|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|||||||
| Sjeverna i Središnja Hrvatska Northern and Central Croatia: Varaždin, Čakovec, Karlovac, Kutina, etc. |
![]() |
|
|
Thread Tools | Rate Thread | Display Modes |
|
|
#101 | |
|
Registered User
Likes (Received): 0
|
Quote:
Pravilnik za školski prijevoz djece je bezveze, a i nikako da se odluče pa su non stop izmjene.U Ap-u su u 20 god stari bus morali zbog toga ugrađivat pojaseve kojima se naravno nitko ne veže. AP Varaždin je trenutno u takvoj situaciji da si ne može priuštiti toliko autobusa da bi imai posebne samo za lokalni, a posebne za međužupanijski. Srećom, prošle godine je kupljeno 9 autobusa. Označavanje linija je kod nas u praksi u državnim firmama koje obavljaju gradski i prigradski prijevoz-primjer:Libartas, Autotrolej, Promet Split, Pulapromet, Zet i sl. Kod ostalih prijevoznika koji imaju razne linije toga nema(ili možda negdje samo mali dio, al sumnjam)-Čazmatrans, Autotrans, Brioni, Presečki i sl. |
|
|
|
|
|
#102 | |
|
free-lance
Likes (Received): 313
|
![]() E pa naučit ćemo! Ništa lakše! Pravilno isplaniraš linije , napraviš ugibališta (stanice) na ključnim mjestima u gradu (primjerice raskrižje Supilove /Krležine, zatim kod Policijske uprave itd.itd), marketinški bombardiraš tržište, voziš bus svakih 15 minuta i nema šanse da ne uspije. Samo linije moraju biti normalne dvosmjerne, a ne kružne okolo-naokolo! Nego na idućem kolegiju gradonačelnika nekoliko važnih vijesti: Quote:
|
|
|
|
|
|
#103 | |
|
BANNED
Likes (Received): 3
|
Quote:
Dakle,ne moze se voziti sa bilo kojim autobusima,i ovim smesnim mini-busevima. Niskopodnim,ili onim sa srednjim pragom specijalno napravljenim za gradski prevoz. Lepo Prometni (ili kako vec vi zovete to) fakultet odradi studiju gradskog prevoza,predlozi linije i frekvenciju a onda se ide u realizaciju. Finansije se mogu naci. U krajnjem slucaju,zalim sto smaram,ali opet cu dati primer KG-a,grad je izracunao da sa svojim sredstvima ne moze pokriti potrebe drzavnog prevoznika Autosaobracaja,i dao je novac za nove autobuse LIAZ koje su oni kupili,a zatim raspisao tender za privatnika i tad je dobio ovaj Vulovic. Znaci,sad ima dosta linija 24 gradske+ 20-ak prigradskih,a frekvencija je vrh. Dobro,vec i je grad,ali imam tonu primera iz manjih,jer gradski prijevoz je isplativ na duge staze. |
|
|
|
|
|
#104 |
|
BANNED
Likes (Received): 5
|
Trevore, dat ću Ti Sneak Peek "projekta" na kojem trenutačno marljivo radim
![]()
|
|
|
|
|
#105 | |
|
free-lance
|
![]() Odlično Grofe! ![]() Izgleda predobro, ali zaista PREVIŠE dobro. Ne zaslužuje sadašnji "varaždin bus" takvo nešto, naročito ne besplatno ![]() Sad na ovo treba ubaciti međustanice. Navečer kad ću imati vremena ću Ti nacrtati na planu grada kojim ulicama se busevi trebaju kretati i gdje sve moramo imati stanice (postojeća mreža stajališta je nedostatna i krivo koncipirana). Quote:
![]() Osobno se nikako ne slažem da "privatniku" treba davati koncesiju. To mora raditi isključivo javno poduzeće, gradska firma (kod nas ne postoje "državni prijevoznici", već je titula vlasnika "gradski", dakle u vlasništvu grada). |
|
|
|
|
|
#106 |
|
BANNED
|
Ovo nije karta za buseve
(iako i nju planiram napraviti u sličnom stilu-temeljenom na majci svih modernih karata javnog prijevoza-onoj od London Undergrounda)Za one koji žele znati malo više: http://en.wikipedia.org/wiki/Tube_map Super, kad si gotov pošalji mi pa bum sklepal nekaj. A za ovo "besplatno" ne brini, nemam ništa toga da se moja dijela besplatno koriste u nekomercijalne svrhe, al ak itko pokuša iskoristiti moja djela da zaradi na njima bez da me pita, poduzet ću sve što mogu da plati ili snosi posljedice kršenja autorskog djela. Last edited by grofBombelles; February 15th, 2010 at 07:05 PM. |
|
|
|
|
#107 | |||
|
BANNED
Likes (Received): 3
|
Quote:
Eh,kad je dotle doslo... Nego kazite vi meni jesu li vam nekakve stanice sredjene? ![]() Quote:
A kod nas je to bar da privatnik ima relativno bolje buseve...Quote:
|
|||
|
|
|
|
#108 |
|
BANNED
|
Evo prve verzije karte željezničkih linija na Varaždinsko-Međimurskom području kakvima ih zamišljam u budućnosti.
