daily menu » rate the banner | guess the city | one on one

Go Back   SkyscraperCity > European Forums > Hrvatski Forum > Croatia > Zagreb

Zagreb Zagreb Metropolitan Region

Reply

Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old April 25th, 2010, 12:11 AM   #121
Boyledd
Organ nereda

Boyledd's Avatar

Likes (Received): 779

Boyledd no está en línea   Reply With Quote

Sponsored Links

Old April 25th, 2010, 07:58 AM   #122
bambam
Registered User

bambam's Avatar

Likes (Received): 0

Quote:
Originally Posted by coki View Post
Pametno. Ali daj molim te zamisli da je netko donio takav plan u ZG. Da se shopping obavlja i novi trg. centri grade u centru. Zamisli reakciju Prava na grad i inih krpelja gradskoga proračuna.
Pa nije ni Kaufinger Str. u Münchenu jedan shoping centar.. u zgradama poput Name su ti svi veliki ducani.. a ovi svtari poput cvjetnog je se moglo svudgdje napraviti.. a sto se tice ljudi.. sacekaj samo dok cvjetni bude gotov i kad uvide da to i nije tako lose za grad.. samo je se predugo cekalo sa ovakvim nesto jer ljudi jednostavno nemaju viziju i pojma neznaju kako da se ovaj grad razvija..
bambam no está en línea   Reply With Quote
Old April 25th, 2010, 12:35 PM   #123
coki
Registered User

coki's Avatar

Likes (Received): 19

Quote:
Originally Posted by bambam View Post
Pa nije ni Kaufinger Str. u Münchenu jedan shoping centar.. u zgradama poput Name su ti svi veliki ducani.. a ovi svtari poput cvjetnog je se moglo svudgdje napraviti.. a sto se tice ljudi.. sacekaj samo dok cvjetni bude gotov i kad uvide da to i nije tako lose za grad.. samo je se predugo cekalo sa ovakvim nesto jer ljudi jednostavno nemaju viziju i pojma neznaju kako da se ovaj grad razvija..
Mislim da me nisi skužio. Ja sam ZA shopping u centru. To je jedini način da centar živi i razvija se. Ja podržavam Tomin projekt. Samo sam napisao - zamisli da je netko došao i predložio da se umjesto gradnje mallova na periferiji uredi desetak donjogradskih blokova na način sličan ovom na Cvjetnom. Izbila bi revolucija i bilo bi mrtvih čovječe.
coki no está en línea   Reply With Quote
Old April 26th, 2010, 06:06 PM   #124
BANNED

Likes (Received): 14

Kako će tomo nabiti svima falus tamo kao se inače ne nabija )))))) vweć sada se vidi da je projekt prmasivan i previlik ali tko se jednom opeče valjda će načuiti ali neka,vcaljda se je potrebno opeći da bi se naučila lekicja.
Uaput zašto se na ovom fiorumu govori o trg centrima kao nečem viječnom i konačnom?Jestze li svjesni da je to prolazno?Znate li životni vijek trgovačkog centra?
Jeste li svjesni da trg centar nije nešto previđeno za centar grada već nešto proizašlo iz amerčkog sistema "opskrba u skladištu na kraju grada"?
Dakle velike jeftine građevine na kraju grada tj u industrijim zonama koje jkupce privlače nuiskim cijenama jer nabacvljaju ropbu u velikim količinama?
Moda trg centara prolazi i kroz nekih par godina trgovački cerntri će pretvoriti u skladišta i po centrima gradova npr Rijeka ostati će bezvrijedne građevine shodne jedino za miniranje.

WG je navodno umro čim se rodio.
***** no está en línea   Reply With Quote
Old April 26th, 2010, 07:28 PM   #125
Zerg
BANNED

Likes (Received): 2

Cvjetni nije samo trgovački centar, zašto se na njega gleda samo tako? Tamo će biti i hrpetina stanova.
Zerg no está en línea   Reply With Quote
Old April 26th, 2010, 07:59 PM   #126
BANNED

Na temelju trgovačkog centra koji je proklamiran kao "javni interes" projekt je dobio dozvolu,da se znalo kako se zapravo radio o rezdidenicjalnom pbjektu investitor bi jako teško dobio dozvolu za uništavanje spomeničke baštine.
Old April 26th, 2010, 08:22 PM   #127
Love ZG
NEW YORK-PARIS-PECKHAM

Love ZG's Avatar

Likes (Received): 101

Po zvjezdanovoj teoriji, ljudi koji će tamo kupili stan i masovno ga platili, će jednom, kad propadne trgovački centar u prizemlju, prodat te stanove i preselit se na periferiju gdje se bude gradio novi...
Old April 26th, 2010, 08:22 PM   #128
ubodna pila
ruralan

ubodna pila's Avatar

Likes (Received): 585

kakva spomenička baština ... ajd ohladite...
mislim... tamo nije bilo apsolutni ničega vrijednog natzivanja baštinom...
za kojekakve interesne skupine, zelene akcije i ostalo me boli neka stvar...
želim samo da nam centar grada dobije uređene i lijepe građevine.... sad obnovljene ili nove... manje više mi je svejedno, treba i jednih i drugih...

sve što je lijepo, održavano, čisto i uredno je POŽELJNO... ostalo (ružno, neodržavano, prljavo i neuredno) NIJE POŽELJNO i takve stvari treba rješavat jer s vremenom postaju još ružnije, prljavije i neurednije...

Old April 26th, 2010, 08:25 PM   #129
Love ZG
NEW YORK-PARIS-PECKHAM

Love ZG's Avatar

Likes (Received): 101

Bilo šta da se izgradili je bolje od onoga šta je bilo tamo prije...na kraju krajeva, investirati 100 milijona eura u doba recesije je samo po sebi javni interes...
Old April 26th, 2010, 08:27 PM   #130
Sarcastic Saracen
;)

Sarcastic Saracen's Avatar

Likes (Received): 1121

Nešto ili je ili nije spomenička baština. Ne možeš nešto nazvati spomeničkom baštinom samo zato jer se tebi sviđa. Ako građevina službeno nije kategorizirana kao spomenička baština, onda ona to i nije. Niti jedna od građevina koje su srušene ovdje, nije bila spomenička baština. Ne znam je li čitav Cvjetni trg kao cjelina spada pod zaštitu, al to je lako provjeriti. Ili spada ili ne. Ako ne, onda dajte više prestanite spominjati tu spomeničku baštinu, jerbo ste dosadni.
Sarcastic Saracen no está en línea   Reply With Quote
Old April 26th, 2010, 08:27 PM   #131
BANNED

Quote:
Originally Posted by Love ZG View Post
Po zvjezdanovoj teoriji, ljudi koji će tamo kupili stan i masovno ga platili, će jednom, kad propadne trgovački centar u prizemlju, prodat te stanove i preselit se na periferiju gdje se bude gradio novi...
Nije to moja teroija niti samo tako što reako ali recimo kaj će Vlatkiciskupi stan kada ispod istog ne može kupiti Fendicu
Ne ja sam rekao da je projekt cvjetni dobio dozvolu na temelju javnog interesa tj šoping centra i prolaza jednog nema drugome su dani odbrojani.
Old April 26th, 2010, 08:30 PM   #132
BANNED

Quote:
Originally Posted by Sarcastic Saracen View Post
Nešto ili je ili nije spomenička baština. Ne možeš nešto nazvati spomeničkom baštinom samo zato jer se tebi sviđa. Ako građevina službeno nije kategorizirana kao spomenička baština, onda ona to i nije. Niti jedna od građevina koje su srušene ovdje, nije bila spomenička baština. Ne znam je li čitav Cvjetni trg kao cjelina spada pod zaštitu, al to je lako provjeriti. Ili spada ili ne. Ako ne, onda dajte više prestanite spominjati tu spomeničku baštinu, jerbo ste dosadni.
Uptravo tako nebitno je da li se nekome sviđa,ali poanta je da je Zagreb u sivoj zoni što se tiče toga dijela, u strogom centru 200 zgrada je predviđeno za rušenje,sada da li je to posljedica njihove bezvrijednosti ili posljdica činjeenice da zauzimaju atraktivne lokacije procijenite sami.
Old April 30th, 2010, 02:13 PM   #133
stric
Što me gledaš?!

stric's Avatar

Likes (Received): 1043

http://www.zagrebancija.com/hr-aktua...incicem_303251
CVJETNI PROLAZ
Bandić Skupštini: Vi pregovarajte s Horvatinčićem Zagrebački gradonačelnik poručio je zastupnici Veri Petrinjak Šimek neka organizira tijelo koje će pregovarati s Tomom Horvatinčićem

Stjepan Marković
Gradska zastupnica Vera Petrinjak Šimek već nekoliko sjednica traži od gradonačelnika Milana Bandića da pregovara s Tomislavom Horvatinčićem oko izmjene plana za izgradnju projekta Cvjetni prolaz.

Tako je na posljednjoj sjednici Gradske skupštine ona ponovila isti zahtjev. Bandić joj je na to odgovorio da sama organizira skupinu koja će u ime Skupštine pregovarati s Horvatinčićem.

- Na skupštinskom hodniku sam mu rekla da znam da je s Horvatinčićem dogovorio reviziju projekta kako bi mu se pogodovalo. Zatražila sam ga da pregovara s njim i dogovori smanjivanje garaže – kazala je Petrinjak Šimek i nastavila:

- Bandić me na to upitao zašto Horvatinčića toliko proganjamo i dodao da, ako nas projekt toliko smeta, da sami pregovaramo s njim.

Petrinjak Šimek je rekla da nije ozbiljno shvatila tu provokaciju. Istaknula je da i dalje vjeruje kako bi najbolje bilo postići dogovor s Horvatiničićem da izgradi samo dvije etaže podzemne garaže, koja bi imala kapacitet 50 mjesta, koliko će biti i stanova u novoizgrađenom kompleksu Cvjetni prolaz.

Sličan je bio i jedan od zaključaka tematske sjednice Gradske skupštine koja je održana u ožujku. Na njoj su zastupnici raspravljali o prostornom planiranju.

Horvatinčić želi izgraditi još dodatnih pet podzemnih etaža, pa bi se parkirna mjesta mogla iznajmljivati. No, ne postoji ulaz u tu garažu te bi se zbog toga gradi ulazna rampa u Varšavskoj, što je izdavalo revolt građana i velikog dijela gradskih zastupnika.
stric no está en línea   Reply With Quote
Old April 30th, 2010, 05:40 PM   #134
bambam
Registered User

bambam's Avatar

Quote:
Mislim da me nisi skužio. Ja sam ZA shopping u centru. To je jedini način da centar živi i razvija se. Ja podržavam Tomin projekt. Samo sam napisao - zamisli da je netko došao i predložio da se umjesto gradnje mallova na periferiji uredi desetak donjogradskih blokova na način sličan ovom na Cvjetnom. Izbila bi revolucija i bilo bi mrtvih čovječe.
Onda se apsolutno slazemo u nasem razmisljanju
Old April 30th, 2010, 07:02 PM   #135
coki
Registered User

coki's Avatar

Likes (Received): 19

Quote:
Originally Posted by stric View Post
http://www.zagrebancija.com/hr-aktua...incicem_303251
CVJETNI PROLAZ
Bandić Skupštini: Vi pregovarajte s Horvatinčićem Zagrebački gradonačelnik poručio je zastupnici Veri Petrinjak Šimek neka organizira tijelo koje će pregovarati s Tomom Horvatinčićem

Stjepan Marković
Gradska zastupnica Vera Petrinjak Šimek već nekoliko sjednica traži od gradonačelnika Milana Bandića da pregovara s Tomislavom Horvatinčićem oko izmjene plana za izgradnju projekta Cvjetni prolaz.

Tako je na posljednjoj sjednici Gradske skupštine ona ponovila isti zahtjev. Bandić joj je na to odgovorio da sama organizira skupinu koja će u ime Skupštine pregovarati s Horvatinčićem.

- Na skupštinskom hodniku sam mu rekla da znam da je s Horvatinčićem dogovorio reviziju projekta kako bi mu se pogodovalo. Zatražila sam ga da pregovara s njim i dogovori smanjivanje garaže – kazala je Petrinjak Šimek i nastavila:

- Bandić me na to upitao zašto Horvatinčića toliko proganjamo i dodao da, ako nas projekt toliko smeta, da sami pregovaramo s njim.

Petrinjak Šimek je rekla da nije ozbiljno shvatila tu provokaciju. Istaknula je da i dalje vjeruje kako bi najbolje bilo postići dogovor s Horvatiničićem da izgradi samo dvije etaže podzemne garaže, koja bi imala kapacitet 50 mjesta, koliko će biti i stanova u novoizgrađenom kompleksu Cvjetni prolaz.

Sličan je bio i jedan od zaključaka tematske sjednice Gradske skupštine koja je održana u ožujku. Na njoj su zastupnici raspravljali o prostornom planiranju.

Horvatinčić želi izgraditi još dodatnih pet podzemnih etaža, pa bi se parkirna mjesta mogla iznajmljivati. No, ne postoji ulaz u tu garažu te bi se zbog toga gradi ulazna rampa u Varšavskoj, što je izdavalo revolt građana i velikog dijela gradskih zastupnika.
Možda nisam dobro shvatio projekt, ali zar nije za to malo prekasno? Na slikama se vidi da su oni već iznad razine zemlje (ili se varam?) pa samim time predpostavljam da je i garaža gotova.
coki no está en línea   Reply With Quote
Old April 30th, 2010, 07:20 PM   #136
bambam
Registered User

bambam's Avatar

Quote:
Možda nisam dobro shvatio projekt, ali zar nije za to malo prekasno? Na slikama se vidi da su oni već iznad razine zemlje (ili se varam?) pa samim time predpostavljam da je i garaža gotova.
Garaze u centru nemogu nikada biti pre male.. pogotovo kad su ispod zemlje i s time nikom trn u oku.. ovi su stvarno prolupali u poglavarstvu.. grzote su ove koje su gradjenje u Münchenu u samom centru i sve nadzemne.. no dobro morase shvatiti ljude iz poglavarstva.. cijeli dan sjede negdje.. kad se dvoje slucajno nadju u hodniku izjeade se jedan drugome kako oba dvoje nemogu da spavaju jer su im fotelje neudobne a ovakve stvari su izvrsne da bi se u novinama moglao procitati njihovo ime i samim tim sprijeciti da otidju u zaborav
Old April 30th, 2010, 07:24 PM   #137
Sarcastic Saracen
;)

Sarcastic Saracen's Avatar

Likes (Received): 1121

Čovjek je pitao je li garaža gotova, a ti mu odgovaraš nešto što nema veze s njegovim pitanjem. A jel garaža gotova? Iskreno, nemam pojma što je s tim.
Sarcastic Saracen no está en línea   Reply With Quote
Old April 30th, 2010, 07:27 PM   #138
bambam
Registered User

bambam's Avatar

Quote:
Originally Posted by Sarcastic Saracen View Post
Čovjek je pitao je li garaža gotova, a ti mu odgovaraš nešto što nema veze s njegovim pitanjem. A jel garaža gotova? Iskreno, nemam pojma što je s tim.
ma ja sam na ovo sto je ova cura fino rekla: Zatražila sam ga da pregovara s njim i dogovori smanjivanje garaže .. nisi me skuzio

no sudeci po slikama ona bi trebala da je gotova.. barem mi nije niti jedan projekt u svijetu poznat gdje su prvo gradili zgradu pa tek onda naknadno kopali lopatama ispod zgrade da zapocnu planiranu garazu kad moze jeftinije i lakse
Old April 30th, 2010, 10:10 PM   #139
P.C.Dolabella
road builder

P.C.Dolabella's Avatar

Likes (Received): 117

Upravo to je ovdje slučaj. Napravljene su dvije podzemne garažne etaže, dovoljne za garaže stanara. Ako se nedajbože nastavi daljnje bezakonje pa on ipak u konačnici dobije protuzakoniti Bandićev poklon ulice za svoju komercijalnu garažu, onda se iskop tih dodatnih pet-šest etaža izvodi rudarski ispod betonske ploče na kojoj se sada gradi.
P.C.Dolabella no está en línea   Reply With Quote
Old April 30th, 2010, 10:32 PM   #140
ubodna pila
ruralan

ubodna pila's Avatar

Likes (Received): 585

iskreno se nadam da će se garaže radit, u punom smislu, bez ikakvog dodatnog umanjivanja...

Reply

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules