|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|||||||
| Śląsk Dolnośląskie, Opolskie, Śląskie |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
#41 |
|
Registered User
Likes (Received): 21
|
![]() Mnie to się śmiać chciało jak Dutkiewicz na konferencji prasowej przedstawiał, w ramach porównywania zaawansowania prac, jakieś stadiony z Parnambuko, jakby Gdańsk wogóle nie istniał A to porównanie akurat jawi się jako oczywiste...
|
|
|
|
|
|
#42 | |
|
Registered User
Likes (Received): 0
|
Quote:
?! Czy na innych dużych budowach, wykonawcy nie mają żadnych utrudnień, czy współpraca z inwestorem zawsze jest idealna? Chyba każdy kto pracuje w tej branży doskonale wie że nie. A mimo to, projekty i to znacznie trudniejsze są realizowane, bo doświadczony i dobrze zorganizowany wykonawca poradzi sobie w niemal każdych warunkach.
|
|
|
|
|
|
|
#43 |
|
Registered User
Likes (Received): 4
|
Mostostal zwinął się już z placu?
|
|
|
|
|
|
#44 | |
|
Registered User
|
Quote:
Z ich strony internetowej raczej to nie wynika http://www.wakoz.pl/stadiony/wiecej/14.html Z doniesień prasowych również: http://www.skyscrapercity.com/showpo...postcount=2224 Tutaj o wymianie gruntu też ani słowa... http://www.skyscrapercity.com/showpo...postcount=2230 Last edited by CIA; January 17th, 2010 at 01:01 PM. |
|
|
|
|
|
|
#45 |
|
Registered User
|
Z tego samego powodu, z którego teraz MW nie bierze udziału w igrzyskach zorganizowanych przez Dutkiewicza. MW, mimo, że tego nie rozumiecie, to profesjonalna firma, która nie będzie leciała na skargę do telewizji czy prasy z powodu kilku baranów, którym ktoś dał za dużo władzy. Są inne sposoby pozwalające zadbać o interesy firmy.
|
|
|
|
|
|
#46 |
|
Registered User
|
Na kary wpływu nie mają, tłumaczyć nie swoich win też pewnie nie mają zamiaru. Po prostu nie mogą spokojnie patrzeć jak ktoś szkaluje dobre firmy, z którą w jakiś sposób się identyfikują.
|
|
|
|
|
|
#47 |
|
Registered User
|
Dziwicie się ze problem z gruntem? Tutaj prace kosztowały 17mln, w Gdańsku 120mln...
|
|
|
|
|
|
#48 | |
|
Registered User
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#49 | |
|
Registered User
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#50 |
|
Registered User
|
![]() A możesz zacytować jakieś dokumenty? Ja wyraziłem tylko wątpliowość, bo co można zrobić za 17mln zł? Wiesz ile kosztowała wymiana gruntu w Gdańsku? Zresztą może inny cytat cię przkona: Teren jest gotowy pod budowę. Firma Wakoz, która prowadziła prace, wykonała plan solidnie i zgodnie z terminem – mówi Sławomir Wojtas, prezes spółki Wrocław 2012. Chyba , że spółka Wrocław nie wiedziała jaki ma grunt, nie określiła jego parametrów lub nie zatrudniła geologów? EDIT Nie docztałem - Mariusz GDA już podpowiedział - w Gdańsku wymiana kosztowała 120mln i była to cena skandalicznie zaniżona, bo inni w przetargu dawali znacznie większe kwoty. Last edited by CIA; January 17th, 2010 at 02:04 PM. |
|
|
|
|
|
#51 |
|
Wroclaw
|
edit
|
|
|
|
|
|
#52 |
|
Administrator
Likes (Received): 112
|
Przeczytajcie jeszcze raz mój wcześniejszy post o gruncie we Wrocławiu.
Jednocześnie wydaje się nam, że poszerzenie miasta, jeśli takowe nastąpi, przyczyni się do jego upiększenia: nie powinno się bowiem pozwolić na to, by poszczególni budowniczowie kierowali się tu jedynie własnymi potrzebami, przypadkiem, kaprysem czy samowolą, niech plan i intelekt zapanują nad ich poczynaniami, a więc tam, gdzie w zgodzie z prawem panować powinny i muszą! Schlesische Provinzialblaetter 1808, s. 528 |
|
|
|
|
|
#53 |
|
Registered User
|
To Wrocław za wszelką cenę chciał zyskać na czasie wybierając ZiZ, który powoduje wzrost kosztów i masę innych problemów. Później były odwołania na które Wrocław nie miał wpływu, ale prawdziwa problemy się zaczęły gdy przyszło do budowy i uzgodnień projektu wykonawczego.
|
|
|
|
|
|
#54 | |||
|
Registered User
|
Quote:
![]() Ale czytając większość tutejszych wpisów, niestety dochodzę do wniosku że typowe na tym forum jest zabieranie głosu jak się na czymś nie zna, a jest się przeciwnikiem MW ..... Quote:
A zauważyłeś, że i ludzie NIE związani z MW zwrócili uwagę na Stronniczość wypowiedzi obwiniających za wszystko MW ? Quote:
![]() Wiesz ten cytat z Pana prezesa jest, hmmmmmm lekko irytujący, w świetle informacji Kto i Kim jest w spółce celowej Wrocław 2012Powiedział tak, bo: - tak mu powiedzieli ? - wie, bo sprawował osobisty nadzór i ma odpowiednie wykształcenie poparte uprawnieniami ? - bo nie wypadało inaczej powiedzieć w odniesieniu do budowy w Gdańsku ? Tak tylko pytam bez sarkazmu i ironii
|
|||
|
|
|
|
|
#55 | |
|
Registered User
|
Quote:
MW to nawet bardzo profesjonalna firma i nikt w to nie wątpi, ale w ostatnim czasie się chyba trochę pogubiła i o tym świadczy nie tylko stadion, ale także most na Rędzinie. Może ktoś z MW się wypowie o co tu chodzi? |
|
|
|
|
|
|
#56 | |
|
WROCŁAW U/C
Likes (Received): 28
|
Quote:
|
|
|
|
#57 | |
|
Registered User
|
Quote:
![]() MW "przynajmniej" nie budował stadionu, więc nie wiadomo było jak to będzie, miało byc dobrze, a Budimex juz raz popłynął na Terminalu Lotniskowym co średnio wróży Gdańskowi.Ale może Budimex odrobił lekcje i Gdański terminal będzie sukcesem ? Last edited by Bob-Budowniczy; January 17th, 2010 at 04:44 PM. |
|
|
|
|
|
|
#58 |
|
Registered User
|
To ja dorzucę jeszcze jedną teorię spiskową.
Wg mnie Kraków dogadał się z MW żeby sabotował nasz stadion, na szczęście super szpiedzy wrocławscy zorientowali się w całej sytuacji. Dzięki temu ciągle jeszcze jest szansa dla nas na Euro. jak Wam się podoba?
|
|
|
#59 |
|
Suits Suck
|
Zapomniałeś o agencie Tomku i jakiejś uwiedzionej lasce. To nieodłączne elementy tego typu akcji.
|
|
|
|
|
|
#60 | |
|
Registered User
|
Quote:
O MW też miałem duże mniemanie, ale jak pokazuje ta budowa, budowa mostu, to zaczynam się bać o Narodowe Forum Muzyki, gdzie położyli zaskakującą niską cenę. W tej całej historii szkoda mi tylko naszej typowo wrocławskie firmy jaką jest Wrobis - wydaje mi się, że przez ruchy MW będzie jej bardzo trudno się utrzymać. |
|
|
|
|
![]() |
| Tags |
| ekonomia, prawo, stadion, wrocław |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|