|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|||||||
| Sjeverna i Središnja Hrvatska Northern and Central Croatia: Varaždin, Čakovec, Karlovac, Kutina, etc. |
![]() |
|
|
Thread Tools | Rate Thread | Display Modes |
|
|
#221 |
|
Registered User
Likes (Received): 0
|
Najljepša biciklistička šteka je od Vž iza Arena gdje počinje jezero pa sve do Šemovca gdje je hidrocentrala, veći dio štreke je asfaltiran
milina, Grofe toplo ti je preporučam.
|
|
|
|
|
|
#222 | |
|
BANNED
Likes (Received): 5
|
Quote:
1) najveći problem-fali asfalt između dvorane i pročistača (i na međimurskoj strani od Kuršanca do mosta), a usred staze su betonski šahtovi rupe promjera 30-40 cm. Ne baš lepo ak ti kotač zapne nutra. Nepogodno za pristup rolama i finijim biciklima. 2) i na asfaltiranom dijelu su mali šahtovi kojima fale poklopci-to bi trebali održavati kak spada i staviti poklopce s bravom. 3) pročistač ipak dosta smrdi, kajgod neki rekli. Da se to troje sredi, dobije se izvrsna kružna staza od 20 km za rolere i bicikliste oko Drave. |
|
|
|
|
|
|
#223 |
|
Registered User
|
Baš sam danas išel na Lužec s biciklom, i vidim da na potezu od Češljaša do Presečna širiju cestu. E pa nadam se da budu i barem neku malu biciklističku stazu složili jer je ovo katastrofa, pogotovo dok te kamijon zriva na bankinu....
|
|
|
#224 | |
|
Hrvatsko Zagorje
Likes (Received): 20
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#225 |
|
BANNED
|
|
|
|
|
|
|
#226 |
|
Registered User
|
Ja kad idem s bajkom u VŽ uvijek idem kroz Presečno pa uz Bednju na Beletinec jer ovaj dio Presečno -Varaždinbreg mi je užas.Sad su bar to nešto sredili iako ne kao što sam očekivao, al na velikom dijelu dionice je nogostup, a i tam di ga neće biti bude valjda ipak malo više mjesta nego do sad...
Nije loše, ali kad se već radilo, moglo se puno bolje jer to je sad opet za idućih 15 god ako ne i više... |
|
|
|
|
|
#227 |
|
Registered User
|
Kad već govorimo o biciklističkim stazama, tek sam jučer dok sam išel put Ludbrega primjetil da kod nadvožnjaka nakon Šemovca odjemput nestaje biciklistička i da je dalje zabranjeno za bicikle. Alternativna ruta? Desno prije nadvožnjaka po starom asfaltu, pa onda lijevo ispod nadvožnjaka po lošem makadamu, pa opet desno prema Zamlaki mislim gde se spajaš na glavnu cestu opet, po kojoj se nesmeš voziti z biciklom :/
Srećom pa imam okej gume na biciklu, ali zamišljam si kak se tud voziju dedači i babice s onim svojim tankim gumama i rasklimanim biciklima? I još bolje, kad nastavljaš dalje prema Ludbregu, opet se pojavljuje znak zabrane za bicikle, tam parsto metara prije skretanja za spoj na autocestu. Ali sad više ne vidim alternativnu rutu (ili barem nije označena) tak da sam bil ilegalac dio puta. U povratku sam to sve izbjegel tak da sam u Vrbanovcu pa kroz Jalžabet do Vž, a tim putem sam trebal iti i v Ludbreg ali sam glupo i naivno odlučil iti glavnom cestom. Inače, nije mi jasan taj nestanak biciklističkih kad se sjetim da je nedavno rađen beterment na toj dionici i kak nikome to nije onda upalo u oko?
|
|
|
#228 |
|
Registered User
|
Ne znam da li je bilo u planu i izgradnja biciklističke staze između Zamlake i Vrbanovca, no činjenica je da između ta dva sela nema tolike ferkvencije biciklističkog prometa kao što je to između sela u Općini Trnovec B. (Vrbanovec nije u toj općini).Možda su i općine tu imale ulogu,to ne znam.
