daily menu » rate the banner | guess the city | one on one

Go Back   SkyscraperCity > European Forums > Euroscrapers > Local discussions > Romania & Moldova > Development Forums > North–East Region > Iași Metro Area

Global Announcement

SkyscraperCity needs your help to do some house cleaning! please click here for more info!

View Poll Results: Are you for the construction of Palas?
Yes 69 78.41%
No 19 21.59%
Voters: 88. You may not vote on this poll

Reply

Thread Tools Display Modes
Old February 28th, 2011, 08:13 PM   #121
nebunul
Basarabia e Romania

nebunul's Avatar

Likes (Received): 120

Quote:
Originally Posted by rgi View Post
Inca din 2008 Mall-ul exista (si era tot acolo, sub cele trei blocuri in corespondenta cu spatiile de sub turnul principal)

Aici vorbim de mai multe proiecte:

1. 2007 - Proiectul original, cel premiat si cel mai mult afisat, a fost doar teoretic (si pentru marketing);

2. 2008 - Proiectul real, dupa care s-au inceput lucrarile, contine alte date (din ianuarie 2009 apare, in comunicate si in materialele de prezentare, denumirea de Mall), suprafata reala construita creste de la 250.000 mp la 320.000 mp, cele 6 cladiri rezidentiale inca raman parte a proiectului (500-600 apartamente); parcarea subterana initial de 3000 locuri, redusa ulterior la 2500;

3. 2009 - Proiectul actual e de fapt proiectul 2, dar cu o singura cladire alocata zonei rezidentiale (din cele 6), impartita (in 2010) la randul ei in doua (comercial + rezidential), de unde si marirea suprafetei pentru birouri (la 20.000 mp); in septembrie 2009, proiectul "se imbunatateste" (cu "sprijinul" Consiliului Local) cu "Centrul Integrat de Dezvoltare a Afacerilor, Consultanta, Spatii Expozitionale si de Conferinta", practic o noua constructie in locul fostului Teatru de Vara.

Suprafaţă totală construită:
Proiect 2007: 249.884 mp
August 2008: ~320.000 mp
Ianuarie 2009: ~320.000 mp
Septembrie 2010: ~320.000 mp

Zona comercială:
Proiect 2007: ~41.500 mp
August 2008: ~41.500 mp
Ianuarie 2009: ~57.000 mp (150 magazine, Palas Mall + Shopping Street)
Septembrie 2010: Palas Mall (118 magazine, 47.800 mp) + Palas Shopping Street (38 magazine, 6.500 mp) + Auchan (5300 mp) = 59.600 mp

Proiectul teoretic (2007), asa cum apare intr-o prezentare:
Suprafaţă totală construită este de 249.884 mp
- parcaje subterane - 37,77% (~94.400 mp)
- zona rezidenţială - 28,04% (~70.000 mp)
- zona comercială - 17,07% (42.655 mp)
- birouri - 5,43% (~13.600 mp)
- hoteluri - 7,3% (~18.200 mp)
- alte funcţiuni - 4,4% (~11.000 mp)
Partea de entertaiment a proiectului: parc de 50.000 de metri pătraţi, un teatru de vară, un patinoar, o pistă de role şi zone de apă special amenajate.

In concluzie, Mall-ul ar fi existat oricum, cu sau fara criza!
Stimabile rgi,

Primul contract intre primaria Iasi si Iulius s-a semnat pe proiectul original din 2007.
Exista si o poza pe net http://www.newsin.ro/palas-proiect-c...2-678ada64e4de cu consilierii primariei in fata machetei. Unul din acesti derbedei mi-a fost coleg de facultate

Eu am vizitat sediul Iulius in 2007 si showroom-ul in 2008 si mi-am trimis zeci de e-mailuri cu cei de la vanzari pentru ca doream sa investesc in acest proiect. Si am discutat si optiunea unui apartament in zona unde se contruieste acum (fara aprobare) acest infect "mall" langa Teatrul Luceafarul.

In concluzie: ce se construieste astazi, NU este proiectul pe care s-a semnat contractul initial in 2007. Si pentru ca s-a ajuns in instanta, smecherii au decis sa legalizeze magaria:
Quote:
„După ce această suprafaţă de teren a fost introdusă în domeniul public, următorul pas este rezilierea contractului de asociere dintre Consiliul Local şi SC Iulius Group, aşa cum cere Curtea de Apel Oradea, iar apoi trebuie reluată asocierea cu investitorul şi trebuie încheiat un alt contract”, a declarat prefectul Dragomir Tomaşeschi.
http://www.skyscrapercity.com/showpo...2&postcount=26
http://www.skyscrapercity.com/showpo...2&postcount=13

Quote:
Originally Posted by nebunul View Post
2008

Timpul pentru Unire niciodată nu va veni de la sine, dacă nu-l vom face şi aduce fiecare dintre noi, cei care ne dorim Unirea cu adevărat.
“DACĂ VISUL UNORA A FOST SĂ AJUNGĂ ÎN COSMOS, EU VIAŢA ÎNTREAGĂ AM VISAT SĂ TREC PRUTUL” (GRIGORE VIERU)

