|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|||||||
| Slavonija i Baranja Slavonia and Baranja: Osijek, Slavonski Brod, Vinkovci, Vukovar, etc. |
| View Poll Results: Što je po vašem mišljenju najveći problem grada Osijeka? | |||
| Nekultura vozača i uništavanje zelenih površina |
|
7 | 7.53% |
| Nečistoća u gradu |
|
7 | 7.53% |
| Zapušteni objekti u gradu |
|
55 | 59.14% |
| Uništavanje javne imovine (vandalizam) |
|
19 | 20.43% |
| Loše stanje gradskih prometnica |
|
5 | 5.38% |
| Voters: 93. You may not vote on this poll | |||
![]() |
|
|
Thread Tools |
Rating:
|
Display Modes |
|
|
#2601 | |
|
Hrvatsko Zagorje
Likes (Received): 20
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#2602 |
|
Registered User
Likes (Received): 14
|
to su druge rode. možda njihova djeca. Originalni par ostaje na platformi pored dimnjaka
|
|
|
|
|
|
#2603 |
|
os
Likes (Received): 3
|
|
|
|
|
|
|
#2604 |
|
LEGA,IMAŠ KUNU?
|
http://www.sib.hr/vijesti/osijek/502...u-zaborav.html
VIDEO: Prometni redari na ulicama, nelegalna parking mjesta odlaze u zaborav Službe promentog redarstva postoje u svim većim europskim gradovima, a tome se priključio i Osijek. Prometni redari grada počeli su s radom prije nešto više od mjesec dana.Njihova prvenstvena zadaća je surađivati s policijom te pridonositi prometnoj sigurnosti u gradu. Želimir Farčić jedan je od trojice osječkih prometnih redara. Završio je s kolegama posebnu obuku na Policijskoj akademiji u Zagrebu te praktični dio u Rijeci gdje prometni redari djeluju već godinama, kao i u još desetak hrvatskih gradova. "Ja mislim da su građani osjetili da mi radimo. Slučaju nas koliko god mi možemo mi smo tolerantni", kaže Želimir. Biti prometni redar, kaže Želimir, posao je kao svaki drugi s ljudima. Uvijek ima onih koji će vam uputiti ružnu riječ ali i onih koji će bez pogovora poslušati upozorenje.Verbalnih delikata je bilo, ali to je sastavni dio ovoga posla i to se ne može izbjeći verbalni delikti su neminovni. Kao što je neminovno da uvijek ima onih koji krše propise i zabrane, pa posla za njih uvijek ima. "Po broju osoba koje negoduju dalo bi se zaključiti da dosta njih krši red i da imamo još onih koji se ne pridržavaju zakonskih prospisa o sigurnosti prometa," dodaje Milan Kamenko.No, prometni redari kažu da se pomaci među vozačima ipak polako vide. "Znaju gdje ne smiju stajati malo biše pozornosti obraćaju na prometne znakove i pakriranja i stajanja, malo više pošturju, mi mislimo da smo malo napravili reda", zaključuje prometni redar Želimir. Tri komunalna redara, puta osam sati rada je 24 sata - za to vrijeme puno se toga može obići i napraviti, ističe Milan Kamenko. Prometne redare najčešće možemo susresti na najfrekventnijim mjestima u gradu, kao što je Šamačka ulica, no to ne znači da se neće pojaviti primjerice u Klisi, Tenji ili Sarvašu.No ne samo doći nego i naplatiti kaznu za nepoštivanje prometnih propisa. Jer vrijeme prilagodne redara na posao, i ljudi na redare je iza nas.Stoga, možda je najbolje poslušati savjet prometnoga redara: Neka ne voze napamet, neka poštuju zabranu zaustavljanja i parkiranja. Mi dolazimo. Ne jednom nego nekoliko puta dnevno. Jer cilj prometnih reda nije kažnjavanje, nego uvođenje reda i discipline parkiranja. A kao i uvijek, vrijeme će pokazati hoće li se u tome i uspjeti. http://www.youtube.com/watch?feature...&v=xap-3dDdzd8
|
|
|
#2605 |
|
os
Likes (Received): 3
|
...rokova po stoti put propada i ponovo se krpa..
![]() ![]() ...još jedna.. ![]() ...jel ovo privatno ili gradsko..mogli bi uredit ili normalni parking ili neki manji park.. ![]() ...i dalje problem sa odlaganjem svega i svačega na eko otocima.. ![]() ![]() ...ovdje je bila zasađena trava i postavljeni stupići, ali zašto nebi iskoristili parkin ispred zgrade..
|
|
|
|
|
|
#2606 |
|
Hrvatsko Zagorje
|
Pauka treba nazvati nek duojde po auto i nabiti kaznu.
|
|
|
|
|
|
#2607 |
|
LEGA,IMAŠ KUNU?
|
|
|
|
#2608 |
|
OSIJEK NEPOKORENI GRAD!
Likes (Received): 8
|
koliko nekulturan mora čovjek biti da i na crkvu ide naškrabati grafit, pa makar ne bio vjernik i makar mislio i da je najpametniji jer zna Engleski i da je totalno urban jer sluša Pink Floyd...
|
|
|
|
|
|
#2609 |
|
LEGA,IMAŠ KUNU?
|
zamisli da stoji na zidu : Sad će čika doktor da te pregleda..!
![]() cajkarošima ovakavo što nikad ne bi palo napamet...oni bar vade klupe i šutaju kante za koševe..
|
|
|
#2610 |
|
OSIJEK NEPOKORENI GRAD!
|
ma to je neki urbani vel'ki mislilac koji nam je svima htio poslati neku poruku.Jedina poruka koju ja vidim je: ja koji sam to napisao sam seljačina i ne zaslužujem se zvati građaninom (Osijeka) |
|
|
|
|
|
#2611 |
|
Osječko Est 1697
|
![]()
|
|
|
|
|
|
#2612 |
|
Registered User
Likes (Received): 0
|
Prva slika je odlično ispala.
|
|
|
|
|
|
#2613 |
|
Danas sam ok...
|
Ali uvijek ta govna na stazi ma nemam riječi za te vlasnike pasa.
|
|
|
#2614 |
|
Registered User
Likes (Received): 47
|
Moram pohvaliti svog susjeda danas - iako se jedva krece, prosetao je svoju pudlicu i lijepo s papirantom (da, da, pravi eko
) i malom lopaticom pokupio njene ekskremente. Sto se grafita na katedrali tice, vec duze vrijeme planiram komentirati, a nikako da stignem - apsolutno se slazem s Essekerom, tako bih rado upoznala tog "lumena" pa mu umjesto odgovora na grafit rekla uzivo koliko je strasno "intelektualan" ![]() A i pasivnost župnika Bernatovića me pomalo iritira - pa što ne ukloni taj natpis? Poznavajući njega i mišljenje kako je OK da se djeca igraju nabijajući loptu u stoljetne zidove katedrale...
|
|
|
#2615 |
|
LEGA,IMAŠ KUNU?
|
http://studos.net/vijesti/375-popup-...-gradane-gradu
POPUP: Vratimo građane gradu! Većina stanovnika odlazi u trgovačke centre na periferiji grada te ondje provodi većinu vremena. Upravo je grad taj koji je napušten i kojega se više ne posjećuje niti promatra. POPUP projekt će pokušati oživjeti zapuštene gradske prostore te ih privremeno koristiti kao jednokratne kulturno-umjetničke centre. Početak oživljavanja grada bit će izložba Strukture komunikacije mlade osječke umjetnice mag.educ.art. Valentine Grubačević. Održati će se u petak 13.travnja 2012.godine u 20 sati u kreativno-izlagačkom prostoru POPUP-a Ulica Hrvatske Republike 19c u Osijeku. Izložba će biti otvorena od 13.-16. travnja u vremenu od 17:00 do 20:00 sati. Sva događanja u sklopu POPUP projekta održavat će se svaki puta na drugoj lokaciji u središtu grada, a trajat će od jednog do tri dana.
|
|
|
#2616 |
|
BANNED
|
|
|
|
|
|
|
#2617 |
|
LEGA,IMAŠ KUNU?
|
http://www.osijek-online.com/Moj-Osi...Promenadi.html
Obnavljaju se klupe na Promenadi Omiljena osječka šetnica promenada ostala je bez klupa, srećom nije riječ o nekom vandalskom činu, klupe je uklonio Unikom iz razloga jer idu u obnovu. Radi se o redovitom godišnjem održavanju klupa koje obavlja gradska tvrtka Unikom, u sklopu održavanja zamjenit će se 128 letava na klupama, od postojećih petstotinjak. Pojedine klupe načeo je zub vremena, ali neke su nažalost i žrtve vandalskih napada. Osim klupa stradava i druga gradska imovina, tako Grad Osijek godišnje za obnovu uništenih klupa, rasvjetnih tijela i slično izdvoji oko 3 milijuna kuna. Primjerice obnovljena su rasvjetna tijela na čak 190 lokacija. Umjesto plaćanja šteta, 3 milijuna kuna moglo se iskoristiti daleko korisnije.
|
|
|
#2618 | |
|
Hrvatsko Zagorje
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#2619 |
|
OSIJEK NEPOKORENI GRAD!
|
@ Trgovački centri - trebalo se ulagače u trg centre, kad su ih već htjeli graditi, poticati na kupnju placeva u centru grada. Nemam ništa protiv toga da netko radije ide u šetnju šoping centrom umjesto uz Dravu, ali imam protiv odvlačenja života iz centra.
Pogledajte kako je u Pečuhu, onaj ogromni Arkad je još i oživio centar. |
|
|
|
|
|
#2620 |
|
BANNED
|
Bilos je htio kupiti OLT i izmjestiti ga iz grada, mozda bi tamo Porta zavrsila...naravno da radnici nisu dali...
|
|
|
|
![]() |
| Tags |
| dirty old town, extreme makeover, ludi na metli, metlu u ruke, tomo kosi perivoje |
| Thread Tools | |
| Display Modes | Rate This Thread |
|
|