Sve pruge već su izgrađene. Dodao sam nekoliko stajališta, te također predvidio mogućnost izgradnje pruge N. Marof-Toplice-Ludbreg kako bi se i taj kraj izvukao iz (željezničke) izolacije. Vozio sam se tjedan dana na relaciji Varaždin-Toplice autobusom po onim serpentinama, i vjerujte, nije ugodno. ![]() Ali sad slijedi zabavni dio! Pozivam sve vas zainteresirane, a naročito Varaždince, da mi sugestijama pomognete kako poboljšati kartu. Pogotovo u području organizacije linija, dodavanja/oduzimanja stajališta te dodatnih informacija na karti (poveznice na autobusne kolodvore, stajališta, IC vlakove, avione, brodove i space-shuttlove ) Također predložite i moguća produženja sustava u vidu izgradnje novih pruga.Moja koncepcija: -osniva se zasebno poduzeće/udruženje u vlasništvu Vž županije, Međimurske županije, te svih gradova i općina kojim pruge prolaze, dobiva se od države koncesija za obavljanje prigradskog putničkog prijevoza (liberalizacija željeznice) te se na Varaždinsko-Međimurskom području ustroji jedinstvena metro-cjelina gradsko-prigradskog autobusno-željezničkog prijevoza. Linije Kao što se vidi na karti 5 linija omogućuju brzo i jednostavno putovanje između bilo koja dva mjesta. Naravno, budući da je Hrvatska ovdje već u EU, granice su pale, pa vlakovi nesmetano voze i preko granice, te tako omogućuju prekodržavne migracije radnika te poveznicu na transportne sustave susjednih zemalja. Linije bi bile učestalosti u špicama svakih 20-30 minuta, a izvan špica 40-60 minuta. Vozni park sastojao bi u početku od Macosa i Šveđana, a kasnije treba nabaviti nove niskopodne vlakove. Ako mene pitate, ja bi uzeo Talent. Sustav naplate Prodaja karata je automatzirana, karte se kupuju na sofisticiranom automatu u svakoj stanici. Zamislio sam nekoliko tarifnih sustava, kako bi se postigao optimum cijene za sve putnike. Prvi cjenovni sustav je zonski, gdje karta poskupljuje što je zona dalje od centra (Čakovca i Varaždina). Presjedanja su dozvoljena, pa će vas tako isto koštati vožnja od Novog Marofa do Varaždina ili do M. Središća. Time se potiče ljude da koriste željeznicu i za dulje relacije. Drugi sustav je "karta za 5 stanica" i "karta za 8 stanica", koja pojeftinjuje putovanje između manjih stajališta. Zapravo nisam siguran koliko je ovaj model dobar/loš, ali ja nisam ekonomist, pa bih taj dio prepustio stručnjacima ![]() Keks za kraj Kada karta bude gotova, podjelit ću je sa svim forumašima, i to u obliku PDF-fajla, vektorski format, tako da možete zumirati 100000000000x a crte će i dalje biti oštre ko britva ![]() Isto vrijedi i za autobusnu kartu, tak da, ljudi, pričajte pitajte, dajte sugestije. ![]() Post Scriptum Moram dodati da sam uživao crtajući ovu kartu. Ali ne želim da ona bude isključivo moj projekt, nego da se i vi uključite. Ekipa ovdje na forumu je fenomenalna, iako sam u početku bio donekle rezerviran, sad vidim da je to bilo bezrazložno. I koliko god imamo drugačija stajališta i razmišljanja, mislim da sve nas ujedinjava jedan te isti cilj, da naš grad bude bolji i ljepši, da život u njemu bude što ugodniji. I da nam drugi gradovi budu zavidni-PSSST! Zato mi nije problem odvojiti dio svog vremena za stvari koje mogu pomoći mojim sugrađanima, a i na kraju krajeva, mene iznimno vesele
