|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|||||||
| Zagreb Zagreb Metropolitan Region |
![]() |
|
|
Thread Tools | Rate Thread | Display Modes |
|
|
#21 | |
|
Out of time
Likes (Received): 6
|
Quote:
Definitivno nam ne trebaju 2 threada za istu temu pa molim modove do ovo zakljucaju.
|
|
|
|
|
|
|
#22 |
|
road builder
Likes (Received): 119
|
Točno. Od točnog i službenog naslova, a tebi ostavljam posve slobodno mjesto za tvoje emocionalne izljeve gdje god voliš. Imaš za to još i te neke "kristale" i "referendume" pa izvoliš.
|
|
|
|
|
|
#23 |
|
NEW YORK-PARIS-PECKHAM
Likes (Received): 101
|
Vidimo, na žalost, činjenično stanje na slikama...
|
|
|
#24 |
|
BANNED
Likes (Received): 2
|
Ajd ne kenjajte, ako hoćete službene informacije imate ovo: http://www.hoto.hr/cvjetni/opcenito/
Za neslužebene rasprave ova dretva je ok, samo dolabella, barem bolje predstavi projekt u prvom postu i promijeni naziv [ili bi modovi to trebali riješit] u Cvjetni a ne takozvani "Cvjetni". Oni kristali su za ključat.
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
Registered User
Likes (Received): 117
|
Fenomenalno. Čim više takvih projekata to bolje. Za izgled pročelje me nije briga.. prije nego dežurni pljuvači skoče. Briga me za unutrašnjost blokova... štakornjaci u najgorem obliku. Treba to srediti..
No slažem se s Astralisom.. ovakav uvod u thread je daleko ispod razine ovog foruma. Za takve stvari postoji index.hr |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Registrirani korisnik
Likes (Received): 311
|
Okolne zgrade su u stvarno prejadnom stanju i ove slike najbolje pokazuju kako je ovakav projekt unutrašnjeg uređenja bloka dobrodošao
|
|
|
|
|
|
#27 |
|
Yosemite Sam
|
Mislim da je ovakva dretva potrebna. Simpatizeri ovog projekta već imaju svoju dretvu, a protivnici su je sad tek dobili.
Uvodni post je jednako barbarski kao i Horvatinčićev projekt. Zašto svi ti dobrotvori ne odu negdje na neku praznu ledinu izvan centra grada pa nek tamo sagrade te svoje "fantastične" zamisli, a da centar Zagreba ostave na miru? Malo pomalo broj tih modernih interpolacija raste do te mjere da polako počinje nagrizati prevladavajuću historicističku notu centra grada. |
|
|
|
|
|
#28 | |
|
Kutinainen
Likes (Received): 7
|
Quote:
![]() I ne kužim općenito čemu tolike emocije vezano za ovo,kako pozitivne tako i negativne,zgrada kao zgrada,niš posebno.
KUTINA TO SMO MI,DJECA SMO NJENA DOBRO SLUŠAJTE NAS SVI :) Nigdar ni tak bilo da ni nekak bilo, pak ni vezda nebu da nam nekak nebu. Kajti: kak bi bilo da ne bi nekak bilo, kaj je bilo, a je ne, kaj neje nikak bilo Rekel sam ti nek te vrag odnese, ali vrag te zeti nije smel :) |
|
|
|
|
|
|
#29 |
|
Yosemite Sam
|
Ovaj projekt je ipak poseban po razmjerima i važnosti profiterske destrukcije grada.Ako ne kužiš zašto se onda i ti kao i ostale rijeke ljudi iz čitave Hrvatske slijevate svaki dan baš u taj stari dio Zagreba? Zašto vas on privlači kao govno muhe? Zašto ne odete negdje drugdje? NHF
|
|
|
|
|
|
#30 |
|
;)
Likes (Received): 1137
|
Ja volim kad se gradi, ali ako ćemo iskreno, mislim da su i Bandić koji ga štiti i Horvatinčić su malo previše ogrezli u pohlepu i glupost. Tu su možda i neki skriveni motivi koje mi promatrači nećemo nikada saznati. Možda je ovo samo paravan, možda se ispod centra nalazi tajni bunker u kojeg će Mile pobjeći pred pravdom, ili čak i nalazište nafte.
![]() Al ozbiljno, mislim da je s tom lovom koju će tu potrošiti, Horvatinčić mogao predivno urediti 5 blokova i prolaza u centru. U onu kuću što je srušio je mogao smjestiti luksuzne stanove, unutra izgraditi manji luksuzni centar, bez garaže itd. Sve je to mogao učiniti relativno brzo, bez ikakve pompe, prosvjeda, ali ne, on i Bandić su se odlučili silovati građane i prostor. Također je mogao taj luksuzni centar s garažom, pa i puno veći, za manje ili isto novca sagraditi malo dalje od centra, na mjestu baraka kojih ima na stotine, koje nagrđuju prostor i koje nema tko srušiti i na njihovom mjestu izgraditi nešto lijepo. Situacija je takva kakva je, ako je ovo bio jedini način da HOTO nešto uloži, nek se gradi, al da je bilo puno sretnijih, ljepših i ugodnijih riješenja, itekako je bilo! |
|
|
|
|
|
#31 |
|
glavoč
Likes (Received): 0
|
ovo.Nego, da, morat ćemo nešto s ovim threadom napravit.. Kontam da bi ga spojili sa starim al promijenili ime.. Ideas anyone?
|
|
|
#32 | |
|
SuperMod
|
Quote:
![]() ak ti se da, zakelji 2-3 slike novog projekta na 1 stranicu, kopiraš s neta i to bi bilo to
|
|
|
|
|
|
|
#33 |
|
I am back!
|
Nisu nam potrebna po koji zna put dva ista threada. Ovaj zakljucati!
|
|
|
#34 | |
|
I am back!
|
Quote:
![]()
|
|
|
|
#35 | |
|
glavoč
|
Quote:
Bilo bi zapravo spika da PCD (ili neko drugi) napiše malo opširniji uvodni osvrt, sa svim pros and cons, ostavimo ovaj thread da živi, stari savimo pod ključ i okačimo link na njega u uvodni post..
|
|
|
|
#36 | |
|
NEW YORK-PARIS-PECKHAM
Likes (Received): 101
|
Quote:
|
|
|
|
#37 |
|
road builder
Likes (Received): 119
|
|
|
|
|
|
|
#38 |
|
Registered User
|
Meni se ovaj projekt svidja.. ako je itko od vas bio u Münchenu i vidio ono ruzno cudo u sred centra grada od "fünf Höfe" shvatit ce da ovo stvarno dobro izgleda.. evo samo kao jedna slika procelja:
![]() izgleda kao da je ga hitler gradio.. unutra huj ali iz vana fuj! |
|
|
|
|
|
#39 |
|
free-lance
Likes (Received): 319
|
Koliko emocija oko jednog običnog gradilišta...
Mi Hrvati smo kao neka žena. Bili bi, s oproštenjem, jebeni svaki dan i uživali u sladostrastima, po mogućnosti od strane raznih, jel, partnera, no na van bi da nas smatraju najvećom damom... ![]() Isto i na ovom forumu. Hoćete da se nešto gradi, no kad nešto netko (po mom mišljenju potpuno lud,što se išao boriti s tim) počne graditi, onda drvljem i kamenjem na njega! Taj dio Zagreba je ne u očajnom nego u bliskoistočno bejrutski očajnom stanju. "Ciganjščak", rekli bi međimurci. Svi mi znamo i za Bandića i Horvatinčića i sve smo to već 10000000000000000000000000000000 puta ustanovili i napisali i prožvakali i neznam što. Poanta je sljedeća.Bilo što da naprave u tom djelu grada (dakle tom bloku) bolje je od sadašnjeg stanja. Umjesto da drvlje i kamenje bacate na one koji su onemogućili da se stvar izvede po originalnom projektu, da se prilaz garaži izgradi iz Gundulićeve a ne kao sada, vi drvlje i kamenje po jedinom pozitivcu u ovom slučaju a to je Horvatinčić...pa da sam ja investitor nebih vam u tu žabokrečinu NIKAD više došao, preporučio bih svim investitorima da u širokom luku zaobilaze ZG i sa zadovoljstvom bih gledao kako trunete i propadate u tom ustajalom malograđanskom samodostatnom i samodopadnom blatnom getu od vlastitog jala i pameti.
|
|
|
|
|
|
#40 |
|
Registered User
|
Upravo tako.