|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|||||||
| Sjeverna i Središnja Hrvatska Northern and Central Croatia: Varaždin, Čakovec, Karlovac, Kutina, etc. |
![]() |
|
|
Thread Tools | Rate Thread | Display Modes |
|
|
#61 | |
|
glavoč
Likes (Received): 0
|
Quote:
Znači, da, Pulapromet obavlja gradski i prigradski prijevoz (unutar Grada i općina bivše Općine Pula) s odvojenim gradskim i prigradskim režimom.. Grad se vozi s 10 osnovnih linija (12 ukupno s 4a i sezonskom 5a): ![]() Cijeli Grad je 1. zona s besplatnim presjedanjima s linije na liniju, čak i ako se dolazi iz prigrada (npr., da bi iz Premanture došao na Veli Vrh, hvata se 26 ili 28 do grada, a tamo presjedne na 4). Linije 1-3a voze svakih 15-20 min, 5-8 svakih 30 min, 9ka rjeđe.. Kako se linije dobrim dijelom preklapaju, prema većim kvartovima e dobiva 5-9 buseva na sat, a u rubnim kvartovima se to onda reducira na ta 2-3 busa na sat.. Vozni red svake linije koja prolazi određenom stanicom izvješen je na svakoj stanici, sa shemom linije i prognoziranim dolaskom u minutu: ![]() Prigrad se vozi s 12 osnovnih (i još brdo što dodatnih, što varijacija na temu koje sad i nisu bitne) linija: ![]() Podijeljen je u 3 zone (prema udaljenosti), a linije voze u principu svakih 35 do 60 min i sve kreću s prigradskog terminala u Šijani. Pored toga, u zadnjih godinu dana svakih 2-3 mjeseca uvode se neka pojačanja.. Što se vozila tiče, voze klasični busevi.. Detaljnije sam to opisao ovdje: http://www.skyscrapercity.com/showpo...postcount=2839 (uostalom, već tu se vide ta pojačanja).. Inače, sve jedinice lokalne samouprave na području gdje Pulapromet vozi suvlasnici su poduzeća (osim Fažane, koja se iz Vodnjana izdvojila naknadno), najviše od toga sa nekih 70ak posto Grad Pula, i sukladno tome financiraju poslovanje Pulaprometa.. Što se tiče međugradskog prometa, njega voze uglavnom Brioni (koji voze i jednu tradicionalnu PP-ovu liniju, onu za Svetvinčenat, a koju su preuzeli prije 15ak godina kad je PP bio doslovno u klincu) i Autotrans, a i nešto privatnika.. Eto.. Ako treba još šta, pitaj. ![]() Uglavnom, u Varaždinu bi moralo biti barem ovako, ako ne i bolje..
PULA - projekti 2009./2010. Last edited by Kebra; January 22nd, 2010 at 03:07 AM. |
|
|
|
|
|
#62 |
|
free-lance
Likes (Received): 297
|
![]() Hvala najljepša! ![]() Dužnik sam, u najmanju ruku jednu jaču rundu! ![]() Prvom prilikom ćemo realizirati u Puli! Ono što bi me još interesiralo je kakve su cijene, dakle za gradski, pa za prigradski, po zonama i mjesečne đačke/studentske / radničke, ako znaš... Isto tako broj autobusa i zaposlenih također. Godišnje dotacije sam zapamtio, mislim da je bilo 40 milja kuna iz gradskog proračuna...ako znaš cijeli proračun firme PP , napiši please...odnosno, ako znaš cijelu financ. konstrukciju. ![]() Za to ima da padne još koja runda. ![]() Naime, sve to pitam zato jer ću očito ja , kad nitko drugi neće niti nezna, morati složiti taj plan linija... ![]()
|
|
|
|
|
#63 | ||||||
|
glavoč
|
Quote:
![]() Quote:
Pretplatne karte su 200, 400, 550 i 670 kn "radničke" (opće), zatim učeničke 140, 220, 270 i 300 kn, s time da ovisno o socijalnom statusu dobivaju dodatne popuste. Studentske su za sve studente pulskog Sveučilišta 40 kn za 1. zonu, za ostale zone kao učeničke (tu se vidi da Grad u toj domeni dodatno subvencionira, a općine ne). Ostaju još umirovljeničke - i njih određuje svaka jedinica posebno, ali uglavnom su besplatne, ili simbolične godišnje (tipa 50 do 300 kn, ovisno o visini penzije, osim za one sa stvarno visokim penzijama koji plaćaju punu cifru). Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Tako to obično ide.. Al radi to ovdje, da se malo igramo..
