|
|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|||||||
| Slavonija i Baranja Slavonia and Baranja: Osijek, Slavonski Brod, Vinkovci, Vukovar, etc. |
| Global Announcement |
|
SkyscraperCity needs your help to do some house cleaning! please click here for more info! |
| View Poll Results: Što je po vašem mišljenju najveći problem grada Osijeka? | |||
| Nekultura vozača i uništavanje zelenih površina |
|
7 | 7.53% |
| Nečistoća u gradu |
|
7 | 7.53% |
| Zapušteni objekti u gradu |
|
55 | 59.14% |
| Uništavanje javne imovine (vandalizam) |
|
19 | 20.43% |
| Loše stanje gradskih prometnica |
|
5 | 5.38% |
| Voters: 93. You may not vote on this poll | |||
![]() |
|
|
Thread Tools |
Rating:
|
Display Modes |
|
|
#61 |
|
bic bajs bicikl
Likes (Received): 6
|
Tema je ok...neka se vide i one stvari zbog kojih se crvenimo...
Tomo dobrodošao
|
|
|
|
|
|
#62 |
|
Yosemite Sam
|
A šta je s onom katnicom na glavnom trgu u kojoj su golubovi napravili dar-mar ?
|
|
|
|
|
|
#63 |
|
On Air
Likes (Received): 79
|
[IMG]http://i40.************/aaekv6.jpg[/IMG]
Koliko jos godina mora proci da se uklone ratna razaranja? [IMG]http://i40.************/qq1vv6.jpg[/IMG] [IMG]http://i44.************/1ze8uwz.jpg[/IMG] Zgrada trgovine Kenta i zgrada pored nje na Divaltovoj...dali je potrebno ista reci?
|
|
|
|
|
|
#64 |
|
Registered User
Likes (Received): 22
|
![]() WTF??? Ideeeš, osijeku trebaju milijarde kuna da se dovede u red Ona slika trga slobode izgleda kao Černobil A nekad se po gradu stvarno čini da je rat jučer završio, ili čak da još traje!!!
|
|
|
#65 |
|
Registered User
|
Mislim dakle...
Osijek: [IMG]http://i39.************/qrxh0w.jpg[/IMG] Pripyat (napušteni grad pored Černobila):
|
|
|
#66 |
|
On Air
|
Esc nebi vjerovao ali danas kad sam pogledao tu sliku takodjer sam pomislio-Pripyat!
|
|
|
|
|
|
#67 |
|
Registered User
Likes (Received): 0
|
a i vi cjepidlacite :P
je da je trg slobode uzas ali isto tako je ta slika usred zime kad nema nikog nigdje, bez imalo zelenila i cvijeca u tim žardinjerama. sad kad sunce izmami ljude van u setnju i na terase na kavice bit ce sve to puno ljepse ![]() kad je uopce predviđena obnova trga slobode? |
|
|
|
|
|
#68 |
|
Registered User
Likes (Received): 67
|
![]() Cjepidlacenje je nesto potpuno drugo - nitko ne komentira dva papirica ili jednu zvakacu zaljepljenu na beton vec katastrofalno stanje strogog centra grada! Za to nema opravdanja, nema izgovora, nema argumenata. Tocka. Reci mi, iz kojeg razloga jedan Split, jedan "veliki" Zagreb, jedan mali Varazdin ili Samobor NE IZGLEDAJU kao okolica Cernobila? Cjepidlacele i ti gradovi? Proljece, ljudi na ulicama i zelenilo samo maskiraju stvarno stanje stvari. A slike u ovoj temi su gola istina i trenutno stanje. Svima nama je Osijek daleko najljepsi i svi mu mi zelimo ljepse i bolje, ali argumentom "zelenilo, proljece, ljudi na kavicama" to se nece dogoditi. I zato je bitno relano prikazati sve sto nije OK - samo onda se moze i popraviti. To i je namjena ove teme Evo, danas smo vec jedan pozitivan primjer naveli (ti si naveo). A toje samo kapljica u moru mnogo kriticnijih tocaka. P.S. Beton u Pripyatu je i dalje kvalitetniji
|
|
|
#69 |
|
Registered User
|
![]() Cjepidlacenje je nesto potpuno drugo - nitko ne komentira dva papirica ili jednu zvakacu zaljepljenu na beton vec katastrofalno stanje strogog centra grada! Za to nema opravdanja, nema izgovora, nema argumenata. Tocka. Reci mi, iz kojeg razloga jedan Split, jedan "veliki" Zagreb, jedan mali Varazdin ili Samobor NE IZGLEDAJU kao okolica Cernobila? Neovisno o godisnjem dobu. Cjepidlacele i ti gradovi? Proljece, ljudi na ulicama i zelenilo samo maskiraju stvarno stanje stvari. A slike u ovoj temi su gola istina i trenutno stanje. Svima nama je Osijek daleko najljepsi i svi mu mi zelimo ljepse i bolje, ali argumentom "zelenilo, proljece, ljudi na kavicama" to se nece dogoditi. I zato je bitno relano prikazati sve sto nije OK - samo onda se moze i popraviti. To i je namjena ove teme Evo, danas smo vec jedan pozitivan primjer naveli (ti si naveo). A to je samo kapljica u moru mnogo kriticnijih tocaka. Tomo, ajd pls, kad ti je vec usput, opali koju sliju ociscenih ulica koje si danas spominjao pa postaj ovdje ![]() P.S. Beton u Pripyatu je i dalje kvalitetniji
|
|
|
#70 |
|
Registered User
Likes (Received): 0
|
pa kazem i ja da je trg UZAS,i zanima me jel tko zna kad je obnova.
Al i kazem da svaki grad po zimi izgleda losije a pogotov ti ex-komunisticki gradovi. Nadam se da je obnova blizu isto kao i park zrinjevac koji je po meni prioritet jer vjerovatno nije tolko skup za obnovu kao ovaj trg. Nov sam ovdje i nebi ulazio u poltiku al mozda bi bolje bilo da je uređen ovaj trg umjesto tramvaja do bikare? btw. ovi gradovi gore koji su navedeni nisu imali rat ali svakako da je 15g bilo dovoljno da se uredi taj trg. ja se iskreno nadam da ce on biti uređen iduce godine! |
|
|
|
|
|
#71 | |
|
Osječko Est 1697
|
Quote:
Pa naravno da je beton tamo u boljem stanju, kad nitko nehoda po njemu
|
|
|
|
|
|
|
#72 |
|
Osječko Est 1697
|
|
|
|
|
|
|
#73 |
|
On Air
|
Od svih zahvata u gradu zadnjih 10 godina navest cu jedan pozitivan primjer, a to je obnova Kirove koja je po meni odlicno obnovljena i nemam nekih vecih zamjerki...sjecate li se kako je nekad izgledala?
|
|
|
|
|
|
#74 |
|
Registered User
|
![]() Tomo, ako pratis forum, onda i znas da kod nas nema politike. Tocnije, ne zanima nas TKO je na vlasti, zanima nas samo ono sto radi i koliko to dobro odradi. Usporedjivajuci "korisnost" pruge ili uredjenja Trga slobode i sl. upravo je "ulazenje u politiku". Mi bi prije rekli da je i jedno i drugo korisno i potrebno, samo se o prioritetima moze raspravljati. A mi cemo radije raspraviti o kvaliteti izvedbe... ![]() Nemoj rat u ovo mjesat, ne kao razlog da se 20g. (ipak je toliko proslo) grad nije pomaknuo s mrtve tocke. Zar ne bi bilo puno bolje da je taj rat i svo razaranje (fizicko, psihicko itd.) u ljudima pobudilo inat da se sve ponovno "rodi", da se obnovi u jos boljem izdanju jer se starta iz "nule"? Ni rat, ni zapostavljanje od str. Drzave, ni politika ne moze biti izgovor. Koliko je onih koji su manji po razno raznim parametrima, koji su "gore prosli" pa su danas godinama ispred nas? Nema tih vremena vise - dobro ti je koliko si sam stvoris uvjete za ta to. Samo svoj mastor A ja mislim da Osijek to moze i mora!
|
|
|
#75 |
|
Osječko Est 1697
|
|
|
|
|
|
|
#76 |
|
Registered User
Likes (Received): 131
|
U tu priču idu definitivno Ugostiteljska škola i Palača Županijskog suda.
Eo zasad da posudim Dragomirovu fotku, po meni najveće blatne sramote (a ima ih hvala bogu puno). ..tu svaki dan prolazim s tramvajem, takva lokva i blato budu da je to strašno. A samo malo posipat tucanika i već bi bilo 50% bolje, kad već nemoš preodgojiti one što parkiraju tu. Ovo u Ružinoj stoji tako sigurno više od godinu dana. Nit je očišćeno, a ograđeno je kao da neko namjerava graditi nešto [IMG]http://i44.************/359b7r5.jpg[/IMG] A palača suda, bi ja rekao da je najbolje ogledalo našeg grada, eto to smo mi. Špliteri, po vratima, prozorima, devastirane stepenice, ograda. To je ogledalo pravne države u našem gradu. Čak ni fasadu nisu u stanju bili srediti u tih 20 godina. E sad ljudi pogledajte na kojem je mjestu u OS, nešto što bi u svakom normalnom društvu trebala biti najviša instanca. Sudstvena vlast je vrh, u svakoj pa i najprimitivnijoj zajednici i to je iznad države i grada. Da parafraziram jednog glazbenika; suci su ko šamani oko kojih se pleme kada ima neki problem ili dilemu okupi, sjedne, šute i čekaju dok šaman izvede svoj ritual i donese konačnu odluku. Dakle još od najdavnijih vremena primitivne zajednice sudac (sudestvena vlast) je bio taj pred kojim je cijela zajednica ustuknula. A ovako kada nema šamana, nego samo razuzdano pleme onda nema ni reda ni zakona. No plemenu ne treba samo pričati o sudbenoj vlasti, treba mu ju i nacrtati. Jer pleme u dobroj mjeri vjeruje u ono što vidi. Dakle prvi korak je srediti fasadu, najotmjenije što se može i postaviti dva gradska stražara na ulaz zgrade. Tako će sama ideja i percipiranje pravne države u meni dobiti jednu puno ozbiljniju dimenziju, no što je to sada u ovakom derutnom zdanju. A kada tako izgleda, normalno da se nitko ne libi pljuvati po pravnoj državi izvoditi cirkuse, od političara, premijera, policije pa i mene u ovom tekstu. Ako se mene pita, zgrada suda je što se tiče obnova fasada, apsolutni prioritet u ovom gradu. Sve ostalo je teški barbarizam, nepoštivanje prijašnjih i budućih generacija (u svrhu svog malog uskogrudnog sebičnog interesa)..nepoštivanje uopće bilo kakve države, zajednice, dogovora, civilizacije itd..itd.. |
|
|
|
|
|
#77 |
|
Registered User
|
Koliko je meni poznato, za TEMELJITU obnovu zgrade suda su bila već osigurana sredstva, ali ih je vlada u zadnji tren prenamjenila za "druge, bitnije projekte"
Ovdje se nevidi baš najbolje, ali ta zgrada je PUNA oštećenja od granata, a to je još i najmanji problem, i to je NEDOPUSTIVO!!! Koliko ja znam u svim ostalim većim gradovima su te zgrade odavno obnovljene ![]() Na RTL-u su već nekoliko puta imali prilog o tužnom stanju te (jako lijepe) zgrade
|
|
|
#78 |
|
Registered User
|
A zgrada je uistinu prekrasana... Kao i Glavna Pošta odmah preko puta... Obnova i kvalitetno osvjetljenje su vise nego potrebni, potrebno nam je malo boljeg lobiranja kad se vec o tome ne brinu oni koji bi po logici trebali (Ministarstvo pravosudja i HP).
|
|
|
#79 |
|
On Air
|
Ajd sad vi zamislite sta ce pomisliti netko tko posjeti Osijek i u njega doputuje autobusom na novi kolodvor i sa njega krene prema tramvajskoj stanici kod novog pjesackog mosta, a doceka ga na tom putu prizor sa Dragomirove fotke koju je Brca ovdje postavio.
![]() Kako god, ova tema je bila potpuno opravdana i drago mi je da su se svi ukljucili da iznesemo svo prljavo rublje naseg grada jer jedino tako ima nade da se nesto pokrene...mozda da prosljedimo link ove teme i na osjecku news grupu da ga sto vise ljudi vidi? |
|
|
|
|
|
#80 |
|
Registered User
Likes (Received): 131
|
U biti ja imam suosjećanje prema socijalnim slučajevima, tu grad i nemože neznam što napraviti, i kod ovih ruševina iz kojih stabla rastu (pretpostavljam da se spore vlasnici), ali stvarno šikare, kupusi, blato, smeće za to je samo malo dobre volje potrebno. Znači ako se planira graditi za 2-3 godine, kod te Gutmanovove zgrade pa ne moramo valjda dotad biti u blatu.
Ili ne znam ići represivnije, prometnu policiju na ulice i molim ljepo;ne možeš se parkirati na takvim površinama i ćao! snalazi se dalje.. A da stvar bude bolja MUP je na 100m.Klasična nebriga i lijenost..Eto to je. |
|
|
|
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | Rate This Thread |
|
|