daily menu » rate the banner | guess the city | one on one

Go Back   SkyscraperCity > European Forums > Hrvatski Forum > Croatia > Zagreb

Zagreb Zagreb Metropolitan Region

Reply

Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old May 10th, 2010, 12:01 AM   #21
Semper Fidelis
Osječko Est 1697

Semper Fidelis's Avatar

Pa foto ubod kao kad vidis nesto na ulici i ono "wtf koji k***** je ovo!?!? Ubode te

Tako nekako.
Semper Fidelis no está en línea   Reply With Quote

Sponsored Links

Old May 10th, 2010, 08:49 AM   #22
P.C.Dolabella
road builder

P.C.Dolabella's Avatar

Likes (Received): 98

Quote:
Originally Posted by MasonicStage™ View Post
ova noćna slika je još dobra, rekao bi čovjek da se radi o nekom midriseu ali inače mi se uopće ne sviđa jer ima ta prozirna stakla i kad te žarulje svijetle, to izgleda baš ružno.
ne sviđa mi se jednostavno, kratko i jasno
To je jedinstvena industrijska zgrada, po svojoj arhitekturi jedinstvena u svijetu - opitna stanica u kojoj se ispituje trajnost žarulja. Nekoć se ispitivalo kolika je trajnost žarulja koje su se proizvodile u Zagrebu u TEŽ-u, u industrijskom krugu gdje toranj stoji, a danas se ispituje (nažalost) trajnost uvoznih serija žarulja. Dok su druge takve opitne stanice obična skladišta, ovdje je od toga nastalo pravo malo arhitektonsko remekdjelo (o tome je puno i vrlo uvjerljivo govorio Zlatko Kopljar, autor gornje fotografije)
.
P.C.Dolabella está en línea ahora   Reply With Quote
Old May 10th, 2010, 09:46 AM   #23
ubodna pila
ruralan

ubodna pila's Avatar

Likes (Received): 576

Quote:
Originally Posted by P.C.Dolabella View Post
To je jedinstvena industrijska zgrada, po svojoj arhitekturi jedinstvena u svijetu - opitna stanica u kojoj se ispituje trajnost žarulja. Nekoć se ispitivalo kolika je trajnost žarulja koje su se proizvodile u Zagrebu u TEŽ-u, u industrijskom krugu gdje toranj stoji, a danas se ispituje (nažalost) trajnost uvoznih serija žarulja. Dok su druge takve opitne stanice obična skladišta, ovdje je od toga nastalo pravo malo arhitektonsko remekdjelo (o tome je puno i vrlo uvjerljivo govorio Zlatko Kopljar, autor gornje fotografije)
.
i sada bi ja, pored svojih zdravih očiju... zato jer je netko rekao da je to remek djelo arhitekture, trebao tvrditi da je to prelijepa građevina...

sorry al meni je preružna...i apsolutno se slažem s masoncem

inače, puno tog bih promjenio u zagrebu... najviše me boli i smeta nebriga vlasnika o građevinama u samom centru grada, od fasada, unutrašnjosti blokova i tako dalje... najviše me smetaju sitnice, iskrivljeni zidovi iz kojih raste trava, beton, truli krovovi i slično... sitnice koje uz samo malo truda, volje i novaca mogu izgledati puno ljepše... stvarno me boli kada s gornjeg grada pogledam i vidim tu zapuštenost i nemar koji se gomilao godinama
Old May 10th, 2010, 09:47 AM   #24
MasonicStage™
SuperMod

MasonicStage™'s Avatar

Quote:
Originally Posted by P.C.Dolabella View Post
.
vjerujem da taj toranj uopće nebi izgledao loše da se renovira. već ga je nagrizao zub vremena i upravo zato mi se ne sviđa, jer izgleda otrcano i jadno.
Old May 10th, 2010, 10:07 AM   #25
ubodna pila
ruralan

ubodna pila's Avatar

Quote:
vjerujem da taj toranj uopće nebi izgledao loše da se renovira. već ga je nagrizao zub vremena i upravo zato mi se ne sviđa, jer izgleda otrcano i jadno.
upravo tako... uz obnovu bi izgledao solidno... ništa spektakularno, ali prihvatljivo
Old May 10th, 2010, 02:08 PM   #26
P.C.Dolabella
road builder