PULA - projekti 2009./2010. Last edited by Kebra; January 22nd, 2010 at 02:12 AM. |
||||||
|
|
|
|
#64 | |
|
BANNED
Likes (Received): 5
|
Quote:
!!!Pokažimo gradonačelniku i građanima kako bi to moglo izgledati da se zna i umije!
|
|
|
|
|
|
#65 |
|
BANNED
|
U to ime predlažem da napravimo prvi korak-osnujemo "GPV-Gradski Prijevoz Varaždin", (zasad) fiktivno gradsko poduzeće koje brine o mobilnosti građana na području Varaždina i okolice!
![]() Evo i na brzinu sklepan logo/identitet/poruka/misija: ![]()
|
|
|
|
|
#66 | |
|
free-lance
|
Quote:
Ja ću to nažvrljati na papiru a Ti budeš digitaliziral prigodno! Sudeći po ovome gore u tome si majstor ![]() Kad budem gotov postavim scan a Ti preradi ![]() Nego, glede shoppinga ima puuuno boljih lokacija od onog na autocesti. Recimo,osim istočne obilaznice, idealna lokacija za "gradski" shopping tipa Avenue Mall je na ovom mjestu ozačenom žutim krugom. Površina parcele je 130x210 što je i više nego dovoljno (zagrebački Avenue je na 80x130). Tu se sad nalaze garaže i servisni centar, sadržaj koji na stambenu Banficu ne spada. Na toj parceli osim shoppinga sa kinima mogao bi doći i hotel, stambeno poslovni tornjevi , ma svašta. Bolje lokacije nema.Prvenstveno zbog blizine i lakoće pristupa sa strane Međimurja... Jedino ona označena crvenim je gotovo podjednako dobra, no nešto je manja.
|
|
|
|
|
|
#67 | ||
|
BANNED
|
Quote:
![]() Quote:
Ovdje bi shopping centar "sjeo" kao Avenue Mall u Novi Zagreb!
|
||
|
|
|
|
#68 | |
|
Registered User
Likes (Received): 49
|
Quote:
. Sve im lijepo objasni kao nama ovdje,nadam se da budu prepoznali kolko su im linije bezveze..Meni se sviđa. Bude ovaj tjedan jedan mali update od mene,makar mi se čini da sve nekako sporo ide u zadnje vrijeme od onoga kaj sam ja videl
|
|
|
|
|
|
#69 | |
|
Registered User
|
Quote:
Nije CU,al ne znam gdje da stavim.. Nisam baš pratil događaje od prije,al mi se barem ta firma uvijek činila čistom.. |
|
|
|
|
|
#70 |
|
free-lance
|
![]() Nemojmo biti naivni... Zar mislite da je u HR moguće dobiti ijedan poslić a kamoli toliko poslova koliko je dobivao Zagorje tehnobeton , pa izrastao u jednu od najjačih građevinskih firmi u zemlji u zadnjih desetak godina, ako neznate samog mister hobotnicu i niste na svaki mogući način (ne samo stranački, deklarativni, već i novčani, vlasnički) umreženi tj. povezani s njim? Naravno da nije. Pravo je pitanje tko stoji iza Bunića koji je očito dobro i pragmatično plivao u svim tim bespućima hrvatske ekonomije i osim svog debelog računa napunio i račune ostalim dioničarima , državnom proračunu a i radnicima nešto sitno... sve dok se netko nije polakomio zajedno s njim pa htio još više i više. Taj "netko" se skriva iza tih skrbničkih računa i tko zna kakvih još sve ortačkih ugovora. Vidjet ćemo. Nemojte misliti da u HR postoji ijedna jača firma koja nije na ovaj ili onaj način umrežena sa politikom i reketom koji se provodio otkad je naše države a naročito zadnjih šest-sedam godina od kad je sanadera... Poslovati na neki drugi način bit će pravi izazov. A sad možemo natrag na topic
|
|
|
|
|
#71 | |
|
Registered User
|
Quote:
Nije li čudno da Zagorje u zadnje vrijeme dobilo gotovo sve poslove u zg-u koji nisu bili vezani za državnu kesu,dakle privatne investicije, a "domaća" Tehnika nije? Pogledaj si malo reference poslova! http://www.gpzagorje.hr/aktualno/pro...ekti-u-tijeku/ Pogledaj si samo projekte u tijeku, kolko ti je poslova vezano za državu , a kolko za privatne partnere i kolka je vrijednost tih državnih poslova, a kolka za privatne investitore!Od svih tvrtki u RH ti Zagorje ima najmanji patronat politike! Zbog recesije su pale državne investicije, a privatni investitori znatno pooštrili kriterije na natječajima, ostale građevinske tvrtke neznaju kaj bi s radnicima i hoće li biti pozitivna nula ili minus, a Zagorje jedino bilježi dobit i to znatnu! Stoga se okani ćorava posla i sranja po osobama koja su nakon pošasti zvane Radimir Čaćić uspjele održati firmu živom i pretvoriti je u ponos našeg kraja na području građevine! NHF! |
|
|
|
|
|
#72 |
|
free-lance
|
![]() Nisam znao da vodiš ozbiljne građevinske projekte, pa da je Tvoje mišljenje relevantnije od mojeg... ![]() Ma nema veze. Ništa nisam napisao protiv Bunića niti protiv Zagorja. Svaka čast. Samo Bunić je član koje partije, pitam ja tebe? Što misliš da to nije odlučivalo prilikom određivanja tko će voditi firmu i raspoređivanja dioničkog kolača? Svaka čast na vođenju firme, no za razliku od njega D. Drk je naprimjer stvorio Vindiju (tamo je od početka). Uostalom sudska će istraga pokazati što se događalo, a ja se samo nadam a je sve okej, i da će Zagorje nastaviti uspješno poslovanje. Tolko o tome. |
|
|
|
|
#73 | |
|
Registered User
|
Quote:
![]() O podjeli dionica u Z.T-u nemaš pojima i nije se dijelilo po političkom ključu, Z.T. spada u tvrtke u kojima je privatizacija napravljena na pošteniji način, naravno uz propali ITC-e u kojem je najpoštenije provedena privatizacija u cijeloj RH. A ako sve tak znaš i dobro povezuješ osobe iz politike i gospodarstva, daj mi reci koje je/bio stranke član Dragutin Drk? Daj mi reci na čemu se izdigla Vindija, da nije na slučajno na prodaju proizvoda HV-u i lizanju guzice pokojnom Tuđmanu? Drk nije stvoril Vindiju kak ni Tuđman nije stvoril RH.Drk nije ništ duže u pravom poslovnom svijetu od Bunića, oboje su u tim firmama od bivše države, doduše Bunić ko mladi inženjer, ovaj ko direktor(mislim). Skidam kapu Drku,kaj nije sve razjebal, i izuzetno drago mi je kaj Vindija skoro pa regionalni lider. Al glorificiranje njega i pljuvanje po Buniću čija firma ne živi na eksplotaciji drugih, za razliku od Vindije koja po pola godine ne plaća prijevoznicima i ovim jadnim kmetima, mi je u najmanju ruku tužno. Čitaj članak "No dok Hanfa podiže prekršajni optužni prijedlog, Sud odbacuje kaznenu prijavu protiv Bunića. " A ti "mali" dioničari su izuzetno diskutabilna ekipa od učinka u firmi pa njih samih kao osoba. Last edited by karelcro; January 31st, 2010 at 11:33 PM. |
|
|
|
|
|
#74 |
|
Registered User
|
POS Hrašćica (čini mi se da je napredak 0 il je minimalan);
![]() ![]() ![]() Soc. stanovi; ![]() I s tom zgradom se završava kompleks; ![]() ![]() Bi napravil i koji korak unatrag,al onda bi se dogodilo ovo ;![]() (uvijek mi je u toj hrašćici nepovoljan položaj sunca)
|
|
|
|
|
#75 |
|
free-lance
|
![]() Pa ide to , kaj hoćeš...nemremo sad očekivati da po ovakvoj hladnoći ide jedan kat tjedno. Zgrada je malo drugačija nego što je uobičajeno do sad (duža "markica"), pa Ti se samo čini ![]() A ove socijalne stanove su još malo pa zgotovili. Lijepo. Samo da uspiju disciplinirati onih nekoliko "čudnih" stanara i bilo bi super! ![]() Thanks za fotke! Dragocjen doprinos. Nego, danas su trebali potpisati ugovor sa svim okolnim općinama glede gradskog prijevoza. Živi bili pa vidjeli! Baš me zanima što će sad reći AP Varaždin, vlasnik "županijskih koncesija"... Vjerujem da će im iz grada poručiti: "prvo vratite državi 200 milijuna kuna duga , onda se možemo razgovarati o poštivanju zakona." Žalosno je to što moramo moliti svakog šerifa za potpis...još malo pa će svaka opštćina uvesti i carinsku službu... ![]() No, šalu na stranu, kolko se da isčitati iz teksta obuhvaćana je cijela teritorija bivše općine Varaždin. To je dobro. ![]() BTW, nadam se da će sad konačno malo i korigirati ove nevjerojante okolo-naokolo linije... ![]() (fotka posuđena od Pfaffa sa željeznice.net) EDIT: E jesam Nostradamus: ![]() Radio Varaždin: Varaždin bus ponovno vozi do Općina Linije Varaždin busa do Beretinca, Cestice, Gornjeg Kneginca, Jalžabeta, Petrijanca, Sračinca, Svetog Ilije, Trnovca Bartolovečkog i Vidovca ponovno se uvode. Danas su svoj potpis na Sporazum stavili načelnici 9 navedenih općina, varaždinski dogradonačelnik Zlatko Horvat i direktor Varaždin busa Frano Krišto. Buseki će uskoro početi voziti, a cijena će biti viša od 5 kuna koliko plaćaju Varaždinci za prijevoz u gradu. Prigovore na potpisani Sporazum već imaju iz konkurentske tvrtke, Autobusnog prometaVaraždin u stečaju. “Očekujemo da će se raspisati javni natječaj jer se radi o subvencioniranju iz proračuna lokalnih samuprava”, rekao nam je rukovoditelj marektinga AP-a Edo Rajh.(FOTO:virtualturist.com) Last edited by Trevor McPhee; February 1st, 2010 at 04:24 PM. |
|
|
|
|
#76 |
|
free-lance
|
Kao što sam i predvidio "AP Varaždin" je reagirao na sklopljeni sporazum sa satelitskim općinama upravo na opisani način, ali...
![]() ...novi moment je "rupa u zakonu" koju su u gradu uspjeli "izmađijati"! Dakle gradski prijevoz je komunalna usluga. Zanimljivo! To je ono što cijelo vrijeme tvrdim!Gradski prijevoz je isto što i vodovod, plinovod, struja...obična "gradska instalacija" i kao takav bi trebao biti pod gradskom firmom a ne pod privatnim koncesionarom. Najbolje riješenje ove zavrzlame bi bilo da se Varaždin - bus pretvori u gradsku firmu i da postepeno preuzme sav linijski promet u gradu a poslije toga i u županiji. "Ap Varaždin" u stečaju bi trebalo postepeno rasformirati na način da dio autobusa (koji još vrijede) zajedno sa djelom radnika pređe u tu novu gradsku firmu , a turističke buseve i međugradske (međužupanijske) linije nek preuzme neka nova privatna firma nastala na pepelu "AP Varaždin". Razlog cijele te zavrzlame između ostalog leži i u tome što AP Varaždin svojedobno nije htio vršiti javni gradski prijevoz, s obrazloženjem da mu se to "ne isplati". E pa ako je tako , što se onda sad bune?! I tada su se mogli dogovoriti za subvencije (još je pok. Biškup bio živ), pa nije bilo volje. Prava je istina da je to troma i nesposobna firma nespremna na promjene i osuvremenjivanje načina i organizacije prijevoza! Već odavno su mogli uvesti "gradske linije" na širem gradskom području (bivša općina Varaždin) i to na način da bi bilo i profitabilno i komforno i učestalo (linije svakih 10-15 min na glavnim pravcima itsl...) Samo, nisu znali i nije im se dalo! E, sad je kasno...
|
|
|
|
|
#77 |
|
Registered User
|
![]() U svakom slučaju dobre vijesti. Jedna od tvrtki(AP očito) će se morati povući,il pa ova solucija, da se spoje u jednu tvrtku jer nema smisla da obje prometuju na tak malom području.Mislim meni osobno svejedno,al njima na kraju neće biti nešto rentabilno pa će ponovo ukinuti linije ili povećati cijene koje će dovesti do još manjeg prometa i ponovnog ukidanja... |
|
|
|
|
#78 |
|
Registered User
|
Pozdrav svima.Pratim vas već duže vrijeme jer sam tu iz okolice Varaždina i ovdje se može naći svakakvih zanimljivosti vezanih uz ovaj grad.
Šta se tiče ovih linija, normalno da je Varažin busu isplatljivije vozit s ovim kombijima nego AP-u s normalnim autobusima jer su za AP Varaždin linije nerentabilne, tj troškovi autobusa(gorivo, amortizacija, vozač) veći su nego eventualna zarada. Jedno vrijeme, AP je imao ugovor s Varaždin busom (kad je sve preuzeo Zovko), no kad je Ap otišao u stečaj, utvrdilo se da je ugovor štetan jer gube novce zbog toga što im Varaždin bus uzima putnike. Mislim da je grad trebao preuzet od Krajana tvrtku umjesto da se dopusti da se proda Zovku jer Zovkov ulazak u Varaždin, a pogotovo u AP nikom nije dobro legao jer iako mu je AP dužan za gorivo, preuzimanjem je Zovko uspio izvući još novca iz AP-a te ih oštetit za 5 autobusa. |
|
|
|
|
#79 |
|
free-lance
|
![]() Pozdrav i dobrodošao! ![]() U pravu si , naravno. Kad bi postojala normalna organizacija prometa kao u svakom normalnom gradskom prijevozu (vidi primjer Pule,Osijeka,pa i Zadra, da ne spominjemo Rijeku i Zagreb...) i kad bi stanovništvo znalo da bus dolazi svakih 15 minuta, tada bi i veliki bus bio isplativ, kamoli mali!! U tome grmu leži zec. Dokaz? Danas sam skoro sletio s ceste izbjegavajući bicikliste i pješake na putu između Jalkovca i Beretinca. Gomila biciklista i to po OVAKVOM nevremenu (maltene snježna oluja). Što mislite zašto se ti siroti ljudi voze s biciklima? Zbog rekreacije? Yeah right! Pa naravno da zato jer nemaju adekvatni gradski prijevoz! Zašto svako jutro kolone automobila iz svih pravaca ulaze u grad ? (probajte se voziti, ako ne vjerujete...) Zato što ne postoji adekvatni gradski prijevoz! Ovaj kombi prijevoz služi samo za penziće i očajnike koji se imaju vremena bakčati sa njihovim nemogućim i stupidnim voznim redom kojeg nitko nezna! To je neozbiljni pokušaj gradskog prijevoza! Naravno da je grad trebao otkupiti firmu "Varaždin-bus" od Krajana. Ako mogu biti gradski bazeni, gradska tržnica, parkovi, varkom, termoplin... itd. gradske firme e onda Bogami može biti i JGP (javni gradski prijevoz). Amen! Sve ostalo je čisti amaterizam i dilentantizam. Čika brada, na potezu si! |
|
|
|
|
#80 |
|
Registered User
|
Istina.Imam ja jednu frendicu s Poljane i ona se baš žalila kako su joj ukinuli neke linije, a i ovako je slaba povezanost.
Još jedan minus Varaždin busa je da je slabo naznačen vozni red te nikad ne znaš kad prometuju, a sad su se počeli širit na međužupanijske linije koje su bile od Croatia Busa. A što se tiče prometnih gužvi, općenito, zagrebačka je najgora, a tome još i doprinosi i pruga. Po mojem, prilikom nedavne "rekonstrukcije" Zagrebačke ulice od križanja s Krležinom prema Varteksu trebalo je još tu nešto proširit jer često na tom križanju dolazi do gužvi zbog toga što dosta ljudi skreće u Krležinu pa mislim da je onaj trak za prestrojavanje prekratak te vozila koja idu ravno ili lijevo ponekad ne mogu proći.. |
|
|
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | Rate This Thread |
|
|