daily menu » rate the banner | guess the city | one on one

Go Back   SkyscraperCity > European Forums > Euroscrapers > Local discussions > Bosna i Hercegovina > Forum Bosne i Hercegovine > Sarajevo

Sarajevo Projects and constructions

Reply

Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old June 30th, 2010, 11:06 AM   #101
Sofija
Registered User

Likes (Received): 0

Mozda u tuzli,ovde u krajini koliko znam nije

nego sta da ja sad radim,moram danas odluciti
Sofija no está en línea   Reply With Quote

Sponsored Links

Old June 30th, 2010, 11:19 AM   #102
corvus_edin
terror kitty

corvus_edin's Avatar

Likes (Received): 221

kolika je razlika u m²?

Sarajevo Construction .net
corvus_edin está en línea ahora   Reply With Quote
Old June 30th, 2010, 11:22 AM   #103
leopol
Registered User

leopol's Avatar

Likes (Received): 158

Quote:
Originally Posted by Sofija View Post
Joj dvoumim se sada izmedju dvije garsonjere,prva je manja ima bolji pogled ali zato je lift odmah uz nju i suncana je strana,druga je veca,nema lifta ali je zato okrenuta ka zapadu sto mi je ciniti, svi kazu da mi je bolja ova veca a ja ni sama vise ne znam tak sam izgubljena od ovog svega

i jos sam se razocarala kad sam otisla vidjeti kako radovi napreduju,ocekivala sam da su unutrasnji radovi zavrseni,sanitarije i ostalo....a ono...imas sta vidjeti ..... nema plocica,zidovi nisu gotovi,stubiste isto tako nenabaceno ,nema teorije da se sve to zavrsi do kraja ove godine-kako je najavljeno.
Bas sams e razocarala,zatim covjek koji nas je primio-tako je ne poslovan,doslovce moras izvlaciti rijeci iz njega,djeluje nezainteresiran,zatim djevojka koja isto tu radi -katastrofa ,opsti dojam sve je tako mahalski :run:

sta da ja sad radim

Dajte neki savjet
Meni nista nije jasno, jer ako zapad nije suncana strana onda koja je to?

Problem lifta koji zna biti problematican, mada ovi novi liftovi koji se sada ugradjuju su puno tisi. Ja bi to rijesio zahtjevom za ugradnju dodatne zvucne izolacije

Moje iskustvo je slijedece: Idi na sto vise spratove, ali ne na posljednji. Buka i prasina su manji, pogled je fantastican, a imas osjecaj kao da si u ozbiljnom gradu. Par godina sam zivio na XIV spratu jednog nebodera, i to je odlican osjecaj.

Sto se orijentacije tice, pogled iz te zgrade na istok je atrktivniji nego na zapad. Na istocnoj orijentaciji zimi u Sarajevu palis svjetlo u 15 sati a ljeti te vrucina budi vec u 7 ujutro, a na zapadnoj strani opet ostavljas klimu preko dana da radi ljeti, ali zato zimi imas osjecaj kao da si u zimskoj basti. Pa sad biraj sta ti vise odgovara...
leopol no está en línea   Reply With Quote
Old June 30th, 2010, 11:30 AM   #104
ampicilin
Unregistered User

ampicilin's Avatar

Likes (Received): 147

i za koji bilo god se odlucila prvo trazi konkretan datum za zavrsetak radova i kada ti kazu onda to trazi napismeno, u vidu ugovora, kao i za ostale stvari, o pravu pristupa stanu ( da nadgledas kako radovi teku, da im mozes reci odmah ako ti nesto ne odgovara ) i slicno ali sve sa potpisom i pecatom
ampicilin no está en línea   Reply With Quote
Old June 30th, 2010, 11:35 AM   #105
Sofija
Registered User

Razlika je u 5m2 ,zvuci malo, ali kad se udje unutra osjeti se, mnogo je prostranija,komotnija-ali je zato pogled iz stana

Pa ja sam mislila da je istocna strana suncanija,ne znam mozda sam se zbunila u orjentaciji....

ova veca je na desetom katu a manja na cetrnaestom ,ukupno sesnaest katova pa eto po mojoj nekoj logici valjda taj lift ne bi trebao smetati jer su iznad mene jos samo dvije etaze....a kazu da su to neki besumni liftovi,Otisovi...mada ko ce znati....

Bas sam zbunjena,mada izgleda da ce odluka pasti na ovu vecu...

Evo sta me josh muci,sad gdje zivim na zadnjem sam katu,zgrada je veoma mirna nema buke,pa se pitam kako ce ovdje biti,garsonjera izmedju dva stana a iznad mene josh neko....
Old June 30th, 2010, 11:41 AM   #106
Sofija
Registered User

Zavrsetak radova je najavljen znaci za decembar ove godine,ja sam svjesna toga da to nece biti tad i kao sto mi je gospodin zaduzen za prodaju,rekao da postoji odstupanje josh tri mjeseca,znaci najdalje do marta 2011- ja sam vec spremna da ce to biti u martu ako ne i kasnije,moracu opet traziti stan za septembar

Ne znam kako cu nadgledati radove kad nisam u sarajevu... ...mada kako sam mogla primjetiti sumnjam da ce oni to i dopustiti, nekako su nas nevoljko pustili da idemo pogledati te stanove...i to mogli smo samo da vidimo prvu etazu...ko zna na 10 mozda nema ni zidova
Old June 30th, 2010, 11:42 AM   #107
leopol
Registered User

leopol's Avatar

Quote:
Razlika je u 5m2 ,zvuci malo, ali kad se udje unutra osjeti se, mnogo je prostranija,komotnija-ali je zato pogled iz stana

Pa ja sam mislila da je istocna strana suncanija,ne znam mozda sam se zbunila u orjentaciji....

ova veca je na desetom katu a manja na cetrnaestom ,ukupno sesnaest katova pa eto po mojoj nekoj logici valjda taj lift ne bi trebao smetati jer su iznad mene jos samo dvije etaze....a kazu da su to neki besumni liftovi,Otisovi...mada ko ce znati....

Bas sam zbunjena,mada izgleda da ce odluka pasti na ovu vecu...

Evo sta me josh muci,sad gdje zivim na zadnjem sam katu,zgrada je veoma mirna nema buke,pa se pitam kako ce ovdje biti,garsonjera izmedju dva stana a iznad mene josh neko....
U garsonjeri je 5 m2 strasno velika razlika!

Ako su Otis liftovi, onda manje brini, to je The best money can buy...

Sto se zadnjeg pitanja tice, ono je suvisno. Ako neces da ti smetaju komsije, ti kupi stan od 140 m2 ili jos bolje kucu. Ali posto kupujes garsonjeru, onda nema ni potrebe da sebe opterecjes takvim pitanjima, jer nemas izbora.

Onako usput, sta ti je jos dolazilo u obzir u Sarajevu, koje zgrade si gledala?
Old June 30th, 2010, 12:01 PM   #108
Sofija
Registered User

Mozda si u pravo za ovo zadnje pitanje...

Pa ovako,nema gdje nismo gledali,znaci od alipasinog,cengic vile,grbavica,pa cak smo i na bjelavama nesto gledali,stari grad....medjutim sve je to starogradnja,stanovi u koje treba dosta ulagati,ovo nam se svidja prvenstveno sto je novogradnja a i lokacija mi odgovara zbog faxa itd...a cijena je sasvim ok,pomirila sam se stim da cu morati traziti stan dok ovo ne bude gotovo ali bice lakse kad znam da me ceka nesto samo moje i nesto novo

Gledali smo jednu garsonjeru na cengic vili,28m2, covjek ju je davao za 66.000 KM,unutra haos trebalo bi josh renovirati,i tako je svugdje....

Cula sam za neku novogradnju na stupu i u nedzaricima,ali to mi je stvarno predaleko tako da to nisam ni uzimala u obzir i nisam to ni isla gledati.

Sve u svemu ovo mi ispade najbolje,kad se uzme u obzir i lokacija,cijena + novogradnja ..

I kako moze jedna garsonjera na alipasinom od 28m2 biti skuplja od ove nove uniprometove,a koliko smo naisli na takvih slucajeva,ja ne znam sta ti ljudi misle kad lupaju takve nerealne cijene...
Old June 30th, 2010, 12:05 PM   #109
ampicilin
Unregistered User

ampicilin's Avatar

za nadati se da ce brzo dovrsiti lamenu, rok do kraja godine i nije nemoguca misija... ukoliko imaju novac za to
Old June 30th, 2010, 12:17 PM   #110
Sofija
Registered User

I ja sam tako mislila dok nisam otisla tamo,usla u zgradu i vidjela unutrasnjost,oni rekose da je unutra sve gotovo,ocekivala sam barem plocice a ono niti je nabaceno,na jednoj etazi ima osamnaest stanova puta 16 etaza,ne znam kako to misle zavrsiti do decembra uzmimo u obzir fasadu,pa stubiste,pa liftove.....
Old June 30th, 2010, 12:19 PM   #111
ampicilin
Unregistered User

ampicilin's Avatar

pa sta rade trenutno? postavljaju el. instalaciju ili?
Old June 30th, 2010, 12:37 PM   #112
leopol
Registered User

leopol's Avatar

Quote:
I ja sam tako mislila dok nisam otisla tamo,usla u zgradu i vidjela unutrasnjost,oni rekose da je unutra sve gotovo,ocekivala sam barem plocice a ono niti je nabaceno,na jednoj etazi ima osamnaest stanova puta 16 etaza,ne znam kako to misle zavrsiti do decembra uzmimo u obzir fasadu,pa stubiste,pa liftove.....
Opet mi nisi jasna, pa vidi kako je zgrada izgledala prije 4 mjeseca:

Ne kontam sta si ocekivala?

Dinamika izgradnje u posljednjih 6 mjeseci je zapravo natprosjecna za ovdasnje uslove...
Old June 30th, 2010, 12:38 PM   #113
Sofija
Registered User

Da, mislim da trenutno rade instalacije....sta mislis kako ce to brzo ici ako se razumijes u to,ja pojma nemam od tih radova...
Old June 30th, 2010, 12:50 PM   #114
ekist
Registered User

ekist's Avatar

Likes (Received): 27

Quote:
Mozda si u pravo za ovo zadnje pitanje...

Pa ovako,nema gdje nismo gledali,znaci od alipasinog,cengic vile,grbavica,pa cak smo i na bjelavama nesto gledali,stari grad....medjutim sve je to starogradnja,stanovi u koje treba dosta ulagati,ovo nam se svidja prvenstveno sto je novogradnja a i lokacija mi odgovara zbog faxa itd...a cijena je sasvim ok,pomirila sam se stim da cu morati traziti stan dok ovo ne bude gotovo ali bice lakse kad znam da me ceka nesto samo moje i nesto novo

Gledali smo jednu garsonjeru na cengic vili,28m2, covjek ju je davao za 66.000 KM,unutra haos trebalo bi josh renovirati,i tako je svugdje....

Cula sam za neku novogradnju na stupu i u nedzaricima,ali to mi je stvarno predaleko tako da to nisam ni uzimala u obzir i nisam to ni isla gledati.

Sve u svemu ovo mi ispade najbolje,kad se uzme u obzir i lokacija,cijena + novogradnja ..

I kako moze jedna garsonjera na alipasinom od 28m2 biti skuplja od ove nove uniprometove,a koliko smo naisli na takvih slucajeva,ja ne znam sta ti ljudi misle kad lupaju takve nerealne cijene...
S obzirom da i ja posljednjih 7-8 mjeseci trazim garsonjeru ovih dana za jednu stariju osobu, mogu ti reci da sam naisao na isti problem i da sam nakon tvojih postova kontaktirao Unipromet i da su mi rekli da je najmanja garsonjera 30m2 pa cu ovih dana dogovoriti da pogledam kako izgleda to sve. Sto kazes, stara razdrndana garsonjera od 28m2 kosta preko €30.000, ali se moze naci na Svrakinu za jeftinije pare, ako je nekome ok taj dio grada. Cova koji mi se javio na telefon je zvucao ok, ipak uzmi u obzir koliko poziva on dnevno dobije i tura organizuje za razgledanje, ne mozes ocekivati da svaki put bude extra ljubazan

Najvaznije je da izrada bude kvalitetna i da sve bude zavrseno u predvidjenom roku a lokacija je odlicna, pogotovo kada Put zivota produze do Ch Wille.
ekist no está en línea   Reply With Quote
Old June 30th, 2010, 12:56 PM   #115
ampicilin
Unregistered User

ampicilin's Avatar

ma zavrsit ce to oni do kraja godine, naravno ukoliko imaju novac a izgleda da imaju to brzo ide a i kao sto leopol rece, natprosjecni su bili do sad kada je u pitanju izgradnja stoga i treba ocekivati da ce zavrsiti
Old June 30th, 2010, 01:17 PM   #116
Sofija
Registered User

Gledala sam jedan stan na istoj lokaciji,ne bih znala kako se ulica zove,kod merkatora je zgrada,preko puta hitne ,skroz stara zgrada,stan je iznad one pekara i onog kafica koliba mislm da se zove....uglavnom nekih 30-tak kvadrata,63.500 KM a zgrada se raspada, da ne spominjem kakav je prilaz zgradi ,dvoriste,ulaz, unutra nekakav laminat odskace kad hodas po njemu,prozori postavljeni 90 i neke ,stan je na zadnjem katu a nema ploce nego rigips ...sto reci na to... a par metara dalje unipromet sa novim jefinijim stanovima....i sto je jos cudnije bas sam pratila taj stan u oglasima i nema ga u zadnje vrijeme,je li moguce da su ga prodali ?
Old June 30th, 2010, 02:43 PM   #117
ampicilin
Unregistered User

ampicilin's Avatar

ili su odustali =) lamela izgleda doista lijepo i dok je u pitanju taj lift izgleda da vode racuna o kvaliteti materijala sto je veoma bitno za ovako visoku zgradu. Sve pohvale za unipromet, za sada ali naravno valja to sve testirati uz kolace kada se bude proslavilo useljenje Sofije
Old June 30th, 2010, 03:46 PM   #118
Sofija
Registered User

Evo uplatih ja danas za stan

pa bujrum svi na ak se uselim u decembru

Eto izreklamirah je unipromet maksimalno...

Old June 30th, 2010, 03:50 PM   #119
Sofija
Registered User

Old June 30th, 2010, 03:50 PM   #120
leopol
Registered User

leopol's Avatar

Eto, nakon "4 sobe gospodje Safije" Sarajevo je dobilo i "Studio gospodjice Sofije"

Cestitam, zelim ti puno lijepih trenutaka u njemu

PS: koji sprat na kraju, i koja strana svijeta?

Reply

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules