daily menu » rate the banner | guess the city | one on one

Go Back   SkyscraperCity > European Forums > Euroscrapers > Local discussions > Bosna i Hercegovina > Foto forumi > Fotografije & Video

Fotografije & Video photo and video threads | » Rate a Building

Reply

Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old December 28th, 2011, 07:15 AM   #161
Tango Zulu
Registered User

Tango Zulu's Avatar

Likes (Received): 38

Quote:
Originally Posted by pindo28 View Post
U pravu si za robovlasnistvo...bio sam u South Africa prije par godina..dosta sam tamo naucio..Holandjani su pravo tamo omrazeni...ono su izmislili i predstavili tamo apartheid...niko ih tamo ne voli...ja se moro stalno pravdat da sam iz BiH!
Jako su podli..nista ti nece reci u lice nego ce te suknut iza ledza...
Naravno nisu svi takvi..ima sigurno iznimki..ali u cjelini imaju zeznut mentalitet
Nisu ovi u juznoj africi baš 100% holandjani. Ti Afrikaans su druga nacija porijeklom iz holandije, njemačke, francuski protestanti, norvežani. Koji su se nekako asimilirali zajedno da prežive u africi protiv afrikanaca I britanskih kolonijalnih ambicija.

Al vase price za holandiju su sokantne. baš je interesantno cuti. Mislio Sam da Sam jedini sa rezervacijama o tom mjestu
Tango Zulu no está en línea   Reply With Quote

Sponsored Links

Old December 28th, 2011, 09:08 AM   #162
BosniaHerzegovina
Registered User

BosniaHerzegovina's Avatar

Likes (Received): 12

Kako je u Australiji zivjeti? Tamo bi takodjer volio zivjeti, ali male sanse da te prime tamo, jedino koliko znam primaju ljude sa zanatom tip elektricar ili kuhar, ili ove sa tehnickim fakultetima...

Jablanica
BosniaHerzegovina no está en línea   Reply With Quote
Old December 28th, 2011, 09:10 AM   #163
BosniaHerzegovina
Registered User

Quote:
Originally Posted by bul-bul View Post
Ja neznam sto se ne vratite u BiH ako je Holandija tako gadna. Ko u BiH nema rasista, ko, kuce su kvalitetne, plate vece i cijene nize... Jos da se nedo Bog razbolis ili izgubis posao, da neces mozda od drzave 1200 eura dobiti?

U Njemackoj je definitivno bolje, mogao bi vozati dizela bez da placam 100 eura belastinga mjesecno, zdravstveno bi mi bilo manje, a doplatak za djecu veci. Lagao bi da kazem da ne razmisljam da tamo predjem, ali sam isto tako svjestan da sam sretan sto sam u Holandiji i sto ne trebam prolaziti svakodnevne probleme gradjana BiH.

Mahsuz selam mojoj konigin Beatrix
Na kraju ce svi nasi iz NL zavrsiti u Deutschlandu

A Beatrix Masona teza, ako ne i najveca na svijetu, cim je 51% Shella od nje

Jablanica
Old December 28th, 2011, 10:06 AM   #164
Tango Zulu
Registered User

Tango Zulu's Avatar

Quote:
Originally Posted by BosniaHerzegovina View Post
Kako je u Australiji zivjeti? Tamo bi takodjer volio zivjeti, ali male sanse da te prime tamo, jedino koliko znam primaju ljude sa zanatom tip elektricar ili kuhar, ili ove sa tehnickim fakultetima...
Za doc u Australiju trebaju ti (ZPP), sto je Zenjidba ili Poeni ili Pare.

Poena treba 65 i oni se racunaju ovdje.

http://www.immi.gov.au/skilled/gener...oints-test.pdf

Sa parama mozes doc bez vecih problema al ti treba oko sta ja znam, 800,000 Eura "cash lova".

Ima tu jos nekih nacina ali nisu puno poznati.
Old December 28th, 2011, 10:18 AM   #165
Tango Zulu
Registered User

Tango Zulu's Avatar

moja greska, za australsku Biznis vizu ti treba 1,167,000 Eura za investiciju. I odma je dobijes i dovedes cijelu porodicu. i svi imaju pravo na rad i studiranje itd.

I ti mozes radit, ali ako imas 1+ milion Eura negdje investirano, vjerovatno neces trazit da cistis hale.
Old December 28th, 2011, 10:50 AM   #166
konjz
Registered User

konjz's Avatar

pa da je nekome milion u dzepu ili biznisu sto bi napusto bosnu, bolje biti hadzija u domovini nego stranac po svjetu za svoje pare
konjz no está en línea   Reply With Quote
Old December 28th, 2011, 10:59 AM   #167
BosniaHerzegovina
Registered User

Quote:
Originally Posted by Tango Zulu View Post
Za doc u Australiju trebaju ti (ZPP), sto je Zenjidba ili Poeni ili Pare.

Poena treba 65 i oni se racunaju ovdje.

http://www.immi.gov.au/skilled/gener...oints-test.pdf

Sa parama mozes doc bez vecih problema al ti treba oko sta ja znam, 800,000 Eura "cash lova".

Ima tu jos nekih nacina ali nisu puno poznati.
Dolazim na 60-70 points, zavisi od testa Engleskog...

Jablanica
Old December 28th, 2011, 12:35 PM   #168
pindo28
BANNED

Likes (Received): 0

Quote:
Dolazim na 60-70 points, zavisi od testa Engleskog...
I ja sam na mescini oko 70 points..
Mogo bi ja malo i do Sidney
pindo28 no está en línea   Reply With Quote
Old December 28th, 2011, 03:07 PM   #169
BosniaHerzegovina
Registered User

Quote:
I ja sam na mescini oko 70 points..
Mogo bi ja malo i do Sidney
Ja bih u Perth

Jablanica
Old December 28th, 2011, 04:31 PM   #170
ramboamadeus
Registered User

ramboamadeus's Avatar

Likes (Received): 77

eto, jos samo da se odlucite Njemacka ili Austrija, ili Filipini ili ipak Australija....
Old December 28th, 2011, 11:38 PM   #171
pindo28
BANNED

Quote:
Originally Posted by ramboamadeus View Post

eto, jos samo da se odlucite Njemacka ili Austrija, ili Filipini ili ipak Australija....
Sve ovo sto nabroja je bolje od Holandije!
Ja odoh sigurno...nebi ti ja u Holandiji osto niposto...vec sam dovoljno vremena bacio u toj supi od drzave...
Old December 29th, 2011, 09:37 AM   #172
BosniaHerzegovina
Registered User

Jeli u roku od 2 godine ides aBd? Da mi kazes iskustva sa tom drugom zemljom

Jablanica
Old December 30th, 2011, 09:42 AM   #173
Tango Zulu
Registered User

Tango Zulu's Avatar

Quote:
Sve ovo sto nabroja je bolje od Holandije!
Ja odoh sigurno...nebi ti ja u Holandiji osto niposto...vec sam dovoljno vremena bacio u toj supi od drzave...
Pa i ja to kontam. sve nabrojana drzave imaju velike prednosti. Austrija je malo provincijalna ali blizu BiH. njemacka malo dalje ali vise kozmopolitanska.

Filipini su bas super ako si bijelac i imas para. Mada neznam kako je za poso.

Australija je meni bas super. Kao Amerika bez onog fanaticizma u svemu. Mada su Amerikanci intelektualniji i vise prijateljski nastrojeni nego Australci.

Al isto tako amerikanac ce te kidnapovat i drzat u podrumu i bices samo statistika. U Americi odes u "pancake parlour" da kupis neki kolac i nije van nekih mogucnosti da ce neko uci sa automatskom puskom i pucat na nevin narod

Australija je dobra u asmilsu da recimo da ti se nesto najgore desi, zena te ostavi, sve pare si izgubio i prokocko, djeca nece nista stobom, nemas nijednog prijatelja i nemas apsolutno nkakve snase da ikad dobijes poso. sta ces onda?