P.C.Dolabella's Avatar

Likes (Received): 98

Quote:
Da, on je sada pravi simbol posljednjeg dogorijevanja industrije u Zagrebu. Svijetli još više iz nekog polualtruizma vlasnika nego iz neke ozbiljne potrebe. Samo je pitanje dana kada će se ugasiti. Sada je još prilično nezgodni potsjetnik na to što se sve nekoć proizvodilo u Zagrebu. To se sada uvozi, ali i to izgleda pomalo ide prema dogorijevanju.

Sjajna arhitektura i prvorazredni simbol svog vremena.
P.C.Dolabella está en línea ahora   Reply With Quote
Old May 10th, 2010, 04:47 PM   #27
dadekhr
Velebitski degen

dadekhr's Avatar

Likes (Received): 21

Zgrada je prilično ružna ali je posebna. Trebalo bi ju samo obnoviti i sačuvati, pa čak i ako u potpunosti izgubi funkciju. Onda može ostati kao nekakav spomenik propaloj industriji, a umjesto ispitnih uzoraka mogu svijetliti LEDice ili bilo koji drugi oblik rasvjete sa specijalnim efektima. To bi bilo super.
dadekhr no está en línea   Reply With Quote
Old May 15th, 2010, 12:40 PM   #28
MasonicStage™
SuperMod

MasonicStage™'s Avatar

Vodotoranj u Gredelju...ni njega ne mogu smisliti

kad bi ga barem ofarbali u bijelo pa da liči na toranj WarnerBorthers studija u Hollywoodu
Old May 15th, 2010, 12:45 PM   #29
MasonicStage™
SuperMod

MasonicStage™'s Avatar

e i da...ako se sjećate, prije je na gredeljevom vodotornju svijetlio Hrvatski grb. On je još uvijek gore, ali očito pregorjele lampe pa tako stoji već godinama
Old May 15th, 2010, 09:17 PM   #30
BANNED

Likes (Received): 14

Taj vodotoranj bi lako mogao postati jedna od novih ikona Zagreba...
***** no está en línea   Reply With Quote
Old May 15th, 2010, 11:37 PM   #31
mata000
BANNED

Likes (Received): 0

apsolutni pobjednik ove dretve:
http://zagrebsblues.webs.com/stadion_maksimir.jpg
mata000 no está en línea   Reply With Quote
Old May 17th, 2010, 12:28 AM   #32
BANNED

Možda se dosta vas neće složiti sa mnom ali mene bode Dolac,ne tržnica,već nedovršenost tj nedfiniranost samog trga

Mislim da je svima jasno da neki prizori ovdje spadaju u stražnja dvorišta građevina i da je definirana samo polovica trga,kako bi shvatili o čemu pričam evo slika za usporedbu jest da je iezveden projekt,ali uočite na što mislim
Old May 17th, 2010, 09:31 AM   #33
MasonicStage™
SuperMod

MasonicStage™'s Avatar

slažem se, dolac bi bio super da izgleda ovako kao na predlošku iz 1929.
mada, da se danas krene na takvu obnovu, puno ljudi bi bilo protiv budući da se dolac kao zagrebački plac urezao de facto u genom zagrepčana. on je njegov sastavni dio i ima nekakav poseban štih. meni je isto simpatičan i osim obnove okolnih zgrada ne bih puno mijenjao, nego samo modernizirao.
Old May 17th, 2010, 09:50 AM   #34
Zerg
BANNED

Likes (Received): 2

Ja bi napravio projekt po ovom iz '29. Srušio par onih malih potleušica i napravio lijepe zgrade sa svake strane u onom starom dobrom stilu a prema opatovini bi bio ulaz kao npr. Harmica ili tako nekako... Celovski bi popizdio ali šta ću mu ja
Zerg no está en línea   Reply With Quote
Old May 17th, 2010, 10:58 AM   #35
Daniel N.
Registered User

Likes (Received): 0

Quote:
mada, da se danas krene na takvu obnovu, puno ljudi bi bilo protiv budući da se dolac kao zagrebački plac urezao de facto u genom zagrepčana.
Što pokazuje za nešto što je staro oko 80 godina "drevno". Kao da smo Amerika...
Daniel N. no está en línea   Reply With Quote
Old May 17th, 2010, 12:59 PM   #36
ubodna pila
ruralan

ubodna pila's Avatar

Quote:
mada, da se danas krene na takvu obnovu, puno ljudi bi bilo protiv budući da se dolac kao zagrebački plac urezao de facto u genom zagrepčana. on je njegov sastavni dio i ima nekakav poseban štih. meni je isto simpatičan i osim obnove okolnih zgrada ne bih puno mijenjao, nego samo modernizirao.
vidit ćeš galame kad dođe do obnove britanca... isto će bit povuci-potegni....

slažem se da bi se dolac mogao malo urediti
Old May 17th, 2010, 01:04 PM   #37
BANNED

Ma ja nisam baš za nepšto radikalno već jednostavno za zatvarranjke tog recimo sjevernog dijela,do ribarnice pa do ulaza na kaptol.Za sve je to dovoljna jedna niska zgrada,ništa viša od ove pstojeće.
Old May 17th, 2010, 01:11 PM   #38
ubodna pila
ruralan

ubodna pila's Avatar

Quote:
Originally Posted by ***** View Post
Ma ja nisam baš za nepšto radikalno već jednostavno za zatvarranjke tog recimo sjevernog dijela,do ribarnice pa do ulaza na kaptol.Za sve je to dovoljna jedna niska zgrada,ništa viša od ove pstojeće.
ja osobno bi bio zadovoljan i sa obnovljenim fasadama i krovovima, postavljanjem nekakvih fiksnih, standardiziranih stolova, novim podom i sličnim urešenjima...
Old May 17th, 2010, 01:11 PM   #39
BANNED

Quote:
Originally Posted by Daniel N. View Post
Što pokazuje za nešto što je staro oko 80 godina "drevno". Kao da smo Amerika...
Nisi me skužio... ja sam stabvio taj projekt ne zobg same tržnice već zbog toga kako na tom crtežu izgleda sjeverna strana trga.

A što se tiče hm kopiranja ili ne znam...pa zar nije bolje u secesijsku jezgru bolje interpolirati nešto slično,nego nešto totalno drugačije?
Vidi ćeš graje kada se krene Kaptol sređivati,tamo trebaju doći dvije tri nove zgrade,pa me baš zanima kako će izgledati suvremeneo među svim tim barokom i gotikom.
menui je zanimljivo kada se gradio MSU išlo se na to da se zgrada uklapa u okolinu,zato izgfleda kao da je iz 50-tih i sva je lovorikama ovjenčanajel ,a kada se ide neštio raditi u nekakvoj secesiji ili baroku onda je bitno da se razlikuje kao da se takvo nasljđe želi obezvrijediti
Malo mi smetaju dfvoastruki kriteriji,u jednom novom zagrebu i jednom gornjem gradu ne primjenju se ista načela očuvanja i zaštite.
Old May 17th, 2010, 01:13 PM   #40
BANNED

Quote:
Originally Posted by ubodna pila View Post
ja osobno bi bio zadovoljan i sa obnovljenim fasadama i krovovima, postavljanjem nekakvih fiksnih, standardiziranih stolova, novim podom i sličnim urešenjima...
Ja bi samo elegantno produžio ovu zgradu s lukovima i voilaq

Reply

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules