daily menu » rate the banner | guess the city | one on one

Go Back   SkyscraperCity > European Forums > Hrvatski Forum > Croatia > Slavonija i Baranja

Slavonija i Baranja Slavonia and Baranja: Osijek, Slavonski Brod, Vinkovci, Vukovar, etc.

Closed Thread

Thread Tools Rating: Thread Rating: 1 votes, 5.00 average. Display Modes
Old January 16th, 2010, 02:01 PM   #121
Semper Fidelis
Osječko Est 1697

Semper Fidelis's Avatar

UNATOČ KRIZI UREĐENJE ZAPUŠTENE AUTOTRŽNICE

U proljeće novi izgled i parkiralište Autotržnice

Autotržnica u Ulici sv. Leopolda B. Mandića dobit će ovoga proljeća uredniji izgled na parkirališnom dijelu i sajamskom prostoru rabljenih automobila! U kriznom vremenu, koje se od lani nastavlja znatnim padom prodaje rabljenih vozila, poslovodstvo Tržnice, na čelu sa Željkom Krivićem, ne odustaje od neizbježnog ulaganja na lokaciji bivšeg bajera, gdje Sajam automobila posluje još od 1970. godine.

“Na tržni sajamski prostor smješta se oko 500 vozila za prodaju i ima 800-tinjak parkirnih mjesta za posjetitelje, što nije dovoljno, a istovremeno nered stvaraju uokolo parkirana vozila ugrožavajući prometnu sigurnost uz najfrekventniju prometnicu. Prostor s 500 parkirališnih mjesta, prije pet godina nasipanih recikliranim betonom od tramvajske pruge i građevinskim otpadom, moramo sanirati jer, čim padne kiša, parking postaje kaljuža, s tri dublje bare koje zauzimaju deset posto površine ili oko 400 četvornih metara. Uređenje prodajne lokacije tucanikom i recikliranim građevinskim otpadom, vrijedno oko 150.000 kuna, počet će čim se zemljište isuši, jer najprije grederom treba ostrugati blatne naslage, poravnati površinu na koju će biti nanesen tucanik krupnije granulacije kako bi se kišnica mogla ulijevati u drenažni kanal. Do 500.000 kuna trebat će uložiti za uređenje novog parkirališta s 500 mjesta na površini do 10.000 četvornih metara”, pojašnjava Željko Krivić, dodajući da će Autotržnica ostati bez dijela južnog parkinga zbog zemljanih priprema za gradnju ULO hladnjače. N.Špoljarić

Natkrivanje nagodinu
"Bit će teško jer sljedećih pet godina treba otplaćivati 4,5 milijuna kuna kredita te bismo u natkrivanje sjevernog tržničnog dijela krenuli 2011., ako ga Grad odobri. U tom su dijelu obrtnici i prodavači starih stvari, a projekt je u ladici sedam-osam godina", otkriva Krivić.
Semper Fidelis no está en línea  

Sponsored Links

Old January 16th, 2010, 02:04 PM   #122
Semper Fidelis
Osječko Est 1697

Semper Fidelis's Avatar

GOSPODARENJE KOPIKOM PREUZIMAJU ŠPORTSKI OBJEKTI

Kopika i ove godine ispala s liste gradskih prioriteta!

Iako još nije službeno potvrđeno, gotovo je sigurno da će gospodarenje Kopikom preuzeti Športski objekti nakon što je ovo kupalište prošle godine bilo u nadležnosti Unikoma.
No, prebacivanje brige o Kopiki s jedne gradske tvrtke na drugu, najvjerojatnije, neće donijeti nikakve novosti za građane. Iako je stanje kompleksa bazena, okoliša i prateće infrastrukture daleko od zadovoljavajućeg, značajnijih ulaganja, o kojima se posljednjih godina više puta pričalo, neće biti. Tako će i za iduću kupališnu sezonu Kopika biti samo "ušminkana", a situacija dovedena u stanje da izdrži sezonu. Konkretnih planova i ideja za modernizaciju Kopike ima, ali njihova realizacija ovisi o stanju gradske blagajne u koju se poseže samo za prioritete u koje se Kopika ne ubraja.
- Ocjenu stanja i konkretne probleme imat ćemo na proljeće do kada će Kopika i službeno biti predana Športskim objektima. Naši će djelatnici objekt detaljno pregledati te napraviti plan i troškovnik neophodnih ulaganja. Ono što je gotovo sigurno, značajnijih ulaganja i zahvata neće biti, odradit će se samo neodgodivi zahvati i Kopika će sezonu dočekati u stanju u kakvom je bila i prošle godine, najavljuje Vlado Zečević, direktor Športskih objekata.

