daily menu » rate the banner | guess the city | one on one

Go Back   SkyscraperCity > European Forums > Hrvatski Forum > Croatia > Sjeverna i Središnja Hrvatska

Sjeverna i Središnja Hrvatska Northern and Central Croatia: Varaždin, Čakovec, Karlovac, Kutina, etc.

Closed Thread

Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old February 6th, 2010, 11:10 PM   #81
grofBombelles
BANNED

Likes (Received): 5

Quote:
Originally Posted by tomekk_2008 View Post
A što se tiče prometnih gužvi, općenito, zagrebačka je najgora, a tome još i doprinosi i pruga.
Po mojem, prilikom nedavne "rekonstrukcije" Zagrebačke ulice od križanja s Krležinom prema Varteksu trebalo je još tu nešto proširit jer često na tom križanju dolazi do gužvi zbog toga što dosta ljudi skreće u Krležinu pa mislim da je onaj trak za prestrojavanje prekratak te vozila koja idu ravno ili lijevo ponekad ne mogu proći..
Problem je u kolonama koje se stvaraju prilikom zatvaranja pružnog prijelaza. I to ne jedino ovdje. Kučanska rampa je još gori problem. Zbog frekventnosti prolaska vlakova prijelaz zna biti zatvoren i po 15 minuta, i tako svaki sat (prijelaz je pred samim kolodvorom, a depo je s druge strane, pa preko njega prelaze svi vlakovi koji ulaze/izlaze sa juga+odlazak/dolazak iz depoa+manevarske radnje).

Ipak, istočni dio grada ima neku alternativu, u vidu podvožnjaka na Koprivničkoj, a južni dio NEMA! I na Zagrebačkoj i Biškupečkoj su rampe, a Jalkovečka je zaštićena samo STOP znakom. Zato, pod hitno bi se, po mojem mišljenju, trebao izgraditi nadvožnjak/podvožnjak u produžetku ulice Zrinskih i Frankopana prema jugu, te četverotračnu cestu sve do Gospodarske ulice, gdje bi se napravio kružni tok (mjesta ima koliko hoćeš).
Također razmotriti daljnje produženje do spoja sa Zagrebačkom ili sve do JZ obilaznice (Beretinec), da rastereti seosku cestu VŽ-Jalkovec-Beretinec tranzitnog prometa prema Vž.

Većina koridora je slobodna, Varteksovo zemljište (autosajam) je već prešlo ili bi trebalo prijeći u gradske ruke, jedini problem predstavljaju 3-4 kuće između M. Krleže i pruge. Taj podvožnjak trebao bi biti jedan od PRIORITETA, čak smatram da je potrebniji od podvožnjaka na Kučanskoj (koji je isto potreban),
grofBombelles no está en línea  

Sponsored Links

Old February 10th, 2010, 05:11 PM   #82
bambam72
Registered User

Likes (Received): 0

Quote:
Originally Posted by grofBombelles View Post

Većina koridora je slobodna, Varteksovo zemljište (autosajam) je već prešlo ili bi trebalo prijeći u gradske ruke, jedini problem predstavljaju 3-4 kuće između M. Krleže i pruge. Taj podvožnjak trebao bi biti jedan od PRIORITETA, čak smatram da je potrebniji od podvožnjaka na Kučanskoj (koji je isto potreban),
Autosajam jos nije u rukama grada, ali vjerojatno bude ubrzo , osim ako politicari opet ne zakuhaju nesto, a cinjenica je da je tamo planirana nova cesta koja bi se trebala spajati na rotor kod M.Krleze.Taman pod mojim prozorom.Nadam se da ne bude u sljedecih 5 goidna tako da uspijem prodati stan do onda.
A sto se pruge tice, pa valjda bude onda i podvoznjak.Jednog dana.
bambam72 no está en línea  
Old February 10th, 2010, 11:44 PM   #83
grofBombelles
BANNED

