|
|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|||||||
| Zagreb Zagreb Metropolitan Region |
| Global Announcement |
|
SkyscraperCity needs your help to do some house cleaning! please click here for more info! |
![]() |
|
|
Thread Tools | Rate Thread | Display Modes |
|
|
#41 |
|
BANNED
Likes (Received): 2
|
Evo sad samo da naprave zgradu jednake visine i u istom stilu kao ova kutna (sa prolazom na opatovinu koji bi bio onako lijepo uređen) do kraja. Šta bi falilo? Ništa, Dolac bi bio odličan. I naravno zapadni dio srediti prema ovome iz '29. Ali prema nekima bi to odmah bila devastacija stare gradske jezgre...
|
|
|
|
|
|
#42 |
|
Registered User
Likes (Received): 1
|
|
|
|
|
|
|
#43 | |
|
Registered User
Likes (Received): 0
|
Quote:
Može se napraviti i moderna zgrada a da ne odskaće previše od okoliša. Znači ne staklo i čelik, nego cigla ili slićna strutura samo moderna. Evo jedan dobar primjer. Desno je nova zgrada ( '70ih) u Ferrari, gotičko-renesansnom gradu pod zaštitom UNESCA. Inaće Italija uz Francusku ima najstrože zakone o zaštiti i konzervaciji-restauraciji. Zato je sve tamo autentično i kad je obnovljeno. |
|
|
|
|
|
|
#44 |
|
BANNED
Likes (Received): 14
|
Kada bi mi netko razumno objasnio zašto to nema smisla...Mislim meni su to prilično apstraktni pojmovi...
Mislim što ima loše u tome u tome da se recimo u gornji grad smije interpolirati samo u baroku? A i ova interpolacija u ferrari ima odnos prema psotojećoj arhitekturi,recimo gotički lukovi na kamenim stupovima,pa gradnja u cigli... Ne znam tako nešto ne bio prošlo kod nas,ali staklenjara kao Želipoh ne boj se. |
|
|
|
|
|
#45 |
|
BANNED
|
|
|
|
|
|
|
#46 |
|
;)
Likes (Received): 1424
|
Upravo si si odgovorio na pitanje. Jer se radi o staroj jezgri. Ne prekopiranoj wannabe novo staroj jezgri, već STAROJ jezgri. Tu ne dolazi ništa u drugo u obzir, osim suvremene gradnje ukoliko se gradi novo, ili identične replike ukoliko se radi o obnovi razrušene ili oštećene građevine.
|
|
|
|
|
|
#47 |
|
BANNED
|
Gle ako su mogli gotiku radit, pa su gradili neogotiku onda se u staroj jezgri može graditi neo-neogitka. Eto
![]() S druge strane, može se napraviti novi projekt u starom stilu koji bi bio drugačiji nego aktualni stari stil. Hohohooooooo
|
|
|
|
|
|
#48 | |
|
BANNED
|
Quote:
I što ako se pokaže da se stara jezgra opemenjuje "kopiranim " ili klasničnim stilovima??? |
|
|
|
|
|
|
#49 |
|
BANNED
|
Onda ćeš dobiti Legoland, kako je lux rekao
|
|
|
|
|
|
#50 |
|
BANNED
|
Zaštro?Ako se sve napravi u proporcijama ne mora biti legolandf,druga stvar je kako će se prezentirati i kako će biti doživljeno.
|
|
|
|
|
|
#51 |
|
Lega s Juga 2
Likes (Received): 1174
|
super dretva..mislim da svaki grad to treba...ako imate sreće možda Bandić naleti na ovakvu dretvu pa nešta poduzme (: (ako se mene pita to je tudum koji nebi ništa poduzeo kao i većina naših političara
)
|
|
|
|
#52 |
|
BANNED
|
To on kaže, ne ja. Ja neam niš protiv oživljavanja starih stilova na adekvatnom mjestu.
|
|
|
|
|
|
#53 |
|
OSIJEK NEPOKORENI GRAD!
Likes (Received): 9
|
S obzirom da je ovo foto ubod tema, a danas čujem Zagrebački srednjoškolci kreću "norijati", htio sam pitati, otkud danas Norijada? Zar i u Zagrebu ne završavaju u petak?
Znači u ZG srednjoškolci nisu prihvatili plesanje quadrille na ulici kao lijep završetak školovanja? |
|
|
|
|
|
#54 |
|
Send me kiss via PM
Likes (Received): 284
|
I u Dubrovniku je danas.
|
|
|
#55 |
|
Easily fooled
|
Ma kakvo plesnje na norijadi. Zagreb, Brod i ostali gradovi imaju plemenitu tradiciju ubit se ko majka i rigat oko 8 sati.
|
|
|
#56 |
|
šalačanin
Likes (Received): 11
|
zaboravio si jaja i brašna
|
|
|
|
|
|
#57 |
|
BANNED
|
Je vi ste baš plesali kvadrilu...Maturanti kick ass today!!!!!
|
|
|
|
|
|
#58 |
|
OSIJEK NEPOKORENI GRAD!
Likes (Received): 9
|
pa zar niste i vi u ZG prošle godine plesali quadrillu? Ovo danas na TV iz Zagreba vam je baš na čast
|
|
|
|
|
|
#59 |
|
kibic
|
ja mogu reći da me dosta smeta ona stara cementara u podsusedu na aleji bologne. unutar kompleksa radi firma CIOS, al nju bi trebalo preseliti i to sve zrušiti. baš mi je ko šaka u oko svaki put kad prolazim pored nje.. bili su neki planovi da će se rušiti i graditi neki stanovi i poslovni prostori al pitaj boga kad se bude to realiziralo.. a i područje iznad cementare je jako veliko klizište pa me baš zanima kak se to misli riješiti.
http://pticica.gorila.hr/oznake/cementara+u+podsusedu |
|
|
|
|
|
#60 |
|
SuperMod
|
i mene isto nervira, samo nisam znao kako se zove. ![]() to bi po hitnom postupku trebalo maknut iz grada. |
|
|
|
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | Rate This Thread |
|
|