ULAZAK BESPLATAN?
Ono što građane, zasigurno, najviše zanima jest hoće li se ulazak na kupalište naplaćivati, a iz Športskih objekata saznajemo kako će se zauzimati za to da ulazak, kao i prijašnjih godina, bude besplatan. “Konačnu odluku o tome hoće li se ulazak naplaćivati donijet će Grad, ali ja osobno nisam za naplatu, a vjerujem da će takva biti i odluka Grada”, kaže Zečević.

Oko Copacabane svake godine isti problemi i onda opet sve isto
Old January 16th, 2010, 02:19 PM   #123
agent_01
Registered User

agent_01's Avatar

Likes (Received): 0

Ali mi nije jasno zašto ne mogu posaditi bar 10-tak drveca da pravi hladovinu???Za to im ne trebaju neka velika sredstva
agent_01 no está en línea  
Old January 16th, 2010, 02:24 PM   #124
Semper Fidelis
Osječko Est 1697

Semper Fidelis's Avatar

Copacabanu bi se dalo srediti tako da bude "druga" promenada. Da se naprave kafici uu Dravu, osmisli se malo nekih sadržaja, stave se reflektori kraj bazena tako da moze biti i nocno kupanje

Jbg po ljeti na kopici dnevno bude tisuce i tisuce ljudi! Neznam dal u Hrvatskoj uopce postoji plaza s tolikom posjecenoscu?

Jbg treba malo uloziti. Stae ono prosle godine napravljeno? Tuševi novi, neka rasvjeta.
Old January 16th, 2010, 02:43 PM   #125
Semper Fidelis
Osječko Est 1697

Semper Fidelis's Avatar

Quote:
Originally Posted by Escalade View Post
Hmmm.... ja sam mislio da je "S cesta" ona cesta koja će ići kroz buduće naselje Retfala Jug??
http://www.osijek.hr/index.php/cro/U...nice-i-S-ceste

Tu ima sve. Jbg meni nece otvoriti. Aj tko moze otvoriti da stavi fotku te ceste.
Old January 16th, 2010, 07:47 PM   #126
alek_os
Registered User

alek_os's Avatar

Likes (Received): 7

Quote:
Originally Posted by Semper Fidelis View Post
Copacabanu bi se dalo srediti tako da bude "druga" promenada. Da se naprave kafici uu Dravu, osmisli se malo nekih sadržaja, stave se reflektori kraj bazena tako da moze biti i nocno kupanje

Jbg po ljeti na kopici dnevno bude tisuce i tisuce ljudi! Neznam dal u Hrvatskoj uopce postoji plaza s tolikom posjecenoscu?
Bilo bi odlično više takvih, pogotovo noćnih sadržaja tamo napraviti. Na onim livadama iza bazena ima jako puno prostora, bilo bi super da tamo smjeste nešto slično kao vježbalište na srednji ali veće, s puno više sprava recimo .
A za ovo zadnje normalno da postoji plaža s tolikom i većom posjećenošću na moru. Sad, ako misliš na riječnu plažu, to ne znam.. u Slavoniji kontam da ne
alek_os no está en línea  
Old January 16th, 2010, 08:01 PM   #127
Brko
Yosemite Sam

Brko's Avatar

Ima brodski Poloj na Savi.
Brko no está en línea  
Old January 16th, 2010, 08:39 PM   #128
knab
lazy

knab's Avatar

Quote:
Originally Posted by Semper Fidelis View Post
http://www.osijek.hr/index.php/cro/U...nice-i-S-ceste