U holandiji bi se najvjerovatnje objesio ili skocio sa onih commie blocks.

U australiji bi saceko slijedecu isplatu od socijale (2 sedmice) uzmes svojih 430 Eura (koje ti daju za te dvije zedmice), kupis veliki stap za pecanje, neki jeftini sator i kartu za sjever. poslje 2 dana busom ces stici ovdje.

Uploaded with ImageShack.us

mozes ufatit riba koliko puta mozes bacit udicu u vodi. mamac za udicu mozes frisak naci ako stavis ruku ispod pijeska i malo rovis, zivis tu pored plaze spavas cijelu godinu u satoru a vrijeme ti je uvijek oko 25 stepeni.

Ako ti dosadi ta lokacija samo se pomjeris malo i tako nastavis na obali dugoj 35,877 kilometara.

Kad ti i to dosadi ides na otoke i probas te obale duge ukupno 23,859 kilometara.

Doduse to mozes probat i kao ilegalni migrant. Niko te nece pitat za pasos ni na jednoj plazi.
Old December 30th, 2011, 10:07 AM   #174
BosniaHerzegovina
Registered User

Pa i u Holandiji bi dobio socijalju, i duplo vecu nego tu u AUS, dobijo bi i stan dosta brzo, a ako imas velike dugove i ne mozes ih placati drzava ti sve oprosti, ali onda moras zivjeti 3 godina na minimalcu, ali nakon toga nemas dugove

Jablanica
Old December 30th, 2011, 11:37 AM   #175
pindo28
BANNED

Holandija jedino i odgovara ljencugama,gurbetima i neobrazovanima da mogu na socijali sjedit 20 godina!
Njemacka je Eldorado za Holandiju...
Jedino sto nasi u Holandiji rade je "kupuju" kuce!U stvari nemaju dinara u dzepu i uvaljuju se u kredite da bi se mogli kurcit kako oni nesto "imaju" kad se ljeti vrate u Bosnu!Stare kante od auta se vozaju i od nasih maltene nikad niko nigdje ne putuje!Samo znaju u Bosnu ici.
Veoma je rijetko sresti Bosanca iz Holandije koji ide na holliday ili travel negdje drugo osim u Bosnu.Cast iznimkama...mene smatraju nenirmalnim i nikad im nije jasno "zasto" ja volim da putujem i trosim grdne pare na putovanja!!Uvjek me pitaju"A sto ti tamo ides?Sta ima tamo?"
Holandija je sviju umrtvila i posebno ovi sto "obozavaju"Holandiju,u stvarnosti jadno zive!Nigdje ne idu,kuca supa,love nema,socialni zivot nula!ali se pale na to sa "imaju"nekretninu i polovan auto kuplken na kredit.
Nisu naravno svi ovakvi..ali ih ima jako mnogo...
Old December 30th, 2011, 11:58 AM   #176
pindo28
BANNED

Jos da dodam da za ovo sto sam gore napisao dosta kriim Holandiju.
Ucmala drzava koja nevoli niti cijeni ambiciozne ljude(pogotovo strance).Plate su im niske a diskriminacija je ogromna..ali tiha i podla...iza ledja...
Klima za poslovanje i otvaranje ili pocinjanje svog biznisa je uzasna..odes u Njemacku i vidis puno vise uspjesnih nasih ljudi...firme,auta,restorani...dobro ide...znaci da je Njemacka kreirala dobro uslove za rad i posperitet...narod je isti ali ovde u Holandiji nevole pametne strance...stranci su za njih samo da irgate i rade teske poslove..i moras se asimilirat..ne prilagodit nego bukvalno postat oni!!
Ruzna drzava sa losim mentalitetom....
Old December 30th, 2011, 12:18 PM   #177
BosniaHerzegovina
Registered User

Quote:
Jos da dodam da za ovo sto sam gore napisao dosta kriim Holandiju.
Ucmala drzava koja nevoli niti cijeni ambiciozne ljude(pogotovo strance).Plate su im niske a diskriminacija je ogromna..ali tiha i podla...iza ledja...
Klima za poslovanje i otvaranje ili pocinjanje svog biznisa je uzasna..odes u Njemacku i vidis puno vise uspjesnih nasih ljudi...firme,auta,restorani...dobro ide...znaci da je Njemacka kreirala dobro uslove za rad i posperitet...narod je isti ali ovde u Holandiji nevole pametne strance...stranci su za njih samo da irgate i rade teske poslove..i moras se asimilirat..ne prilagodit nego bukvalno postat oni!!
Ruzna drzava sa losim mentalitetom....
Sa ovim se slazem. Zbog toga se zelim seliti iz NL.