Quote:
Originally Posted by bambam72 View Post
Autosajam jos nije u rukama grada, ali vjerojatno bude ubrzo , osim ako politicari opet ne zakuhaju nesto, a cinjenica je da je tamo planirana nova cesta koja bi se trebala spajati na rotor kod M.Krleze.Taman pod mojim prozorom.Nadam se da ne bude u sljedecih 5 goidna tako da uspijem prodati stan do onda.
A sto se pruge tice, pa valjda bude onda i podvoznjak.Jednog dana.
U zgradama kod M. Krleže si? Onda smo blizu, vrlo blizu

Pozdrav sused
Old February 11th, 2010, 12:01 AM   #84
Trevor McPhee
free-lance

Trevor McPhee's Avatar

Likes (Received): 310

Ej Grofe,
Nisam zaboravil na plan linija , bez brige...
No taman kad hoću poraditi na tome isprovocira me Karel i pije krv na slamčicu... Za nepovjerovati!

Uskoro, uskoro

p.s.
danas načuo sjajne vijesti oko nekih projekata u gradu. Mikacu svaka čast. Ako mu uspije, osobno ću mu dići spomenik u VŽ...sad moram šutjeti ko pi..a, u stilu Stipsona, al hebiga
Trevor McPhee no está en línea  
Old February 11th, 2010, 01:13 AM   #85
grofBombelles
BANNED

Quote:
Originally Posted by Trevor McPhee View Post

Ej Grofe,
Nisam zaboravil na plan linija , bez brige...
No taman kad hoću poraditi na tome isprovocira me Karel i pije krv na slamčicu... Za nepovjerovati!

Uskoro, uskoro

p.s.
danas načuo sjajne vijesti oko nekih projekata u gradu. Mikacu svaka čast. Ako mu uspije, osobno ću mu dići spomenik u VŽ...sad moram šutjeti ko pi..a, u stilu Stipsona, al hebiga
Nema žurbe Trevore, ionako sam i ja sad u stisci, državna matura i sve to... nema za mene mira narednih mjeseci...

Evo, sad ću te i ja malo provocirati, jel možeš bar reči o kakvim se projektima radi, dal su infrastrukturni, stambeni, gospodarski..?

I nadam se da je u njih uključena prerada otpada, jer spremam se naručiti Patriot od američke vojske, za slučaj da bale počinju eksplodirati i padati po gradu
Old February 11th, 2010, 06:36 PM   #86
sale_kg
BANNED

Malo sam vam citao ove diskusije oko gradskog prevoza... Obavezno (re)organizovati!

Quote:

Ovo mi se svidja...

Za 136 000 eura vam isporucim super autobus iznimnog odnosa cena/kvalitet sa pogonom na CNG,sa kompletnom logistikom za odrzavanje... Vi izracunajte koliko vam treba za grad i cao djaci...
sale_kg no está en línea  
Old February 11th, 2010, 07:14 PM   #87
Trevor McPhee
free-lance

Trevor McPhee's Avatar

Quote:
Originally Posted by sale_kg View Post
Malo sam vam citao ove diskusije oko gradskog prevoza... Obavezno (re)organizovati!

Ovo mi se svidja...

Za 136 000 eura vam isporucim super autobus iznimnog odnosa cena/kvalitet sa pogonom na CNG,sa kompletnom logistikom za odrzavanje... Vi izracunajte koliko vam treba za grad i cao djaci...
Pa postaj neke fotke ovdje , slobodno! Zanima me koji su konkretno modeli i s kakvim osnovnim karakteritikama...
Još ako imate kakav minibus, al da je gradski, naravno , ne ove kombi varijante , onda je to vrlo interesantno!

Quote:
Originally Posted by grofBombelles View Post
Evo, sad ću te i ja malo provocirati, jel možeš bar reči o kakvim se projektima radi, dal su infrastrukturni, stambeni, gospodarski..?
Mislim konkretno na jedan vrlo, vrlo važni projekt vezan uz turizam, no to je sve što ću reći
Old February 11th, 2010, 07:22 PM   #88
Brko
Yosemite Sam

Brko's Avatar

ha-ha-ho-te-l

Jel Čehok šta poduzima u pogledu obećanog osnivanja sveučilišta ?
Brko no está en línea  
Old February 11th, 2010, 07:42 PM   #89
sale_kg
BANNED

Quote:
Pa postaj neke fotke ovdje , slobodno! Zanima me koji su konkretno modeli i s kakvim osnovnim karakteritikama...
Još ako imate kakav minibus, al da je gradski, naravno , ne ove kombi varijante , onda je to vrlo interesantno!
Naravno kako da ne...