Last edited by grofBombelles; February 15th, 2010 at 09:08 PM. |
|
|
|
|
#109 |
|
BANNED
|
Ajme, već uočio grešku na karti
![]() Stajalište Novi Marof mora biti presjedno, jer posjeduje vezu na IC vlakove. |
|
|
|
|
#110 |
|
free-lance
|
![]() Mislim, kaj da Ti velim. Oduševljen sam! ![]() ![]() ![]() ![]() Nemaš pojma kak je lijepo naletjeti na istimišljenika. Osjećam se kao da hodam godinama po pustinji, nigdje nikog i onda odjednom ugledam čovjeka! Imaš sjajne ideje, vidim da si prilično dobro prokužio i željeznicu, so far... Šteta da se ne stignem ovih dana previše udubiti u materiju, no ima vremena. Karta Ti je prekrasna! Gotovo bez greškice, od šuba. Ne vidim nikakvu falingu. Jedino stanica Vidovec , između Tužnog i Jalkovca Ti fali...to ovak na brzinu. Stanice Nedelišće i Pušćine...hm, možda zaista jednog dana. Kuršanec, Brezje, Kućan i Jalkovec su već u urbanističkim planovima, Jalkovec i Kućan već je odavno trebalo napraviti! |
|
|
|
|
#111 |
|
Registered User
Likes (Received): 54
|
Hvala na trudu i ovoj karti grofe,nadam se da bute neke uspjeli skemijati i da bu to zbilja došlo do nadležnih
..Nego par slikica od danas. Neka zgradica u I. Meštrovića(možda je već i bila na forumu,al ne znam o čem se radi); ![]() Zgrada Optujskoj; ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#112 |
|
Registered User
|
I još neki objekt koji mi baš ne djeluje ko obiteljska kuća(a možda i je),sviđa mi se arhitektura(u ul. Antuna Štera);
|
|
|
|
|
#113 | |
|
BANNED
|
Quote:
. A željeznica je zapravo moja ljubav od mladih dana-zavolio sam je valjda i prije nego što sam progovorio . Nedelišće bi lijepo sjelo, Pušćine su problematične jer je naselje previše udaljeno od pruge. Vidovec-isti problem. Brezje, Kučan, Jalkovec i Kuršanec nažalost svoj puni smisao mogu dobiti tek uspostavom taktnog prijevoza, onda bi se čak onima iz Brezja, Kučana, Kuršanca isplatilo skoknuti vlakom do centra. I tu dolazimo do najvećeg hrvatskog problema-sve se radi stihijski, a nema nekog dugoročnog plana koji bi zacrto što se želi postići, te u skladu s tim odredio sve potrebne projekte, koji bi se onda kroz duže razdoblje po prioritetu realizirali. Izgradnja stajališta, duplanje/elektrifikacija pruga, teretni kolodvor, nabavka novih vlakova, sve to nema smisla ako nije usklađeno. Makar, kad se sjetim da se u Vž kolodvoru skretnice prebacuju na jednak način kao i u 19. st dođe mi da zaplačem Da ne odem odviše široko, jer o takvim temama mogu razglabati satima ![]() P.S. Trevor, čestitke na 2500 postova. Želim ti bar još toliko, i mnogo mnogo više ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Last edited by grofBombelles; February 16th, 2010 at 01:40 AM. |
|
|
|
|
|
#114 | |
|
BANNED
|
Quote:
![]() Ova uglovnica je zanimljiva, nisu išli rušit kuću pa gradit iz temelja, nego su temeljito preuredili stariju kuću ![]()
|
|
|
|
|
|
#115 | |
|
Registered User
|
Quote:
Pridružujem se čestitkama trevoru na 2,5k postova,uvjerljivo vodeći vž forumaš
Last edited by tech_1; February 16th, 2010 at 02:23 AM. |
|
|
|
|
|
#116 |
|
Registered User
Likes (Received): 0
|
ja ne znam ništa i ne mogu naći ništa osim Čehokovog polaganja temeljnog kamena za POS Hrašćica... jel zna netko nešto reći o tome..? kad se završava izgradnja, koliko se sstanova radi, išta..?
|
|
|
|
|
#117 | |
|
Registered User
|
Quote:
Ovo je naše zadnje znano stanje (1.veljače.) ;![]() p.s. i dobro nam došel na forum
|
|
|
|
|
|
#118 |
|
Registered User
|
Pogled sa zagrebačke od jučer(u ul. Stjepana Vukovića sudeći po wikimapii):
![]() -opće se više ne sjećam o kojoj zgradi se tu radi,a ne da mi se tražiti ,trevor?Nadzire se nedovršeni CC ![]() Ne znam dal je već bila tema,al da se mene pita,ovaj red kuća(neke već pomalo oronule) porušiti ili samo dići etaže u ravnini ovog stanoingovog kompleksa od euroherca(4,5 katova),il ovdje bar na 2,3 jer ne radi se još o strogom centru,a takve kuće na ovakvoj lokaciji više priliče nekom selu nek gradu. |
|
|
|
|
#119 |
|
free-lance
|
![]() Upravo tako! To je čak i omogućeno urbanističkim planom. Vrlo dobar primjer iz (relativno) nedavne prošlosti što sa Zagrebačkom ulicom u tom djelu treba napraviti jest primjer ulice Braće Radić. Tvoje fotke od neki dan: Na mjestu ovog niza spojenih stambenjaka dovršenog početkom devedesetih nekada jest bio upravo takav niz malih građanskih kućica ![]() Jedino što je ostalo od njega je onih dvije tri kuće koje su bile vrijedne za očuvati na uglu Radićeve i Vrazove: ![]() Dakle ukratko, sa Zagrebačkom treba napraviti isto što i sa Radićevom...s tim što treba ostaviti Garestin i onih nekoliko kuća na toj strani. Ostalo na suprotnoj - RRRUŠI i gradi novo! Tim prije što su tamo dvorišta dubine 70 metara ili više, pa ima mjesta za cijelo naselje![]() ![]() p.s. ova nadogradnja u Vukovićevoj je sramota za Varaždin. Uopće neću davati linkove. Neki manji investitor nadograđuje nevjerojatno gadnu mansardu. ![]()
|
|
|
|
|
#120 |
|
Kutinainen
Likes (Received): 7
|
Ja sam isto alergičan na te prizemnice u gradovima,da imaju samo jednu etažu više već bi bilo podnošljivo.
Ovo drugo kaj je Trevor stavio kao zamjenu za to mi je skroz u redu.
KUTINA TO SMO MI,DJECA SMO NJENA DOBRO SLUŠAJTE NAS SVI :) Nigdar ni tak bilo da ni nekak bilo, pak ni vezda nebu da nam nekak nebu. Kajti: kak bi bilo da ne bi nekak bilo, kaj je bilo, a je ne, kaj neje nikak bilo Rekel sam ti nek te vrag odnese, ali vrag te zeti nije smel :) |
|
|
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | Rate This Thread |
|
|