Last edited by nebunul; February 28th, 2011 at 10:18 PM.
nebunul no está en línea   Reply With Quote

Sponsored Links

Old February 28th, 2011, 08:35 PM   #122
nebunul
Basarabia e Romania

nebunul's Avatar

BTW Mall-ul (aka zona comerciala) de care vobesti tu, era (2007/2008) cel (cea) de la "parterul" cladirilor cu 9 si 13 etaje. Acum avem cel putin doua (mall-uri - aka zone comerciale)

Timpul pentru Unire niciodată nu va veni de la sine, dacă nu-l vom face şi aduce fiecare dintre noi, cei care ne dorim Unirea cu adevărat.
“DACĂ VISUL UNORA A FOST SĂ AJUNGĂ ÎN COSMOS, EU VIAŢA ÎNTREAGĂ AM VISAT SĂ TREC PRUTUL” (GRIGORE VIERU)
Old February 28th, 2011, 09:09 PM   #123
rgi
Registered User

Likes (Received): 77

Ma rog, din raspunsurile tale observ ca n-ai inteles nimic din ce-am scris anterior (de altfel, in general, oamenii nu citesc mai mult de doua propozitii dintr-un mesaj).
Oricum, chiar n-are nicio relevanta ...... cine are rabdare sau cine cunoaste cat de cat proiectul, stie la ce fac referire .....
rgi no está en línea   Reply With Quote
Old February 28th, 2011, 10:12 PM   #124
nebunul
Basarabia e Romania

nebunul's Avatar

Quote:
Originally Posted by rgi View Post
In concluzie, Mall-ul ar fi existat oricum, cu sau fara criza!
Ma rog, n-am ce sa mai explic ... Pentru ca eu am in computer si CAD-urile cu sectiunile cladirilor iar tu-mi "explici" din ziare

Last edited by nebunul; February 28th, 2011 at 10:20 PM.
Old March 2nd, 2011, 02:02 PM   #125
luci203
Registered User

luci203's Avatar

Likes (Received): 124

Quote:
Originally Posted by vinterriket View Post
Pare mult mai ingramadit (constructii mai aproape de palat) decat in randari...
Old March 2nd, 2011, 08:50 PM   #126
nebunul
Basarabia e Romania

nebunul's Avatar

DA si NU

Quote:
Originally Posted by nebunul View Post
"Tarabele" din prim-plan si cele din stanga-sus sunt temporare, iar mall-ul nr 2 se construieste cam in aceiasi zona unde initial au fost gandite apartamentele P+4

Old March 2nd, 2011, 10:08 PM   #127
luci203
Registered User

luci203's Avatar

Likes (Received): 124

ma gandeam mai mult la cladirea inalta din spate. In randare parcul pare mai mare. Cladirea mai departe.

Oricum, se respecta cat de cat planul final in randare.

Ca am mai vazut proiecte in 3D... si cand am vazut realitatea...
Old April 11th, 2011, 04:01 PM   #128
gattone
Extended Holiday

Likes (Received): 174

Incredibil, cancerul se extinde, iar acum vom ramane si fara teii de pe strada Palat (si nici spatiu pentru o pista de biciclete nu mai ramane): http://www.adevarul.ro/locale/iasi/E...460754267.html
gattone no está en línea   Reply With Quote
Old April 11th, 2011, 04:17 PM   #129
blackguitar
Registered User

Likes (Received): 0

Al doilea KFC Drive Thru din romania se deschide la Palas Mall

http://flacarais.ro/cms/site/f_is/ne...all_47426.html
blackguitar no está en línea   Reply With Quote
Old April 11th, 2011, 07:14 PM   #130
silviubad
Registered User

silviubad's Avatar

Inafara de Drive Thru...vreau sa precizez ca la nici 1 km distanta exista un alt restaurant KFC in Moldova Mall. Ce proiect deamboulea Palas-ul asta.
silviubad no está en línea   Reply With Quote
Old April 19th, 2011, 08:24 AM   #131
iskandarani
Registered User

Draga, sunt orase in europa unde te impiedici din 2 in 2 minute de kfc-uri, asa cum in orasele suedeze gasesti cate 2 sau 3 (!!!) h&m-uri in acelasi centru comercial. Daca domnia ta nu se pricepe la marketing, atunci nu sustine ca altii sunt neglijenti, ca ei stiu ce fac, si tu pici de ...

