|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|
#61 |
|
Basarabia e Romania
Likes (Received): 92
|
kidule ... e usor de criticat. Ti-am amintit intr-un post anterior ca basrabenii au suferit mult. Nu (se) poate sa renasca romanismul peste noapte ...
PS Ardealul sub austrieci a fost parfum prin comparatie. Intelectualii romani-transilvaneni predau la universitatile din Viena si Berlin. Pe cand intelectualii romani-basarabeni isi rupeau spatele in Siberia ![]() PPS http://stelapopa.unimedia.md/2010/01...lican-sau-mai/
Timpul pentru Unire niciodată nu va veni de la sine, dacă nu-l vom face şi aduce fiecare dintre noi, cei care ne dorim Unirea cu adevărat. “DACĂ VISUL UNORA A FOST SĂ AJUNGĂ ÎN COSMOS, EU VIAŢA ÎNTREAGĂ AM VISAT SĂ TREC PRUTUL” (GRIGORE VIERU)
Last edited by nebunul; March 20th, 2010 at 07:10 PM. |
|
|
|
|
#62 |
|
Basarabia e Romania
|
SUA explică Chişinăului regulile jocului de-a Constituţia
http://unimedia.md/?mod=news&id=17484
Timpul pentru Unire niciodată nu va veni de la sine, dacă nu-l vom face şi aduce fiecare dintre noi, cei care ne dorim Unirea cu adevărat. “DACĂ VISUL UNORA A FOST SĂ AJUNGĂ ÎN COSMOS, EU VIAŢA ÎNTREAGĂ AM VISAT SĂ TREC PRUTUL” (GRIGORE VIERU)
|
|
|
|
|
#63 |
|
Basarabia e Romania
|
Asculta Vocea basarabiei 20 martie 2010
Pe 27 martie tinerii din Romania vor merge cu bratele deschise la Chisinau http://voceabasarabiei.net/index.php...se-la-chisinau ... nice one http://muzicamd.wordpress.com/
|
|
|
|
|
#64 |
|
Aradean
Likes (Received): 90
|
nebunule, inteleg ce spui insa imi varsam si eu oful asa virtual ca oricum altceva nu pot face. Daca nu mi-ar pasa de ei, nu m-as consuma si nu m-as interesa de soarta lor. Cu toate astea nu inseamna ca trebuie eu ca roman sa ii inghit porcariile acestui "maldavan" pentru ca denota un caracter abject si profita de situatia aliantei AIE unde oricum nu a contribuit cu nimic numai a profitat din plin. Daca iese jegul asta presedinte, va urma o noua perioada de ceata si intuneric pentru romanii de acolo.
Cat despre Ardeal, e adevarat ce spui si asta se datoreaza austriecilor pentru ca daca era dupa unguri ....
|
|
#65 |
|
Basarabia e Romania
|
Iti dai seama ce strange din dinti Ghimpu doar ca sa nu se destrame alianta; si sa se treaca cu bine de anticipate Reminder cu nepotu' ![]()
|
|
|
|
|
#66 | |
|
Registered User
Likes (Received): 42
|
Quote:
|
|
|
#67 |
|
Registered User
Likes (Received): 2
|
Unde din textul citat de tine reiese asta?
|
|
|
|
|
#68 |
|
Registered User
Likes (Received): 313
|
Mai e si reversul medaliei: multi, dar foarte multi romani se bucura nespus ca are Romania un vecin mai sarac si "prapadit" si profita sa faca pe grozavii in relatia cu orice basarabean de care dau. Si un a.s.s.hole arogant "compenseaza" atitudinea binevoitoare a 10 oameni de treaba. Am fost doar de 2 ori in Moldova, dar de fiecare data lumea se plangea de cei care judeca RM si oamenii de acolo in termeni absoluti sau care inundeaza forumurile de acolo pozand in detinatorii adevarului si a cunoasterii in fata unor "mancurti".
La urma urmei moldovenii au dreptul la cetatenia pe care au pierdut-o fara voia lor. Iar iubirea pentru Romania e cu schepsis - multi acuza anul 1940 (uitand de sacrificiile enorme facute in 1941-1944) si anul 1992, cand Romania "i-a lasat de izbeliste". Cat despre Unire, nu cred ca se mai pune problema, iar cu cat se amana, se va pune mai putin problema. Am vazut la multi tineri un nationalism romanesc statalist sau unionism pasiv de genul "suntem romani, lumea de aici trebuie sa invete romana ca e limba tarii, vrem o apropiere de Romania DAR cred ca vom ramane doua state separate". Last edited by Robi_damian; March 20th, 2010 at 10:45 PM. |
|
|
|
|
#69 |
|
I own a PC computer
Likes (Received): 1022
|
Iubirea de Romania nu trebuie sa fie o conditie pentru redobandirea cetateniei, a celor ce au avut-o pana in 1940. Sunt si romani din Romania care nu iubesc tara, ar trebui sa li se retraga cetatenia?
|
|
|
|
|
#70 |
|
Registered User
Likes (Received): 42
|
Daca a-ti cunoaste cerintele de redobandire a cetateniei nu a-ti spune ca cei care o primesc nu ar merita-o
|
|
#71 | |
|
Registered User
Likes (Received): 2
|
Quote:
Rog alte pareri in caz ca am luat-o eu pe ulei. |
|
|
|
|
|
#72 |
|
Registered User
|
Pai conditia de baza e:
Esti unul dintre/urmasul celor care au fost deposedati de cetatenia romana atunci cand Romania a cedat Basarabia si Bucovina de Nord Uniunii Sovietice pe 26 iunie 1940. Nu? |
|
|
|
|
#73 | ||
|
Aradean
|
Quote:
Sustin acordarea cetateniei romane, romanilor si celor ce gandesc romaneste de dincolo de Prut insa sunt foarte multi care ajung sa o primeasca si nu merita. Quote:
S-ar putea ca aceasta conditie sa nu fie intodeauna suficienta.
|
|
|
#74 |
|
Registered User
Likes (Received): 0
|
Cred ca exagerezi la capitolul "merita" din mai multe motive. In primul rand a avut grija istoria ca in Basarabiasa sa existe multi oameni manipulati si pur si simplu limitati dpdv intelectual . In al doilea rand a fi roman inseamna de multe ori un semn de egalitate cu toata tiganimea care a avut grija de imaginea noastra, am parte de asta de fiecare data cand sunt in Franta, Austria, Germania, Spania sau Belgia. Coloratii Romaniei primesc cetatenia pt un anume merit?
Cetatenia e un instrument eminamente politic in clipa de fata. Sunt sigur ca urmatoarele generatii se vor regasi mai usor in valorile romanesti daca acest proces va fi instrumentat politic. Nu exista constiinta romaneasca creata peste noapte. Bunica mea de exemplu nu are aceasta constiinta - ce sa fac cu ea ? Propui sa o plesnesc si sa-i explic cum sta treaba cu adevarul istoric?... Este nevoie de timp pentru orice. Mentalitatile se schimba cel mai greu. Insa aceste investitii merita facute, pentru ca se castiga resursa umana. Din pacate aparatul administrativ din romania, impreuna cu vointa politica care este deocamdata in mare parte exprimata doar declarativ, sunt inca slab pregatite pentru a recupera un teritoriu cu o populatie pierduta de doua ori intr-un mod absolut miselesc. |
|
|
|
|
#75 |
|
Registered User
|
Asta cu Romania si imagine facuta prost de X sau Y ma dispera. E si o dovada crasa de malitios si rea-vointa din partea celor care fac asocierea cetatean roman = hot. Atentatele de la 7/11 au fost facute de cetateni britanici, asta nu inseamna ca de fiecare data cand dau de Joe, Johnny sau Marie ma feresc ca poate se detoneaza si omoara pe toata lumea.
Si in Belgia sunt asa de multi Farouk si Ahmezi care au cetatenie belgiana, si totusi romanii au bunavointa sa nu sara cu gandul la ei cand aud cuvantul "belgian". |
|
|
|
|
#76 | ||
|
In the brig
Likes (Received): 322
|
Quote:
In al doilea, nu exista un mecanism birocratic de probare a "gandirii romanesti" iar o astfel de cerinta ar intrece si cele mai delirante cerinte birocratice romanesti. Quote:
Last edited by Le Clerk; March 21st, 2010 at 10:16 AM. |
||
|
|
|
|
#77 |
|
Aradean
|
Credeti ce vrei insa eu unul nu am cum sa fiu optimist daca Lupu ajunge presedinte. Mi-ar disparea orice entuziasm si orice urma de speranta pentru romanii de acolo daca ar ajunge jigodia aia presedinte.
Imi pun totusi speranta in generatia tanara pentru ca ea este responsabila si de evenimentele din aprilie 2009, restul nu ii mai poti schimba si nu o sa ii schimbe nici 1000 de cetatenii. Din contra, vor veni si iti vor rade in nas facandu-te tigan ca si pana acum pentru ca asa au fost educati ca noi suntem dusmanul lor.
|
|
#78 |
|
In the brig
|
Transformarea MOldovei e un PROCES si nu o REVOLUTIE, la fel cum a fost si la noi. Lucrurile nu s-au schimbat peste noapte in Romania in urma "Revolutiei" din 1989, asa cum nu se pot schimba nici acolo peste noapte. Lupu nu este Voronin, asa cum AIE nu este PCRM. Incet incet lucrurile se schimba inspre bine, insa acest proces nu se poate realiza intr-un an. Este nerealist sa speram la asa ceva. Cat despre modul cum ne vad tinerii veniti din Moldova, este fals cred modul in care privesti tu lucrurile. Singura categorie sociala care a scapat de spalarea creierelor sunt tinerii, care sunt si cei care vin aici in marea majoritate. Poate ca daca vom sti sa-i primim cum se cuvine se vor intoarce acasa si le vor reseta spalarea de creiere parintilor si bunicilor lor. |
|
|
|
|
#79 | |
|
Aradean
|
Quote:
.
|
|
|
#80 |
|
In the brig
|
Da, scuze, poate nu am fost foarte atent, dar persoanele la care te referi tu nu prea vin prin Romania, iar cei care vor veni isi vor schimba parerea. De cele mai multe ori, fantasmele imaginate sau indoctrinate se farama la primul contact cu realitatea.
|
|
|
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|