|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|||||||
| Fotografije & Video photo and video threads | » Rate a Building |
![]() |
|
|
Thread Tools | Rate Thread | Display Modes |
|
|
#161 | |
|
Registered User
Likes (Received): 38
|
Quote:
Al vase price za holandiju su sokantne. baš je interesantno cuti. Mislio Sam da Sam jedini sa rezervacijama o tom mjestu
|
|
|
|
|
|
|
#162 |
|
Registered User
Likes (Received): 12
|
Kako je u Australiji zivjeti? Tamo bi takodjer volio zivjeti, ali male sanse da te prime tamo, jedino koliko znam primaju ljude sa zanatom tip elektricar ili kuhar, ili ove sa tehnickim fakultetima...
|
|
|
|
|
|
#163 | |
|
Registered User
|
Quote:
![]() A Beatrix Masona teza, ako ne i najveca na svijetu, cim je 51% Shella od nje
|
|
|
|
|
|
|
#164 | |
|
Registered User
|
Quote:
Poena treba 65 i oni se racunaju ovdje. http://www.immi.gov.au/skilled/gener...oints-test.pdf Sa parama mozes doc bez vecih problema al ti treba oko sta ja znam, 800,000 Eura "cash lova". Ima tu jos nekih nacina ali nisu puno poznati. |
|
|
|
|
|
|
#165 |
|
Registered User
|
moja greska, za australsku Biznis vizu ti treba 1,167,000 Eura za investiciju. I odma je dobijes i dovedes cijelu porodicu. i svi imaju pravo na rad i studiranje itd.I ti mozes radit, ali ako imas 1+ milion Eura negdje investirano, vjerovatno neces trazit da cistis hale. |
|
|
|
|
|
#166 |
|
Registered User
|
pa da je nekome milion u dzepu ili biznisu sto bi napusto bosnu, bolje biti hadzija u domovini nego stranac po svjetu za svoje pare
|
|
|
|
|
|
#167 | |
|
Registered User
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#168 |
|
BANNED
Likes (Received): 0
|
|
|
|
|
|
|
#169 |
|
Registered User
|
Ja bih u Perth
|
|
|
|
|
|
#170 |
|
Registered User
Likes (Received): 77
|
![]() eto, jos samo da se odlucite Njemacka ili Austrija, ili Filipini ili ipak Australija....
|
|
|
#171 |
|
BANNED
|
|
|
|
|
|
|
#172 |
|
Registered User
|
Jeli u roku od 2 godine ides aBd? Da mi kazes iskustva sa tom drugom zemljom
|
|
|
|
|
|
#173 | |
|
Registered User
|
Quote:
Filipini su bas super ako si bijelac i imas para. Mada neznam kako je za poso. Australija je meni bas super. Kao Amerika bez onog fanaticizma u svemu. Mada su Amerikanci intelektualniji i vise prijateljski nastrojeni nego Australci. Al isto tako amerikanac ce te kidnapovat i drzat u podrumu i bices samo statistika. U Americi odes u "pancake parlour" da kupis neki kolac i nije van nekih mogucnosti da ce neko uci sa automatskom puskom i pucat na nevin narod ![]() Australija je dobra u asmilsu da recimo da ti se nesto najgore desi, zena te ostavi, sve pare si izgubio i prokocko, djeca nece nista stobom, nemas nijednog prijatelja i nemas apsolutno nkakve snase da ikad dobijes poso. sta ces onda? U holandiji bi se najvjerovatnje objesio ili skocio sa onih commie blocks. U australiji bi saceko slijedecu isplatu od socijale (2 sedmice) uzmes svojih 430 Eura (koje ti daju za te dvije zedmice), kupis veliki stap za pecanje, neki jeftini sator i kartu za sjever. poslje 2 dana busom ces stici ovdje. ![]() Uploaded with ImageShack.us mozes ufatit riba koliko puta mozes bacit udicu u vodi. mamac za udicu mozes frisak naci ako stavis ruku ispod pijeska i malo rovis, zivis tu pored plaze spavas cijelu godinu u satoru a vrijeme ti je uvijek oko 25 stepeni. Ako ti dosadi ta lokacija samo se pomjeris malo i tako nastavis na obali dugoj 35,877 kilometara. Kad ti i to dosadi ides na otoke i probas te obale duge ukupno 23,859 kilometara. Doduse to mozes probat i kao ilegalni migrant. Niko te nece pitat za pasos ni na jednoj plazi.
|
|
|
|
|
|
|
#174 |
|
Registered User
|
Pa i u Holandiji bi dobio socijalju, i duplo vecu nego tu u AUS, dobijo bi i stan dosta brzo, a ako imas velike dugove i ne mozes ih placati drzava ti sve oprosti, ali onda moras zivjeti 3 godina na minimalcu, ali nakon toga nemas dugove
|
|
|
|
|
|
#175 |
|
BANNED
|
Holandija jedino i odgovara ljencugama,gurbetima i neobrazovanima da mogu na socijali sjedit 20 godina!
Njemacka je Eldorado za Holandiju... Jedino sto nasi u Holandiji rade je "kupuju" kuce!U stvari nemaju dinara u dzepu i uvaljuju se u kredite da bi se mogli kurcit kako oni nesto "imaju" kad se ljeti vrate u Bosnu!Stare kante od auta se vozaju i od nasih maltene nikad niko nigdje ne putuje!Samo znaju u Bosnu ici. Veoma je rijetko sresti Bosanca iz Holandije koji ide na holliday ili travel negdje drugo osim u Bosnu.Cast iznimkama...mene smatraju nenirmalnim i nikad im nije jasno "zasto" ja volim da putujem i trosim grdne pare na putovanja!!Uvjek me pitaju"A sto ti tamo ides?Sta ima tamo?" Holandija je sviju umrtvila i posebno ovi sto "obozavaju"Holandiju,u stvarnosti jadno zive!Nigdje ne idu,kuca supa,love nema,socialni zivot nula!ali se pale na to sa "imaju"nekretninu i polovan auto kuplken na kredit. Nisu naravno svi ovakvi..ali ih ima jako mnogo... |
|
|
|
|
|
#176 |
|
BANNED
|
Jos da dodam da za ovo sto sam gore napisao dosta kriim Holandiju.
Ucmala drzava koja nevoli niti cijeni ambiciozne ljude(pogotovo strance).Plate su im niske a diskriminacija je ogromna..ali tiha i podla...iza ledja... Klima za poslovanje i otvaranje ili pocinjanje svog biznisa je uzasna..odes u Njemacku i vidis puno vise uspjesnih nasih ljudi...firme,auta,restorani...dobro ide...znaci da je Njemacka kreirala dobro uslove za rad i posperitet...narod je isti ali ovde u Holandiji nevole pametne strance...stranci su za njih samo da irgate i rade teske poslove..i moras se asimilirat..ne prilagodit nego bukvalno postat oni!! Ruzna drzava sa losim mentalitetom.... |
|
|
|
|
|
#177 | |
|
Registered User
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#178 |
|
BANNED
|
Slazes se zato sto si iskren i realan
![]() Dosta nasih stavljaju glavu u pijesak i izmisljaju razloge kako je u Holandiji dobro.Na taj nacin lakse podnose tezak i skroman zivot u NL. A postoji i velika hrpa nasih koja pojam nema kako je negdje drugo!Nikad nigdje ne idu,ne citaju,nisu informisani i totalno ih nezanima nista! Pozdrav i moj savjet je da izdrzis u svojim zeljama i da sigurno napravis move u neku bolju sredinu za zivot!Vrijeme ide brzo i zivot je jedan da bi ga covjek bacio po mracnim i sumornim Holandskim gradovima i selendrama. Samo 200 km istocno je situacija vec dosta bolja!Treba razmisljat globalno..nepostoji vise nista "daleko"!Avionom do Tokija je brze nego busom do Sarajeva!Znaci svijet je velik i postoje i tekako pozitivna mjesta sa dobrim klimatom i uslovima za zivot. |
|
|
|
|
|
#179 | |
|
Registered User
Likes (Received): 77
|
Quote:
Srdacan pozdrav i sretno sa odabirom sljedece destinacije.
|
|
|
|
#180 | |
|
BANNED
|
Quote:
Meni je drago sto si ti zadovoljan.Da sam bogdo i ja. Pozdrav |
|