Tu ima sve. Jbg meni nece otvoriti. Aj tko moze otvoriti da stavi fotku te ceste.
ovo je promet

a ovo je korištenje i namjena površina
ljubičasto je gospodarska namjena
plavo je gospodarska namjena-proizvodna
narančasta je gospodarska namjena-poslovna
zelena je športsko rekreacijska namjena
a svjetlo zelena je zaštitne zelene površine
Old January 16th, 2010, 09:06 PM   #129
Semper Fidelis
Osječko Est 1697

Semper Fidelis's Avatar

Opa, pa nisam imao pojma za ovo, ovako cemo baš preći preko "obilaznice". Velik je ovo komad, kad se ta GZ izgradi bit ce to fenomenalno Cesta ce ici preko prvog nadvoznjka i onda na čepinsku Sad ce sigurno poceti i rasvjetu raditi preko nadvožnjaka i na toj petlji kod Portanove

Quote:
Originally Posted by alek_os View Post
Bilo bi odlično više takvih, pogotovo noćnih sadržaja tamo napraviti. Na onim livadama iza bazena ima jako puno prostora, bilo bi super da tamo smjeste nešto slično kao vježbalište na srednji ali veće, s puno više sprava recimo .
A za ovo zadnje normalno da postoji plaža s tolikom i većom posjećenošću na moru. Sad, ako misliš na riječnu plažu, to ne znam.. u Slavoniji kontam da ne
E pa na kopici ima jako puno mjesta ima mjesta koliko hoces! Svasta se tamo da napraviti

Nemislim na samu plažu na Dravi nego cijela copacabana. Reko bih da tamo zna bit i po 10.000 ljudi.
Old January 16th, 2010, 10:34 PM   #130
Seyzmo
On Air

Seyzmo's Avatar

Likes (Received): 64

Dali ce se ijedna vlast u ovom gradu pozabaviti Svacicevom na potezu od Vukovarske do Hadrijanove?
Maloprije sam tamo prosao i ja jednostavno ne mogu vjerovati na sta ta ulica lici, a da stvar bude gora ukupan dojam zaokruzuje ona srusena kuca na uglu Svaciceve i Hadrijanove iz koje raste neko drvo.
Necu pretjerati ako kazem da ta ulica izgleda kao da je kroz nju malo prije prosla Crvena armija.
Mene je sramota takvih ulica jer ipak zivim u ovom gradu...zna li netko koji je problem sa tom ulicom da se bas nitko nije uhvatio u kostac sa njom...u njoj je sve dotrajalo, asfalt, rasvjeta, a i OLT se raspada...onaj studentski dom je jedina svjetla tocka tamo.
Ta ulica cak nije ni dugacka i ne vjerujem da bi bilo skupo rekonstruirati ju.
Seyzmo está en línea ahora  
Old January 16th, 2010, 10:50 PM   #131
Semper Fidelis
Osječko Est 1697

Semper Fidelis's Avatar

Quote:
Originally Posted by Seyzmo View Post
Dali ce se ijedna vlast u ovom gradu pozabaviti Svacicevom na potezu od Vukovarske do Hadrijanove?
Maloprije sam tamo prosao i ja jednostavno ne mogu vjerovati na sta ta ulica lici, a da stvar bude gora ukupan dojam zaokruzuje ona srusena kuca na uglu Svaciceve i Hadrijanove iz koje raste neko drvo..
To ti je umjetnicka instalacija

Quote:
Necu pretjerati ako kazem da ta ulica izgleda kao da je kroz nju malo prije prosla Crvena armija.
Mene je sramota takvih ulica jer ipak zivim u ovom gradu...zna li netko koji je problem sa tom ulicom da se bas nitko nije uhvatio u kostac sa njom...u njoj je sve dotrajalo, asfalt, rasvjeta, a i OLT se raspada...onaj studentski dom je jedina svjetla tocka tamo.
Ehh tko ce znati zasto se ta ulica nesredi. Baš je očajna Zast grad zaboravlja na nju...
Old January 16th, 2010, 11:19 PM   #132
cayenneos
Registered User

cayenneos's Avatar

Al će netko lijepo omastiti brk kada kupi cijeli OLT. To je prvoklasna pozicija.
Tu će garant biti naselje tipa Vijenca ili recino Retfale Nove
Old January 17th, 2010, 12:00 AM   #133
alek_os
Registered User

alek_os's Avatar

Likes (Received): 7

Quote:
Originally Posted by cayenneos View Post
Al će netko lijepo omastiti brk kada kupi cijeli OLT. To je prvoklasna pozicija.
Bome, lokacija je odlična.
To što kažeš, moguće da će biti takvo neko naselje. Moguće i neki poslovni kompleks, možda nešto tipa Eurodom. Ili pak kopleks nekih trgovačkih centara što bi bilo jako jadno iskorištena odlična lokacija
alek_os no está en línea  
Old January 17th, 2010, 12:45 AM   #134
agent_01
Registered User

agent_01's Avatar

Quote:
Originally Posted by cayenneos View Post
OLT je prodan Bilošu...bilo je govora da će se seliti u Vladislavce no sad ne znam koliko je ta prica aktualna zbog ove recesije i krize...no jednom ce seliti sigurno
agent_01 no está en línea  
Old January 17th, 2010, 12:51 PM   #135
cayenneos
Registered User

cayenneos's Avatar

Po meni jedna od najidealnijih lokacija za građenje stambenih zgrada u gradu. Ima prednosti kao niti jedna lokacija u gradu. Od budućeg studetnskog kampusa, blizina bolnice, sa jedne strane tramvaj, a sa druge autobus, blizina Drave.....
za poželiti živjeti na tom mjestu.

sa malo bližom okolicom

Old January 17th, 2010, 12:57 PM   #136
cayenneos
Registered User

cayenneos's Avatar

Sinoć sam razgovarao sa čovjekom koji se upravo bavio ovom cestom. Prema tome cesta bi trebala ovako nekako izgledati i imati ovakav smijer.

Old January 17th, 2010, 01:39 PM   #137
Semper Fidelis
Osječko Est 1697

Semper Fidelis's Avatar

OLT je odlicna lokacija da bolja nemoze biti.

A sto se tice ceste eno imas kartu gore kako ce ona ici. Nevjerujem da ce presjecati zracnu luku, ici ce malo sjevernije.
Old January 17th, 2010, 01:51 PM   #138
LAMPAŠ8
LEGA,IMAŠ KUNU?

LAMPAŠ8's Avatar

ići će ona slićno kao što je stavio samo 100-200 metara sjevernije,i u blagi zavoj..
Old January 17th, 2010, 06:35 PM   #139
pandorina-kutija
Mićo klasičar

pandorina-kutija's Avatar

Quote:
Originally Posted by Seyzmo View Post
Maloprije sam tamo prosao i ja jednostavno ne mogu vjerovati na sta ta ulica lici, a da stvar bude gora ukupan dojam zaokruzuje ona srusena kuca na uglu Svaciceve i Hadrijanove iz koje raste neko drvo.
Ima više kritičnih ulica u gradu. Počnimo od Svačićeve na potezu Vukovarska- Hadrijanova, potom Jagerova ulica, i slijep bi vidio da je rekonstrukcija iste nužna, ono je poligon a ne asfalt, da ne govorimo o donjogradskim ulicama, Krstova, Banova i Zeleno polje....TRPIMIROVA I ISTARSKA TAKOĐER. Nadam se da gradska vlast ovo čita i da će shvatiti da je uređenje tih ulica PRIORITET. Naveo bih i da ne bi bilo loše popraviti asfalt na zapadnom dijelu obilaznice kod Višnjevca i Josipovca i uvest rasvjetu na onu petlju kod Portanove..
pandorina-kutija no está en línea  
Old January 17th, 2010, 06:57 PM   #140
Semper Fidelis
Osječko Est 1697

Semper Fidelis's Avatar

Vece ulice ce se ove godine srediti. Petalja kod Portanove se ce osvjetliti, pocinju radovi na toj S-cesti do Čepinske koja ce voditi preko nadvoznjaka do Portanove. Tu ce se raditi na rasvjeti isto

Sam ove male ulice jbg... Valjda imaju to u planu.

Closed Thread

Tags
essekeri, grad na dravi, gradi se na sve strane, moj osijek, osijek, osječani

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules