daily menu » rate the banner | guess the city | one on one

Go Back   SkyscraperCity > European Forums > Hrvatski Forum > Croatia > Sjeverna i Središnja Hrvatska > Završeni projekti

Global Announcement

SkyscraperCity needs your help to do some house cleaning! please click here for more info!

Reply

Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old January 16th, 2011, 03:03 AM   #81
grofBombelles
BANNED

Likes (Received): 5

Quote:
Originally Posted by Trevor McPhee View Post
Onda možeš odmah početi pisati...
Naime lijepo se vidi kak su izbetonirali mostić preko onog "kanala" uz cestu. Zato i velim...
Eh, pisao bih kad bi me slušali. Al bojim se bi to bile riječi bačene u vjetar. Možemo biti sretni kaj nisu postavili semafor. (da su pametni, napravili bi pješačko-biciklistički pothodnik, po sjevernoj zoni već su napravili staze, sad samo treba napraviti ispod plitvičkog mosta na obilaznici i povući stazu do rotora kod Baumaxa. I evo super biciklističke veze Kneginec-Lumini-Varaždin!)
grofBombelles no está en línea   Reply With Quote

Sponsored Links

Old January 16th, 2011, 02:11 PM   #82
Mali Ivica
Registered User

Mali Ivica's Avatar

Likes (Received): 0

Quote:
Ko tu koga...

mislim da je tu v pitanju samo nestručnost. valjda projektria neko bez vozačke dozvole. k'o ono skretanje iza Dravskog mosta v Međimurskoj s 80-90 (ima naravno i prek 100) na 30

projekt je spremni samo valjda ih je strah da ne prdnu v prazno s obzirom da nam se broj nezaposlenih penje na 350 hiljada. Vremena su fakat jebena. Danas sam videl i oglase za stanove: palo je na 820€/m2, ima i ispod 750...
Dečki, 'ko ima keša sad, e...
Mali Ivica no está en línea   Reply With Quote
Old January 27th, 2011, 10:37 PM   #83
SpicyMcHaggis
Registered User

SpicyMcHaggis's Avatar

Likes (Received): 147

Bil sam danas pokraj.. nisam previše impresioniran eksterijerom... valjda bude bolje unutra..
SpicyMcHaggis no está en línea   Reply With Quote
Old January 28th, 2011, 12:11 PM   #84
Trevor McPhee
free-lance

Trevor McPhee's Avatar

Likes (Received): 341

Quote:
Originally Posted by SpicyMcHaggis View Post
Bil sam danas pokraj.. nisam previše impresioniran eksterijerom... valjda bude bolje unutra..
Pa nemreš tu biti impresioniran s ničim oko tog projekta. Šoping centar ko šoping centar. Na krivom mjestu,orjentiran sam na sebe, konfekcija, sa ogromnim zemljištem okolo, pa je lagano usamljen...

Mogući reklamni slogani:
Dođite u polje na šoping!
Šoping u prirodi!
Ekološki šoping!
Zeleni šoping!

Trevor McPhee no está en línea   Reply With Quote
Old January 28th, 2011, 01:05 PM   #85
Mali Ivica
Registered User

Mali Ivica's Avatar

Nestanite iz gradske vreve u idilu prirode! Lumini
Mali Ivica no está en línea   Reply With Quote
Old February 1st, 2011, 09:37 AM   #86
kneginec.gornji
Registered User

kneginec.gornji's Avatar

Quote:

Mogući reklamni slogani:
Dođite u polje na šoping!
Šoping u prirodi!
Ekološki šoping!
Zeleni šoping!

kneginec.gornji no está en línea   Reply With Quote
Old February 9th, 2011, 12:37 AM   #87
grofBombelles
BANNED

Lumini iluminiran Suncem:

I moj vjerni železni (dobro, aluminijski) konj

Old February 9th, 2011, 01:54 AM   #88
Trevor McPhee
free-lance

Trevor McPhee's Avatar

Oho, pala je "vožnjica"!

Bogme si se potrudil!
Super su Ti fotke, gledano na činjenicu da su sve fotke u kontralightu Ovaj Lumini je zbog toga užasno nezahvalan za fotkanje. Dolazi u obzir samo ranojutarnja vožnja. Ono, cik zore

Kolko se da vidjeti zgrada je gotova. Izvana. Vjerojatno i iznutra većim djelom (nisam gledal facebook već dugo).Također i ova pristupna cesta s istočne strane. Čeka se...koji ono mjesec, Travanj? Svibanj?
Old February 9th, 2011, 02:08 AM   #89
grofBombelles
BANNED

Quote:

Oho, pala je "vožnjica"!

