|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|
#61 |
|
hipp-E
|
Krajobrazy piekne, ale mam cicha nadzieje, ze bedzie wiecej zdjec z "mojego" San Fran
|
|
|
|
|
|
#62 |
|
Użytkownik zaszczuty
Likes (Received): 3
|
Ech ile to sie najeździlo po SanFranciscu w Midtown Madnessie II
![]() Z ciekawostek : Chevroleeeeee poslugiwalo sie ok. 1959 (w tym roczniku napewno, nie wiem jak w okolicy) kolorem Shasta Grey.
|
|
|
#63 |
|
Registered User
Likes (Received): 35
|
DEL
Last edited by geogregor; July 5th, 2011 at 02:04 PM. |
|
|
|
|
|
#64 |
|
Registered User
|
DEL
Last edited by geogregor; July 5th, 2011 at 02:04 PM. |
|
|
|
|
|
#65 |
|
Registered User
|
DEL
Last edited by geogregor; July 5th, 2011 at 02:05 PM. |
|
|
|
|
|
#66 |
|
Registered User
|
DEL
Last edited by geogregor; July 5th, 2011 at 02:05 PM. |
|
|
|
|
|
#67 |
|
Registered User
|
DEL
Last edited by geogregor; July 5th, 2011 at 02:06 PM. |
|
|
|
|
|
#68 |
|
Registered User
|
DEL
|
|
|
|
|
#69 |
|
Registered User
|
DEL
|
|
|
|
|
#70 |
|
Дружба Народов
Likes (Received): 130
|
Miasta amerykańskie dalej mnie nie przekonują (i chyba nie przekonają), ale krajobrazy są obłędne. Pamiętasz może czy podczas tych objazdów spotykałeś turystów-rowerzystów z sakwami? Bo ze zdjęć wynika że ruch samochodowy nie jest duży, co przy dobrych nawierzchniach czyniłoby ten rodzaj podróżowania bardzo przyjemnym.
|
|
|
#71 |
|
Registered User
Likes (Received): 0
|
no i wreszcie Las Vegas z niecierpliwością czekam na jutrzejsze zdjęcia:
|
|
|
|
|
|
#72 |
|
hipp-E
|
O, nawet mini Sears Tower maja w tym Seattle
|
|
|
|
|
|
#73 |
|
Kreator kontentu
Likes (Received): 563
|
Moja koleżanka ze studiów miała taki widok ze swojego domu. Obłęd.
|
|
|
#75 |
|
sober-absent-minded
Likes (Received): 1
|
Świetna fotorelacja, pogratulować takiej wyprawy.
|
|
|
|
|
|
#76 | |
|
...
|
Przepięknie
. Przypomniał mi się zeszłoroczny wyjazd do Utah i w okolice. Tyle, że my jechaliśmy samochodem z Chicago. Nie polecam tej drogi robić samochodem bo o ile krajobrazy Colorado, Utah, Arizony, Nowego Meksyku były przepiękne to już pola kukurydzy w Nebrasce i Iowa niebardzo przypadły mi do gustu . Ja odwiedziłem Rocky Mountain NP, wszystkie parki narodowe Utah i oczywiście Grand Canyon. W sumie Grand Canyon jak dla mnie jest trochę przereklamowany. Oczywiście gdy się go zobaczy to szczena opada i chociażby dlatego warto tam pojechać, jest po prostu przeogromny i jeszcze nie widziałem zdjęcia, które by mogło oddać tą wielkość, ale szczerze mówiąc to można się tam przejść wzdłuż krawędzi, zejść na dno, wrócić do góry i to wszystko. Widzę, że nie odwiedziłeś Canyonlands NP. Jakbyś miał okazję to bardzo polecam nawet na krótką wizytę. Mi się bardzo podobało, że w parkach narodowych przy wjeździe dostaje się zawsze mapkę, która zazwyczaj wystarczy żeby zobaczyć najciekawsze miejsca. Same wjazdówki też są bardzo tanie. Zazwyczaj kosztowały one coś około 10$ za samochód, a ważne były 7 dni. W tym roku też mam okazję się wybrać du USA i chyba w końcu się zdecyduję. Tym razem celem będzie zachodnie wybrzeże. Najgorsze te ceny biletów lotniczych.A i jeszcze pytanie ode mnie. Ile kosztuje wypożyczenie takiego Focusa? Quote:
.
|
|
|
|
|
|
|
#77 |
|
BANNED
Likes (Received): 0
|
Zawsze myslalem ze California to taka Floryda bis ale ogladajac zdjecia w tym watku stwierdzam ze baardzo sie mylilem
Floryda jest czysta, uporządkowana ale niestety NUDNA W Kalifornia sa duzo wieksze kontrasty zarowno jesli chodzi o krajobraz, drogi i bogactwo mieszkancow.
|
|
|
|
|
|
#78 | |||||||
|
Registered User
|
Quote:
A krajobrazy sa oczywiscie fantastyczne. Od Arktyki po tropiki ![]() Zdazaja sie dlugodystansowi rowerzysci ale nie jest to widok powszechny. Quote:
Quote:
W planach sa obie Dakoty, Nebraska, Minnesota, Iowa, Wisconsin.Quote:
![]() W okolicy warto zobaczyc Meteor Crater. Kilkadziesiat mil na wschod od Flagstaff. Widac jakie zniszczenia moze zrobic stosunkowo niewielki meteoryt. Quote:
![]() Quote:
Bardzo chcialbym popracowac dla National Park Sercvice ale trzeba byc chyba obywatelem USA. Mialem okazje spedzic kilka miesiacy na campie w Sequoia National Park i to bylo jedno z najlepszych doswiadczen w moim zyciu. Quote:
W zeszlym roku za 3 tygodnie, odbior auta z LAX zaplacilem ok $530 W tym roku sprawdzam ceny na 2 tygodnie z MSP i ceny sa w okolicach £300 (zaplace w $ po kursie dnia wiec ostateczna cena moze sie troche roznic). Oczywiscie placisz za auto danej klasy a nie za dany model. Focus byl w klasie compact. Odpusc sobie najtansza klase economy bo tam samochody sa naprawde male a co najwazniejsze maja najslabsze silniki. Niestety konkretnego modelu nie da sie zarezerwowac ale niektore firmy (np National na lotnisku w Bostonie) pozwalaja wybrac sobie dowolne auto z danej klasy dostepne na parkingu. Pytalem o radia satelitarne, niestety zadna wypozyczalnia nie obiecuje ich w standardzie, po prostu mialem szczescie ze moj Focus je mial. Cena zalezy rowniez skad pozyczasz auto. Najtaniej jest na Florydzie, w Kalifornii i Las Vegas. Po prostu tam jest najwieksza konkurencja bo najwiecej jest turystow. Drogo jest w Nowym Yorku. Czasami jest taniej jak nie pozyczasz na lotnisku ale ja zawsze ze wzgledu na wygode biore auto prosto z lotniska. Aha no i warto oddac auto w tym samym miejscu bo jak oddajesz w innym punkcie to sa dodatkowe oplaty. |
|||||||
|
|
|
|
|
#79 |
|
Registered User
|
DEL
Last edited by geogregor; July 5th, 2011 at 02:07 PM. |
|
|
|
|
|
#80 |
|
Registered User
|
DEL
Last edited by geogregor; July 5th, 2011 at 02:07 PM. |
|
|
|
![]() |
| Tags |
| arizona, detroit, fotorelacja, great plains, kalifornia, kansas, midwest, oregon, stany zjednoczone, usa, utah, washington, west coast, wyoming |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|