Radi se o modelima novosnovane BIK (Bus Industrija Kragujevac),koju je osnovao vlasnik transportne tvrtke koja pored drzavne obavlja gradski prevoz u gradu. Prvo su bili zastupnici MAZ-a za juznu i jugo-istocnu Evropu,a zatim su krenuli da sklapaju MAZ autobuse a od pretprosle godine i sopstveni razvoj... U suradnji sa lokalnim strojarskim fakultetom su razvili CNG pogon koji je sada i MAZ otkupio za svoje modele...

BIK 203 CNG (~ 135 000 eura ) Poznat po tome sto je od KG-a do ZG-a na zagrebacki velesajam vozio za ukupno 30 eura...

Stariji model 103 CNG koji se ne proizvodi vise,bar mislim...
http://img132.imageshack.us/img132/7679/alim0452.jpg

A evo ono mozda sto vama treba-minibus... Pod MAZ licencom iz Kragujevca... Maz 204 (mislim)...

I moj najlepsi proizvod iz KG-a,steta sto ga mi nemam na ulicama MAZ 107...
http://img24.imageshack.us/img24/2324/alim0447.jpg
sale_kg no está en línea  
Old February 11th, 2010, 07:45 PM   #90
sale_kg
BANNED

Isprika rec je o modelu MAZ 206 ovaj maleni... INteresantno je da za BIK verziju njega vlasnik saradjuje sa institutom iz Zagreba... Cisto da se vidi razliku izmedju velikog 107 i malog 206...

Sve su moje slike od letos iz fabrike...
sale_kg no está en línea  
Old February 11th, 2010, 07:55 PM   #91
Trevor McPhee
free-lance

Trevor McPhee's Avatar

Ovaj novi izgleda zbilja odlično! Minibusevi još i bolje!
Nama bi za početak 10 malih i 5 velikih bilo sasvim dovoljno...

Cijena nije prevelika obzirom na konkurenciju (mislim da od "razvikanih" nema ispod 200 000 ojera)
Čiji su motori?
Imaš kakav link tvornice?
Old February 11th, 2010, 08:06 PM   #92
sale_kg
BANNED

Quote:

Ovaj novi izgleda zbilja odlično! Minibusevi još i bolje!
Nama bi za početak 10 malih i 5 velikih bilo sasvim dovoljno...

Cijena nije prevelika obzirom na konkurenciju (mislim da od "razvikanih" nema ispod 200 000 ojera)
Čiji su motori?
Imaš kakav link tvornice?
Svakako... Tvornica je u okviru sajta Vulovica/Maz Srbija...

BIK 203 CNG sa sajta... I njegove karakteristike...
Motor je Mercedes...

A pazi sasvim sam siguran da bi bio zainteresiran vlasnik i za proizvodnju u Hrvatskoj posto to prica vec X godina...

15 autobusa je nekako optimalno za pocetak za grad ~80k...
sale_kg no está en línea  
Old February 11th, 2010, 10:27 PM   #93
grofBombelles
BANNED

Eeee, to su autobusi u kojima bih se vozio, ovi kombiji koji sad obavljaju gradski prijevoz su koma... potpuno neprikladni za takvu dužnost.

Sad bi trebalo gradu "nacrtati" kako se obavlja javni prijevoz, podastrijeti im primjere iz drugih gradova, da uvide kako je javni prijevoz servis građana, koji mora biti u gradskom vlasništvu. I mora biti ozbiljno organiziran, ukoliko se želi privući putnike. Dakle, dobri autobusi, smisleno položene linije, učestali red vožnje koji se poštuje
Old February 11th, 2010, 10:45 PM   #94
Trevor McPhee
free-lance

Trevor McPhee's Avatar

Evo slijedeći tjedan, obećajem!

Quote:
Originally Posted by sale_kg View Post
Svakako... Tvornica je u okviru sajta Vulovica/Maz Srbija...

BIK 203 CNG sa sajta... I njegove karakteristike...
Motor je Mercedes...

