daily menu » rate the banner | guess the city | one on one

Go Back   SkyscraperCity > European Forums > Hrvatski Forum > Croatia > Slavonija i Baranja

Slavonija i Baranja Slavonia and Baranja: Osijek, Slavonski Brod, Vinkovci, Vukovar, etc.

View Poll Results: Što je po vašem mišljenju najveći problem grada Osijeka?
Nekultura vozača i uništavanje zelenih površina 7 7.53%
Nečistoća u gradu 7 7.53%
Zapušteni objekti u gradu 55 59.14%
Uništavanje javne imovine (vandalizam) 19 20.43%
Loše stanje gradskih prometnica 5 5.38%
Voters: 93. You may not vote on this poll

Reply

Thread Tools Rating: Thread Rating: 3 votes, 5.00 average. Display Modes
Old March 17th, 2010, 11:36 PM   #81
tomostv
Registered User

Likes (Received): 0

kolko ja znam po novom komunalnom redu bit ce puno vece kazne za te rusevne kuce koje se ne uređuju u centru grada. ak imas kucu u centru onda nemos bit socijala,prodaj ju ak nemas za obnovu. ovo je grad a ne selo. centar bar mora biti GRAD!
tomostv no está en línea   Reply With Quote

Sponsored Links

Old March 17th, 2010, 11:39 PM   #82
Seyzmo
On Air

Seyzmo's Avatar

Likes (Received): 64

Quote:
Originally Posted by brca1001 View Post
U biti ja imam suosjećanje prema socijalnim slučajevima, tu grad i nemože neznam što napraviti, i kod ovih ruševina iz kojih stabla rastu (pretpostavljam da se spore vlasnici), ali stvarno šikare, kupusi, blato, smeće za to je samo malo dobre volje potrebno. Znači ako se planira graditi za 2-3 godine, kod te Gutmanovove zgrade pa ne moramo valjda dotad biti u blatu.
Ili ne znam ići represivnije, prometnu policiju na ulice i molim ljepo;ne možeš se parkirati na takvim površinama i ćao! snalazi se dalje.. A da stvar bude bolja MUP je na 100m.Klasična nebriga i lijenost..Eto to je.
Upravo si ovim postom dotakao bit ove teme...dakle nitko ne ocekuje da se preko noci rijese cijeli trgovi, fasade i sl. vec da se potakne ljude koji vode ovaj grad da se rijesi barem ono osnovno, a to je cistoca i urednost.
Seyzmo no está en línea   Reply With Quote
Old March 17th, 2010, 11:43 PM   #83
KKomarac
Registered User

KKomarac's Avatar

Likes (Received): 47

Quote:
Originally Posted by tomostv View Post
kolko ja znam po novom komunalnom redu bit ce puno vece kazne za te rusevne kuce koje se ne uređuju u centru grada. ak imas kucu u centru onda nemos bit socijala,prodaj ju ak nemas za obnovu. ovo je grad a ne selo. centar bar mora biti GRAD!
Tocno

Quote:
Originally Posted by Seyzmo View Post
Upravo si ovim postom dotakao bit ove teme...dakle nitko ne ocekuje da se preko noci rijese cijeli trgovi, fasade i sl. vec da se potakne ljude koji vode ovaj grad da se rijesi barem ono osnovno, a to je cistoca i urednost.
A jednako toliko i ljude, gradjane ovog grada da pocnu voditi racuna o onome sto ih okruzuje, pocnu uocavati svoje greske i promijene svoje ponasanje (parkiranje po zelenim povrsinama, bacanje opusaka po cesti itd. itd.) kao i da si posvijeste ono sto valja i ono sto ne valja, nauce se kritickom razmisljanju (dakle, argumentirano, objektivno i neoptereceno nekakvim ideologijama - ne puko pljuvanje i gundjanje - to je odraz primitivizma, ne kriticko misljenje)
Old March 18th, 2010, 01:51 PM   #84
tomostv
Registered User

do Uskrsa ce raditi svih 11 fontana u gradu a sad od ove subote ona na trgu A .Starcevica!
Jucer su komunalni redari poslikali svaki papir u gradu i dans je Bubalo hrpu tih slika sa adresama predao unikomu koji je do sada ocistio 60 od 105 ulica..Danas ciste jug 2!
Na Trgu je iscurilo neko mazivo od podmazivanja tracnica koje se tesko skida ali je u suradnji sa saponijom nadjeno sredstvo i pere se to!
Danas se postavljaju one narancaste loncanice na TRGU u koje ce se saditi neko drugo drvo(mislim javor da su rekli).
eto malo dobrih viejsti
Old March 18th, 2010, 02:18 PM   #85
Semper Fidelis
Osječko Est 1697

Semper Fidelis's Avatar

Vidiš danas je bas lijep dan. I odmah lijepe vijesti

Semper Fidelis no está en línea   Reply With Quote
Old March 18th, 2010, 07:03 PM   #86
KKomarac
Registered User

KKomarac's Avatar

Dajte slike! Foto dokaze!