Bogme si se potrudil!
Super su Ti fotke, gledano na činjenicu da su sve fotke u kontralightu Ovaj Lumini je zbog toga užasno nezahvalan za fotkanje. Dolazi u obzir samo ranojutarnja vožnja. Ono, cik zore

Kolko se da vidjeti zgrada je gotova. Izvana. Vjerojatno i iznutra većim djelom (nisam gledal facebook već dugo).Također i ova pristupna cesta s istočne strane. Čeka se...koji ono mjesec, Travanj? Svibanj?
To mi je i u planu narednih dana! Danas nisam ni mislio fotkati, ali kad sam već prolazio, i mobitel je poslužio! Odlična je HDR opcija na novom iPhoneu, u kojem poslika tri slike: podeksponiranu, normalnu i preeksponiranu, te ih stopi tako da niti jedan dio kadra nije izgoren niti zacrnjen. I spremi normalnu i HDR, pa lako odaberem kasnije kaj je bolje ispalo. Nekoliko fotki gore su HDR.

Bio sam i na Dravi, slike možeš pogledati u Fototeki. Ak za vikend pribavim DSLR, kreće prava akcija!

P.S.: Na Faceu im samo piše proljeće 2010.
Old February 9th, 2011, 03:18 AM   #90
rosulje
_-_-_-_-_-_

Likes (Received): 6

grofe,bravooooo kad će bit gotov centar? što će bit zanimljivo u njemu?kino?
rosulje no está en línea   Reply With Quote
Old February 9th, 2011, 03:26 AM   #91
grofBombelles
BANNED

Quote:
Originally Posted by rosulje View Post
grofe,bravooooo kad će bit gotov centar? što će bit zanimljivo u njemu?kino?
Hvala

Ako sve bude po planu, na Facebooku im piše proljeće 2010. 4-5 mjesec, pretpostavljam. Unutra će, osim standardnih malih dučančića, biti supermarket, mali food court, i što je najbitnije, Cinestar sa 6 dvorana.
Old February 9th, 2011, 04:01 AM   #92
rosulje
_-_-_-_-_-_

Likes (Received): 6

Quote:
Originally Posted by grofBombelles View Post
Hvala

Ako sve bude po planu, na Facebooku im piše proljeće 2010. 4-5 mjesec, pretpostavljam. Unutra će, osim standardnih malih dučančića, biti supermarket, mali food court, i što je najbitnije, Cinestar sa 6 dvorana.
hvala na odgovoru

odlično,sve što je potrebno za malog čovjeka

cinestar
rosulje no está en línea   Reply With Quote
Old February 9th, 2011, 12:57 PM   #93
grofBombelles
BANNED

Quote:
Originally Posted by rosulje View Post
hvala na odgovoru

odlično,sve što je potrebno za malog čovjeka

cinestar
Bilo bi još bolje da je bliže gradu. Ako se izgradi, kao što se planira, shopping centar s kinom kraj Lidla i Baumaxa na ulazu u grad, preuzet će većinu prometa Luminiju. Jer do Luminija je teško doći ako nemaš auto. Nadam se da će poboljšati biciklistički pristup i uspostaviti liniju gradskog prijevoza.
Old February 9th, 2011, 08:41 PM   #94
tomekk_2008
Registered User

tomekk_2008's Avatar

Quote:
Bilo bi još bolje da je bliže gradu. Ako se izgradi, kao što se planira, shopping centar s kinom kraj Lidla i Baumaxa na ulazu u grad, preuzet će većinu prometa Luminiju. Jer do Luminija je teško doći ako nemaš auto. Nadam se da će poboljšati biciklistički pristup i uspostaviti liniju gradskog prijevoza.
Istina, biciklistički pristup bi trebalo poboljšati, no mislim da nije loša opcija ić biciklom kroz Brezje i onda tamo kroz industrijsku zonu u Knegincu...
tomekk_2008 no está en línea   Reply With Quote
Old February 13th, 2011, 05:13 AM   #95
staklokrilac
Registered User

Quote:
Završetak izgradnje Luminija - u proljeće
...Završetak izgradnje centra planiran je u proljeće, ističu u Općini Gornji Kneginec te dodaju kako se na terenu intenzivno izvode građevinski i obrtnički radovi na izgradnji centra. Ukupna vrijednost investicije iznosi više od 40 milijuna eura, a glavni izvoditelj radova je varaždinska tvrtka Zagorje Tehnobeton...
Da li je to investicija srezana za 5 milijuna, jer je bilo najavljeno 45 milijuna...
Quote:
Norvežani ulažu 45 mil. eura u Kneginec
...Zagorje Tehnobeton počelo je obavljati pripremne radove za gradnju trgovačkog i zabavnog centra Lumini u Poslovnoj zoni Kneginec. Riječ je o 45 milijuna eura vrijednom ulaganju koje je norveška investicijska i razvojna grupa Verdispar najavila još sredinom 2008. godine. No, zbog prilika na tržištu gradnja objekta, koji je trebao biti otvoren ovoga proljeća kao najveći u varaždinskoj regiji, započet će idući tjedan svečanim polaganjem kamena temeljca...
Old February 13th, 2011, 09:26 PM   #96
Sarcastic Saracen
;)

Sarcastic Saracen's Avatar

Likes (Received): 1425

Quote:
Prva asocijacija mi je bio ulaz u kaznionicu
Sarcastic Saracen no está en línea   Reply With Quote
Old February 14th, 2011, 03:25 AM   #97
Trevor McPhee
free-lance

Trevor McPhee's Avatar

Duhovito i možda vizionarski!
Old February 16th, 2011, 01:11 AM   #98
Trevor McPhee
free-lance

Trevor McPhee's Avatar

A evo još malo alcatraza iznutra

Osobno smatram da su jednoetažni shopping centri dramatično inferiorni arhitekturom onim višeetažnim. Senzacija, odnosno doživljaj prostora kod višeetažnih naspram onih jednoetažnih je usporediv sa senzacijom sjedanja u veliku limuzinu naspram fiće...
ah taj "šparen,šparen" koncept
Varaždin je "šparen,šparen" metropola hrvatske
Old February 16th, 2011, 01:43 AM   #99
grofBombelles
BANNED

Quote:
Osobno smatram da su jednoetažni shopping centri dramatično inferiorni arhitekturom onim višeetažnim. Senzacija, odnosno doživljaj prostora kod višeetažnih naspram onih jednoetažnih je usporediv sa senzacijom sjedanja u veliku limuzinu naspram fiće...
ah taj "šparen,šparen" koncept
Varaždin je "šparen,šparen" metropola hrvatske
Je, nažalost tak je. I predaleko je od centra. Koliko god me veseli da se bilo kakav shopping centar otvara, nadam se da budu za nekoliko godina investitori prepoznali pravi potencijal i izgradili masivniji shopping centar bliže središtu. Recimo, kod Visa. Centar koji bi objedinio željeznički kolodvor i autobusni kolodvor.
Old February 16th, 2011, 01:59 AM   #100
Trevor McPhee
free-lance

Trevor McPhee's Avatar

Quote:
Je, nažalost tak je. I predaleko je od centra. Koliko god me veseli da se bilo kakav shopping centar otvara, nadam se da budu za nekoliko godina investitori prepoznali pravi potencijal i izgradili masivniji shopping centar bliže središtu. Recimo, kod Visa. Centar koji bi objedinio željeznički kolodvor i autobusni kolodvor.

Ja Ti tak nekaj sanjam (skiciram) još od studentskih...ma vraga ,srednjoškolskih dana! Upravo tu lokaciju na mjestu VISa bi iskoristio za novi centar grada. Pisao sam već o tome...

Nevjerojatno je kak je urbanizam zapravo jednostavna kategorija. Zamislimo ga kao namještanje stana. Mislim, možemo mi staviti wc školjku posred dnevnog boravka a televizor u špajzu, no nebi baš funkcioniralo.
Ili recimo ljudsko tijelo. Zamislite čovjeka koji srce ima u peti a penis umjesto nosa... malo bi čudno izgledao ne? Da ne govorim o "funkcionalnosti"...

Tako i ovo. Jedan elitni centralni gradski sadržaj smjestiti na periferiju, posred industrijske (ipak je tamo calzedonija i meteor - TVORNICE) zone, civilizacijski je nazadak za ovaj grad malo žeščih razmjera. To se jednostavno nije smjelo desiti. sanader je poklonio državno zemljište općini Kneginec radi izgradnje tvornica, ne za shopping centre. I što bi bilo da nam sad dođe neki investitor poput, recimo, "chevroleta". Sorry, gospodo, slovaci su dali korejcima zemljište i sto milijuna eura za KIU ali mi moramo graditi shopping centre, znate...odite vi lijepo u Srbiju, možda tam imaju zemlje...

Jadna li si...

Reply

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules