daily menu » rate the banner | guess the city | one on oneforums map | privacy policy | DMCA | news magazine

Go Back   SkyscraperCity > European Forums > Euroscrapers > Local discussions > Be. Forum > Belgische steden / Villes belges > Vlaamse steden > Hasselt-GenkReply

 
Thread Tools Rate Thread
Old March 26th, 2010, 02:54 PM   #1
niels52
Registered User
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 240
Likes (Received): 0

HASSELT-GENK | Toerisme

Toerisme Hasselt blijft scoren

De toeristische sector in Hasselt kent de afgelopen weken een enorme stijging op vlak van recreatieve toeristen. In tijden van economische crisis wordt de toeristische sector normaal als eerste getroffen. Hasselt heeft een groot aandeel tewerkstelling in vooral de toeristische sector en de detailhandel. Willen we de welvaart en tewerkstelling garanderen, dan is het essentieel om een doordacht beleid te voeren. De afgelopen weken werd er zeer hard ingezet op tal van activiteiten en organisaties met als primair doel: het genereren van overnachtingen en het bevestigen van het imago van Hasselt als hoofdstad van Limburg en Hoofdstad van de Smaak.

Organisaties als de Vlaamse Televisiesterren, Sensation, I Love the 90's en de campagnes rond citytrip Hasselt zorgen ervoor dat Hasselt geen daling kent van het recreatieve toerisme. De eerste cijfers tonen een stijging van 10% t.o.v. dezelfde periode van vorig jaar!

De bevestiging dat Hasselt de naam citytrip waard is, is de viering van 20 jaar Vlaanderen Vakantieland in Hasselt op 27 en 28 maart. Zowel op zaterdag als zondag kan je vanaf 10 uur deelnemen aan tal van toeristische activiteiten om Hasselt te ontdekken volgens jouw interesse. Plaats van inschrijving is het Kolonel Dussartplein. De verschillende Eén-presentatoren zullen aanwezig zijn en nemen deel aan het volledige programma. Meer info via www.een.be

Zakentoerisme wordt intensief aangepakt in Hasselt

Ook het recreatieve zakentoerisme in Hasselt zit in de lift. Op vrijdag, zaterdag en zondag is er een zeer goede bezetting in de Hasseltse hotels en B&B's. Er is zelfs elk jaar een stijging vast te stellen.

De crisis laat zich internationaal wel voelen in het zakentoerisme.
Hasselt kende in 2009 bijna 20000 overnachtingen in het zakentoerisme. Daarmee zit het op hetzelfde niveau als bijvoorbeeld Brugge maar scoort beter dan Leuven of Mechelen.

Om verder in te zetten op het zakentoerisme zal Hasselt een nieuwe VZW oprichten met de naam "Meeting Hasselt". "Meeting Hasselt" heeft slechts 1 doelstelling: Hasselt moet een referentie zijn wanneer men denkt aan zakentoerisme.

De nieuwe VZW zal worden gevestigd in het huis Corswarem. Bedoeling is om potentiële bedrijven in te lichten over alles wat Hasselt te bieden heeft. Samen met Toerisme Vlaanderen en Toerisme Limburg wordt een actieplan uitgewerkt en zal er intensief ingezet worden op communicatie en netwerken. Het is de ambitie van de stad Hasselt om alle aanbieders inzake zakentoerisme samen te brengen, hierbij denken we onder andere aan: Ethias Arena, Grenslandhalen, PHL, Cultuurcentrum Hasselt, Herkenrode en de verschillende hotels.

"Meeting Hasselt" heeft de ambitie dit jaar op te starten om op 1 januari 2011 helemaal operationeel te zijn.

(26-03-2010)

Bron: www.hasselt.be
niels52 no está en línea   Reply With Quote

Sponsored Links
 


Reply

Thread Tools
Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is OffAll times are GMT +2. The time now is 01:45 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Feedback Buttons provided by Advanced Post Thanks / Like v3.2.5 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.

vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.

SkyscraperCity ☆ In Urbanity We trust ☆ about us | privacy policy | DMCA policy

Hosted by Blacksun, dedicated to this site too!
Forum server management by DaiTengu