|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|
#1 |
|
Registered User
Likes (Received): 80
|
What about you Hungary?
Kíváncsi vagyok, mit gondoltok és mit hisztek Mo. jövőéről kapcsolatban. Hisztek abban,hogy időn belül végre tényleg helyre áll a rend és normális kormányzás lesz, minimális korrupció,gazdagság,fejlettség,kultúra, és minden ami csak kellhet meglesz számunkra?
Tiszták lesznek Budapest utcái,falai ? Egyre csak távolabbinak tűnik ez a képzelet számomra. Egyáltalán csődbe megy majd az ország? Mi lesz a sok hitellel? Annyi kérdés.. és csak egy válasz. Az IDŐ. Idővel minden kiderül.. Ti mit gondoltok? Tudunk érte tenni,hogy ne csak egy romhalmaz maradjon Európa közepe? |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Registered User
Likes (Received): 0
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Registered User
Likes (Received): 2
|
Szerencsére Magyarország sokkal több, mint a politikája. Ahogy Olaszország se csak egy Berlusconi úgy ez a mi kis hazánk sem csak az aktuális vezetője vagy elitje.
Budapest utcái meg szépülnek, hála istennek. Mikor a '80-as évek végén gyerek voltam itt, maga volt a megtestesült szürkeség. Akkor csak Sopronba utazva jöttem rá, hogy Magyarország szép is tud lenni. Azóta eltelt pár év, aminek Budapest rengeteget köszönhet. És ez most itt nem politika, pláne hogy a főváros kerületei vegyesen állnak egyik és másik politikai oldal embereiből. Bár itt nőttem fel, de csak 2-3 éve tudom szeretni igazán ezt a várost és azóta egyre jobban. Amiatt meg aztán végképp nem félnék hogy romhalmaz lesz. Nem abba az irányba halad sem ő, se a többi magyar város. Ugyanakkor az is tény, hogy szépülhetne/szépülhetnének gyorsabban is.
NapiBudapest Last edited by Bomarr; January 3rd, 2010 at 02:10 AM. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Germano-Hungarian
Likes (Received): 15
|
Magyarország egy második vonalbeli európai ország. Tehát 1.) második vonalbeli, de 2.) európai. Utóbbit a 40 év kommunizmus és persze most a 8 év posztkommunizmus mintha kicsit feledtette volna, főleg a rinyálásra amúgy is hajlamos ittlakókkal
De ez nem lesz mindig így, Magyarország történetében mindig voltak jobb és rosszabb periódusok, és az utóbbi 20-25 év még a legutóbbi 8-cal együtt is inkább pozitív, mint negatív mérlegű.Én hosszú távon azt gondolom, hogy Magyarország csatlakozni fog a többi második vonalbeli európai országhoz, pl. Olaszországhoz, Portugáliához. Nagyon sokat fog fejlődni az épített környezet, két-három évtizeden belül jórészt eltűnik majd a sok helyen érződő általános lepukkantság-érzet. Emelkedik majd az életszínvonal, bár nem olyan gyorsan, mint az elvárások, úgyhogy az emberek továbbra is szegénynek érzik majd magukat és panaszkodnak. A tele pofával rinyálás szerintem általában maradni fog, mert ez a kultúra és a mentalitás része, az emberek meg fogják keresni a rosszat a legnagyobb jólétben is, de hát akinek esze van, az továbbra is ignorálja majd őket. A teszetoszaság, a korrupció szintén maradni fog, bár biztos nem maszop-szadesz szinten, de mondjuk Ausztriával összevetve zavaró módon. Összességében véve szerintem Olaszország az a nyugat-európai ország, ami a legjobban hasonlít Magyarországra, és mint gyakran ott járó ember azt mondanám, hogy 10 évvel jár előttünk. Valami ilyesmit várhatunk itt is szerintem: második vonalbeli, de európai színvonalat, nem egy germán típusú mintabirodalmat, de egyre inkább szép és szerethető országot. |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Registered User
Likes (Received): 33
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Registered User
Likes (Received): 125
|
Igazából ez a kérdésed szerintem a leginkább szimbólikus és aminek megválaszolásával választ kaphatsz minden kérdésedre.
Mi kell ahhoz, hogy tiszták legyenek Budapest utcái, falai? Az, hogy MI emberek ne tegyük tönkre. A 47-49-es villamos most átadott megállóit már összefirkálták. A Fővám téri aluljárót őrizni kell. Lehet itt akárhányszor tisztítani, amíg 2 hülyegyerek attól képzeli magát nagyfiúnak, hogy összetageli a Lánchidat nincs is értelme miről beszélni. Mitől lennének így tiszták Budapest utcái? Igazából törni kellene az ilyenek kezét, élő adásban Mónikashow helyett. Akkor nem lenne összegraffitizve a Nagykörút sem a Váci utca egyes házai. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
sababa
Likes (Received): 114
|
Érdekes, hogy sokszor látom Portugáliát megemlítve, mint fejlett nyugati ország. Portugália nem az. Az emberek nagy százaléka olyan nyomorban él, mint itthon, bármit is próbálnak mutatni kifelé. GDP per capita már Csehország is megelőzi, és mi is nagyon közel vagyunk hozzájuk, ehhez tegyük hozzá, hogy Portugália a mai napig egy dél-amerikai átszálló hub, és a déli Algarve régi pedig egy kincsesbánya turizmus szempontjából, mégsem képesek elrugaszkodni. Lisszabon pedig gyönyörű város, de legalább olyan szemetes mint Budapest, és sokkal több kátyú van. Az emberek mindig kiemelik a negatív dolgokat itthon, például a mai napig szidják Demsky-t a kátyúk miatt, mert megragadt a fejükben. A valóságban pedig Budapest rengeteget fejlődött az elmúlt években. Elég megnézni a kátyúk okozta károkat az elmúlt években:
2004: 4059 2005: 3820 2006: 2374 2007: 365 Radikális változások demokráciában pedig nem lesznek, szerintem az elmúlt évek fejlődési ritmusa várható a jövőben is, aminek örülök, mert már ma is Budapest az egyik legjobb és legjobban élhető város a térségben. Nyáron meg világszínvonalú. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Unregistered User
|
Mit jelentenek ezek a számok?
|
|
|
|
#9 |
|
sababa
|
Kátyú okozta kárbejelentés az adott évben Budapesten.
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Registered User
Likes (Received): 31
|
Több ember vett hatalmas Jeep-eket, természetesen lízingelik és banki kölcsönből!
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
sababa
|
Persze-persze.
Azok az útvonalak amiket én használok, ott alig van olyan útszakasz ami kritikán aluli lenne, pár évvel ezelőtt ez nagyon nem így volt.
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Registered User
|
Igen, Szerencsére nagyon sok forrás nyílt meg az EU támogatásával, amit a városok nagyon jól tudnak saját fejlesztésükre fordítani. Én legalábbis Szeged nevében csak szuperlatívusokban beszélhetek a pályázatok kiaknázottságát illetően. Nagyon fejlődik az ország, de sajnos ezt most kevésbé érzik az emberek, mert a pénztárcájuk vastagsága csak csökken, de egyszer véget ér majd a lejtő, és onnan csak felfelé lesz...
|
|
|
|
|
|
#13 | ||
|
Registered User
Likes (Received): 52
|
Quote:
Quote:
|
||
|
|
|
|
|
#14 |
|
Registered User
Likes (Received): 14
|
Most vettem csak észre ezt a threadet így akkor most én is hozzászólok.
Említettétek Portugáliát. Kétszer jártam Portugáliában, voltam Algarve-ban is, Lisszabonban is, és vidéken is. Én kifejezetten szegény részt nem láttam (ettől még nem mondom, hogy nincsen). Lisszabonban nagyon jó utak vannak, egy kátyút sem láttam amíg ott voltam, és mindig (még nappal is!) locsolták a sávokat elválasztó zöld gyepet. Amit már akkor is felfedeztem, az az, hogy az autópályáik jobban ráznak, mint itthon. Furcsa volt utána olvasni hogy az egy főre jutó GDP-jük nem sokkal több, mint nálunk. Fejlettebbnek tűnik maga az ország. Most ők is nagy gödörben vannak hosszú évek óta, hála annak hogy az összes Uniós pénzüket infrastruktúrába ölték. Hogy visszatérjek az eredeti témához, szerintem hogyan jöhetnénk ki ebből a kátyúból .Szerintem úgy lehet a leggyorsabban és leghatékonyabban megoldani a problémákat ha mindent helyben oldunk meg. Sajnos, ha az államtól várjuk a segítséget, azt kb. soha nem fogjuk megkapni, mert mire "leér" a pénz a felhasználói szintre, sajnos már el is fogy ... . Ha helyi terméket vásárolunk, és jó polgármestereket választunk meg, akkor már sokkal előrébb tartunk (munkahelyteremtés, polgármestert könnyebb elszámoltatni stb.) Azért tartom fontosnak a jó polgármester választást, mert ő tud a leggyorsabban eredményt elérni. (lásd Szolnok, Kaposvár) Szegedet és Debrecent mindenki szereti és nagyon sikeres városok. Pécs meg az utolsó pillanatban behozta a lemaradását, és -remélem- ha ezt a pályát folytatja akkor ez a város lehet egy jó erős régióközpont. Ha ezeket a sok apró sikeres városokat összerakjuk, akkor tud Magyarország igazán fejlődni. Szerintem. |
|
|
|
|
|
#15 | |
|
sababa
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
Registered User
|
Én optimista vagyok az ország jövőjét illetően. Itt vidéken is sok dolog épül és szépül. A probléma főként nem a pénzzel van, hanem a hozzáállással (nem csak a vezetőkével, az átlagpolgárok nagy részével is).
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
Registered User
|
Lisszabon tényleg ennyire csóró? Idén nyáron "tervezem", hogy esetleg elmegyek arrafelé, Útba ejteném Barcelónát és Madridot is Tehát akkor max 1 nap-ot érdemes?
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
sababa
|
Miért lenne csóró? Gyönyörű város csakúgy mint Budapest, szerintem 2-3 napot minimum megérdemel.
|
|
|
|
|
|
#19 | |
|
Registered User
|
Quote:
![]() Az a két hatalmas híd érdekel nagyon
|
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
sababa
|
A hosszabbikon megőszülsz mire átérsz. Feltettem az egyik kedvenc képemet neked:
|
|
|
|
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | Rate This Thread |
|
|