|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|
#101 | |
|
;)
Likes (Received): 1085
|
Quote:
po meni na još bolje mjesto. Ljudi se više neće morati penjati gore, što je super pogotovo za penziće. A evo gdje se nalazi, debela zelena točka je autobusni terminal, zelena isprekidana crta autobusna ruta. Ruta za dostavna vozila je označena isprekidanom žutom. Kao što vidiš, nisu potrebni nikakvi helikopteri.
|
|
|
|
|
|
|
#102 |
|
šalačanin
Likes (Received): 9
|
to im nije baš najpametnije rješenje jer je ribnjak totalno zakrčen već sad a oni su predvidili bus da ide po Palmotićevoj koja je jednosmjerna u suprotnom smjeru...ta lokacija stanice je loša jer nema mjesta ni za jedan zglobni autobus tamo a kamoli za 3 perona ![]() edit: pardon bus bi trebo napravit nemoguci zavoj na krizanju draskoviceve i vlaške na kojem je još veći krkljanac... |
|
|
|
|
|
#103 | |
|
;)
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#104 |
|
šalačanin
|
živim tam i svaki dan prolazim tam i znam žmirečki to cijelo područje oko katedrale...očito ti wannabe stručnjaci nisu puno puta bili tamo pa rade ovakve glupe prijedloge
|
|
|
|
|
|
#105 |
|
;)
|
Daj molim te nepretjeruj, kako nekoga možeš nazvati wannabe stručnjacima kad ne znaš ni o kojim se ljudima radi? A definitivno nisi upoznat ni sa svim detaljima projekta. Možda u planu imaju drugačiju regulaciju prometa, možda ovo i nije konačno riješenje, ima stotinu stvari koje ni ti ni ja ne znamo pa je svako kritiziranje glupo i pretenciozno. Treba barem pričekati dok se krene s realizacijom onda će se više znati. U cijeloj priči je jedino važno da se stanica makne s mjesta na kojem je sada, a to će se definitivno dogoditi.
|
|
|
|
|
|
#106 |
|
šalačanin
|
ne pretjerujem ni malo...odi u bakačevu na onaj zavoj kod trga i pogledaj dal ima mjesta za autobusnu stanicu s 3 perona...onda prošeći do lanogovog trga i pogledaj prometnu situaciju tamo, kakav je tamo krkljanac, i onda odi do križanja draškovićeve i vlaške pa vidi kolke kolone u vlaškoj nastaju zbog tramvaja koji svako malo skreću u draškovićevu...i sad cijelom tom đumbusu dodaj 3 autobusne linije + jedna linija sa zglobnim autobusom koji kreću svakih 5-10 min...i još je problem kojeg sam se sad sjetio da busevi nemogu fizički skrenut u grškovićevu iz ribnjaka pa i taj zavoj "stručnjacima" stvara problem...
|
|
|
|
|
|
#107 |
|
BANNED
Likes (Received): 2
|
Joj...
|
|
|
|
|
|
#108 |
|
Osječko Est 1697
|
|
|
|
|
|
|
#109 |
|
Lega s Juga 2
Likes (Received): 870
|
|
|
|
|
#110 |
|
SuperMod
|
Zagrebačka rugla većih razmjera:
Leclerc Zagreb ![]() Muljara Podsused ![]() Paromlin ![]() Sveučilišna bolnica Tržnica Branimirova ![]() Tvornica Badel i Gorica ![]() to su sve metastaze po gradu
|
|
|
|
|
|
#111 |
|
BANNED
Likes (Received): 5
|
Ti vidiš metastaze, ja vidim odlične prilike za obnovu i prenamjenu
|
|
|
|
|
|
#112 |
|
Ignorira pesimiste
Likes (Received): 749
|
Ja tu vidim novu etapu u karijeri majstora za explozive. Izuzev sveučilišne sve bih to poravnao dinamitom i tamo gradio potpuno nove stvari. Dodao bih tu i Gredelj i Zagrepčanku. Ja nemam fetiš na hrpu starih cigli. Tu treba izgraditi posve nove stvari. To je prilika da se ovaj grad učini velegradom.
|
|
|
|
|
|
#113 | |
|
L'enfant terrible
Likes (Received): 8
|
Quote:
|
|
|
|
|
#114 | |
|
Lega s Juga 2
Likes (Received): 870
|
Quote:
Pogotovo ove stare industrijske zgrade
|
|
|
|
|
#115 |
|
Ignorira pesimiste
|
Narodu samo treba predstaviti koliko košta obnova tih objekata u skladu konzervatorskim uvjetima, a koliko bi pak koštalo rušenje i gradnja novih objekata. Pa neka narod izabere. Mislim da je svima jasno kakva bi bila odluka. Nijedan privatni investitor neće kupiti to uz uvjet da mora zadržati i obnoviti postojeće zgrade. Šta će nekome Paromlin? Ili Gorica?
|
|
|
|
|
|
#116 | |
|
BANNED
|
Quote:
U Varaždinu se manje vrijedne kuće ruše i zidaju nanovo, s time da se samo zadražavaju vanjski gabariti i ulična fasada. Unutra radiš što hoćeš. |
|
|
|
|
|
|
#117 |
|
Ignorira pesimiste
|
Neki objekti se doista mogu obnoviti a da to bude isplativo, ali većina njih ne može. Vrlo često grad sam obnavlja takve zgrade ili to radi u suradnji s privatnim investitorima, jer je to privatnom investitoru samom totalno neisplativo. Pogledaj zgradu uljare dolje u Branimirovoj. Tehnici to ne treba niti zna što bi s tim, a ne smije to rušiti. Htjeli su to prodati gradu za udruge mladih, a grad naravno nema para ni da kupi, a kamoli da to obnovi.
|
|
|
|
|
|
#118 |
|
Registered User
Likes (Received): 3
|
Ako nešto ima povijesnu vrijednost, onda se ne treba rušiti koliko god to nekad izgledalo glupo (pa čak to bila i komunistička arhitektura). Ali neće sve biti kulturno dobro - recimo gredelj je kulturno dobro, ali samo jedan mali dio od 130.000 kvadrata. Sve se može rušiti i prenamjeniti osim tog prastarog dijela.
|
|
|
#119 | |
|
BANNED
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#120 |
|
Ignorira pesimiste
|
Ne mogu jer je za tu zgradu namijenjen kulturni sadržaj. Poanta i jest u tome da grad svojim propisima ograniči manevarski prostor investitoru, ali očekuje da investitor tu uloži svoju lovu koja mu se nikad neće isplatiti. Rezultat je očekivan i poznat.
|
|
|
|
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | Rate This Thread |
|
|