|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|||||||
| Slavonija i Baranja Slavonia and Baranja: Osijek, Slavonski Brod, Vinkovci, Vukovar, etc. |
| View Poll Results: Što je po vašem mišljenju najveći problem grada Osijeka? | |||
| Nekultura vozača i uništavanje zelenih površina |
|
7 | 7.53% |
| Nečistoća u gradu |
|
7 | 7.53% |
| Zapušteni objekti u gradu |
|
55 | 59.14% |
| Uništavanje javne imovine (vandalizam) |
|
19 | 20.43% |
| Loše stanje gradskih prometnica |
|
5 | 5.38% |
| Voters: 93. You may not vote on this poll | |||
![]() |
|
|
Thread Tools |
Rating:
|
Display Modes |
|
|
#21 |
|
On Air
Likes (Received): 60
|
Osim basci na ovom prostoru je i neki drlog koji su nanjeli vjerojatno vlasnici tih basci...da se mene pita vec sutra ujutro bi poravnao ovu povrsinu i naredio da se odveze taj drlog...ljudima na Viru pored Zadra ruse kuce, a mi se ustrucavamo uvesti reda sa ovim bascama. Znam da je situacija teska i da si neki olaksavaju zivot na ovakav nacin, ali dokle bi stigli da svi idemo tako uzupirati gradske povrsine i saditi. |
|
|
|
|
|
#22 |
|
On Air
|
|
|
|
|
|
|
#23 |
|
Osječko Est 1697
|
Svasta tu ima, tog smeca od kuca koji se stavlja. i onda najlon i smece leti na sve strane
Vidio sam puno ljudi koji imaju basce, i staneš i diviš kako su sve sredili. Neki tu oko obilaznice su napravili pristojne kucice, opet to gadno izgleda al bar vode o urednosti nekoj. AL kad vidim ovo kod Rosinjače
|
|
|
|
|
|
#24 |
|
Yosemite Sam
|
Pohvalno je otvaranje ovakve dretve i nadam se da će je vaš gradonačelnik pogledati.
Kod nas u Brodu je na službenoj stranici grada po uzoru na Celje uveden servis 48h u kojem građani postave svoje pitanje,a grad im javno mora odgovoriti u roku od 48 h ili duže ako je potrebno. Iako su se neke stvari pokrenule problem predstavlja to što se grad odriče odgovornosti kad je riječ o privatnom vlasništvu koje je postalo glavni izgovor uz obvezno obećanje da će poslati komunalne redare da riješe problem. Npr. mi u Brodu imamo nekoliko odvratnih neizgrađenih parcela u centru grada koja su u privatnom vlasništvu,a grad ni ne pokušava da sjedne s vlasnicima pa da ispita zašto se to ne izgradi,a imaju opciju da uvedu porez na neizgrađeno zemljište. Npr. jedan lik je nasred glavne gradske ulice pretvorio parcelu od 1000 m2 u parkiralište. Kad bi morao platiti mjesečno 10 kn po 1m2 kazne brzo bi prodao to zemljište nekome tko ima novce i želju da gradi. Nervira me što sve to tako stoji godinama,a grad pere ruke od odgovornosti. Najgore od svega je to što se radi o najatraktivnijim zemljištima u centru grada.
|
|
|
|
|
|
#25 | |
|
On Air
|
Quote:
Dali je to mozda onaj parking u Gupcevoj sa lijeve strane ako se ide od Kresimirove...dakle prodje se skretanje za Zrinsku i nakon nekih 50 metara sa lijeve strane ima neki ogroman neuredjen prostor? |
|
|
|
|
|
|
#26 |
|
Yosemite Sam
|
Još gore. To ti je nasred ulice Petra krešimira 4. gdje su semafori, lijevo od erste banke u onoj prekrasnoj secesijskoj novouređenoj zgradi. U Gupčevoj ulici (malo dalje spomenutog parkirališta) su ta dva odvratna blatna parkirališta koja dijeli obična kuća prizemnica. Tu su i rupe na korzu i iza korza, zatim rupa u Starčevićevoj i na Savi pokraj lučke kapetanije, pa rupetina-parkiralište u Štrosmajerovoj ulici i ona od Hypo banke u krešimirovoj ulici. Da se to riješi centar grada bi nam više manje bio stvarno solidan. Žalosno je da ja imam više informacija o tim rupama od grada jer sam s nekim vlasnicima već stupio u kontakt, a s nekim pokušavam. Iako sam gradu predložio da uvedu taj porez oni kao da su totalno nezainteresirani za to. Dakako veliki problem su i fasade na starim zgradama koje su po meni prioritet, ali tih recimo 7-8 rupa su nam ipak vrišteći problem.
|
|
|
|
|
|
#27 |
|
On Air
|
Ovo sto spominjes u vasoj Strosiki je nedaleko od trznice?
Tamo znam da ima preko puta trznice neko golemo grozno parkiraliste, a to je ako se ne varam jos od prije rata? Pokreni neku temu poput ove na kojoj bi objavljivali sve sto vas "bode u oci" u Sl. Brodu.
|
|
|
|
|
|
#28 |
|
Yosemite Sam
|
Da i to parkiralište pokraj tržnice je u vlasništvu grada. Nakon one sudske trakvaice grada s Novogradnjom koju je grad dobio na sudu ta zemljišta su još uvijek ostala pod sudskom ovršnom zabilježbom, a sud nikako da odredi ročište na kojem bi se ta zemljišta vratila gradu u vlasništvo.
Vjerovatno ćemo i mi Brođani otvoriti ovakvu dretvu ako se i ostali brodski forumaši slože s tim jer mi je važna suglasnost ostale trojce. Inače ja znam da nas struka u Brodu prati i da naše pisanje ima neki mali utjecaj.
|
|
|
|
|
|
#29 |
|
Lega
Likes (Received): 25
|
SF... Ukrao si moju staru ideju za temu...
![]() Treba nam ovo, definitivno...
|
|
|
#30 |
|
Osječko Est 1697
|
|
|
|
|
|
|
#31 |
|
On Air
|
Ja prvi puta cujem da je netko jos imao ovakvu ideju...jedino znam da apeliram vec duze vrijeme na sve vas i da nitko nije puno trzao, a jucer sam odlucio pokrenuti konacno ovu temu, ali sam nakon konzultacija sa SF-om njemu prepustio da ju pokrene...nisam bio siguran gdje ju pokrenuti pa je kolega Semper nasao prikladno mjesto na kojem bi ju eventualno moglo vidjeti i vodstvo naseg grada.
|
|
|
|
|
|
#32 |
|
Osječko Est 1697
|
Ako koriste internet, i gledaju forume onda ce naci i ovaj
|
|
|
|
|
|
#33 |
|
On Air
|
Nadam se, iskreno se nadam.
|
|
|
|
|
|
#34 |
|
Osječko Est 1697
|
Eo još primjera. Stvarno ih nije malo
![]() Kraj VBK ![]() Blato ispod sjevrne tribine. (jedan od prilaza dvorani) ![]() Prve kuce u onom redu iza stadiona. Nekoliku ruševnih, oronulih kuca u kojima nitko nezivi, a smece se skuplja i skuplja.
|
|
|
|
|
|
#35 |
|
Brđanin
Likes (Received): 3
|
ova zadnja je uzas
Nedaj Bože Rata Ni Fiata Brodska Naselja ...Tu se čobanac jede...šljivovica se pije i i Sunce naljepše sije i nigdje ljepše nije, nego na palubi broda šta mu Sava trup kroji, 760 godina usidren stoji i ne putuje nigdje, tu je stoljeća broji...ovdje na obali Save raj na zemlji postoji. by SBReprezenta
|
|
|
|
|
|
#36 |
|
Osječko Est 1697
|
Ovaj zeleni kučerak kraj katedrale. Šta se nalazi tamo? Nemoram ni spominjat da je cijela ukrašena grafitima.
![]() Sokol išaran s grafitima. ![]() ![]() Promenada bez koševa! Jebo vas patak. ![]()
|
|
|
|
|
|
#37 |
|
On Air
|
Bravo SF ove koseve kojih ustvari nema sam bas mislio ici poslikati...sramota, setam sa zenom i djetetom od HO do pjesackog mosta, a nema nijednog kosa!
|
|
|
|
|
|
#38 |
|
BANNED
Likes (Received): 0
|
|
|
|
|
|
|
#39 |
|
On Air
|
Procitaj Mata moj odgovor u topicu od autobusnog kolodvora...pomislili smo isto i odgovorili isto u isto vrijeme.
|
|
|
|
|
|
#40 |
|
LEGA,IMAŠ KUNU?
|
cesta puna rupa u cesarićevoj
![]() samostan kapucina u strogom centru grada ![]() ![]()
|
![]() |
| Tags |
| dirty old town, extreme makeover, ludi na metli, metlu u ruke, tomo kosi perivoje |
| Thread Tools | |
| Display Modes | Rate This Thread |
|
|