A pazi sasvim sam siguran da bi bio zainteresiran vlasnik i za proizvodnju u Hrvatskoj posto to prica vec X godina...

15 autobusa je nekako optimalno za pocetak za grad ~80k...
Thanks, Sale.
Sve znaš...čak i broj stanovnika u zoni obuhvata
Vrlo korisne informacije!
Old February 11th, 2010, 11:37 PM   #95
tomekk_2008
Registered User

tomekk_2008's Avatar

Varaždin nema infratrukturu za CNG
U Zagrebu je prošle godine kupljeno na lizing 214 autobusa za Zet.
Od toga ih je oko 70-tak Irisbus Citelis CNG zglobni i solo, no oni ne mogu iskoristit sve te autobuse jer postoji punionica na kojoj mogu istovremeno punit samo 2 autobusa, a mislim da je vrijeme punjenja pola sata(možda čak i više).Još jedna stvar je da ta punionica nije u sklopu ZET-a u APD nego u Radničkoj pa svaki dan ima vozač koji vozi te autobuse na tankanje.
ako vas zanima više o tome posjetite autobusi.org
Btw, Varaždin Bus nema samo više one kombije negoje kupljen i MB Cito.Jel neko vidio možda jel više komada??
tomekk_2008 no está en línea  
Old February 11th, 2010, 11:54 PM   #96
sale_kg
BANNED

Quote:
Nije imao ni Kragujevac pa je proizvodjac i korisnik ovih autobusa sa slika instalirao... Ne moze se meriti potreba jednog skoro milionskog grada i njegovog gradskog prevoza sa potrebama Varazdina koji je 10x manji. Ta jedna punionica (koja bi trebala biti u okviru garaza prevoznika) kakva treba VZ-u uz takve autobuse je minorna investicija u odnosu na to koliko se vraca novca upotrebom CNG buseva u odnosu na klasicnne.

A i da ne uzmu ove na CNG,nije tragedija... Potpuno mi je nelogicno da toliki grad koristi ove minibuse ovakve...
sale_kg no está en línea  
Old February 12th, 2010, 12:02 AM   #97
Trevor McPhee
free-lance

Trevor McPhee's Avatar

U pravu si, naravno.
Razlog te nelogičnosti je taj što je u gradu stacionirana doskora najjača autobusna firma u HR, "AP Varaždin", koja obavlja prigradski i županijski promet, doduše na zastarjeli način (bez isticanja broja linija, već samo sa imenima destinacija) sa strahovito velikim brojem linija i autobusa (cca 170) pa su oni pokrivali i gradski prijevoz iako on to formalno nije , na takav način.

Quote:
U Zagrebu je prošle godine kupljeno na lizing 214 autobusa za Zet.
Od toga ih je oko 70-tak Irisbus Citelis CNG zglobni i solo, no oni ne mogu iskoristit sve te autobuse jer postoji punionica na kojoj mogu istovremeno punit samo 2 autobusa, a mislim da je vrijeme punjenja pola sata(možda čak i više).Još jedna stvar je da ta punionica nije u sklopu ZET-a u APD nego u Radničkoj pa svaki dan ima vozač koji vozi te autobuse na tankanje.
ako vas zanima više o tome posjetite autobusi.org
Btw, Varaždin Bus nema samo više one kombije negoje kupljen i MB Cito.Jel neko vidio možda jel više komada??
Ja vidjeh samo taj jedan i to mislim stalno jedan te isti, do prije par dana...sad ga opet nema. Sve mi se čini da je to onaj isti od prije godinu dana, koji je svojedobno misteriozno nestao. I da, imao je probne VŽ tablice.
Old February 12th, 2010, 12:08 AM   #98
tech_1
Registered User

tech_1's Avatar

Likes (Received): 49

I meni se sviđaju ovi buseki,malo ih pofarbamo u vž stilu(neka svijetlo šarena ) i da viš...,a ovi veći djeluju baš ono pravo gradski

Quote:
kupljen i MB Cito.Jel neko vidio možda jel više komada??
Zbilja?? Ja nisam videl nijednog do sad...
tech_1 no está en línea  
Old February 12th, 2010, 12:11 AM   #99
tomekk_2008
Registered User

tomekk_2008's Avatar

Quote:

U pravu si, naravno.
Razlog te nelogičnosti je taj što je u gradu stacionirana doskora najjača autobusna firma u HR, "AP Varaždin", koja obavlja prigradski i županijski promet, doduše na zastarjeli način (bez isticanja broja linija, već samo sa imenima destinacija) sa strahovito velikim brojem linija i autobusa (cca 170) pa su oni pokrivali i gradski prijevoz iako on to formalno nije , na takav način.

