|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|||||||
| Sjeverna i Središnja Hrvatska Northern and Central Croatia: Varaždin, Čakovec, Karlovac, Kutina, etc. |
![]() |
|
|
Thread Tools | Rate Thread | Display Modes |
|
|
#21 |
|
Kutinainen
Likes (Received): 7
|
Evo ga,našao sam kaj sam tražio.
![]() Ipak izgleda kao grad više nego se čini na prvi pogled. ![]() ![]() ![]()
KUTINA TO SMO MI,DJECA SMO NJENA DOBRO SLUŠAJTE NAS SVI :) Nigdar ni tak bilo da ni nekak bilo, pak ni vezda nebu da nam nekak nebu. Kajti: kak bi bilo da ne bi nekak bilo, kaj je bilo, a je ne, kaj neje nikak bilo Rekel sam ti nek te vrag odnese, ali vrag te zeti nije smel :) |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Cylon
Likes (Received): 162
|
Cek jel to lepoglava ili ivanec ?
|
|
|
#23 |
|
Registered User
Likes (Received): 0
|
Vec sam se par puta zapitao,sta se to prekopava i gradi dok se iz smjera Varazdina dolazi u Ivanec(izmedu glavne ceste i pruge).Znaci tu ce biti poduzetnicka zona.Hvala za slike Ivanca i okolice!
|
|
|
|
|
|
#24 |
|
Kutinainen
Likes (Received): 7
|
Ovo kaj sam postavio je Ivanec.
![]() Ludbreg
KUTINA TO SMO MI,DJECA SMO NJENA DOBRO SLUŠAJTE NAS SVI :) Nigdar ni tak bilo da ni nekak bilo, pak ni vezda nebu da nam nekak nebu. Kajti: kak bi bilo da ne bi nekak bilo, kaj je bilo, a je ne, kaj neje nikak bilo Rekel sam ti nek te vrag odnese, ali vrag te zeti nije smel :) Last edited by kutinA; February 22nd, 2010 at 08:13 PM. |
|
|
|
|
|
#25 | |
|
free-lance
Likes (Received): 304
|
http://www.evarazdin.hr/suker-zupani...icno-zaduzena/
Quote:
Čuj,čuj ti krmka... Kak se usuđuje pametovati, p***a mu materina! ![]() ![]() ![]() Županija je zadužena zato jer svu lovu on - debeli krmak, personifikacija državnog proračuna, odnese sa sobom na Markov trg a natrag vrati mrvice... Osim toga nek si prvo pogleda stanje u državnoj blagajni. ![]() Da smo čekali njega i njegove proračunske novce, tamo negdje 2095 bismo dogradili prvu školu. Bože mi oprosti, no neki ljudi zbilja ne zaslužuju udisati zrak na ovoj planeti. |
|
|
|
|
|
|
#26 |
|
Yosemite Sam
|
I ja sam ostao zgrožen tom njegovom licemjernom izjavom. Pa naše županije imaju tako mizerno male proračune da praktično s njima ništa ne mogu napraviti.
|
|
|
|
|
|
#27 | |
|
Registered User
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#28 |
|
Registered User
|
Očito da ima i neke istine u tome.Županija je trenutno najveći dužnik AP Varaždina.Navodno su im dužni čak oko 15 milijuna kuna za prijevoz školaraca pa zbog toga nije ni stiglo oko 10-ak predviđenih autobusa kako bi se polako počeli zamjenjivat oni stari žuti steyri
|
|
|
|
|
|
#29 | |
|
free-lance
|
Quote:
Glede APa oni su zadnji koji imaju pravo upirati prstom na ikoga. Nek prvo vrate 200 i kusur milja kn duga pa se onda imaju pravo žaliti...pitam se uopće po kojoj pravnoj osnovi mogu i dalje poslovati?!? Ova županija treba hitnu i potpunu reorganizaciju autobusnog prijevoza. Po meni AP treba rasformirati i podjeliti ostatke na dva dijela i to: 1. osnovati novo gradsko poduzeće koje će preuzeti gradski i prigradski prijevoz, te 2. novo županijsko/privatno poduzeće koje će preuzeti županijski i međugradski promet. Škole dati privatnicima na način da voze samo osonovnoškolsku djecu. Srednjoškolskoj djeci subvencionirati karte za prijevoz autobusom do najbližeg željezničkog kolodvora i dalje vlakom. Točka. |
|
|
|
|
|
|
#30 |
|
Registered User
|
Ah, tko god da dođe na vlast vjerojatno neće biti niti bolji, a niti gori.Gospon krmak se samo smješka, a para se kao nema no njemu u proračunu minus i minus daju plus tako da njega baš briga.