Inace, na webu Grada osvanula je anketa - glasajte:

http://www.osijek.hr/index.php/cro
Old March 18th, 2010, 07:04 PM   #87
Semper Fidelis
Osječko Est 1697

Semper Fidelis's Avatar

Edit: Eo našao sam je
Old March 18th, 2010, 07:08 PM   #88
Semper Fidelis
Osječko Est 1697

Semper Fidelis's Avatar

A je nas puno glasalo

Što je po Vašem mišljenju najveći problem u našoj zajednici, a tiče se kvalitete života, mira i sigurnosti?
nasilno ponašanje, posebice mladih 0% Glasovi: 0

nasilje u obitelji 0% Glasovi: 0

narušavanje javnog reda i mira 0% Glasovi: 0

uništavanje javne imovine 0% Glasovi: 0

nećistoća u gradu i ruševni objekti 67% Glasovi: 2

kriminal 33% Glasovi: 1

organiziranost i sigurnost prometa 0% Glasovi: 0

3 ukupnih glasova
Old March 18th, 2010, 07:15 PM   #89
KKomarac
Registered User

KKomarac's Avatar

Pa tek je poslijepodne objavljena, daj malo vremena
Old March 18th, 2010, 07:16 PM   #90
Semper Fidelis
Osječko Est 1697

Semper Fidelis's Avatar

Oke ALi sumnajm da ce biti vise od 100 glasova. Osim ak ljudi s foruma budu glasovali
Old March 18th, 2010, 07:23 PM   #91
KKomarac
Registered User

KKomarac's Avatar

Bit ce, bez brige. I prije je bilo anketa na webu Grada pa je broj glasova znao biti po par tisuca.

Ugl. tesko se odluciti za pravi odg od ponudjenih opcija, a i mnostvo drugih bi se moglo dodati...
Pretpostavljam da je cijela anketa dio onog novoosnovanog Vijeca za prevenciju...
Old March 18th, 2010, 07:34 PM   #92
Semper Fidelis
Osječko Est 1697

Semper Fidelis's Avatar

Quote:
Originally Posted by KKomarac View Post
Bit ce, bez brige. I prije je bilo anketa na webu Grada pa je broj glasova znao biti po par tisuca.

Ugl. tesko se odluciti za pravi odg od ponudjenih opcija, a i mnostvo drugih bi se moglo dodati...
Pretpostavljam da je cijela anketa dio onog novoosnovanog Vijeca za prevenciju...
Vidjet cemo kakvi ce rezultati biti. Mislim da ce necistoca i ruševi objekti imati najviše glasova.

Nisam znao da po par tisuca zna biti
Old March 19th, 2010, 12:05 AM   #93
Dragomir
Registered User

Dragomir's Avatar

Likes (Received): 4

Tek sam danas pronašao ovaj ubod i mogu vam reći da ste me oduševili.
Odlično pišete i uglavnom postavljate dobre dijagnoze.
Nadam se da svi mi sa ovoga foruma volimo naš grad i baš zato sve ovo i pišemo u nadi da ćemo bar neke stvari popraviti.
Možda netko od odgovornih pročita ovo što mi pišemo ili pogleda ove slike.

Slika koja slijedi trebala je pokazati osječki tramvaj a u kadar mi je slučajno ušla ona zgrada zaklonjena skelama na koju želim ukazati. Ta ruševna zgrada je već desetak i viša godina napuštena i zaista predstavlje najgore ruglo u definitivno najstrožem centru Osijeka. Koliko me sjećanja služi tu je nekada bila brijačnica iliti muški frizer. Navodno, zgrada je zaštićeni kulturno povijesni spomenik ?

Druga slika je moj apel gradskim vlastima : Zatvorite Tvrđu za automobile, pod hitno !!!

Dragomir no está en línea   Reply With Quote
Old March 19th, 2010, 12:14 AM   #94
Semper Fidelis
Osječko Est 1697

Semper Fidelis's Avatar

Quote:
Originally Posted by Dragomir View Post

Slika koja slijedi trebala je pokazati osječki tramvaj a u kadar mi je slučajno ušla ona zgrada zaklonjena skelama na koju želim ukazati. Ta ruševna zgrada je već desetak i viša godina napuštena i zaista predstavlje najgore ruglo u definitivno najstrožem centru Osijeka. Koliko me sjećanja služi tu je nekada bila brijačnica iliti muški frizer. Navodno, zgrada je zaštićeni kulturno povijesni spomenik ?

Kako lijepo na zgradi piše "Ukras, za vas" Bilo bi lijepo kad bi grad našao nesto da sredi tu kucu, jer ovo je sramota.
Old March 19th, 2010, 12:27 AM   #95
KKomarac
Registered User

KKomarac's Avatar

Nekad uspjesno poduzece (Ukras)

Btw. ne stoji li na toj rusevini "iznjamljuje se"? Ako se ne varam, objekt je u privatnom vlasnistvu, taj vlasnik ne zeli obnavljati jer mu je preskupo
Old March 19th, 2010, 03:47 PM   #96
KKomarac
Registered User

KKomarac's Avatar

Unikomu predane fotografije i popis lokacija koje treba hitno očistiti
Objavljeno: 19.3.2010

Čelnici Grada i Unikoma na jučerašnjem Kolegiju gradonačelnika najavili su da će do Uskrsa (4. travnja) biti očišćeno i uređeno 110 ulica koje su predvidjeli u proljetnom programu. Premda na kritike građana i medija o prljavom gradu već danima ljutito odgovara da je "Osijek čišći nego ikada", gradonačelnik Krešimir Bubalo jučer je Stevi Anetiću, voditelju RJ Čistoća u Unikomu, predao cijeli "bunt" papira i fotografija uočenih prljavih punktova te naredio – hitno čišćenje! "Proteklih dana s komunalnim redarima popisali smo svaki list, papir, razbijenu bocu i blato na ulicama. Učinili smo to sami, da ne moraju mediji... MA LAZE; CITA NAS FOTO UBOD I SKIDA SLIKE
Želimo da to do Uskrsa bude riješeno, a slat ćemo i supervizore, kao kontrolu kontrole učinjenog", najavio je oštro Bubalo, pitajući Anetića što je do sada učinjeno. "Do sada smo očistili više od 60 planiranih ulica, a ekipe i kamioni su pojačano na terenu i do Uskrsa ćemo završiti sve. Trenutačno čistimo glavni Trg Ante Starčevića, gdje je bilo puno masnoće, valjda od podmazivanja tramvajskih tračnica. Postavili smo ponovno i velike lončanice s novim zelenilom, a u subotu ćemo prebrusiti i tamošnjih 18 klupa, jer ih ne smijemo lakirati, po naputku projektanta. U ponedjeljak idemo u pranje četiri podvožnjaka i dva nathodnika", naglasio je Anetić. Bubalo mu je potom čestitao "što su u proljetno čišćenje krenuli i prije kalendarskog dolaska proljeća. Očekujem da sve ove površine budu uređene te orezane grane i pokošena trava. Privatne parcele ne možemo očistiti, ali pozivam građane neka to učine", pozvao je Bubalo, dodavši "komunalni redari mogu ispisati kazne, ako bude trebalo".

11 fontana i kompa
Bubalo je Anetića upitao i kada će u rad biti puštene fontane, jer je za njihovo održavanje osigurano 400 tisuća kuna u 2010. godini. "Prva će, u subotu, proraditi fontana na Trgu Ante Starčevića. Do Uskrsa u rad ćemo pustiti svih 11 gradskih fontana pa će i slika gradskih ulica biti mnogo ljepša. Uoči Uskrsa počet će voziti i osječka kompa, oko koje nemamo puno posla", najavio je Anetić.

T.Levak, Glas Slavonije

Btw. znaci i dalje ta fakin' africka tikovina u sred SLAVONSKOG grada i njegovog sredisnjeg Trga ostaje onako ofucana i siva jer se ne smije lakirati - pa to samo kod nas ima. A cijena jedne klupe je, sjecate se, bila jednaka cijeni jednog magisterija na Ekonomiji, npr.
Old March 19th, 2010, 03:56 PM   #97
Semper Fidelis
Osječko Est 1697

Semper Fidelis's Avatar

Quote:
Originally Posted by KKomarac View Post

...[/B] MA LAZE; CITA NAS FOTO UBOD I SKIDA SLIKE
Izgleda

Quote:
Btw. znaci i dalje ta fakin' africka tikovina u sred SLAVONSKOG grada i njegovog sredisnjeg Trga ostaje onako ofucana i siva jer se ne smije lakirati - pa to samo kod nas ima. A cijena jedne klupe je, sjecate se, bila jednaka cijeni jednog magisterija na Ekonomiji, npr.
Tikovinu uopce nisu smjeli lakirati kad su je stavljali to drvo samo sebe štiti. A ne oni su izlakirali to i uništili drvo. Nadam se samo valjski sloj.

Ali zasto je to drvo uopce stavljano na trg. To drvo inace ide na jahte
Old March 19th, 2010, 11:21 PM   #98
Seyzmo
On Air

Seyzmo's Avatar

Hahahaha, nebi se iznenadio da su stvarno iskoristili nase slike, zasto bi netko isao to slikati ako smo to vec mi ucinili.
Ako je to istina onda je ova tema opravdala svoju svrhu, ali ipak treba pricekati rezultate tog ciscenja.
Old March 19th, 2010, 11:55 PM   #99
tomostv
Registered User

nisu. vidio sam slike. uz svaku sliku je i papir sa adresom i detaljima.
Old March 19th, 2010, 11:57 PM   #100
Seyzmo
On Air

Seyzmo's Avatar

Ok, nebitno cije su slike...nas zanima samo krajnji rezultat, a to je cist i uredan grad.
Takodjer nadam se da ce nesto uciniti po pitanju Divaltove i blata tamo jer to nije primjereno za jedan grad.

Reply

Tags
dirty old town, extreme makeover, ludi na metli, metlu u ruke, tomo kosi perivoje

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules