daily menu » rate the banner | guess the city | one on one

Go Back   SkyscraperCity > European Forums > Serbian Forum > Иностранство > Путовања и репортаже

Путовања и репортаже Репортаже са ваших путовања по свету / Showcase your travel

Reply

Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old May 31st, 2010, 12:20 AM   #81
Majevčan
Српски Форум

Majevčan's Avatar

Likes (Received): 5

David Guetta ko je to?

Sponsored Links

Old May 31st, 2010, 10:37 AM   #82
Bad_Hafen
Registered User

Bad_Hafen's Avatar

Likes (Received): 106

Quote:
Originally Posted by Love ZG View Post
Ajde da si napokon priznao da ti smeta ZG, pa da ljudi napokon shvate zašto su takve kritike...sljedeću put ako misliš dolazit, bolje se drži svoje "velebne" Banja Luke...vidim da ti je tamo i mjesto...živio...
Joj smeta mi ZG
Citaj ti sta zelis. Meni jedino smetaju ograniceni ljudi nista drugo, grad mi nikako ne moze smetati.
A sto se tice toga gdje je meni, a gdje tebi mjesto, meni se cini da takvima kao ti je mjesto pod staklenim zvonom van bilo kakvih spoljnih uticaja. A da vec si tu.
Quote:
Originally Posted by tomkin View Post
evo i ja sam iz Zagreba i isto mi smetaju grafiti i fasade izvan strogog centra i gornjeg grada. Smijem li ja ostati u Zagrebu ili isto moram u Banja Luku?
Covjek ima pravo, pogledaj na sto lici Palmoticeva...a u centru je grada. Jos je lijepo rekao da uspoređuje sa Pragom i Bratislavom a ne sa Sofijom ili Kairom. Malo realnosti.... doduše istina je da se stvari miču i dovode u red.
Hvala.
Vidis kako se ovo moze i na normalan nacin shvatiti.

Inace evo tvoje relanosti

Quote:
na gornjem gradu su sve fasade obnovljene, a on
Quote:
cijeli gornji grad je skoro obnovljen, kao i uži centar donjeg grada...
Bad_Hafen no está en línea   Reply With Quote
Old May 31st, 2010, 10:57 AM   #83
Keyser
Registered User

Likes (Received): 0

Quote:
Originally Posted by Bad_Hafen View Post
nisu nigdje odlicne fasade, pogotovo ne u centralnoj zoni.
Slažem se.

Quote:
Ti ili imaš problema sa vidom ili ti nešto smeta Zagreb...cijeli gornji grad je skoro obnovljen, kao i uži centar donjeg grada...ima tu još puno posla oko šireg centra donjeg grada, ali stanje ide nabolje...ako ne voliš ovoj grad, onda ne moraš ni dolazit...
Gornji grad je DALEKO od obnovljenog, a to ću i argumentirati. Obnovljena je jedino Demetrova ulica, Markov trg, Jurjevska (sve samo žute fasade) i par kuća u Radićevoj (oko Kamenitih). Dakle, rekao bih da su primarno išli obnavljati prilaze gornjem gradu da se malo stekne ljepši dojam. Ceste su katastrofalne, no mislim da ceste neće popravljati dok ne srede fasade. To je kao da pereš štenge odozdo prema gore.

Stanje ide nabolje, s time s slažem, no ljudi moraju uzeti u obzir da je to jebeno velik i skup posao. Obnova fasade u Zagrebu nije samo pobacati malo kreča i zaliti s farbom. Primjerice, na dnu Mesničke ulice (za one koji ne znaju, to je jedna od dvoje ulice koje povezuju Donji grad s Gornjim) je prije 2-3 tjedna završena nakon skoro dvije godine radova (!!!). E, sad zamislite koliko će trajati obnova čitavog centra... Slažem se, ide nabolje, no dajem za pravo Bad_Hafenu što kaže da centar NIJE obnovljen, što ne znači da se NE OBNAVLJA.

Evo ove fasade u Mesničkoj:

A što se tiče socijalističkih zgrada u NZG-u, čini mi se da je netko spomenuo u ovoj temi.. uistinu mislim da tu nema spasa, niti da će grad financirati. Stanari su ionako u cijelom Zagrebu u potpunosti nemarni za održavanje svojih pročelja. Možda bi trebalo kažnjavati zbog nemara, a i u Zakonu postoji odredba i pristojne kazne ukoliko se ne održavaju fasade. No, tu dolazimo i do pitanja mentaliteta, a činjenica je da je ogroman, uistinu ogroman broj današnjih Zagrepčana dobilo besplatne stanove za vrijeme bivšeg režima, te se prema tim stanovima i zgradama neće baš NIKADA odnositi kako bi se odnosili da su ih sami kupili.
Keyser no está en línea   Reply With Quote
Old June 1st, 2010, 08:21 PM   #84
snupix
Registered User

snupix's Avatar

Likes (Received): 0

U Skalinskoj si jeo u Nokturnu koji je jedan neobično jeftini restoran (i prilično dobar za te novce), ali nažalost to je iznimka.
snupix no está en línea   Reply With Quote
Old June 1st, 2010, 08:33 PM   #85
Bad_Hafen
Registered User