Uglavnom, tko god je rekao da je Varaždinska županija zadužena nek i dalje to govori, ali ako pogledamo unazad nekoliko godina pa do danas bar se vide neki rezultati pa bi ljudi trebali biti zadovoljni jer su njihovi novci utrošeni na nešto korisno što će služit njima, a ostat će i u budućnosti njihovoj djeci. Za AP nisam rekao da upiru u nekog prstom nego sam naveo ovo samo kao primjer za ovo da županiji fali love. Što se tiče ovog kako oni mogu poslovat-Lijepo.Postoji odbor vjerovnika koji je odobrio nastavak poslovanja.250 milijuna kuna neće pasti s neba, a ovako kad se radi i zarađuje vraća se dug malo pomalo.AP je firma koja ostvaruje godišnje prihode od oko 100 milijuna kuna, od čega je dobit oko 10% Dakle, ovdje očito postoje krivci (jednog više nema) koji su doveli AP u ovakvo stanje. Na primjeru AP-a vidimo i loš rad državnih službi.Pošto nisu plaćali porez, njih je porezna trebala još odavno otjerat u stečaj i već bi se bili izvukli, no dugovi su se gomilali, a nitko nadležan nije regirao. Što se tiče osnivanja županijskih/ gradskih poduzeća ne znam kakva bi tu bila situacija.To na jedan način izgleda dobro, al na drugi to vjerojatno nebi nitko kontrolirao i opet se nebi znalo tko pije, a tko plaća. Za prijevoz osnovnoškolske djece trebalo bi onda dovest i privatnike iz okolnih županija jer ovi iz naše trenutno nisu dostatni. Vjerojatno ste primjetili da se u Varaždin uspio ugurat i Zovko s jedno 3 autobusa Croatia Bus-a.... |
|
|
|
|
|
#31 | |
|
Registered User
|
Quote:
![]() I zadnji odlomak je totalna glupost, onda bi se srednjoškolci trebali dizati u 5 da stignu na bus i onda bi tek išli na vlak. |
|
|
|
|
|
|
#32 | |
|
Registered User
|
Quote:
A ono najvažnije je sve manje i manje djece je pa se pitam za koga smo mi tak hitno morali dograđivati škole?? ![]()
|
|
|
|
|
|
|
#33 | |
|
Registered User
|
Quote:
Škole su se dograđivale s ciljem uštede.Prelaskom u jednu smjenu manje se troši plina, struje i sl. Ja sam uvijek volio popodnevnu nastavu te mislim da bi ipak bilo dobro da se ide i popodne i ujutro.Ovako je premonotono, ipak djeca trebaju malo promjene, a i nema onda toliko gužve ako su 2 smjene. |
|
|
|
|
|
|
#34 | |
|
free-lance
|
Quote:
Njih jaši i porezna i inspekcije i u nemogućim uvjetima konkurencije uspjevaju poslovati sve ove godine jer drugog izlaza nemaju. Dokazali su se 100 puta. S druge strane AP Varaždin, Čazmatrans i ostali mastodonti prošlosti nisu niti javna poduzeća niti privatna nego politička. Čazmi je primjerice dug nekoliko puta oprošten. Kako onda ravnopravno poslovati sa takvom nemogućom konkurencijom?!? Da su barem onda organizirani? Ne, organizacija prometa im je 40 godina u zaostatku...zašto bi se i trudili kad će im opet iznova oprostiti dugove. Zbog svega toga treba reformirati javni prijevoz u županiji. Iz temelja. Zna se kojim i kakvim vozilima se vozi u gradskom i prigradskom prijevozu, kakvim u međugradskom, kakvim u turizmu...Tom neredu treba već jednom stati na kraj. Karel, vrijeme presjedanja iz jednog vozila u drugo iznosi 2 minute. Podrazumjeva se prilagođeni vozni red. |
|
|
|
|
|
|
#35 | |
|
Registered User
Likes (Received): 11
|
Quote:
Pitanje je da li su sve te investicije bile toliko nužne da se napravi takav ogroman dug? Ja ću navesti samo jedan primjer, a to je dvorana koja je izgrađena na nogometnom i košarkaškom igralištu na Partizanu. Odmah do nje je dvorana srednjoškolca koja je prije služila gimnazijalcima. Zašto se morala sagraditi ta dvorana i to 2 metra dalje od postojeće dvorane za gimnazijalce? Navodno je ta nova dvorana ludilo od kvalitete iako ja nisam nikad bil unutra. |
|
|
|
|
|
|
#36 |
|
free-lance
|
![]() Za tu dvoranu si u pravu, na tom mjestu je nije trebalo raditi, jer je predaleko od zgrade gimnazije. Međutim dvoranu im je trebalo raditi jer "gombaona" iliti "srednjoškolac" (nekad "partizan" ) jest najstarija i valjda najmanja VŽ dvorana. Nije adekvatna za gimnaziju.Dakle dvoranu je trebalo napraviti na mjestu gdje je gimnazija friško dograđena, naravno ukopanu u podzemlje dobrim djelom, sa nekim inventivnim arh. rješenjem... |
|
|
|
|
|
#37 | |
|
BANNED
Likes (Received): 5
|
Quote:
Dvorana na onom mjestu je idiotarija... 10 minuta potrošimo na šetnju između gimnazije i dvorane. Da ne velim koliko je zdravo mokar nakon tjelesnog šetati na -5 stupnjeva. Osim toga, dvorana je substandardna. Ta dvorana je kopija one na Drugoj gimnaziji, ali ovdje nisu imali dovoljno mjesta (???), pa su odrezali par metara, te je sad rukometno igralište kraće za 2 metra od standardnog. Gimnazija ima previše učenika za jednu smjenu. Gužve na hodnicima znaju biti nepodnošljive, stvaraju se čepovi, pod odmorima su redovi za kantinu, koja je podkapacitirana naspram tolikom broju učenika. Po mojem mišljenju, umjesto dogradnje, trebala se sagraditi na tom mjestu dvorana, a u Varaždinu formirati 3., prirodoslovno-matematičku gimnaziju, te ju smjestiti u neki od desetaka neiskorištenih prostora koje grad ima na raspolaganju (vojarne!!!). |
|
|
|
|
|
|
#38 | |
|
Registered User
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#39 |
|
free-lance
|
![]() Istina, skoro se desila tragedija kod izgradnje "aneksa" postojećoj gimnaziji. Naravno, najbolje rješenje bi bilo ono što kaže Grof, izgradnja potpuno nove treće gimnazije... U staroj "gombaoni" je danas stolni tenis, specijalizirana dvorana, (koja je s obzirom na svoju "veličinu" za to idealna)... |
|
|
|
|
|
#40 | |
|
Banged
|
Quote:
Isto vrijedi i za igralište na Slobodi, gdje je danas TTS.
|
|
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | Rate This Thread |
|
|