|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|
#1 |
|
Registered User
Likes (Received): 48
|
Commie Blocks Rehabilitation
Commie Blocks Rehabilitation Cred că e cazul să avem şi noi aşa ceva. Momentan nu ştiu dacă în Constanţa se află în derulare un proiect de reabilitare a blocurilor, am auzit doar la oraşele Năvodari şi Eforie Nord. În Constanţa există totuşi blocuri reabilitate de către proprietari + privat. ![]() ![]()
Last edited by NellyUSA; March 27th, 2010 at 11:52 AM. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Registered User
Likes (Received): 0
|
nuj de ce am impresia dar la pozele care le-ai postat nu par a fi blocuri de locatari ci, mai-degraba a scoli
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
BANNED
Likes (Received): 1
|
Quote:
Acum multe dintre aceste cămine au fost complet renovate şi vândute de către firmele cărora le aparţineau, devenind blocuri de garsoniere proprietate personală sau cămine pentru studenţi. Doar căteva şi-au păstrat menirea iniţială de cămin pentru muncitori nefamilişti. |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Registered User
|
![]() De blocul ăsta şi-au cam bătut joc. Dar, clasica resemnare, arată mai bine ca înainte.![]()
|
|
|
|
#5 |
|
Registered User
|
![]() ![]()
|
|
|
|
#6 |
|
Registered User
|
![]() ![]()
|
|
|
|
#7 |
|
Registered User
|
..primul de aici este chiar reusit...nici nu pare ca e bloc comunist...mansardarea este facuta profesional...super!
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Registered User
|
Referitor la cladirile din postul #1 din acest topic: prima este fost camin transformat in bloc de locuinte. Reabilitarea a fost foarte reusita; am fost si inauntru si este mai mult decat OK in schimb au uitat un mic amanunt: sa reabiliteze si acoperisul si prin urmare sunt mari probleme dupa o ploaie. A doua este camin UMC. Ambele sunt situate langa Billa.
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Registered User
|
Last edited by NellyUSA; February 3rd, 2010 at 07:52 PM. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
BANNED
Likes (Received): 1
|
Blocul din chenar a fost singurul bloc din Constanţa
care rămăsese în stadiul de "ridicat-neterminat" în perioada 1989-2009, deci 20 de ani! Timp de 20 de ani a fost un bloc "fantomă", ghinionul lui a fost că Revoluţia a venit cu două-trei luni mai devreme şi nu a mai apucat să fie finalizat...După 20 de ani de stat în ploaie, vânt, caniculă şi zăpadă, iată că o firmă l-a preluat, l-a recondiţionat şi a scos apartamentele la vânzare. Ştiu sigur că apartamentele din acest bloc se vând sub preţul pieţei, probabil că timpul stat în ploaie şi-a pus amprenta asupra structurii, în sensul că umiditatea este prezentă în ziduri. Panourile termoizolante au fost puse atât în exterior cât şi în interior, fapt care a condus la micşorarea suprafeţei utile din interior. Clădirea din faţă aparţine, foarte probabil, aceleiaşi firme care a preluat blocul despre care vorbim. |
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Registered User
Likes (Received): 20
|
cred ca stirea asta ii sta mai bine aici.
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Registered User
|
![]()
|
|
|
|
#13 |
|
Moderator
Likes (Received): 34
|
Cat de ilogic e blocul din prima poza , sau ma rog blocurile. Cum au fost construite ele asa fara sa si o tratare a coltului pe care il formeaza? acolo trebuie construit ceva de aceeasi inaltime cu blocurile, eventual pe rotund
|
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Moderator
Likes (Received): 59
|
Quote:
Ce te crezi in vremea ticaloasei monarhii burghezo-mosiereasca care asuprea poporul? Rusine sa iti fie tovarase! ![]() Later edit: Lasa ca "rezolva" ghereta capitalista de xerox problema rezolvarii de colt...
|
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Registered User
|
|
|
|
|
#16 |
|
Registered User
|
![]()
|
|
|
|
#17 | |
|
Moderator
Likes (Received): 34
|
Quote:
I realy like it. It could become a model for 4 stories blocks renovation.BTW white is a very suitable color for Constanta buildings. |
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
native dobrogean
Likes (Received): 3
|
daca era vara si la noi 6 luni ar fi mers alb, cum nu e mie imi place mai mult culoarea blocului de pe 1 mai de la far ( doar ce l-au terminat ).
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
Moderator
Likes (Received): 59
|
Mie culoarea alba imi place, da senzatia de mediterana. Oricum ce mi se pare interesant este ca au schimbat forma ferestrelor, si au pastrat o oarecare volumetrie.
Punct minus in parerea mea sunt lipsa balcoanelor si eterna problema a AC pe fatada. Dar greu se obtin rezolvari la al doilea cu bani putini. Mansardarea arata ok, dar depinde foarte mult de zona in care se afla. O astfel de mansardare intr-o zona istorica se potriveste mai putin. O nuanta spre negru (cu alta culoare de fatada) s-ar fi potrivit intr-o zona istorica. Dar oricum habar n-am unde e blocul asa ca nu dau cu piatra. Felicitari Constantei oricum pentru o reabilitare foarte reusita. Stie cineva daca e initiativa primariei sau a locatarilor? |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Registered User
|
Cred ca e privat, cel care a facut mansardarea a reabilitat intreg blocul, asa cum se practica de obicei. Insa acum depinde unele se fac cu gust, altele fara
|
|
![]() |
| Tags |
| constanta, romania |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|