Bad_Hafen's Avatar

nije nokturno nego onaj iznad.
Old June 27th, 2010, 02:25 PM   #86
Bauštelac
Registered User

Bauštelac's Avatar

Likes (Received): 10

Quote:
Originally Posted by Bad_Hafen View Post
nije nokturno nego onaj iznad.
Leonardo?
Bauštelac no está en línea   Reply With Quote
Old June 27th, 2010, 02:35 PM   #87
Bad_Hafen
Registered User

Bad_Hafen's Avatar

da
Old June 28th, 2010, 12:58 PM   #88
AdnanPD
Svi smo mi Broj 1.

AdnanPD's Avatar

Likes (Received): 68

Quote:
Originally Posted by nixy View Post
Једноставно, зато што није направљена за широке народне масе, то се види у самој продукцији траке. Песма има неки својствени стил, односно не прати такозвану "моду" музике коју публика временом мења и себи прилагођава. Са друге стране опет је прихваћена као таква од стране слушалаца различитих стилова музике. Упроштено речено, песма ће се свидети људима који чак и не слушају ту врсту музике. Е, то се зове квалитетна трака, која је настала у "underground" продукцији, а опет као таква изазива пажњу различите публике. Док комерцијална музика, као што јој назив каже, прави се да би се профитирало и настаје са не много труда и маште, већ погађа тачно циљну групу људи која слуша тај правац музике. Заправо, испуњавају се све норме у песми које тај стил одликује и потпуно се губи посебност у песми. Све су песме сличне, у истом фазону, док их исти народ не промени.

Не знам да ли ћеш и после овог разумети, волео бих када би разумео. Ако треба могу и примерима...
Malo si pobrkao pojmove. Underground muzika je ta koja pogadja samo ciljnu grupu ljudi koji slusaju tu muziku. "Komercijala" je ona muzika koja pogadja sve i prodaje se ko halva.
Nego kad bilo koji underground bend postane popularan dolaze kvazi muzicari koji ih odmah proglasavaju komercijalom.
I onda dodju kvazi kriticari i kazu kako mozes slusati tu komercijalu, pa to su fuj glupe pjesme i bla bla bla. Koji vam to treba, nek covjek slusa ono sto hoce da slusa pa makar i bila najgluplja pjesma na planeti Zemlji.
AdnanPD no está en línea   Reply With Quote
Old June 29th, 2010, 10:56 AM   #89
Bad_Hafen
Registered User

Bad_Hafen's Avatar

Quote:
Originally Posted by AdnanPD View Post
Koji vam to treba, nek covjek slusa ono sto hoce da slusa pa makar i bila najgluplja pjesma na planeti Zemlji.
Old June 29th, 2010, 11:39 AM   #90
nixy
Registered User

nixy's Avatar

Likes (Received): 10

Quote:
Originally Posted by AdnanPD View Post
Malo si pobrkao pojmove. Underground muzika je ta koja pogadja samo ciljnu grupu ljudi koji slusaju tu muziku. "Komercijala" je ona muzika koja pogadja sve i prodaje se ko halva.
Nego kad bilo koji underground bend postane popularan dolaze kvazi muzicari koji ih odmah proglasavaju komercijalom.
I onda dodju kvazi kriticari i kazu kako mozes slusati tu komercijalu, pa to su fuj glupe pjesme i bla bla bla. Koji vam to treba, nek covjek slusa ono sto hoce da slusa pa makar i bila najgluplja pjesma na planeti Zemlji.
Не слажем се. Underground музика настаје тако што је извођач прави за своју душу. Не погађа циљну групу људи, али је логично да ако је електронски стил музике да је неће слушати неки чобан са села. Слушаће више или мање људи, али у зависности од квалитета нумере то је битна ставка.
nixy no está en línea   Reply With Quote
Old October 28th, 2010, 02:01 PM   #91
andrej_99
Registered User

andrej_99's Avatar

Likes (Received): 2

David Guetta v Areni Stožice
17.12.2010 se bo Slovenija dokončno utrdila na svetovni Dance & Club sceni.
V Areno Stožice prihaja DAVID GUETTA, trenutno najbolj vroč DJ na svetu...
andrej_99 no está en línea   Reply With Quote

Reply

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules