|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|||||||
| Sjeverna i Središnja Hrvatska Northern and Central Croatia: Varaždin, Čakovec, Karlovac, Kutina, etc. |
![]() |
|
|
Thread Tools | Rate Thread | Display Modes |
|
|
#21 | |
|
Registered User
Likes (Received): 0
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
#22 |
|
Registered User
|
KAREL...... Nebi ja previse toga rusil u strogom centru ...doduse dopustil bi liberalnije renovacije.. to da.. Ali takvih ulica ima 10-ak u uzem centru grada. Ali imas ulica koje ne vrijede nicemu..
Evo ti popis..Trenkova,Frana Kurelca,Ognjina Price,Petra Preradovica,Ivana Kukuljevica istocno od I Kukuljevica, sjeverna strana Vladimira Nazora, Vrazova,I ugao Brace Radica sve do muzicke skole.. I tamo uz Blazekovu ul.. to treba rusiti i pustiti privatnom sektoru da budu kreativni... Da se razemo..ne treba dozvoliti da se gradi kak se kome digne ali svi bi morali dici objekte recimo na 7 kata i zgrade bi trebale biti povezane.(a ne ko na jugu Zagrebacke..svaka zgrada ima svoj nivo..) Nekakvi uvijeti bi se poslozili i svi bi to morali postivati.. Ja sam pokusal kupiti (a to sam vec pisal) dvije kuce u Ognjena Price..bile su na prodaju.. ali mi nisu dali da se to srusi i sagradi nesto vise..Tak da sam ja odustal.. Ha ha Doma u Hr je hladnije negi tu.. Ovdje je -20 I to nitko niti ne primjecuje.. Sve je grijano i toplo .. Sad kad ste nabili na 40 MLJD Eura.. sad si to sami otplacujte.. Nisam toliko glup da otplacijem te dugove.. Stranci su vlasnici svega kaj vrijedi u Hr a ako mislis da ta lova nema neku vrijednost... to je za drugu temu.. Za sad vas muzemo i zivimo na vasoj grbaci cisto solidno..(ako to do sad niste primjetili... ![]()
|
|
|
|
|
#23 |
|
Registered User
|
I jos sam nesto zaboravil... Pa sigurno da razmisljam o lovi.. to mi donosi odredjeni standard..Ja sam placen po ucinku a ne po pocinku.. Vama je glavno da vam prodje vrijeme ida ne nesto radi jer i sutra moras na posao.. to je razlika izmedju sjeverne Am i Europe..Mene pitaju koliko sam zaradil na kraju godine i nikoga nije briga dali Ja radim 10 sati na dan ili 5 minuta... Pa to Vam je i pokojni Hejavec jednom objasnil da sposobni menadjeri rade 5 min na dan a oni najnesposobniji 10 sati na dan.
To je jedini nacin da ljude stimuliras da budu ucinkoviti.. A ona jebena davanja za penziju i zdravstvo... To je svedeno na minimalac.(zdrastveno smo svi pokrti svi ko i u bivsoj Yugi) Neznam zasto su odustali od toga..A penzija mi ne ovisi o broju radnih dana provedenih na poslu nego o lovi koju zaradim.. Nemamo radne knjizice..haha..(tak je i u Hr onaj u Varteksu ima manju penziju od onih koji imaju duplo vece primanja..) zakaj to pisem.. Zato jer se na taj nacin kao poslovni subjekt lakse prilagodimo prilikama na trzistu.. Nema previse administracije.. a za kraj jedna zanimljivost.. U Canadi je recesija zavrsila lani u 6om mjesecu..
|
|
|
|
|
#24 | |
|
Yosemite Sam
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
#25 | |
|
patolog
Likes (Received): 64
|
Quote:
http://www.skyscrapercity.com/showpo...&postcount=103 ![]() ![]() ![]() ako tako nesto kod mure ide, zasto ne i na dravi?