|
|
|
|
|
|
#229 | ||
|
BANNED
|
Quote:
Ja mislim da si ti nekaj jako krivo videl. Naime, dok sam se ja pelal tom dionicom (a pelal sam se par put), nakon prestanka biciklističke staze videl sam ovaj znak: ![]() Quote:
Naravno, znak je ponovljen nakon skretanja za AC, da informira i one koji se iz smjera AC uključuju na tu cestu. Dakle, vožnja bickla na tom dijelu je savršeno legalna (iako ne baš ugodna), a ti bi izgleda trebal ponovo u auto-školu da ne izvodiš ubuduće nepotrebne kerefeke
|
||
|
|
|
|
|
#230 | |
|
Hrvatsko Zagorje
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#231 | |
|
free-lance
Likes (Received): 320
|
Quote:
Glede te teme samo bih istaknuo veliko žaljenje i razočaranje što se na dionici VŽ (Turčin) - N. Marof prilikom bettermenta nisu radile biciklističke staze. To je velika šteta! Ako je ovdje donekle opravdanje reljef, onda to na Ivanečkoj dionici VŽ(Vidovec) - Lepoglava svakako nije slučaj. Zašto tamo nisu produžili bic stazu? To mi je misterija! Pogotovo u svjetlu nevjerojatno dobrog rješenja na D2 kojim su bettermentom od prije par godina od VŽ do praktički Dubrave Križovljanske, dakle sve do granice, gotovo u kontinuitetu rješili bic. stazama u nivou kolnika! Isto i na kompletnom VŽ-ČK pravcu... |
|
|
|
|
|
|
#232 | |
|
Registered User
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#233 | |
|
Hrvatsko Zagorje
|
Quote:
Tako je!Dok sam ja skužiu da prinas nedu gradili bic.stezu par dnevi sam kleu ![]() ![]() ![]() Mogli su bar v Jurketincu napraviti de je skoru cielu selo na glavni cesti. |
|
|
|
|
|
|
#234 | |
|
free-lance
|
Ako je jedino rješenje jamranje, onda dobro da su krenuli jamrat...
http://varazdinske-vijesti.hr/nasim-...tne-guzve.html Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#235 |
|
Hrvatsko Zagorje
|
More biti 40000-ako broje i bicikline
|
|
|
|
|
|
#236 |
|
free-lance
|
Neki dan sam čitao o nekom nadvožnjaku preko pruge u Novom Marofu koji bi trebao krenuti u izgradnju. Pretpostavljam da je to onaj na cesti N.M. - Remetinec? Pohvalno, iako nisam baš upoznat sa situacijom ,tamo već postoji neki nadvožnjak samo je uzak ili što?
Međutim Što je sa obnovom ceste Presečno - Krušljevec? Ta je cesta makadam. Nebi to bilo ništa strašno, lokalna je to cesta uz Bednju, ali strašno je to što ona na dužini od 800 metara triput sječe željezničku prugu! Ti su prijelazi potpuno neosigurani a zbog toga vlak koči sa vratolomnih 45 km/h na 20 km/h prije svakog prijelaza i tako već godinama... Glup je onaj u HŽu koji je donio taj propis, no još je gluplja ta situacija sa tri prijelaza na 800 metara.Bilo je već riječi o potrebi sanacije te ceste i pretvaranja svega toga u samo jedan osigurani prijelaz, no za to naravno nikad nema novaca, kad nije nikome na putu...šteta. Troši se bespotrebna energija na ubrzavanje onih tridesetak vlakova koji tu prometuju dnevno (ko zna kolko je to tona nafte godišnje) a radi gluposti. Mislim da je to najprioritetnija investicija u tom kraju! Treba reći da su osuvremenjeni prijelazi u Hraščini/Trgovišću i kod Mađareva a da je izgrađen potpuno novi kod Budinšćine tako da sad praktički ostaju kritični samo onaj vrlo, vrlo opasni kod Podruta i ova već opisana situacija kod Krušljevca. Još samo to. |
|
|
|
|
|
#237 |
|
Registered User
|
U pravu si. To je most preko pruge na cesti Marof - Remetinec.
Problem je taj što je most star, uzak (jedna traka) i napravljen u obliku zavoja tak da smo imali nekoliko izljetanja zadnjih godina. Nema me doma ovaj tjedan ali poslikat ću kad stignem. Inače, projekt je u najavi vec 6 mjeseci, ali mislim da ovaj mjesec konačno kreću |
|
|
|
|
|
#238 |
|
free-lance
|
![]() ajde super! ![]() Nadam se da će netko ponovo pokrenuti priču i o toj dionici Krušljevec - Presečno. Tamo bi i pruga mogla bez problema puno brže , samo da se ima volje.. Od Krušljevca do Marofa 80 km/h bez problema. Ali ne, mi moramo čekati "velike" epohalne projekte (koje nikad nećemo dočekati)... |
|
|
|
|
|
#239 |
|
Registered User
|
Cara Menghilangkan Jerawat Dengan Bahan Alami
Cara menghilangkan jerawat memang agak membingungkan terutama bagi seseorang yang menginjak masa puber. Di masa ini seseorang beralih dari masa anak - anak ke masa remaja yang penuh dengan kehidupan labil. Semua hal yang berkaitan dengan masa puber dianggap sebagai masalah besar termasuk tumbuhnya jerawat pada wajah. Wajah yang semula halus, putih dan mulus terutama bagi wanita mulai menunjukkan gejala yang tidak mengenakkan. Bintik - bintik calon jerawat mulai tumbuh hal ini dapat mengakibatkan tekanan batin yang berkepanjangan.
Oleh sebab itu perlu adanya tindakan pencegahan dalam menghadapai jerawa. Lebih baik lagi bila dimasa puber, remaja mulai dikenalkan dengan ilmu kesehatan yang berkaitan dengan pertumbuhan dirinya. Misalnya perubahan siklus menstruasi dan hormon. Beberapa wanita memiliki tingkat sensitifitas terhadap lingkungannya berbeda. Ada yang terkena debu tidak apa -apa tapi dilain sisi ada yang terkena debu saja sudah terserang penyakit influensa. Begitu juga saat menstruasi, ada yang biasa saja tapi ada pula yang kesakitan bahkan efeknya sampai diwajah, yaitu wajah tumbuh jerawat. Nah, sebagai orang tua kita harus bijak mengenalkan cara menghilangkan jerawat yang baik tanpa menyakiti diri sendiri. Kali ini kami akan membahas bagaimana cara menghilangkan jerawat secara alami agar tidak menimbulkan efek samping yang berkepanjangan. 1. Hindari Makanan Berlemak Salah satu cara yang dapat kita terapkan untuk mengatasi masalah jerawat adalah menyuruh buah hati yang menginjak masa puber untuk mengurangi bahkan menghindari makanan berlemak. Kebanyakan wanita ( terutama yang berduit ) suka sekali jajan makanan yang mengandung kacang-kacangan, yoghur, coklat, dan makanan berlemak tinggi lainnya. Jika dikonsumsi secara berlebihan menimbulkan dampak yang negatif bagi kelangsungan sirkulasi tubuh. 2. Biasakan makan makanan berserat Sayur dan buah - buahan adalah sumber serat terbaik bagi tubuh. Tidak ada makanan buatan dari pabrik yang memiliki kandungan serat alami sepert yang terkandung pada sayuran dan buah segar. Sebaiknya konsumsi buah dan sayur secara teratur setiap hari dan kurangi makanan berlemak. 3. Minum Air Putih sebanyak mungkin Tubuh manusia 60% terdiri dari cairan, jika tubuh kekurangan cairan akan menyebabkan dehidrasi yang berimbas pada penyakit kronis lainnya. Sebaiknya minum air kurang lebih 2500 - 3000 cc setiap hari. Jika konsumsi air putih teratur sirkulasi tubuh akan tetap terjaga kesehatannnya. Bahkan, saat ini sudah ada terapi air putih untuk menyembuhkan beberapa penyakit yang cukup mengganggu. Nah itulah sedikit tips dari saya yang dapat Anda gunakan sebagai cara menghilangkan jerawat. Cukup mudah dilakukan dan sederhana tapi bila jerawat sudah terlanjur tumbuh jangan menyentuhnya atau sampai memencet jerawat tersebut karena dapat menimbulkan bekas luka jerawat yang tidak bisa hilang seumur hidup. Cara menghilangkannya dengan yaitu berilah bahan alami seperti madu, kulit jeruk atau lemon, mentimun, pepaya, dan putih telur. Untuk sementara hanya itu yang dapat kami sampai tentang bagaimana cara menghilangkan jerawat. |
|
|
|
|
|
#240 | |
|
Registered User
|
Quote:
![]() Što se tiče Novog Marofa, u poslovnoj zoni iza autobusnog kolodvora halu gradi Hajduk plastična ambalaža, a jedno zemljište će kupit gradska komunalna tvrtka Novokom i tu bi se trebali preselit s obzirom da su sad u užem centru... Kod marofskog rotora neki objekt gradi i Bjelić (izrada alata i naprava). Dal će se ovim otvorit i nekoliko radnih mjesta ne znam, al u svakom slučaju bar se nešto radi. Budem probal uskoro i koju sliku okinut
|
|
|
|
|
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | Rate This Thread |
|
|