Ja vidjeh samo taj jedan i to mislim stalno jedan te isti, do prije par dana...sad ga opet nema. Sve mi se čini da je to onaj isti od prije godinu dana, koji je svojedobno misteriozno nestao. I da, imao je probne VŽ tablice.
Tog jednog sam i ja vidio, al nikak da ulovim sad dal ima tablice...
Osobno mislim da je Varaždin premali za neki ozbiljniji gradski promet tako da su dosta minibusevi, al oni kombiji ipak nisu najbolje rješenje, no najjeftiniji su.
Što se tiče AP-a, oni trenutno imaju 136 autobusa, trebalo je sad doći 10-ak novih no županija ne podmiruje svoje obveze za prijevoz školaraca...
Za njihove linije po mojem niti ne trebaju brojevi jer nije to gradski prijevoz već prigradski(regionalni) te međužupanijski, a imaju i međunarodni te kod njih putnici većinom znaju raspored prometovanja linija dok je kod Varaždin busa uvijek bilo problema.
tomekk_2008 no está en línea  
Old February 12th, 2010, 12:26 AM   #100
Trevor McPhee
free-lance

Trevor McPhee's Avatar

Quote:
Tog jednog sam i ja vidio, al nikak da ulovim sad dal ima tablice...
Osobno mislim da je Varaždin premali za neki ozbiljniji gradski promet tako da su dosta minibusevi, al oni kombiji ipak nisu najbolje rješenje, no najjeftiniji su.
Što se tiče AP-a, oni trenutno imaju 136 autobusa, trebalo je sad doći 10-ak novih no županija ne podmiruje svoje obveze za prijevoz školaraca...
Za njihove linije po mojem niti ne trebaju brojevi jer nije to gradski prijevoz već prigradski(regionalni) te međužupanijski, a imaju i međunarodni te kod njih putnici većinom znaju raspored prometovanja linija dok je kod Varaždin busa uvijek bilo problema.
Ja pak mislim da je Varaždin i više nego dovoljno velik za normalan suvremeni gradski prijevoz. Dokaz?
Pula - 85 000 ljudi na cca 350 km2
Varaždin - 85 000 ljudi na cca 250 km2

Prigradski prijevoz se isto označava brojevima u svijetu (i HR)

Problem je što AP Varaždin sa turističkim busom jedan dan vozi lokalnu liniju, drugi dan turizam, treći dan liniju za ZG, četvrti dan višednevnu ekskurziju u inozemstvo a nakon nekoliko dana školsku djecu. Tako nemožemo raditi. Pa nije taj autobus multipraktik!
To bi bilo kao da s traktorom oreš, ideš na posao, voziš trke, ideš na more i na plac po špeceraj. To nejde. Svaki autobus ima svoju funkciju zato i postoje više vrsta autobusa!!!

Ima još jedna, samo Hrvatska, nevjerojatna nebuloza a ta se zove - pojasevi za školsku djecu, zatim one plehnate table na karoseriji vozila. I sad su u APu prišarafili te bedaste table na sve , pa i najnovije autobuse visokoturističke klase. Koje li bedastoće!!
Tog koji je pisao taj zakon treba psihijatru na promatranje.
O homologaciji da ne pričamo. Teatar apsurda. No to je druga tema...

Uglavnom , dok se svagdje u svijetu đaci voze u posebnim "school bus" autobusima , prilagođenim za tu namjenu (prigodne starosti, drvenog interijera koji je nemoguće uništiti), samo mi vozimo jednim te istim vozilima baš sve. I onda se čudimo devastaciji

Closed Thread

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules