|
|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|||||||
| Istra, Primorje i Gorska Hrvatska Istria, Kvarner, Mountainous region: Rijeka, Pula, etc. |
| Global Announcement |
|
SkyscraperCity needs your help to do some house cleaning! please click here for more info! |
![]() |
|
|
Thread Tools | Rate Thread | Display Modes |
|
|
#1 |
|
Rovinj metropola!
Likes (Received): 15
|
[Središnja Istra] - Construction update
Ovako ljudi,
evo ja odlučio otvoriti ovaj thread kako bi mi Istrani mogli još bolje popratiti događaje koji se zbivaju u unutrašnjosti naše županije. Nadam se da podržavate tu moju odluku i da ćete se pridružiti s fotografijama koje ne moraju biti isključivo construction tipa. Nadam se da će vas ovaj thread potaknuti da još bolje predstavimo našu županiju ostatku Hrvatske. Sve što ima veze s unutrašnjosti Istre trpajte ovdje! Last edited by Rovinjac; February 23rd, 2011 at 08:45 PM. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Rovinj metropola!
|
Da ne kažete da otvaram threadove, a da ne stavljan slike.
Eto par sličica mojeg "drugog doma": Kanfanar crkva: image hosted on flickr ![]() image hosted on flickr ![]() placa: image hosted on flickr ![]() park na placi: image hosted on flickr ![]() image hosted on flickr ![]() image hosted on flickr ![]() igralište iza škole: image hosted on flickr ![]() image hosted on flickr ![]() image hosted on flickr ![]() jedan od nekoliko željezničkih prijelaza u Kanfanaru: image hosted on flickr ![]() image hosted on flickr ![]() image hosted on flickr ![]() image hosted on flickr ![]() pogled na Limsku dragu: image hosted on flickr ![]() i za kraj malo constructiona, jedna zgradica čija je gradnja stala, ne znam zašto: image hosted on flickr ![]() image hosted on flickr ![]() image hosted on flickr ![]() image hosted on flickr ![]() Eto ga...
Last edited by Rovinjac; May 27th, 2010 at 07:31 PM. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Organ nereda
Likes (Received): 941
|
Pametan potez, Rovinjac!
![]() Mislim da niti Pazin do sada nije imao svoju construction dretvu na forumu, a u središnjem (kontinentalnom) dijelu Istre događanja i novosti zasigurno ne manjka. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Rovinj metropola!
|
Thx. Na forumu očito nema ni jedan Pazinjan, pa zato... Zato i jesam sve strpao pod središnja Istra, da bar mi koji smo na forumu stavimo tu i tamo koju sliku.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Rovinj metropola!
|
Uskoro i ovdje stiže brdo slika.
![]() Konačno sam ih uspio prebaciti s moba na komp. Nešto mi stalno šteka taj USB kabel. Stvarno ne kužim koj mu je ...
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Rovinj metropola!
|
Dana gospodnjeg 20. lipnja 2010.
![]() Krenuo u ugodnom društvu prema Gračišću u kojem se trebala održati lokalna feštica svetog Vida (zaštitnika mjesta). Međutim radi oblačnog (nestabilnog) vremena feštica je otkazana. Obišli smo mjesto, popili dobru kaplju, pojeli pršuta i sira kod strikana, te, kako se u Gračišću nije ništa događalo, odlučili napraviti jedan đir po središnjoj Istri. ![]() Kiša je na kraju pala tek navečer oko 21h. A feštica je premještena na utorak, ako se ne varam.. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Rovinj metropola!
|
Gračišće
Pa krenimo redom:
image hosted on flickr ![]() škola: image hosted on flickr ![]() ulaz u stari grad: image hosted on flickr ![]() image hosted on flickr ![]() cesta prema Pićnu, točnije Pazin-Pićan: image hosted on flickr ![]() image hosted on flickr plan mjesta: image hosted on flickr ![]() image hosted on flickr ![]() image hosted on flickr ![]() image hosted on flickr ![]() sve je bilo spremno za feštu, ali vrijeme je sjebalo stvar: image hosted on flickr ![]() image hosted on flickr ![]() image hosted on flickr ![]() image hosted on flickr ![]() s istočne strane pogled puca na Pićan, Podpićan, Rochwool , Cres...image hosted on flickr ![]() image hosted on flickr ![]() image hosted on flickr ![]() evo jedne kale (jako uske uličice) image hosted on flickr ![]() mjesto je puno crkvica: image hosted on flickr ![]() image hosted on flickr ![]() image hosted on flickr ![]() glavna crkva svetog Vida: image hosted on flickr ![]() image hosted on flickr ![]() image hosted on flickr ![]() image hosted on flickr ![]() image hosted on flickr ![]() image hosted on flickr ![]() image hosted on flickr ![]() image hosted on flickr ![]() image hosted on flickr ![]() image hosted on flickr ![]() image hosted on flickr ![]() image hosted on flickr ![]() spomenik palim borcima 2. svj. rat: image hosted on flickr ![]() ulaz s druge strane: image hosted on flickr
Last edited by Rovinjac; June 26th, 2010 at 02:06 PM. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Rovinj metropola!
|
Šteta što ima dosta oronulih lijepih zgrada. Ali ljudi se pomalo vraćaju, kao moj stric, koji je odlučio stare dane provesti u svojoj rodnoj kući...
Jedan doprinos vraćanju ljudi su i fešte koje se u Gračišću odvijaju. I imam dvije zamjerke: - uličice nisu popločane kamenom, onako kako je to običaj u nešim primorskim gradićima, nego je šljunak ![]() -autima je dozvoljen ulazak u samu jezgru i ima ih posvuda parkiranih
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Rovinj metropola!
|
To bi bilo to... Ove dane nastavak...
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Organ nereda
Likes (Received): 941
|
Odlična reportaža!
![]() Mene također fascinira ta unutrašnjost Istre. Obala mi je nekako isuviše komercijalizirana i ne osjeti se onaj domaći duh i ambijent kao u mjestima u unutrašnjosti Istre. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
SuperMod
|
super, odlično
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Sunce ti žarko
Likes (Received): 1666
|
bravo za trud
|
|
|
#13 | |
|
Rovinj metropola!
|
Hvala svima na komplimentima...
Quote:
Otišao ti u najveću istarsku zabit, čak i tamo ćeš vidjeti strane registracije koji njuškaju okolo. Iskreno rečeno, to mi ide na k....
|
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Rovinj metropola!
|
Evo kao što obećah, idemo dalje...
![]() Idemo do Kotli. Malo napušteno selo na Buzeštini... Last edited by Rovinjac; July 2nd, 2010 at 10:54 PM. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Rovinj metropola!
|
Kotli
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
Rovinj metropola!
|
U Kotlima radi jedan restoran i još je jedna kuća gdje jedna gospođa i njen suprug prodaju domaće rakije (medovaču, travarice, višnjevac...). Razgovarao sam s njima, ali ih nisam pitao da li žive u selu.
Inaće O.K. za pogledat. P.S. Na flickr-u su nešto mijenjali te sam jedva našao link da mogu baciti slike na sc. ![]() Živo sranje prije je bilo 100× jednostavnije!
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
Rovinj metropola!
|
Nakon Kotli smo išli dalje prema selu Mlini u kojem se nalaze također mlinovi. Selo se nalazi na samoj granici Hrvatske i Slovenije. Stvarno vam treba navigacija da dođete do tih mjesta. A ako me pamćenje dobro služi Mlina niti nema u navigaciji (bar mojoj, a imam novu kartu).
Na putu nam se našao Buzet. Eto još par loših slika Buzeta, a Mline i Gologorički dol sljedeći put... ![]() image hosted on flickr ![]() image hosted on flickr ![]() image hosted on flickr ![]() image hosted on flickr ![]() image hosted on flickr ![]() image hosted on flickr ![]() image hosted on flickr ![]() Novi autobusni kolodvor. image hosted on flickr ![]() image hosted on flickr ![]() Škola i dvorana. image hosted on flickr ![]() Tennis centar. image hosted on flickr ![]() Par okinutih sa ceste. image hosted on flickr ![]() image hosted on flickr ![]() image hosted on flickr
|
|
|
|
|
|
#18 | |
|
glavoč
Likes (Received): 2
|
Bravo za thread!
Quote:
|
|
|
|
#19 |
|
Rovinj metropola!
|
Mlini
Evo kao što rekoh nastavak...
Prolazimo Buzet te malo prije graničnog prijelaza skrećemo lijevo i eto nas u Mlinima, uz same padine Ćićarije. Prekrasno selo, nažalost ta 2 mlina su zapuštena... image hosted on flickr ![]() image hosted on flickr ![]() image hosted on flickr ![]() image hosted on flickr ![]() image hosted on flickr ![]() image hosted on flickr ![]() image hosted on flickr ![]() image hosted on flickr ![]() image hosted on flickr ![]() image hosted on flickr ![]() image hosted on flickr ![]() image hosted on flickr ![]() image hosted on flickr ![]() image hosted on flickr ![]() image hosted on flickr ![]() image hosted on flickr ![]() image hosted on flickr ![]() image hosted on flickr ![]() image hosted on flickr ![]() image hosted on flickr ![]() Pogled prema graničnom prijelazu. image hosted on flickr
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
Rovinj metropola!
|
Gologorički dol
U G. dolu je jedan dobar agroturizam (samo domaća spiza).
![]() image hosted on flickr ![]() image hosted on flickr ![]() image hosted on flickr ![]() image hosted on flickr ![]() image hosted on flickr ![]() Inaće za one koji ne znaju G. dol se nalazi na Y-nu izlaz Cerovlje i nekih par kilometara prema istočnoj istarskoj obali (Labinu).
|
|
|
|
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | Rate This Thread |
|
|