Jablanica
Old December 30th, 2011, 12:36 PM   #178
pindo28
BANNED

Quote:
Sa ovim se slazem. Zbog toga se zelim seliti iz NL.
Slazes se zato sto si iskren i realan
Dosta nasih stavljaju glavu u pijesak i izmisljaju razloge kako je u Holandiji dobro.Na taj nacin lakse podnose tezak i skroman zivot u NL.
A postoji i velika hrpa nasih koja pojam nema kako je negdje drugo!Nikad nigdje ne idu,ne citaju,nisu informisani i totalno ih nezanima nista!
Pozdrav i moj savjet je da izdrzis u svojim zeljama i da sigurno napravis move u neku bolju sredinu za zivot!Vrijeme ide brzo i zivot je jedan da bi ga covjek bacio po mracnim i sumornim Holandskim gradovima i selendrama.
Samo 200 km istocno je situacija vec dosta bolja!Treba razmisljat globalno..nepostoji vise nista "daleko"!Avionom do Tokija je brze nego busom do Sarajeva!Znaci svijet je velik i postoje i tekako pozitivna mjesta sa dobrim klimatom i uslovima za zivot.
Old December 30th, 2011, 09:12 PM   #179
ramboamadeus
Registered User

ramboamadeus's Avatar

Likes (Received): 77

Quote:
Holandija jedino i odgovara ljencugama,gurbetima i neobrazovanima da mogu na socijali sjedit 20 godina!
Njemacka je Eldorado za Holandiju...
Jedino sto nasi u Holandiji rade je "kupuju" kuce!U stvari nemaju dinara u dzepu i uvaljuju se u kredite da bi se mogli kurcit kako oni nesto "imaju" kad se ljeti vrate u Bosnu!Stare kante od auta se vozaju i od nasih maltene nikad niko nigdje ne putuje!Samo znaju u Bosnu ici.
Veoma je rijetko sresti Bosanca iz Holandije koji ide na holliday ili travel negdje drugo osim u Bosnu.Cast iznimkama...mene smatraju nenirmalnim i nikad im nije jasno "zasto" ja volim da putujem i trosim grdne pare na putovanja!!Uvjek me pitaju"A sto ti tamo ides?Sta ima tamo?"
Holandija je sviju umrtvila i posebno ovi sto "obozavaju"Holandiju,u stvarnosti jadno zive!Nigdje ne idu,kuca supa,love nema,socialni zivot nula!ali se pale na to sa "imaju"nekretninu i polovan auto kuplken na kredit.
Nisu naravno svi ovakvi..ali ih ima jako mnogo...
Blago tebi drug sto nisi sve gore nabrojano. I sto imas tako visoko misljenje o sebi a ostale trpas u isti kos. Tebi nigdje nece biti lako.
Srdacan pozdrav i sretno sa odabirom sljedece destinacije.
Old December 30th, 2011, 09:36 PM   #180
pindo28
BANNED

Quote:
Originally Posted by ramboamadeus View Post
Blago tebi drug sto nisi sve gore nabrojano. I sto imas tako visoko misljenje o sebi a ostale trpas u isti kos. Tebi nigdje nece biti lako.
Srdacan pozdrav i sretno sa odabirom sljedece destinacije.
Ma ne radi se uopste o meni.Nego o Holandiji i kako je umrtvila nase ljude.
Meni je drago sto si ti zadovoljan.Da sam bogdo i ja.
Pozdrav

Reply

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules