|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|
#21 |
|
Osječko Est 1697
|
Pa foto ubod kao kad vidis nesto na ulici i ono "wtf koji k***** je ovo!?!? Ubode te![]() Tako nekako. |
|
|
|
|
|
#22 | |
|
road builder
Likes (Received): 98
|
Quote:
.
|
|
|
|
|
|
|
#23 | |
|
ruralan
Likes (Received): 576
|
Quote:
sorry al meni je preružna...i apsolutno se slažem s masoncem ![]() inače, puno tog bih promjenio u zagrebu... najviše me boli i smeta nebriga vlasnika o građevinama u samom centru grada, od fasada, unutrašnjosti blokova i tako dalje... najviše me smetaju sitnice, iskrivljeni zidovi iz kojih raste trava, beton, truli krovovi i slično... sitnice koje uz samo malo truda, volje i novaca mogu izgledati puno ljepše... stvarno me boli kada s gornjeg grada pogledam i vidim tu zapuštenost i nemar koji se gomilao godinama
|
|
|
|
#24 | |
|
SuperMod
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#25 | |
|
ruralan
|
Quote:
|
|
|
|
#26 | |
|
road builder
Likes (Received): 98
|
Quote:
Sjajna arhitektura i prvorazredni simbol svog vremena. |
|
|
|
|
|
|
#27 |
|
Velebitski degen
Likes (Received): 21
|
Zgrada je prilično ružna ali je posebna. Trebalo bi ju samo obnoviti i sačuvati, pa čak i ako u potpunosti izgubi funkciju. Onda može ostati kao nekakav spomenik propaloj industriji, a umjesto ispitnih uzoraka mogu svijetliti LEDice ili bilo koji drugi oblik rasvjete sa specijalnim efektima. To bi bilo super.
|
|
|
|
|
|
#28 |
|
SuperMod
|
Vodotoranj u Gredelju...ni njega ne mogu smisliti
![]() ![]() kad bi ga barem ofarbali u bijelo pa da liči na toranj WarnerBorthers studija u Hollywoodu ![]()
|
|
|
|
|
|
#29 |
|
SuperMod
|
e i da...ako se sjećate, prije je na gredeljevom vodotornju svijetlio Hrvatski grb. On je još uvijek gore, ali očito pregorjele lampe pa tako stoji već godinama
|
|
|
|
|
|
#30 |
|
BANNED
Likes (Received): 14
|
Taj vodotoranj bi lako mogao postati jedna od novih ikona Zagreba...
|
|
|
|
|
|
#31 |
|
BANNED
Likes (Received): 0
|
apsolutni pobjednik ove dretve:
http://zagrebsblues.webs.com/stadion_maksimir.jpg |
|
|
|
|
|
#32 |
|
BANNED
|
Možda se dosta vas neće složiti sa mnom ali mene bode Dolac,ne tržnica,već nedovršenost tj nedfiniranost samog trga
![]() ![]() Mislim da je svima jasno da neki prizori ovdje spadaju u stražnja dvorišta građevina i da je definirana samo polovica trga,kako bi shvatili o čemu pričam evo slika za usporedbu jest da je iezveden projekt,ali uočite na što mislim
|
|
|
|
|
|
#33 |
|
SuperMod
|
slažem se, dolac bi bio super da izgleda ovako kao na predlošku iz 1929.
mada, da se danas krene na takvu obnovu, puno ljudi bi bilo protiv budući da se dolac kao zagrebački plac urezao de facto u genom zagrepčana. on je njegov sastavni dio i ima nekakav poseban štih. meni je isto simpatičan i osim obnove okolnih zgrada ne bih puno mijenjao, nego samo modernizirao. |
|
|
|
|
|
#34 |
|
BANNED
Likes (Received): 2
|
Ja bi napravio projekt po ovom iz '29. Srušio par onih malih potleušica i napravio lijepe zgrade sa svake strane u onom starom dobrom stilu a prema opatovini bi bio ulaz kao npr. Harmica ili tako nekako... Celovski bi popizdio ali šta ću mu ja
|
|
|
|
|
|
#35 |
|
Registered User
Likes (Received): 0
|
Što pokazuje za nešto što je staro oko 80 godina "drevno". Kao da smo Amerika...
|
|
|
|
|
|
#36 | |
|
ruralan
|
Quote:
slažem se da bi se dolac mogao malo urediti
|
|
|
|
#37 |
|
BANNED
|
Ma ja nisam baš za nepšto radikalno već jednostavno za zatvarranjke tog recimo sjevernog dijela,do ribarnice pa do ulaza na kaptol.Za sve je to dovoljna jedna niska zgrada,ništa viša od ove pstojeće.
|
|
|
|
|
|
#38 |
|
ruralan
|
ja osobno bi bio zadovoljan i sa obnovljenim fasadama i krovovima, postavljanjem nekakvih fiksnih, standardiziranih stolova, novim podom i sličnim urešenjima...
|
|
|
#39 | |
|
BANNED
|
Quote:
A što se tiče hm kopiranja ili ne znam...pa zar nije bolje u secesijsku jezgru bolje interpolirati nešto slično,nego nešto totalno drugačije? Vidi ćeš graje kada se krene Kaptol sređivati,tamo trebaju doći dvije tri nove zgrade,pa me baš zanima kako će izgledati suvremeneo među svim tim barokom i gotikom. menui je zanimljivo kada se gradio MSU išlo se na to da se zgrada uklapa u okolinu,zato izgfleda kao da je iz 50-tih i sva je lovorikama ovjenčanajel ,a kada se ide neštio raditi u nekakvoj secesiji ili baroku onda je bitno da se razlikuje kao da se takvo nasljđe želi obezvrijediti![]() Malo mi smetaju dfvoastruki kriteriji,u jednom novom zagrebu i jednom gornjem gradu ne primjenju se ista načela očuvanja i zaštite. |
|
|
|
|
|
|
#40 |
|
BANNED
|
|