će dati novce za početak izgradnje poliklinike. Ja sam pesimist pa očekujem da se počne graditi tek na jesen iduće godine iako je moguće da izgradnja počne prije ljeta ove godine. U svakom slučaju projekt je napravljen i izdane su sve potrebne dozvole, a grad je oslobodio investitora (državu) od plaćanja doprinosa za komunalnu infrastrukturu. Znam da je požeški župan Aladrović rekao u novinama da ove godine kreće izgradnja poliklinike u Požegi, a onda valjda ima nade da i kod nas krene gradnja.
MOURDANT - Vlada sufinancira ovaj IPA Projekt ukupno vrijedan 30 milijuna eura, ali samo zato što je dovedena pred svršen čin jer ne moram ni objašnjavati kakav bi to skandal izbio da su odbili platiti svoj dio. I grad sudjeluje u tom projektu s oko 2 milijuna eura. Imao sam danas u rukama jednu knjigu sa zanimljivim informacijama. Brod je 1945. godine imao 8992 stana, a 1980. godine 30 486 stanova. Znači da se u Brodu od 1945. - 1980. godine prosječno gradilo 614 stanova godišnje (ukupno 21 494 stana). Danas o tome možemo samo sanjati. Drugi zanimljivi podatak odnosi se na kinematografiju. Brodska općina je 1980. godine imala čak 11 kinematografa s 3111 sjedećih mjesta u kinodvoranama i, danas nezamislivih, 437 000 gledatelja. |
|
|
|
|
#97 | ||
|
Brđanin
Likes (Received): 3
|
Quote:
Quote:
Nedaj Bože Rata Ni Fiata Brodska Naselja ...Tu se čobanac jede...šljivovica se pije i i Sunce naljepše sije i nigdje ljepše nije, nego na palubi broda šta mu Sava trup kroji, 760 godina usidren stoji i ne putuje nigdje, tu je stoljeća broji...ovdje na obali Save raj na zemlji postoji. by SBReprezenta
|
||
|
|
|
|
#98 |
|
Yosemite Sam
|
Napisao sam to čisto radi usporedbe. Živjela deindustrijalizacija !
|
|
|
|
|
#99 |
|
Yosemite Sam
|
Još 5 mjeseci do novog skandala...
![]() ![]() p.s. "Time naša Slavonskobrodska televizija postaje regionalna televizija za cijelu regiju i to za područje Brodsko-posavske, Požeško-slavonske, Virovitičko-podravske i Bjelovarsko-bilogorske županije." (SBTV vijest) Bio bi red da HRT i SBTV napokon u Brodu sagrade svoju zgradu. (sviđa mi se ovakva regionalna podjela) |
|
|
|
|
#100 |
|
BANNED
|
VENDI PARK
obišao sam jučer malo gradilište Vendi parka, nije bilo nikoga, ipak je nedjelja... međutim, nema u blizini ni ikakvih strojeva ili bilo čega sličnog tako da sam malo skeptičan glede ovoga. ipak, mislim da im je isplativije to sada završiti i otvoriti nego ostaviti ovako... ![]() ![]()
|
|
|
![]() |
| Tags |
| 2. metropola slavonije, brod na savi, marsonia, projekti u brodu, slavonski brod |
| Thread Tools | |
| Display Modes | Rate This Thread |
|
|