|
|
|
|
|
|
#26 |
|
free-lance
Likes (Received): 318
|
![]() Pa...tak nešto već i imamo: ![]() Doduše ne točno na Dravi već par sto metara od nje na jezeru Motičnjak... http://www.aquacity.hr/ ![]() p.s. proučiti malo galeriju slika ![]() Last edited by Trevor McPhee; January 12th, 2010 at 02:05 AM. |
|
|
|
|
#27 |
|
patolog
Likes (Received): 64
|
znaci ono u murskoj soboti je plagijat
![]() majka mi je inace iz cakovca a u varteksu se ucila ali to nisam znao. super! ma super bi i bila neka riva sa kaficima sve do ovog "aquacitija" ali samo steta sto se grad tak daleko od drave gradio i da je "toliko" industrije bas na onom prostoru pokraj planirane setnice. neznam ukoliko bi se veca rivica isplatila ali ko zna mozda i trnovec hvata inicijativu i gradi svoju rivu kraj ovog "aquacitija". ![]() zajedno smo jaki ![]() ![]() ali to je obavezno da vz trazi kontakt sa dravom! Last edited by sesvecan; January 12th, 2010 at 07:12 PM. |
|
|
|
|
#28 | |
|
Registered User
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
#29 | |
|
Registered User
|
Onda je krenulo, nešto se pomaklo...
izvor: http://limun.hr/main.aspx?id=548112 Quote:
|
|
|
|
|
|
#30 |
|
free-lance
|
![]() Još jedan eklatantan primjer kako suluda besmislena podjela na mikro općine utječe na razvoj prostora i dezintegraciju urbaniteta! Naime u čemu je problem? U tome da nije rađen integralni urbanistički plan cijelog prostora Varaždina i okolice. Da je takav plan rađen , tada se nebi moglo dogoditi da na najvrednijem potencijalnom industrijskom zemljištu gradimo shopping centar... a centar za mehaničko - biološku oporabu bliže gradu. Neki bi bili najsretniji da Korzo pretvorimo u smetlište, a predgrađa u Las Vegas. Nevjerojatno. Isto tako moram primjetiti da je žalosno i nemože se smatrati nikakvim uspjehom to što je općinsko poglavarstvo "uspjelo" prodati takvo zemljište investitorima u trgovinu. Big deal. Ono što im je Sanader poklonio, znamo zašto, (riječ je o ogromnom zemljištu uz spojnu cestu Čvor Varaždin - Varaždin) i s čim su mogli raditi što su htjeli oni su prodali investitoru u trgovinu, nebi li od tog novca napunili općinski proračun. Da su doveli nekog pravog investitora u industriju, prvi bi bio koji bi im čestitao, skinuo kapu i trubio o njihovom uspjehu na sva zvona! Nemam toliko niti protiv tog shopping centra da nije jednog detalja: Cinestar multipleks. U svim gradovima u kojima je dosad prisutan do njega možeš odšetati pješice(osobno provjerio). Prilično je centralno položen. Isto i Broadway u Kerumu,pardon Jokeru. Zadar ima čak i mali multipleks u strogom centru grada (Taj nisam bio, ali bravo Zadar!). A mi? E mi ćemo u kino na autocestovni čvor, do kojeg vodi samo cesta rezervirana za promet motornih vozila (čak ni nemožeš biciklom). I to je unapređenje urbanog života? ![]() Razlog moje ljutnje je taj što se sad neće idućih 100 godina ništa slično raditi u samome gradu i to je veliki, ogroman problem. Tu smo izgubili jedan tipično gradski sadržaj, pitanje dali ćemo ga ikada i imati... Dakle , osim što su nam s*****i gradski prijevoz (zbog suludog teritorijalnog ustroja i potrebe za sklapanjem posebnih koncesija za svaku općinu ali samo za prijevoz unutar općine ![]() a ako se želi povezati sa gradom onda treba županijska koncesija koju ima samo nedodirljivi AP u stečaju , i tako ćemo se vrtjeti u krug idućih 500 godina dok se neki idiotski birokrat ne sjeti pa promjeni nevjerojatno imbecilni zakon ), sad će nam oduzeti još jednu kvalitetu života.Čestitam!
|
|
|
|
|
#31 |
|
Registered User
|
Super da je Lumini konačno krenuo.
Imali ste prilike pročitati intervju da investitori u Lumini nisu kupili općinsko zemljište dobiveno od države, već okrupnili otkupljeno privatno zemljište, a što sigurno nije lak posao. Državno zemljište bilo je sa suprotne strane ceste. Da, šteta da nemamo jedan pravi trgovački centar u samom središtu (stara Vama je trenutno u koma stanju, Stanoing city center i Mercator loše lokacije). Primjetih da do trgovačkog parka Supernova trenutno ne vode nogostupi, a nema ni javne rasvjete, što je šteta koja će se valjda s vremenom ispraviti. Lumini ima čak tri ulaza na parcelu,a od toga dva imaju nogostupe, javnu rasvjetu. Provjereno na licu mjesta. Naravno da je brza cesta samo za motorna vozila... Tako da nema bojazni da se neće moći biciklom ili pješice, ali naravno kroz Zagrebačku ulicu, a ne obilaznicu. A siguran sam da i Cinestar nebi došao da lokacija nije zadovoljila potrebno, iako je šteta što sigurno nešto slično neće biti u centru grada u skoro vrijeme. A kad smo kod državnog zemljišta, nigdje ništa po medijima o zemljištu koje je Grad dao za biotehnološki park, i to stotine tisuća kvadrata od čega godinama ništa... |
|
|
|
|
#32 |
|
Cylon
Likes (Received): 174
|
Smijesno varazdin "dobija" cinestar samo na mistu koje je desetak kilometara udaljeno od grada ..hm cudno
|
|
#33 | |
|
free-lance
|
![]() Žalosno da Ti iz Šibenika bolje shvaćaš problem nego moji sugrađani... Thanks. Quote:
Imaš li možda nekakav prikaz TOČNE, precizne lokacije tog Luminja? Možeš li to nacrtati na GE podlozi ili nešto slično? ![]() - ovo za supernovu si u pravu. Neznam tko je tu zakazao, no bit će da grad snosi krivicu između ostalog, na njegovom je teritoriju. Naravno , oni će reći cesta je državna i onda dalje slijede standardna prepucavanja ![]() Viđeno 1000puta (zijev) To nas građane uopće ne interesira! Nas zanima rezultat, a oni nek se izvole organizirati! - za biotehnološki park si također u pravu. Osim toga na tom zemljištu sad imamo bale smeća čiji problem očito neće biti tako brzo rješen Neznam di je nestao Čehok. Koji je njemu ...? Grad nije organizam koji može stati. Njemu treba svakodnevni rad ( ne na Bandićev način, naravno), energija, vizija! Toliko toga treba napraviti u gradu da je to jedna strahota a on se sad odlučio odmarati (citat: "sad ćemo se posvetiti laganijim temama")primjer: - rješiti problem gradskog prijevoza (spoj sa predgrađima koje nisu u sastavu administrativnog Varaždina, organizacija suvislih linija shvatljivih prosječnom konzumentu + uređenje stajališta) - riješiti problem gradskog kina. Sad kad kino "Kult" više ne postoji,opet smo ostali na kinu "Gaj" koje je fino kao muzej ali je neadekvatno za 21 stoljeće.Tamo nisu raščišćeni imovinsko pravni odnosi. Ok. Da podsjetim da je KOMPLETNA ZGRADA BIVŠEG KINA "DOM" U VLASNIŠTVU GRADA! Kao puno adekvatnija od kina "Gaj", nebi li ona bila bolja za preuređenje? Ili možda gradska vlast misli da film nije kultura? U gradu kulture? ![]() Ili će nam Čehok objasniti da sad dolazi multipleks (u srce Varaždina ![]() ) pa se u kino ne isplati ulagati? To je kao da otvorite McDonalds restoran i kažete - problem prehrane smo riješili!![]() Evo stat ću kod samo ova dva problema, smeće neću niti napomenuti...kao ni ostalih 10 jednako gorućih gradskih problema. |
|
|
|
|
|
#34 | |
|
Registered User
|
Quote:
Neki bi bili najsretniji da je u selima kaljuža i blato kakvo je bilo prije 200 godina i da ljudi žive okruženi balama gradskoga smeća, samo da njima na korzu slučajno ne prismrdi. Ko jebe ljude na selu , zatucane kmetove njima naše smeće sigurno ne smrdi po onim ljetnim vrućinama i onak su navikli na smrad od pajceka i krava. Cinestar si je dobro prije razmislil dal se njima više isplati otvarati kino u centru ili na periferiji, i njima se živo fućka za urbanitet, i za život u centru ... Jedino novci su bili njihov pokretač. Istina možeš se ti odšetati do svakog mulitipleksa samo kolko ti treba(najbolji primjer je zagreb). Nije mi jasno zakaj stvaraš krivu sliku o povezanosti prigradskih sela s gradom? Po postovima ispada ko da ne postoji ama baš nikakva veza grada i sela , osim one koju si netko privatno organizira. Ap-ov prijevoz itekako dobro funkcionira,a ako bude jednog dana postojala potreba za ozbiljnijem gradskim prijevoz , siguran sam da bu i realiziran. |
|
|
|
|
|
#35 |
|
Registered User
|
|
|
|
|
|
#36 |
|
Tu i tam
|
Ne znam jel neko već poslao link: Brošura o Luminiju u Varaždinu
|
|
|
|
|
#37 | ||||
|
free-lance
|
Quote:
Quote:
Za Tvoju informaciju, oko Varaždina ne žive "zatucani kmetovi", čak niti u sarkazmu. Naprotiv, puno je vrlo kvalitetnih marljivih i vrijednih ljudi. isto tako velika većina njih živi urbanim životom i smatraju se varaždincima. Quote:
Da bi shvatio urbanističko planiranje evo Ti jedna usporedba: Kako bi se osjećao u kući u kojoj je frižider posred kupaone, wc u uglu dnevnog boravka, TV u špajzi a automobil parkiran u spavaćoj sobi? Jel se kužimo? Na isti način Ti je na nivou grada kad mješaš funkcije bezveze, pa bacaš shoppinge u industrijsku zonu na neadekvatno mjesto itd. Znam ,znam sad ćeš reći da je to kneginečki shopping centar i da nema nikakve veze sa Varaždinom , kao što si mi svojedobno tvrdio za "slobodnu zonu Varaždin" u Trnovcu B. Odmah da Te preduhitrim: ![]() "...located on south entrance to Varaždin in the Kneginec Business zone" ![]() ![]() ![]() Na ovim slikama i u tekstu je sve jasno, ne? Ili budem i to trebal crtati? ![]() ![]() p.s. kak su se usudili nacrtati Varaždin i Kneginec istom plavom bojom? Nisu niti napisali Kneginec! Očekujemo prosvjed općinskog poglavarstva... ![]() Quote:
Last edited by Trevor McPhee; January 18th, 2010 at 01:31 AM. |
||||
|
|
|
|
#38 | |
|
Registered User
|
Quote:
, mada se zg i vž ne mogu uspoređivati.I ima puno puno važnijih stvari na području "urbaniteta" koji bi se trebali napraviti kak bi se podigla kvaliteta života od jednog kina. Uostalom , da se i napravi jedan veliki ozbiljniji multipleks u centru vž-a, gdje bi se ti auti parkirali, samo pod pretpostavkom da polovica gostiju živi na rubnim dijelovima vž-a tj. da budu iz okolnih mjesta?Drago, mi je da ti nisi jedan od onih koji ljude iz vž-a sela smatraju kmetovima , pa te stoga