Altfel, e un video aici, de vazut, cu filmari de pe santier !
http://www.bzi.ro/au-inceput-lucrari...s-video-216781
iskandarani no está en línea   Reply With Quote
Old April 19th, 2011, 03:13 PM   #132
gattone
Extended Holiday

Si pentru centrele alea comerciale din orasele suedeze s-au betonat spatiile verzi? Intre spatiu verde si un rahat de KFC, prefer prima optiune.
Old April 19th, 2011, 04:06 PM   #133
iskandarani
Registered User

Quote:
Originally Posted by gattone View Post
Si pentru centrele alea comerciale din orasele suedeze s-au betonat spatiile verzi? Intre spatiu verde si un rahat de KFC, prefer prima optiune.
Hai lasa-ma ...
Acum cativa ani cred ca exasperasem multa lume pe la consultarile publice legate de madison unde, apropos, in perioada aia nu erau decat cei din echipa iulius group si pensionari, eram gica contra. A urmat un an in care ambele tabere si-au tot aratat muschii, pe la garduri la propriu, s-au urmarit, s-au provocat si distrugeri, si cate si mai cate (probabil unii o sa plece si cu multe secrete din toata povestea asta). Printre altele, eu nu sunt sustinator al proiectului, dar acum, din diverse motive, il vreau terminat - si repede ... si chiar m-am saturat de prostioarele astea puerile vis a vis de palas. Trebuia sa puneti umarul la treaba candva, nu sa fim carcotasi acum... Ce credeati la inceput ?! Ca va fi proiectul orasului !?! Hai sa fim seriosi ! Acum macar sa inchida toata sursa de praf cat mai repede.

PS: Acum cativa ani ...multi ziceau ca intre un tapsan plin de caini comunitari...ar prefera orice altceva. Ei ...ce soarta ...uite ca s-au ales cu exact orice altceva ...printre care si un alt kfc
Old April 19th, 2011, 05:06 PM   #134
gattone
Extended Holiday

Si atunci care-i legatura cu orasele suedeze pe care le-ai dat exemplu in mesajul anterior? In fine, poate sunt eu prea greu de cap...
Old April 20th, 2011, 12:16 PM   #135
iskandarani
Registered User

Ca sa facem ca la scoala, uite legatura :

Domnul Silviu se plangea ca o sa mai apara un KFC. Eu am sustinut ca e un argument tamp fiindca, spre exemplu, am vazut in tari civilizate branduri asezate chiar sub acelasi acoperis. E o practica ce se trage din principiul multiplicitatii din PR. Deci, faptul ca dumnealui sublinia ca mai exista un KFC in apropiere, nu denota prostia dezvoltatorului, ci strategia dezvoltatorului/operatorului de franciza.

Prin urmare, Palas nu e "deamboulea" (ca sa-l citez pe clasicul de sus) din pricina asta, ci din alte motive. Hai sa fim seriosi daca criticam proiectul, nu sa vorbim de KFC-uri si tunsoarea viitorilor arbusti din gradina centrala.

Deci, Gattone, tu te-ai trezit vorbind si mi-ai spus ca nu s-au betonat spatii verzi in suedia. Ok, si ?! Care-i legatura ?!

Eu am revenit, spunand ca eu nu sunt nicicum sustinator al betoanelor, doar ca sunt satul de moralisti care dau lectii in al 12-lea ceas. Altfel, proiectul asta arata asa cum arata si din pricina locuitorilor orasului. In fond, urbanismul se concretizeaza intr-o negociere intre viziunea comunitatii si cea a privatului, si care n-a avut loc, poate pentru ca tocmai comunitatea nu exista. Prin urmare... proiectul asta arata exact cum a vrut dezvoltatorul, ca doar el nu are cititor de ganduri...

Punct. Sper sa ma fi facut inteles. Pfff
Old April 20th, 2011, 12:57 PM   #136
silviubad
Registered User

silviubad's Avatar

Quote:
Originally Posted by iskandarani View Post
Ca sa facem ca la scoala, uite legatura :

Domnul Silviu se plangea ca o sa mai apara un KFC. Eu am sustinut ca e un argument tamp fiindca, spre exemplu, am vazut in tari civilizate branduri asezate chiar sub acelasi acoperis. E o practica ce se trage din principiul multiplicitatii din PR. Deci, faptul ca dumnealui sublinia ca mai exista un KFC in apropiere, nu denota prostia dezvoltatorului, ci strategia dezvoltatorului/operatorului de franciza.

Prin urmare, Palas nu e "deamboulea" (ca sa-l citez pe clasicul de sus) din pricina asta, ci din alte motive. Hai sa fim seriosi daca criticam proiectul, nu sa vorbim de KFC-uri si tunsoarea viitorilor arbusti din gradina centrala.
Nu o intorc ca la Vaslui dar ai inteles si tu la ce m-am referit ( strategia dezvoltatorului ). La faza cu "deamboulea" ma gandeam ca in momentul acesta constructiile din cadrul proiectului nu respecta plansa originala.
Sper sa ma fi facut inteles.

Silviu
silviubad no está en línea   Reply With Quote
Old May 6th, 2011, 07:50 AM   #137
iskandarani
Registered User

De citit :

http://www.bzi.ro/amenajarea-gradini...o-video-219153
Old May 14th, 2011, 03:39 AM   #138
24days
BANNED

Likes (Received): 2

more
24days no está en línea   Reply With Quote
Old May 17th, 2011, 06:23 PM   #139
nebunul
Basarabia e Romania

nebunul's Avatar

Supertari pozele

Old May 18th, 2011, 12:35 PM   #140
Dorin Nikos
Proud "mitic"

Dorin Nikos's Avatar

Likes (Received): 15

Quote:
Originally Posted by 24days View Post
cat pe ce sa nu recunosc orasul

Reply

Thread Tools
Display Modes