pitam zakaj vž ne napravi spalionicu/neku vrstu odlagališta na svom katastarskom području? Ako u beču postoji spalionica u centru , zakaj vž nebi nekaj sličnoga napravil? Šoping centar nije ni varaždinski ni kneginečki i glupo mi ga je svojatati/otuđivati, činjenica da je u općini kneginec. Centar je rađen za šire područje od jednog vž-a/kneginca.A ako bumo vadili relevantne podatke iz bojanke onda smatram da ova rasprava ide u krivom smjeru ili su te neki tamo šveđani kojima je slovenija i slavonija jedno te isto uspjeli uvjeriti da je kneginec dio varaždina? ![]() Ili da je sve ovo crveno dio varaždina ?Zona varaždin osim imena i osnivača nema baš puno zajedničkog s vž-om, pasalo ti ili ne ![]() Gle , fakat neznam kakve su to suvremene potrebe organizacije prema "svojeglavnom" zaposleniku AP,al je činjenica da sustav funkcionira i da nema potrebe za promjenom, jer u suprotnom bi sve te linije bile ukinute/preustrojene ili nekaj treće. Ponavljam neznam po koji put da postoji realna potreba za gradskim prijevozom sličnim onom u zg-u , ri on bi davno bil realiziran !!! Nebreš se ti/mi/oni sjetiti mi bi gradski prijevoz ko u zg-u i evo dan dva gradski prijevoz! Nije to tak, takvim projektima se treba pristupati ozbiljno, siguran sam da je i Čehoku pala na pamet ideja tog prijevoza no skužil je da to nebu prošlo. p.s. ako te tak frustrira kaj u centru nema cinestra obrati čehoku ili još bolje kaniškom možda ih otjera do centra. |
|
|
|
|
|
#39 | |
|
Cylon
Likes (Received): 174
|
Quote:
Udaljenost je otprilike kao između sibenika i vodica a vodice vec imaju par godina malo kino ..pa opet se neide tamo puno iz sibenika ..prava je istina da multipleks dobija opcina kneginac ..cak mi se cini da je kino podjednako udaljeno od varazdina i varazdinskih toplica ..defacto kao nicija zemlja ...doduse nit sibenik nema kino u centru sada ..nego ode : http://maps.google.com/?ie=UTF8&ll=4...54932&t=h&z=15 ali opet blize od "varazdinskog" multipleksa ..ukratko varazdin ne dobija ovime kino
|
|
|
#40 |
|
free-lance
|
![]() Tako nekako. Time investitor gubi nekoliko kategorija potrošača do kojih mu očito nije stalo. Primjerice različite firme, udruge i slični poslovni subjekti organizirali bi povremeno, sad ću upotrijebiti tu bedastu riječ, "evente" ,pa možda i kakav seminar u tim njihovim dvoranama. Zatim, klinci bi išli gledat filmove organizirano (kolko puta sam tak nešto radio sa Branimir centrom ) itd.Na ovoj lokaciji sve to gubi smisao i postaje neizgledno. Da je multipleks u gradu, tada bi se bez problema mogao koristiti i za to jer se naslanja na poželjnu gradsku infrastrukturu... Takav tip multiplaksa koji je orjentiran samo na individualne potrošače koji uz šoping idu i u kino, odnosno dolaze i ciljano zbog kina a bez ambicije za grupe, poslovne subjekte itsl. mislim da Cinestar još niti nema u HR. Zato mi baš nije jasan njihov poslovni potez. Sve mi se čini da su htjeli pošto-poto doći ovdje i uvalili se prvom ozbiljnijem investitoru (Verdispar) bez puno razmišljanja. |
|
|
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | Rate This Thread |
|
|